[Bagéan ka tilu] LMDE jero: Ngoptimalkeun langkung seueur deui.

Dina angsuran sateuacanna urang parantos ningali kumaha instalar y actualizar LMDE. Ayeuna kuring bakal nunjukkeun sababaraha tip pikeun nyaluyukeun sababaraha sistem urang.

Ngaoptimalkeun LMDE

Upami prosés pembaruan henteu nampilkeun masalah naon waé sareng sadayana tiasa dianggo leres, urang tiasa neraskeun ngalaksanakeun trik tinangtu pikeun langkung ngaoptimalkeun urang LMDE sareng ngajantenkeun langkung fungsional. Émut yén urang kedah ngalakukeun ieu ku résiko urang sorangan, sareng upami aranjeunna gaduh mamang ku hal éta aranjeunna ngagambarkeun éta dina koméntar atanapi naroskeun saha «Terang sadayana".

Curang pikeun LMDE.

Pasang waé anu diperyogikeun ku APT.

Biasana upami paket dipasang, tiasa waé éta masang kagumantungan anu disarankeun sareng anu disarankeun pikeun urang. Dina kaseueuran kasus, salah sahiji gumantung kana anu sanés, tapi henteu pikeun anu sanés. Kalayan paréntah ieu kami bakal ngajantenkeun apt ngan ukur masang paket anu badé dipasang.

echo -e 'APT :: Pasang-Nyarankeun "0"; \ nAPT :: Pasang-Saran "0";' | sudo tee /etc/apt/apt.conf.d/99synaptic

Urang ogé tiasa ngalakukeun ieu ku Sinaptik. Kami badé Setélan »Préferénsi sareng pupus centang pilihanna: CPertimbangkeun bungkus anu disarankeun salaku kagumantungan.

Pakét anu Disarankeun Synaptic

Cabut sababaraha bungkus teu perlu.

sudo aptitude purge live-installer-slideshow gnome-core

Kalayan ieu urang ngaleungitkeun Epiphany y epolusi. Upami anjeun nganggo duanana henteu nambihan gnome-inti.

Ngaropea layar percikan.

sudo cp /etc/gdm3/greeter.gconf-defaults / usr / share / gdm / greeter-config / 99_personal gksudo gedit / usr / share / gdm / salam-config / 99_personal

Tangtosna, pikeun ieu anjeun kedah gaduh kanyaho ngeunaan naon anu anjeun lakukeun :P

Ngalereskeun waktos di GRUB.

sed -r -e 's / \ s + set timeout = \ $ \ {2 \} / set timeout = 0 / g' /etc/grub.d/00_header | sudo tee /etc/grub.d/00_header

Benerkeun penampilan Terminal.

En Tés Debian sababaraha bungkus nuju ditambihan GNOME3, sareng éta sababna sababaraha aplikasi (sapertos terminal) tiasa katingali pikareueuseun. Pikeun ngalereskeun ieu, urang ngalakukeun hal ieu:

sudo aptitude install gnome-theme-standard sudo cp -r / usr / share / téma / Mint-X / usr / share / téma / Mint-X2 sed -e 's / Mint-X / Mint-X2 / g' / usr /share/themes/Mint-X2/index.theme | sudo tee /usr/share/themes/Mint-X2/index.theme sudo cp -r /usr/share/themes/Adwaita/gtk-3.0/ / usr / share / téma / Mint-X2 /

Ayeuna urang ngan ukur kedah milih Menu »Aplikasi» Setélan »Panémbong subjekna Mint-X2. Terminal bakal angkat tina ieu:

Terminal sateuacanna

pikeun ieu:

Terminal saatos

Ayeuna nalika masang paket ieu, éta GDM bakal nembongkeun ikonna Adwaita sareng aranjeunna bakal katingali lepat. Panulis henteu mendakan solusi anu langkung giat tibatan ngajalankeun:

sudo rm -rf / usr / share / ikon / Adwaita

Ngan upami ngadamel cadangan

sudo cp -R / usr / share / icons / Adwaita / usr / share / icons / OldAdwaita

Pareuman Bluetooth.

Upami anjeun ngan ukur nganggo Bluetooth sakapeung, anjeun tiasa nganggo paréntah ieu pikeun nganonaktifkeun nalika ngamimitian:

sudo aptitude install rfkill sed -e '/ exit 0 / d' -e '/ rfkill blok Bluetooth / d' /etc/rc.local | sudo tee /etc/rc.local; gema -e "rfkill blok Bluetooth \ nexit 0" | sudo tee -a /etc/rc.local

Atur jam.

Numutkeun panulis, netepkeun jam Hardware kana UTC sanés ide anu saé, utamina upami anjeun nganggo langkung ti hiji sistem operasi, janten:

sed -r 's / ^ UTC = enya / UTC = henteu / ig' / jsb / standar / rcS | sudo tee / etc / default / rcS sudo apt-get install ntp

Ieu bakal nganonaktipkeun waktos UTC sareng ngamungkinkeun sinkronisasi sareng server NTP.

Entong hurungkeun deui kernelna.

