Aya unggal distro….

Laut bait parantos diserat sakitar diskusi antara pendukung usaha ngahijikeun sareng panyokong karagaman. Kabeneranna nyaéta pikeun unggal distribusi anu suksés, kedah aya 10 anu dihentikan sabab henteu nyumbangkeun anu énggal ……… .. Tapi tulisan ieu sanés ngeunaan distros sapertos kitu, tulisan ieu ngeunaan distribusi tematik.

Tapi henteu tematik dina panggunaan (distros berorientasi kana pendidikan, kaamanan, nyalametkeun, panyuntingan audiovisual, pusat multimedia, sareng sajabana) …………. Tapi sakitar téma… ..

1) The Hanna Montana Distros sareng Justin Beiber

 

Aranjeunna sanés masalah ageung. Hanna's mangrupikeun Kubuntu sareng wallpaper Hanna, ikon sareng musik. Justin urang sarimbag tapi dumasar kana Puppy. Teras aranjeunna nyarios éta Disney mangrupikeun musuh tina sumber terbuka.

2) Mangaka y Otakux, loas distros kanggo Otakus. Henteu kakantun deui ...… ..

3) Mussolinux sareng Star Beureum …… .. Dihaturkeun demi démokrasi sosial pusat.

 

4) Distros Agama

 

Saha anu nyarios yén Linux éta mangrupikeun hal ateis sareng agnostik? Upami Saint Ignucius tiasa dianggap serius, éta ogé bakal aya rasa yén aya distro agama. Dinten ayeuna édisi Ubuntu anu berorientasi ka Christian (UbuntuCE) sareng umat Islam (Sabily, baheulana kawanoh salaku Ubuntu Muslim Edition) masih aktip sareng menonjol pikeun aplikasi na anu berorientasi kana agemanna. Dina kasus UbuntuCE ngandung Xiphos (pikeun diajar bibel), OpenLP sareng Quelea (pikeun karaoke Kristen di gareja) salian ti gaduh saringan parental (hal anu penting …….). Dina kasus Sabily aranjeunna gaduh zekr (kajian Al-Quran, sareng terjemahanana kalebet), Minbar (éta nyarioskeun waktos naon sholat tuur dina karpét), Hijra (kalénder Muslim) ...... sareng ogé tangtosna, saringan kolot.

Aya ogé versi sétan, tapi éta sami sareng Justin Bieber.

5) Distros dina basa kuring

Kuring henteu terang anu mana distro munggaran anu ngahijikeun pangrojong pikeun basa Spanyol, tapi aya waktos nalika aya distro khusus dina basa (sabagian masih aktip). Alesan utama seueur anu di teraskeun kusabab distribusi utama parantos gaduh dukungan anu saé pikeun basa-basa éta. Éta contona: Lebah Linux (dina Berber, basa di Algeria), Nepalinux (dina basa Nepal), Dzongkha Linux (dina Dzongkha, basa Bhutan), Arabbix (ti Uni Émirat Arab), Ojuba (dina basa Arab, buatan Yordania), B2D Linux sareng Linux Deepin (dina basa Cina, anu munggaran didamel di Taiwan, anu sanésna di républik masarakat), Turbolinux y Abdi sumping Linux (dina basa Jepang), Hacao (dina basa Vietnam), Boss e IndLinux (dina basa Hindi), Swédia (dina basa Telugu), Ehad y Kinneret (dina Israél), Karamad (dina basa Persia), Pingo Linux (dina basa Slovenia), Runtu (dina basa Rusia), NordisKnoppix (pikeun basa Skandinavia sareng Baldi, didamel di Norwégia), Baltix (kanggo basa-basa Baltik, buatan Lithuania), Alinex (dina basa Portugis) sareng LinEspa sareng Gulic-BSD (100% SPANISH !!!! !)

Dina kasus anu misah, distro Spanyol pikeun basa anu sanés tiasa disebatkeun: Augustux (Aragonese), Catix (Catalan), Lliurex (Valencian, dialék Catalan), Asturix (Asturian) sareng Galinux sareng Trisquel (Galician)

Sareng ieu mangrupikeun conto distribusi kuring. Hayu anu terakhir pareuman lampu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yoyo Fernandez cenahna

    Abdi nyungkeun Justino Brevas '... distro na kedah di raos 😛

    1.    DanielC cenahna

      Dumasar Puppy .... Kuring henteu terang naha éta dihaja, atanapi kabeneran anu pikareueuseun !! xD

  2.   Blaire pascal cenahna

    Kuring ngahargaan kaagaman, tapi nepi ka hiji titik. Simpen distros sapertos Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, Debian, Archlinux, Mandriva atanapi Moondrake, RedHat, SuSE sareng anu sanésna sapertos multimedia, édisi sareng anu khusus pikeun nyalametkeun LiveCD. Tapi distros sapertos Ubuntu Christian Edition atanapi Satanic Ubuntu henteu raoseun, sabagian, ieu saluareun janten kaanekaragaman, mangrupikeun fragméntasi, sahingga urang moal dugi ka desktop pangguna umum. Salam, Pablo.

