[Bagéan Kahiji] LMDE jero: Pamasangan

Bagian kahiji tina pituduh kumaha cara masang, ngatur sareng ngarobih LMDE. Dina hal ieu urang bakal ningali prosés pamasangan sareng perbarui langkah demi langkah.

Tingkat Pangetahuan: Pemula / Pangetahuan pamasangan

linuxmint parantos janten salah sahiji sebaran paling populér di Lisénsi / Linux Ubuntu, sareng éta anu kaopat sistem operasi panglobana dipaké di dunya, ngan ukur handap MS Windows, Mac OS y Ubuntu.

Kusabab taun kamari, ka kulawarga mint éta ngagabung ku varian disebut LMDE (Edisi Mint Debian Linux) sareng tujuan pikeun nawiskeun sistem anu anggun tapi dina waktos anu sami, langkung gancang, langkung stabil sareng anu nyaruakeun jinisna Ngaleupaskeun Rolling.

Dugi ka ayeuna, éta dianggo ku bagian ageung tina Komunitas LinuxMint sareng paningkatan penting parantos ditambihan, anu bakal kami ngajelaskeun dina tulisan engké.

Naha nganggo LMDE?

Laju, stabilitas, kaamanan, mangrupakeun kecap sipat anu umum pakait GNU / Debian Debiankitu, gampang sareng fungsina henteu. Sadaya pangguna tina Debian anjeun terang yén sakali kami masang sistem, urang kedah nyéépkeun waktos saatosna nyobian nyiapkeunana, masang bungkusan, ngonpigurasikeun sakedik di dieu sareng sakedik didinya.

Upami anjeun parantos mangrupikeun pangguna anu berpengalaman anu henteu kedah ngagambarkeun masalah anu ageung pisan, tapi dina kasus pemula, hal-hal bakal robih. Kalayan LMDE urang ngahémat seueur padamelan. Urang ngan ukur kedah masang sareng sadayana jalan anu munggaran. Pasti, urang ogé tiasa ngadamel sababaraha pangaluyuan, tapi éta ngan ukur henteu nyabit-nyabit deui.

Janten, hayu urang tingali kumaha cara masangna.

Layar utama LMDE

Masang LMDE.

Pikeun masang LMDE urang tiasa nyaah situs download sareng nurunkeun .iso anu beuratna sakuringeun 900mb, kitu deui dina format DVD. Urang tiasa ngaduruk kana DVD atanapi urang tiasa nyiptakeun Unetbootin gambar bootable tina mémori flash. Perlu dijelaskeun yén, dina situs unduhan éta ogé sayogi LMDE Xfce.

Sakali urang parantos siap-siap, urang mimitian PC ku pilihan angkat ku CD ROM atawa USB sareng urang kedah ngamuat desktop tina LMDE dina sababaraha detik.

Kami ngaéksekusi anu dipasang ku ngaklik dua kali dina ikon Install Linux Ubuntu mint sareng urang ngantosan tukang sihir instalasi kaluar.

Léngkah ka-1: Pilih basana

Pilihan kahiji nyaéta milih basa. Perhatoskeun yén vérsi ieu, sanaos kami milih éta Spanyol-Castilian, tukang sihir bakal ngajalankeun sadayana dina basa Inggris.

Léngkah 2: Milih Zona Waktos

Urang teraskeun sareng léngkah kadua, nyaéta milih Zona Waktu. Dina hal ieu, urang kedah milih nagara atanapi daérah dimana urang cicing.

  Léngkah 3: Pilihan Keyboard

Ayeuna urang milih varian keyboard anu kami anggo. Sacara umum, konfigurasi ieu kedah umum gumantung kana basa anu urang pilih, tapi urang tiasa nyetél parobihan sacara manual, tangtosna.

Léngkah 4: Bahékeun disk

Léngkah ieu penting pisan. Partisi disk nyaéta prosés anu hipu. Urang bakal ngahaturanan sadayana tulisan pikeun ngajelaskeun kumaha ngabagi kana Lisénsi / Linux Ubuntu, tapi pikeun ayeuna kuring bakal ngajelaskeun sacara pondok prosés na.

Sapertos dina Windows, dimana aya partisi C: pikeun file sistem, sareng D: pikeun data pangguna, di Lisénsi / Linux Ubuntu urang tiasa misahkeun partisi pikeun binér sareng anu sanés pikeun file kami. Dasarna partisi bakal dilakukeun sapertos kieu:

1- Partisi kahiji tina jinis primér, éta ditugaskeun kana akar "/".
2- Partisi kadua anu bakal janten jinis Extended anu bakal ngandung:

  • Partisi tina jenis Logika pikeun Swap sareng ganda RAM.
  • Partisi tina jinis Logika pikeun bumi urang "/ bumi" kalayan sésa-sésa ruang disk.

