Atur kenop pangguna nganggo passwd

Seueur akun pangguna tiasa aya dina sistem operasi, masing-masing nganggo kecap akses nyalira. Ngarobih aranjeunna dina Linux, teu gaduh komplikasi ageung. Upami anjeun peryogi, ieu paréntah pikeun ngatur tombol pangguna tina konsol: passwd.

Paréntahna passwd dipaké pikeun robih kecap akses tina akun pangguna. Éta paréntah multifungsi sareng ku cara anu tangtu tiasa kaukur. Pamaké biasa, kuring ngan ukur bisa ngarobah sandi tina akun na, bari pangguna anu ngagaduhan ijin superuser tiasa ngarobih kecap akses tina akun naon waé dina sistem. ogé netepkeun kontrol pikeun béakna masing-masing konci sareng sabaraha seringna kedah dirobih. Salaku conto, sabaraha lami pikeun konci pikeun kadaluarsana sareng kecap konci anu anyar kedah dihartikeun.

Pikeun ngarobih kecap akses pikeun pangguna ayeuna, buka heula terminal sareng ngajalankeun:

passwd

mimitina lebetkeun kecap akses akun ayeuna.

(ayeuna) kecap konci UNIX:

Nalika ngalebetkeunana (sareng upami éta leres tangtosna ieu) anjeun ayeuna kedah lebetkeun kecap akses anyar pikeun akun, sareng sakali deui salaku konfirmasi.

Lebetkeun kecap konci UNIX énggal: Ketik deui sandi UNIX énggal ::

Upami kecap aksesna cocog, tah, selamat, anjeun nembé ngarobih kecap akses pangguna.

Ngarobih kecap akses pikeun pangguna sanés

Upami anjeun ngagaduhan kaistiméwaan superuser, maka anjeun tiasa ngarobih kecap akses pikeun pangguna sistem anu sanés. Urang bakal nambihan awalan "sudo", pikeun ngalebetkeun terminal salaku pangguna super. Sacara umum, Passwd, ngajaga sintaksis anu sami sareng ieu

passwd [PILIHAN] [USER]

dimana pilihan anu sayogi nyaéta:

passwd

Anggap yén sistem ngagaduhan pangguna User1, User2 sareng User3, sareng hoyong ngarobih kecap akses User2. Kami ngaéksekusi dina garis paréntah:

sudo passwd Pangguna2

sareng saatos ngenalkeun kata sandi énggal, dina prosés anu sami sareng anu sateuacanna, kecap akses User2 bakal dirobih ti pangguna anjeun, ngalangkungan ijin superuser.

Aya sababaraha fungsi anu gaduh passwd, ngaganti / ngonci / muka konci / kadaluarsana tombol. Salaku kasus anu khusus, kuring ninggali kumaha nafsirkeun sintaksis nalika mariksa status konci unggal pangguna. Upami urang ngajalankeun garis:

passwd -S Pangguna1

Mulang garis anu sapertos kieu

Pamaké1 S dd / mm / yyyy f1 f2 f3 f4

Ieu hartosna:

User1 : nami akun
S: Status konci. L ngonci P aktip sareng NP tanpa konci
dd / mm / yyyy: tanggal modifikasi terakhir konci na
f1: durasi minimum dina dinten saatos modifikasi
f2: durasi maksimum dina dinten dugi ka modifikasi salajengna.
f3: durasi dina dinten peringatan perobihan sandi
f4: durasi otorisasi dina dinten teu aktip (-1 = teu aya watesna)

Kalayan passwd anjeun gaduh cara saderhana pikeun ngatur konci sistem anjeun tina konsol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.