    1.    sengit cenahna

      Tapi fragméntasi henteu dipasihkeun ku angka distro, tapi ku jumlah basis distro, desktop, ku systemd / Upstart, ku kanyataan yén anjeun moal tiasa nganggo bungkus ikon anu sami dina kde sapertos dina gnome jsb. . Kaseueuran distro aheng ieu kedah didasarkeun kana ubuntu atanapi anak anjing sareng henteu nyumbang nanaon bahkan pikeun fragméntasi.

    2.    cetec cenahna

      Pecahan naon?

  3.   Marc cenahna

    Indung abdi tina kahirupan kuring ... Waktu luang naon ...

  4.   Bervariasi cenahna

    Anu kuring paling bingung nyaéta Mussolinux O_O !!! (langkung seueur tibatan sareng Red Star, anu kuring parantos terang)

  5.   helena_ryuu cenahna

    ieu mangrupikeun salah sahiji masalah sareng sakaligus sipat modifikasi dina linux. tiasa ngadamel distro sacara bébas. naon paradoks.
    Bener na, kuring henteu terang naon anu bakal disedut ku jalma-jalma anu ngadamel Linux Bieber (._.), Oke, vérsi dina basa anjeun saurna tiasa dianggo pikeun lokalisasi sareng parangkat lunak sanésna, tapi anu sanésna ..
    meureun… .. panginten kuring nyarios, upami usaha langkung difokuskeun kana ningkatkeun sababaraha hal alit anu, kuring henteu terang ... .. langkung penting, sigana urang sadayana bakal langkung bagja, langkung bahagia tibatan ku hannah montana linux…. tapi naon anu kuring terang? Kuring ngan ukur anomali dina kahirupan terbatas waktos-waktos 😀
    tong ganggu, abdi nembé lebet lawang kalayan langkung kabungahan tibatan biasana 😛

  6.   medina07 cenahna

    Hahahahahaha abdi anu abdi pegat. Tapi tong hilap yén aya ogé distro parasit anu teu langkung seueur sareng teu kurang ti distro mandiri (ngartos Arch Linux, Debian, OpenSuse, sareng sajabana), anu aranjeunna nambihan lingkungan desktop sareng sababaraha wallpaper sareng voila!! distro anyar ... conto: Cinnarch, sareng anu sanésna ... anu lucu nyaéta aya jalma anu résiko nyarios yén distro ieu langkung saé tibatan dasar anu diturunkeunana .... XD

  7.   Emiliano cenahna

    Dina basa Spanyol, dina waktos Red Hat 6, éta Hispafuentes, dumasar kana Red Hat, tapi dina basa Spanyol, sabab tarjamahan Red Hat dina distro éta fatal. Kalayan Red Hat 7, hal-hal parantos robih sakedik. sababaraha taun sateuacan angkat ti Linex.
    Ti Hispafuentes kuring nyobian 7 sareng 8, saur kuring. Aranjeunna sumping sareng PC World atanapi PC Aktual.
    Abdi masih kedah gaduhna di bumi.
    Éta ku distro anu kuring paling terang dina waktos éta, kusabab Red Hat 5 sareng 6 ngagaduhan seueur basa Inggris sareng kuring gaduh sakedik ideu dina waktos éta, sanés dinten ayeuna kuring parantos ningkatkeun pisan.

    Pangalusna Wasalam,

  8.   anti cenahna

    Satuju yén kaseueuran daptar henteu kedah aya, sareng sababaraha pengecualian:
    Distros pikeun mangaka sareng anu gaduh anu kuring terang, aplikasi khusus pikeun fandub, fansub sareng éta
    Trisquel mangrupikeun parangkat lunak gratis, éta ceruk anu dieusian.
    Ogé, anjeun sok nyerat pisan éndah sareng dinten ayeuna anjeun ngalangkungan elipsis. Ngan ukur tilu anu dianggo.

    1.    medina07 cenahna

      Leres, kuring mendakan saatos mencét tombol "Kirim koméntar", hanjakal koméntarna henteu tiasa diédit.
      Pokokna hatur nuhun kana paniatanana.