Ayeuna urang tiasa balikan deui, tapi urang tiasa waé aya masalah anu ngaganggu. Upami urang nyobian, éta ngan ukur hurungkeun deui kernel, sareng urang bakal ngalangkungan GRUB sareng sajabina. Enggeus parantos mairan ngeunaan ieu, sareng kuring ninggali solusina di dieu:

sudo apt-get nyoplokkeun kexec-tools

Masalah sinaptik.

Upami urang ngagaduhan masalah sareng Synaptic, urang tiasa ngalereskeunana ku masang bungkus ieu:

sudo apt-get install apt-xapian-index sudo apt-get install apt aptitude synaptic - pasang deui

Ieu ogé bakal ngijinkeun milarian gancang di dinya.

Pikeun kartu ATI.

Pikeun pangguna ATI, disarankeun pikeun ngalakukeun ieu:

sudo apt-get Delete --purge fglrx * sudo apt-get update && sudo apt-get install fglrx-driver fglrx-control sudo apt-get install libgl1-mesa-dri-eksperimental compiz-fusion- * fusion-icon sudo / usr / bin / aticonfig --initial sudo reboot

Panulis nyarios ka urang yén, saatos ngamimitian deui, urang tiasa ngonpigurasikeun parameter Compiz sareng ATI, sareng anu terakhir, urang kedah merhatoskeun khusus: Cimata Desktop Gratis.

Éta ogé nyaritakeun yén anjeun parantos mendakan yén anjeun kedah nganggo Fusion-Ikon (ngamuatna saat ngamimitian) pikeun nganggo compiz salaku window manager. Laksanakeun metodeu "compiz-ngaganti"Anjeunna masihan kami Compiz sakali.

Pikeun pangguna Emerald:

sudo apt-get install build-vital libxcomposite-dev libpng12-dev libsm-dev libxrandr-dev libxdamage-dev libxinerama-dev libstartup-notification0-dev libgconf2-dev libgl1-mesa-dev libglu1-mesa-dev libmetacity-dev librsvg2-dev libdbus-1-dev libdbus-glib-1-dev libgnome-desktop-dev libgnome-window-setting-dev gitweb curl autoconf automake automake1.9 libtool intltool libxslt1-dev xsltproc libwnck-dev python-dev python-pyrex libprotobuf-dev protobuf -panyusun python-seksi wget
wget http://releases.compiz.org/0.8.8/emerald-0.8.8.tar.gz tar xvzf zamrud-0.8.8.tar.gz cd zamrud-0.8.8 ./configure –prefix = / usr LIBS = -ldl nyieun sudo make install

Ayeuna urang ngan kedah kéngingkeun sababaraha téma sareng ngetémana. Panulis nyarios ka kami yén ieu ngamungkinkeun pangaruh kabur di Compiz. Ngagunakeun kabur Gaussian sahenteuna sahenteuna radius 8 katingali ngirut.

Masalah anu leres sareng tipografi.

Anjeun panginten ngagaduhan masalah font. Laku lampah rendering Sub-piksel. Dina raraga ngajawabna:

sudo rm /etc/fonts/conf.d/10-hinting-slight.conf sudo rm /etc/fonts/conf.d/10-no-sub-pixel.conf sudo ln -s /etc/fonts/conf.available /10-hinting- Medium.conf /etc/fonts/conf.d/. sudo ln -s /etc/fonts/conf.available/10-sub-pixel-rgb.conf /etc/fonts/conf.d/. sudo dpkg-reconfigure fontconfig

Pareuman Speaker.

Sistemna ampir sampurna, tapi tiasa langkung saé. Anjeun teu resep sora nyaring nalika ngamimitian? Atanapi panginten sora anu super saé dina terminal? Hayu urang nganonaktipkeun speaker PC!

gema "daptar hideung pcspkr" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist.conf sudo rmmod pcspkr

Koréksi sora dina Flash sareng Mplayer.

Nyarios sora. Dupi anjeun perhatoskeun bug dina flash? Distorsi sora sapertos kitu dina Skype atanapi Mplayer? Pikeun distorsi sora, resep sihir nyaéta sapertos kieu:

echo /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libc/memcpy-preload.so | sudo tee /etc/ld.so.preload

Ieu kanggo 32 bit. Panulis henteu terang dimana anjeunna tiasa ngalakukeun ieu dina 64 mesin Bit.

Bangun PC nganggo keyboard atanapi mouse.

Dupi anjeun kersa ngahudangkeun PC nganggo keyboard atanapi mouse? Gampang teuing:

((kamandang '#! / bin / sh' && sed -rn 's / ^^.* (USB [0-9E] + | EUSB). * $ / echo \ 1> \ / proc \ / acpi \ / bangun / pg '/ proc / acpi / bangun) | sudo tee /etc/pm/s sare.d/05_usb && sudo chmod + x /etc/pm/s sare.d/05_usb)

Leres, katingalina pikareueuseun, tapi tiasa dianggo langsung. Trik ieu ti pangarang.