Leres, kuring terang ieu sigana rada sesah, tapi leres henteu. Pokokna, nalika urang nyiapkeun manual anu lengkep dina partisi di Lisénsi / Linux Ubuntu, aranjeunna tiasa diajar langkung seueur ngeunaan poko dina link ieu o ieu anu sanés.

Dina kasus postingan ieu, urang nganggap yén anjeun parantos terang kumaha cara ngabagi sareng yén léngkah ieu parantos lulus tanpa masalah.

Léngkah 5: Konfigurasi Anggota

Saatos partisi urang kedah nempatkeun data urang. Mimiti nami lengkep urang anu opsional. Teras urang ngaran pamaké, nyaéta pangguna anu badé dianggo pikeun ngaksés sési urang. Teras kata sandi kami sareng akhirna, nami tim kami.

Léngkah 6: Pasang Grub

Kacuali anjeun terang naon anu anjeun laksanakeun, léngkah 6 anu kedah dipasang gana anjeun kedah ngantepkeun éta asalna sacara standar, utamina upami anjeun gaduh langkung ti hiji sistem dina komputer anjeun. Saatos bagian ieu, tukang sihir bakal nunjukkeun ringkesan tindakan anu bakal dilakukeun sistem sareng instalasi bakal dimimitian.

Léngkah 7: Pamasangan

Sakali prosés ieu réngsé, anu lumangsung sakitar 5 dugi 10 menit gumantung kana pakakas parangkat urang, LMDE Éta bakal ngabéjaan yén éta parantos réngsé dipasang.

Léngkah 8: Rengse instalasi

Sareng di dieu prosés instalasi réngsé. Leres kan?

Dina angsuran salajengna urang bakal ningali kumaha ngamutahirkeun sistem urang sareng kumaha  install uninstall bungkusan tangtu anu urang tiasa atanapi henteu anggo. Kami ogé bakal nunjukkeun sababaraha tip pikeun ngaoptimalkeun sistem kami sakedik deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hansél cenahna

    Tungtungna aya tutorial anu saé pikeun cara masang LMDE; D. Kuring bakal ngarepkeun tutorial anu kadua, kumargi kuring hoyong terang kumaha masang program, ngapdet, jst: D. Sakali kuring terang yén kuring ngalih ka Linux Mint!
    Salam!

    PS: Blog anu saé, éta ngan mimiti sareng éta fenomenal 😛

    1.    elav <° Linux cenahna

      Kuring miharep bakal nyebarkeun tulisan salajengna 😀

      Nuhun kana koméntarna

  2.   Teuton cenahna

    Sakumaha distro ieu dikonsumsi, nyaéta naon waé kabutuhan hardware anu diperyogikeun? p6 kalayan 4Mb ra sareng cpu di 512.
    salam.

    1.    Carlos cenahna

      Wartoskeun ka réréncangan anjeun pikeun nyobaan vérsi nganggo Xfce. Kuring nganggo na éta ngapung.

    2.    elav <° Linux cenahna

      Kuring pikir LMDE tiasa dianggo sareng spésifikasi éta, tapi ulah ngarepkeun éta bakal ngajalankeun sakumaha lancar sakumaha upami gaduh 1Gb RAM. Nanging, sakumaha ceuk Carlos, vérsi anu nganggo Xfce kedah hiber low .. 😀

    3.    Carlos cenahna

      Kuring masang versi Mate pikeun adi kuring dina komputer anu nganggo 512 ram sareng éta tiasa dianggo kalayan saé pisan.

  3.   canihojr cenahna

    Tutorial Deluxe 😉

  4.   gregory cenahna

    Hatur nuhun pikeun tutorial na, éta saé pikeun kami neophytes dina masalah ieu, kuring bakal resep terang langkung seueur sareng kuring ngahargaan sateuacanna anjeun nyebarkeun tutorial salajengna supados kuring tiasa kéngingkeun sakedik langkung seueur kawih ngeunaan distro anu megah ieu, ucapan salamet sareng sakali deui hatur nuhun.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Tutorial ieu parantos diterbitkeun 😀

      Bagian ka-1
      Bagian ka-2
      Bagian ka-3
      Bagian ka-4

  5.   geckz cenahna

    Halo!!
    Hiji patarosan. Kuring atos merhatoskeun masang LMDE ti saprak instalasi janten beku nalika nyebatkeun "Nambihan pangguna kana sistem", naon ieu?

    1.    Perseus cenahna

      Naha anjeun ngesahkeun jumlah tina ISO anjeun? Bisa jadi ieu korupsi;).

  6.   leodelacruz cenahna

    Kumaha lmde kedahna ditingalkeun lengkep dina basa Spanyol?

  7.   ferchmetal cenahna

    distro alus teuing, disarankeun!