Armbian 20.08, sebaran ARM dumasar kana Debian sareng Ubuntu

Anyar peluncuran Sebaran Linux "Armbian 20.08" kang dicirikeun ku nyayogikeun lingkungan sistem kompak pikeun rupa-rupa komputer dewan tunggal dumasar kana ARM.

Sebaran ARM ieu Éta dumasarkeun kana Debian sareng Ubuntu sareng ngahijikeun lingkungan desktop anu hampang (XFCE) pikeun tiasa nawiskeun sistem anu dioptimalkeun pikeun alat-alat performa rendah, sapertos Raspberry Pi, Banana PI, sareng anu sanésna.

Sanaos ukuranana kompak, Armbian nawiskeun sababaraha aplikasi anu tos dipasang sahingga pangguna tiasa ngamimitian ku cara anu raoseun. Diantara aplikasi anu tiasa urang mendakan nyaéta suite kantor "LibreOffice", browser wéb Firerox, éditor téks Pluma, sareng anu sanésna.

Ayeuna distribusi cocog sareng alat-alat ieu:

  • Pisang Pi
  • Pisang Pi M2
  • Pisang Pi M2 +
  • Pisang Pi Pro
  • Beelink X2
  • Dasar Clearfog
  • Clearfog pro
  • Kubi
  • Kubi2
  • Cubietruck
  • Outernet Dreamcatcher
  • Kubox-i
  • Gitar Lemaker
  • Proyék Komputer Libre AML-S905X-CC (Le Kentang) [2]
  • Proyék Komputer Gratis ALL-H3-CC (Tritium) H2 + / H3 / H5
  • Lamobo R1
  • Olimex Jeruk Nipis
  • Olimex Jeruk Nipis 2
  • Olimex Jeruk Nipis A10
  • Olimex Jeruk Nipis A33
  • Olimex Micro
  • Jeruk Pi 2
  • Jeruk Pi 3
  • Jeruk Pi Lite
  • Jeruk Pi Hiji
  • Oranyeu Pi PC
  • Oranyeu Pi PC +
  • Jeruk Pi PC2
  • Jeruk Pi R1
  • Jeruk Pi Win
  • Jeruk Pi Nol
  • Jeruk Pi Zero 2+ H3
  • Jeruk Pi Zero 2+ H5
  • Jeruk Pi Zero +
  • Jeruk Pi +
  • Jeruk Pi + 2
  • Jeruk Pi + 2e (Plus2e)
  • Jeruk Pi 2G-IoT
  • MQmaker Miqi
  • Friendlyarm NanoPC T4
  • Friendlyarm Nanopi Air
  • Friendlyarm Nanopi M1
  • Friendlyarm Nanopi M1 +
  • Friendlyarm Nanopi Neo
  • Friendlyarm Nanopi Neo2
  • Odroid C1
  • Odroid C2
  • Odroid XU4
  • Xunlong Orangepi 2
  • Xunlong Orangepi lite
  • Xunlong Orangepi hiji
  • Xunlong Orangepi pc
  • Xunlong Orangepi pc2
  • Xunlong Orangepi pc +
  • Xunlong Orangepi +
  • Xunlong Orangepi + 2e
  • Xunlong Orangepi perdana
  • Xunlong Orangepi meunang
  • Xunlong Orangepi nol
  • Xunlong Orangepi nol +2 h3
  • Xunlong Orangepi nol +2 h5
  • LinkSprite Pcduino 2
  • LinkSprite Pcduino 3
  • LinkSprite Pcduino 3 nano
  • pinus64
  • pine64 kitu
  • Buku PIN64
  • Batu Pi 4
  • RockPro64
  • Piit Rose
  • Asus Tinkerboard
  • Aduh
  • Uduu Neo

Sajaba ti éta proyék ngadukung langkung ti 30 varian kernel builds Linux kanggo sababaraha platform ARM sareng ARM64.

Kabaruan utama Armbian 20.08

Dina vérsi anyar ieu nganggo pangkalan Ubuntu 18.04 sareng Debian 10, tapi lingkunganana éta lengkep diwangun deui ngagunakeun sistem ngawangunna nyalira kalayan kaasup optimasi pikeun ngirangan ukuran, ningkatkeun kinerja sareng nerapkeun mékanisme panyalindungan tambahan.

Salaku conto, partisi / var / log dipasang nganggo zram sareng disimpen dina RAM dina bentuk anu dikomprés sareng diunduh kana drive sakali sapoé atanapi nalika mareuman. Partisi / tmp dipasang nganggo tmpfs.

Dina boot munggaran, modeu login otomatis dilaksanakeun opsional sareng pilihan pikeun masihan kecap akses ka pangguna root sareng ngadamel pangguna anyar.

Sedengkeun pikeun kabaruan anu ditepikeun dina vérsi anyar ieu, anu Paket anu ditambihan kanggo dukungan Linux Kernel 5.7.

Sajaba ti éta modeu operasi offline parantos dilaksanakeun, dimana jasa anu nyungkeun panyalindungan jaringan pareum (sinkronisasi waktos, pamasangan pembaruan ti repositori sareng mariksa host).

oge Ngahijikeun konfigurasi kernel Linux dilaksanakeun pikeun SoC anu béda sareng dukungan pikeun Rockpi E, Rockchip RK322X, Odroid N2 + sareng Helios64 papan sareng SoCs ditambihan.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan vérsi anyar ieu, anjeun tiasa parios detil na ku lebet kana tautan ieu.

Unduh Armbian

Pikeun anu resep tiasa ngaunduh vérsi anu énggal sebaran ieu pikeun alat anjeun, kAranjeunna tiasa ngalakukeun éta langsung tina halaman ti mana urang tiasa mendakan daptar sadaya komputer basis ARM anu disebarkeunana.

Ngeunaan alat anu anjeun tiasa anggo pikeun ngarékam gambarna tina sistem, anjeun tiasa nganggo Etcher anu mangrupakeun alat multiplatform atanapi langsung di Linux tina terminal kalayan bantosan paréntah DD atanapi anu anjeun anggap penting.

Link download ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.