Aya anu masak di Canaima

Hai sadayana, abdi @Talpio sareng waktos ieu kuring datang pikeun ngobrol ngeunaan Cayapa Canaima anu lumangsung minggu kamari salami 5 dinten di Universidad Nacional Abierta di nagara Falcón, Vénézuéla dimana anggota komunitas bébas anu béda di nagara éta, pamekar, mahasiswa sareng penggemar di lapangan ngiringan ngiringan, tapi urang mimiti ngobrolkeun naon ari cayapa.

Numutkeun ka Wikipedia:

… Mangrupikeun bagian tina tradisi pribumi di Vénézuéla sareng dianggo pikeun ngajelaskeun prosés anu ngalangkungan anggota komunitas damel sasarengan dina hiji tugas, boh pikeun nyugemakeun kabutuhan individu atanapi koléktif.

parantos dina hal wiki tina Cayapa Canaima:

… Disaluyukeun sareng tujuan pikeun ngahijikeun partisipasi komunitas dina Proyék Canaima, ngamungkinkeun tujuan anu parantos ditangtoskeun dina hal platform, organisasi sareng pamekaran janten khusus, ngahijikeun pamekar sareng peminat kana alur kerja aplikasi perangkat lunak penting di Canaima ...

Kalayan dipikaharti ieu, kedah diasumsikeun yén aya anu nuju asak di Canaima anu kajadianana kalebet dua fase karya paralel dina tahap kahiji kalayan 10 tabel inpormatip sareng anu kadua, sareng 12 tabel kerja téknis numutkeun kana CNTI.

oge Dina tabel téknis aranjeunna ngabahas usulan pikeun ningkatkeun Canaima GNU / Linux dimana aranjeunna ngenalkeun Suku salaku 'aplikasi pikeun ngajadikeun otomatis kolaborasi di Canaima«, 15 bug kategori kritis dilaporkeun, platform wéb Canaima salaku aspék visual anyar, Canaima Installer, sareng tabel kerja téknis sanés sapertos Canaima Educativo, Canaima Universitario ...

Sakumaha anu kuring saurna sateuacanna, bakal aya platform anyar anu diusulkeun ku @macagua, didieu anjeun tiasa ningali éta Ngaropea halaman wéb Canaima. Halaman wéb CNTI ogé ngagambarkeun yén kamungkinan tanggal pikeun versi stabil sareng platform wéb Canaima anu anyar sakitar dua minggu (éta tiasa langkung sakedik deui) saatos Cayapa réngsé.

Éta ngan ukur ngantosan sankocho janten siap sabab parantos lebet kana tahap anu ngagurubug sareng tiasa ngaraosan sebaranana. Ieu mangrupikeun bagian alit tina naon anu kajantenan di Cayapa Canaima ka-7 sareng kuring sono sababaraha detail di dieu anjeun tiasa mendakan daptar proyék.

Tong ragu-ragu ngadatangan Fotografi Cayapa Canaima ka-7

Kami bakal terus ngawartosan! 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

33 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rox cenahna

    Gagak sareng rasis.
    Nya, naon deui anu anjeun ngarepkeun pangguna Windows XP

    1.    nano cenahna

      Hapunten anjeun siga jelema bodo nyarios ka diri anjeun, tapi koméntar anu anjeun bales ku kuring dihapus salaku xenophobic sareng rasis

      1.    Ivan Molina cenahna
  2.   sumput cenahna

    Anu matak, dina waktos samentawis kuring bakal nyobian ningali kumaha éta.

  3.   Frank davila cenahna

    Cayapa aaaaaaaaaajajajajajajaja, jaga bahasana, deui enjendro ieu. Salaku urang Venezuelan kuring éra ku catetan canaima ieu.

    1.    nano cenahna

      Kuring ogé henteu ngadukung Canaima, ngan kuring henteu cukup bodo pikeun ngirimkeun jinis koméntar éta ...

      1.    aioria cenahna

        Abdi ti Vénézuéla, sapertos anjeun, kuring ngadukung sagala rupa anu aya hubunganana sareng perangkat lunak gratis, matak éra yén aranjeunna henteu ngalakukeun anu langkung saé sareng modéren di Canaima ...

        1.    nano cenahna

          Sanés sanés mangrupikeun hal anu modéren atanapi henteu, hal-hal sareng Canaima seueur pisan, jauh saluareun kanyataan ngan ukur ngembangkeun distro, seueur toksin politik asup ka dieu sareng proyék na tungtungna condong ka hiji sisi, didukung ku jalma anu mikirkeun salah sahiji bentukna sakapeung henteu pati katingali.