Pasang Grub Customizer:

sudo apt-get install bzr cmake libgtkmm-2.4-dev gettext bzr branch lp: grub-customizer cd grub-customizer / cmake. && ngadamel sudo apt-get install menu hwinfo sudo make install

Sareng nerapkeun trik pangarang anu sanés:

sudo mkdir /etc/grub.d/.diaktipkeun sudo mv /etc/grub.d/06_* /etc/grub.d/.disabled/ sed -r -e 's / \ $ \ {2 \} / \ $ \ {GRUB_COLOR_NORMAL \} / g '-e' s / \ $ \ {3 \} / \ $ \ {GRUB_COLOR_HIGHLIGHT \} / g '/etc/grub.d/05_debian_theme | sudo tee /etc/grub.d/05_debian_theme> / dev / null

Kalayan ieu urang tiasa ngajantenkeun sapertos anu diarepkeun. Émut pikeun nga-ulang aplikasi ieu unggal waktos Grub Customizer nolak damel. Ieu bakal kajadian saatos ngamutahirkeun file-file ieu /etc/grub.d/ atanapi sababaraha komponén GRUB.

Entong nganggo Gnome-DO.

Tungtungna, panulis nyarankeun yén upami urang pikaresepeun MintMenu y Alt + F2, hayu urang teu nganggo Gnome-do, Kusabab éta gaduh konflik kagumantungan. Jalanna tiasa, anggo Synapse, anu ngamungkinkeun anjeun lakukeun persis sami.

Dina angsuran salajengna urang bakal ningali pikeun ngonpigurasikeun penampilan na sakedik sareng saliwatan, simpen sababaraha MB konsumsi pikeun ngahémat sumberdaya sistem.

 

Link: linuxmintlife | Forum LinuxMint


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carlos cenahna

    Salam. Mimiti, hatur nuhun pisan kana blog: éta lengkep pisan sareng parantos ngabantosan pisan dina transisi kuring ti Ubuntu 10.10 kana Linux Mint 11 Debian.

    Kuring dipasang kamari, saatos nyobian versi Lxde, sareng sadayana jalan saé dugi ka sababaraha menit ka pengker: font na robih. Kuring nyobian nerapkeun tip dina tulisan ieu, tapi aranjeunna henteu ngabantosan kuring. Hurupna katingali anéh, resep teu fokus sareng kuring henteu resep tampilanna. Punten aya anu tiasa ngabantosan kuring sakedik? Hatur nuhun.

    1.    kawani cenahna

      Hurup dina LXDE katingalina goréng pikeun kuring, sapertos kuadrat, tapi teras ku salah sahiji pembaruan atanapi anu terang naon, éta dicandak, dina Arch, dina LMDE henteu aya ideu

  2.   JJ cenahna

    Saé. Saatos seueur milarian kuring henteu mendakan solusi pikeun obsesi anu kuring gaduh. Abdi hoyong nempatkeun layar login Mint 7 Gloria dina LMDE Gnome v1 anyar anu kuring mimiti nganggo. 3 dinten kamari kuring mimiti nganggo Mint sareng sanaos mimitina kuring panginten nganggo Gloria, éta ngagaduhan seueur watesan.
    http://gnome-look.org/content/show.php/Arc-Colors+GDM-Walls?content=88305
    Kuring henteu acan tiasa masang Warna Arc ku cara naon waé,

    1.    elav <° Linux cenahna

      Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta masang GDM sareng ngagentos ku GDM3 .. Teras Anjeun unduh téma na, sambungkeun ka GDM sareng éta waé ..

  3.   Andres Silva cenahna

    Mimiti, hatur nuhun pisan kana tips anjeun, éta parantos seueur manpaatna pikeun kuring, tungtungna kuring parantos tiasa ngaktipkeun kartu ATI anu gampang pikeun impian kuring di Ubuntu.

    Kuring gaduh patarosan sareng aktivasina compiz, tétéla yén wates jandéla leungit, naha aya solusi anu saderhana?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Pasti ayeuna kuring henteu tiasa ngajawab patarosan éta. Mimiti kusabab kuring henteu nganggo LMDE dina waktos ayeuna sareng kadua sabab upami nganggo éta, Compiz bakal dinonaktipkeun. Nanging, sareng ngetik Alt + F2:

      compiz --replace

      Éta henteu jalan?

      1.    Andres Silva cenahna

        Nyaéta, upami éta tiasa ngaktipkeun kompiz ku paréntah anu anjeun nunjukkeun sareng ogé nganggo ikon fusi, tapi nalika ngaktipkeunana, wates jandéla ngaleungit ...

  4.   Sergio cenahna

    Hai Dupi anjeun ngawartosan sabalikna tina paréntah ieu: echo /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libc/memcpy-preload.so | sudo tee /etc/ld.so.preload… Kuring ngahasilkeun kasalahan dina sistem kuring sareng abdi hoyong balikkeun ka kaayaan normal na

    error = ERROR: ld.so: object '/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libc/memcpy-preload.so' ti /etc/ld.so.preload moal bisa dimuat: teu dipalire.