[Bagéan kaopat] LMDE jero: Kengingkeun kinerja

Saatos éta instalasi, update y kustomisasi sababaraha komponén en LMDEHayu urang tingali kumaha kéngingkeun sakedik deui kinerja, utamina upami urang gaduh komputer anu kirang kuat atanapi, sapertos kuring, salah sahiji anu resep ngamangpaatkeun unggal rohangan dina RAM.

Seueur tip anu kuring nampilkeun di handap tiasa kahontal ngagunakeun pakakas anu Mint nyalira ngagabungkeun, janten kuring bakal nunjukkeun anjeun dua cara pikeun ngalaksanakeunana.

RCConf.

Hal kahiji anu bakal kami laksanakeun nyaéta masang diri rcconf. Paket ieu, saatos dipasang, bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngendalikeun prosés mana anu dimimitian nalika sistem boot.

$ sudo aptitude masang rcconf

Sakali prosés instalasi réngsé, urang tiasa ngajalankeunana ku dua cara. Upami urang hoyong prosés dilaksanakeun atanapi dieureunkeun dina waktos éta, urang ngaéksekusi:

$ sudo rcconf --ay

upami urang hoyong prosés na teu dilaksanakeun dina waktos éta:

$ sudo rcconf

Urang kedah kéngingkeun sapertos kieu:

RCConf

Di dinya urang tiasa milih ku palang ruang, prosés anu urang badé mimitian ku sistem. Bisi kuring kuring miceun ieu:

  • exim4 (Upami urang teu acan uninstall Exim).
  • Bluetooth.
  • cangkir.
  • hirup-config.
  • samba.
  • cageur.
  • portmap (opsional)
  • pppd-DNS

Ngaoptimalkeun Desktop.

LMDE sakumaha asalna tina linuxmint, ngalebetkeun Mintool, sareng antara aranjeunna MintDesktop. Kalayan MintDesktop Urang tiasa ngalakukeun sababaraha hal, tapi ayeuna urang ngan ukur resep kana 2 diantarana.

Dina bagian jandéla, kami cirian pilihan anu disorot dina gambar di handap ieu.

MintDesktop

Ieu anu bakal dilakukeun nyaéta nganonaktifkeun pangaruh anu ditingalikeun nalika urang ngamaksimalkeun atanapi ngaleutikan jandela, sareng yén eusi folder henteu ditampilkeun nalika nyeret aranjeunna.

Urang tiasa ngahontal anu sami ngagunakeun Gconf-Éditor. Pikeun ieu kami laksanakeun Alt + F2 sareng urang nyerat gconf-éditor. Engke urang bakal aplikasi »metacity» umum »dikurangan_ sumber sareng urang milih éta.

Editor Konfigurasi

Ngaleungitkeun nasib.

Salah sahiji hal anu pangguna linuxmint aranjeunna ngagorowok, nyaéta ngagaduhan pilihan pikeun nganonaktifkeun Rejeki, anu henteu sanés mangrupikeun pesen anu kaluar sareng sato unggal-unggal urang muka konsol. Kalayan MintDesktop ogé tiasa kahontal dina bagian setasion.

MintDesktop

Atanapi urang ngan ukur tiasa muka terminal sareng nempatkeun:

$ sudo gedit /etc/bash.bashrc

Kami milarian garis anu nyebatkeun:

/ usr / bin / mint-rejeki

sareng urang robih janten:

# / usr / bin / mint-fortune

Aplikasi dina ngamimitian.

Ayeuna urang ogé tiasa ngécéskeun sistem sakedik ku ngaleungitkeun aplikasi / daemon anu dimimitian nalika urang ngalebetkeun sési urang. Pikeun ieu urang buka Menu »Aplikasi» Preferensi »Aplikasi dina ngamimitian.