          Tapi tanpa ninggali masalah téknis, dosa Canaima ngadéklarasikeun "kamajuan hébat sareng kamungkinan dina téknologi di Vénézuéla" nalika éta leres-leres henteu ukur mangrupikeun pamulihan Debian ku naon sareng naon potongan anu pikaresepeun sareng seueur nami pribumi pikeun ngan saukur nunjukkeun anu pasti nasionalisme

          1.    Giskard cenahna

            Rada anjeun teu tiasa
            +1

      2.    Ékap cenahna

        Dina pendapat abdi éta kakurangan idéntitas sapertos kitu, pamake capricious anu biasa anu ngantosan aya anu kaluar pikeun ningali naha anjeunna resep atanapi henteu, anu lengkep dangkal dina poko anu anjeunna kawéntar kanyahoan.

    2.    Carlos-Xfce cenahna

      Anjeun kedah rada éra ku kasalahan éjahan anjeun. Pikeun bagian kuring, salaku urang Venezuelan, kuring mendakan seueur hal-hal sanés anu kuring éra, tapi sanés proyek Canaima.

      1.    nano cenahna

        Pikeun ngerakeun? Sigana mah henteu, naha kuring bakal? Sakumaha ageungna, ieu parantos narik minat SL sareng anu diapresiasi di nagara.

        1.    Yesus Delgado cenahna

          Sareng aya anu nyarios yén sadaya bug direngsekeun ku nempatkeun kana haté anu nyarios "didamel ...".

    3.    eureun cenahna

      Salaku urang Venezuelan, hapunten pisan kana koméntar anjeun ... Salud sabangsa.

  4.   Marcos cenahna

    Ti Méksiko mangrupikeun kahormatan pikeun nagara ageung (Amérika Latin) ningali kumaha proyék-proyék ieu teraskeun: D, réngsé tésis kuring kuring bakal milari proyek GNU anu kuring tiasa ngabantosan sareng ngabagi ka jalma-jalma kuring di Chiapas.

    1.    Frank davila cenahna

      Pastikeun éta sanés canaima, trisquel linux, anu pangsaéna. Sareng nano hatur nuhun, anjeun muji kuring.

      1.    nano cenahna

        Entong hariwang lalaki, salami anjeun henteu ngolesan aranjeunna, kuring henteu kedah nyéépkeun waktos kuring sareng anjeun.

      2.    eureun cenahna

        Naon aib anjeun ngajantenkeun kuring ngaraos Frank Davila Kabodoan anjeun henteu aya watesna, sabangsa Salud.

  5.   truko22 cenahna

    Masak sareng stewing mangrupikeun hal anu paling hadé anu dilakukeun ku pamaréntah Venezuelan upami aranjeunna nempatkeun pasukan di cayapa sareng penjaga nasional tiasa ngadamel anu saé ...

  6.   ucing cenahna

    Salaku patarosan ... naha Canaima bakal dileupaskeun dina langkung raos? Éta Gnome Shell tiasa ngaganggu sababaraha pangguna, khususna anu énggal, sareng kuring nyarios ieu tina pangalaman ti mimiti DE anu kuring anggo nyaéta Gnome Shell sareng aranjeunna jero bulan ngarareunah (kuring nganggo Mint 12).

    1.    nano cenahna

      Nya, suku kedah ngijinkeun nyiptakeun langkung seueur rasa tina Canaima, tapi ogé perlu ningali persis naon rasa Canaima sareng kumaha leres-leres bénten sareng distro utami ...

      Ngeunaan Shell, kuring reuwas pisan sabab hasil tés anu dilakukeun ku CNTI ka umum nunjukkeun yén aranjeunna henteu nampi atanapi adaptasi sareng Shell, aranjeunna panginten nganggo Mate atanapi Kayu manis, tapi tingali, kuring henteu terang kumaha nyaritakeun anjeun deui, ti baheula. yén kuring henteu nyarios sareng anu ngagaduhan CNTI D:

      1.    ucing cenahna

        Jigana versi sareng Mate moal goréng pisan.

  7.   @ 4krodrigoxd (goidor) cenahna

    Salam kanggo sadayana. Cayapa saé pisan, kuring ngadukung Platform Wéb, anu aya di Plone sareng Django. Mudah-mudahan daptar ieu enggal. Kuring pikir yén kami kedah ngadukung naon anu kami laksanakeun pikeun ngalaksanakeun éta langkung saé sareng hadé.

  8.   Lorenzo cenahna

    Sakumaha aranjeunna nyarios di Spanyol: Naon hubunganna bal sareng tuang gandum?
    Kalayan kecap séjén, urang nyarioskeun ngeunaan proyék GNU / Linux sareng tétéla teratur.

    Naon deui pamaréntahan Vénézuéla? Teu aya distro Koréa Kalér (http://www.youtube.com/watch?v=ex4ZPZuFdaA) Teu aya rasa ubuntu Islam sareng Kristen sanés?

    Nya, upami anjeun ngalawan distro maka entong nganggo éta sareng périodeu sareng hormat kana padamelan anu kalibet.
    Sareng pamustunganana, numutkeun kuring nalika jalma kalibet dina hiji cara atanapi cara anu sanés dina proyék anu saageung sapertos éta (naha aranjeunna GNU / Linux atanapi anu sanés), hal anu saé teras kaluar, sareng sabab éta komunitas, urang sadayana tiasa nguntungkeun.