      1.    taragon cenahna

        Hayang pisan, kuring ogé ngan ukur mairan sareng nyerat "kuring" tibatan "anjeunna".

  9.   taragon cenahna

    Aya ogé anu teu aya dina édisi biasa o_O dumasar kana ubuntu (hal hirup xD) kuring di dieu: Ubuntu Satanic Edition

    http://ubuntusatanic.org/screenshots.php

    1.    Root87 cenahna

      Ngaranna panasaran tapi nalika kuring ningali gambar layar saur kuring henteu pantes bahkan diunduh

  10.   Adrian cenahna

    Nya, upami aya anu badé ngadamel distro énggal boh dumasar kana anu parantos aya (sapertos Ubuntu dumasar kana Debian), atanapi ti mimiti, kuring henteu ningali masalah atanapi anu négatip, saurna éta Perangkat Lunak Gratis ngeunaan .. Naon anu nyusahkeun kuring saeutik nyaéta pamaréntahan nyiptakeun, nyéépkeun sumberdaya, dina distro dumasar kana anu sanésna, sapertos Huayra di Argentina dumasar kana uji coba anu kirang ti Debian, nalika anu pangsaéna anu tiasa dilakukeun nyaéta nyiptakeun bungkus atanapi gudang sareng program khusus atanapi anu dipikaresep ku pamaréntah, yén aranjeunna damel di distro anu paling penting ...

  11.   Oscar cenahna

    Hehehe .. aya distro kanggo masing-masing jalmi. Salami aranjeunna henteu saluyu sareng anu sanésna.

    Abdi hoyong naroskeun patarosan, punten kuring parantos leupaskeun masalahna ..: - /

    Naha aya anu terang dimana kuring tiasa mendakan téma ikon sareng penampilan sapertos anu dina gambar pamungkas? Jigana éta KDE 3.5 (Kuring milari téma retro kalayan ikon piksel anu kuring resep pisan) cocog sareng Xubuntu kuring sareng windows Xfmw na.

    Hatur nuhun pisan sareng hapunten deui!

  12.   jorgemanjarrezlerma cenahna

    Kumaha upami Komunitas.

    Sanaos kuring hormat pisan kana kaanekaragaman sareng kreativitas, kaleresan aya seueur distro anu kuring henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun salaku distro sorangan. Anu kakeunaan di dieu dina tulisan ieu, ogé ratusan "buntus" (anu mangrupikeun mayoritas, contona) anu ngan ukur nambihan kana database pilihan sareng anu dina praktékna henteu nyumbang nanaon pisan, salian ti sababaraha téma desktop anu béda sareng ikon.

    Tina sudut pandang pribadi kuring, ieu tibatan nyumbang kana kohési, tibatan éta bet dina dispersi. Nalika kuring ngajelaskeun di awal, kuring ngahargaan kaanekaragaman sareng kreativitas pisan, tapi kuring ngémutan yén tim-tim ieu tibatan nyéépkeun waktos ngadamel distro saolah-olah parobihan baju jero, nyumbang kana debugging atanapi paningkatan distro indung anu dumasar kana aranjeunna. sareng sajabina. gaduh kontrol kualitas anu langkung saé

  13.   Root87 cenahna

    muhun ... urang kedah nyobian hihi

  14.   Lynze cenahna

    Juas! Nyarios yén Valencian mangrupikeun dialék Catalan ... tong ngantep Valencian atanapi Catalan maca anjeun ... XDDDD

    1.    diazepan cenahna

      Salaku urang Uruguay, kuring henteu ningali basa Valencian salaku basa sanés Catalan. Siga nyarios yén Castél Uruguay mangrupikeun basa sajaba ti Castilian Spanyol.

  15.   komentator cenahna

    Hiji-hijina hal anu saé anu kuring tingali nyaéta meureun jalma ngora hoyong install salah sahiji distro éta ngan ukur pikeun seniman karesepna

  16.   Obux cenahna

    dina WTF ageung !!!!!!! tapi sakumaha aranjeunna nyarios, "Ieu kabébasan ..."

    aci

  17.   Kalangkang cenahna

    Sakanyaho kuring, béntang beureum masih fungsional, kuring terang salah sahiji pengembang sareng anjeunna sanés salah sahiji anu ngaleupaskeun proyek

  18.   RafaGCG cenahna

    Di Spanyol numutkeun distrowatch aya sababaraha anu kuring kedah tingali sacara tenang:
    http://distrowatch.com/search.php?origin=Spain
    Pussycat kalayan 54Mb ngagaduhan susu sap susu.
    http://youtu.be/VApVotzYDEo

  19.   Pareuman cenahna

    Hehehe wtf