Aplikasi dina ngamimitian

Dimana sahenteuna kuring, pupus centang pilihan ieu:

  • Print Antrian Applet
  • Bantuan Visual.
  • Babagi file pribadi.
  • Jauh Desktop.
  • Manajer Bluetooth.
  • Sora Login Gnome.
  • mintTpdate.
  • mintUpload.
  • wilujeng sumping.
  • Bewara disk.
  • Énergi Notifikasi Élmu
  • Sistem Sora Pulseaudio.

Urang kedah émut yén kuring nganonaktifkeun hal-hal anu kuring henteu kedah. Upami anjeun meryogikeun sababaraha daemon ieu pikeun ngamimitian mimitina, maka tong nganonaktipkeunana. : d

Pilihan séjén:

Upami urang hoyong langkung jauh, urang tiasa miceun sababaraha hal anu sanés, sapertos mintMenu teras nahan ménu na Gnome, atanapi ngatur jaringan ku cara manual sareng sanés ku NetworkManager.

Hasil tina sagala anu kuring nunjukkeun ka anjeun dina tulisan ieu nyaéta PC kuring sareng 1GB RAM lebet sareng 68Mb konsumsi di Ram.

Wilujeng tepang ka TTY:

Cara séjén pikeun ngaoptimalkeun sumberdaya nyaéta ku ngaleungitkeun sababaraha TTY sareng ngan ukur nganggo anu diperlukeun. Pikeun ieu kami ngédit file / jsb / inittab.

sudo gedit / jsb / inittab

Urang tingali dimana éta nyarios kieu:

1: 2345: respawn: / sbin / getty 38400 tty1
2: 23: respawn: / sbin / getty 38400 tty2
3: 23: respawn: / sbin / getty 38400 tty3
4: 23: respawn: / sbin / getty 38400 tty4
5: 23: respawn: / sbin / getty 38400 tty5
6: 23: respawn: / sbin / getty 38400 tty6

sareng kami masihan koméntar kana anu henteu diperyogikeun. Dina kasus kuring kuring salawasna ninggalkeun 2:

1: 2345: respawn: / sbin / getty 38400 tty1
2: 23: respawn: / sbin / getty 38400 tty2
# 3:23: respawn: / sbin / getty 38400 tty3
# 4:23: respawn: / sbin / getty 38400 tty4
# 5:23: respawn: / sbin / getty 38400 tty5
# 6:23: respawn: / sbin / getty 38400 tty6

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   burjans cenahna

    Kuring ninggalkeun anjeun +1

    salam2 😉

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun compa 😀

  2.   Yo-yo cenahna

    +1 anu sanésna, sareng upami aya +20 kuring bakal masihan ka anjeun 😉

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi bungah éta ngalayanan anjeun ^^

  3.   moskosov cenahna

    Hatur nuhun pisan, pituduh LMDE seueur pisan mangfaatna.

    Salam ti Chili.

  4.   kaspol cenahna

    Kuring parantos resep, kuring parantos nerapkeunana sareng luar biasa. Abdi gaduh 2 patarosan perkawis LMDE sareng aranjeunna:
    - Naha vérsi 64bit dimimitian ku ampir 80 megabyte langkung seueur tibatan vérsi 32bit?
    - Naha aya anu mendakan tutorial ieu dina versi 64-bit?
    CATETAN: yén dina versi 32-bit ieu ngagolér !!!

  5.   Perancis cenahna

    Capsol saderhana pisan, kanyataanna nyaéta vérsi 64-bit bakal salawasna nyéépkeun langkung seueur tibatan versi 32-bit sareng upami anjeun nyobian kde anjeun bakal kéngingkeun sungut anjeun ngeunaan naon anu dikonsumsi dina 64 bit sareng sanés normal dina 32.

    Wasalam

  6.   Carlos cenahna

    Serangkaian tulisan anu saé pisan, hatur nuhun.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun parantos mampir 😀

  7.   orobio cenahna

    Kumaha carana abdi tiasa ngarobih GDM anu LMDE gaduh standar

  8.   dedak2n cenahna

    saé pisan 🙂