    Salam ka sadayana pamiarsa.

  9.   kondur05 cenahna

    Kuring ngan ukur henteu ngeureunkeun sisi politik canaima, kuring nganggo na éta waé

    1.    Yesus Delgado cenahna

      Persis.

  10.   kondur05 cenahna

    Hal sanés anu ngajantenkeun kuring gélo yén aranjeunna nyandak salamina, aranjeunna kedah merhatoskeun dina waktos pamekaran ..

  11.   harthe cenahna

    Kuring yakin yén salaku urang Venezuelu urang sadayana kedah ngadukung proyék éta, upami anjeun henteu resep, bantosan pikeun ningkatkeun éta, pikeun éta perangkat lunak gratis kanggo nyumbang babarengan sareng ngahontal kauntungan séwang-séwangan.

  12.   pandev92 cenahna

    Kuring teu boga nanaon ngalawan distro, kuring ngan ukur ningali yén éta henteu nyumbang nanaon, kecuali ngarobah nami program xD ..., sareng dua atanapi tilu program nyalira, tapi teu aya anu sanés. Kuring pikir yén pikeun naon anu aranjeunna laksanakeun, éta bakal langkung saé pikeun damel sareng distro komunitas sanésna, contona salah sahiji anu debian kde, nyumbangkeun sareng ngadistribusikaeunana di panjuru nagara.

  13.   lcamargoj cenahna

    Kuring nganggap yén linux dina salah sahiji distribusi na anu pangsaéna pikeun urang tiasa di mana waé di dunya, linux henteu ngagaduhan kacenderungan politik sakumaha panginten sababaraha, éta mangrupikeun conto pangembangan kolaborasi, sareng umat manusa parantos lami nyingkirkeun Ngan ukur kanyataan nyalin hal-hal tina budaya séjén anu henteu manusiawi, di sisi anu sanésna, sing saha anu ngritik sareng henteu usul langkung saé tetep jempé, kuring ngucapkeun ucapan salamet ka jalma-jalma anu leres-leres hoyong Venezuela maju sareng kami leres-leres gaduh kamandirian

  14.   Ékap cenahna

    Halo Talpio, tétéla kuring murag dina blog ieu sababaraha dinten ka pengker sareng kuring resep pisan kana tulisan anu diterbitkeun, sareng salaku urang Venezuelan, ningali tulisan ieu ngeunaan rasa anu anyar tina Canaima motivasi kuring pikeun ngajawab anjeun, hatur nuhun kana berita, kuring bakal nyerat blog nganggo berita Informaticas ti dieu ti saprak kuring saur urang gaduh sababaraha sumber inpormasi ngeunaan kamajuan téknologi dina lingkungan bébas, (Upami sanés publikasi Xombra kuring bakal leungit bisi éta hehe), dina gilirannana kuring ogé bakal janten nuturkeun tautan anu anjeun tinggaleun pikeun nginpokeun kuring kumaha kuring teras tiasa ilubiung dina pamekaran atanapi tés atanapi naon waé anu sumping kusabab kaayaan kuring salaku jalma anyar.

    Salam, hatur nuhun deui kanggo postingan na.

  15.   Juli cenahna

    Perhatosan yén jalma anu masihan koméntar di dieu ngritik Canaima ti saprak versi panungtungna sareng asuransi virtualisasi sareng teu acan dipasihan tugas nguji Canaima 4 béta 2. distro ieu bakal masihan kejutan pikeun seueur anu ngan ukur ngantosan kritik.

  16.   Pamirsa cenahna

    Canaima GNU + Linux ngagaduhan dukungan kuring, salaku distribusi anu dilakukeun ku komunitas dimana anjeun tiasa mendakan jalma anu leres-leres hoyong masihan sumbangan pikeun komunitas parangkat lunak gratis boh pikeun pangwangunan nasional. Sanaos, salaku pendapat pribadi, kuring kedah nyebatkeun yén dorongan diperyogikeun dina hal desain grafis sareng pamekaran aplikasi sareng solusi nyalira.

    OS SD sareng distros sanésna parantos ngusahakeun pisan pikeun nyebarkeun éndahna, énggal sareng fungsional, kirang tina naon anu diusahakeun ku proyek Canaima, sareng ieu tanpa aya dukungan Pamaréntah sareng kuring yakin sareng komunitas anu langkung alit.

    Kuring henteu nyarios ieu ku cara kritis, kuring terang yén di nagara éta bakat anu langkung saé, urang gaduh Turpial anu mangrupikeun salah saurang pangurus Twitter anu hadé nalika éta digawé. Kuring ngan heran dimana sagala bakat éta nalika ngagarap proyék sapertos Cunaguaro atanapi Guacharo.