Kumaha ngabagi file dina jaringan Linux

Anu ieu angkat ka batur sapagawean urang Claudio, anu hoyong diajar kumaha ngonpigurasikeun jaringan Linux tanpa nganggo Samba. Dina koméntar anu teu marahmay, Claudio nyungkeun nyiptakeun GUI pikeun tiasa ngalaksanakeun padamelan anu rébuan (upami sanés jutaan) jalma parantos laksanakeun sareng bakal teras-terasan ngalakukeun éta ... saloba tina padamelan ieu nyaéta ku konsol, sareng anjeunna henteu resep. Langkung resep ngadamel GUI supados tiasa ngagunakeunana kalayan gampang (sahenteuna Windows sakumaha anjeunna nyarios) jaringan internal na. Hayu urang mimiti ngalaksanakeun ieu sakedik sateuacan jalan kaluarna.

Modeu bisnis vs FOSS

Nya, hayu urang tetep saderhana ti mimiti ... Ieu mangrupikeun hal anu sok diklaim dina proyek FOSS (Perangkat Lunak Gratis sareng Open Source), kurangna kualitas nuju damel. Kuring kantos nguping, tapi sapertos kitu juego langkung saé mésérna ti perusahaan dongéng sabab éta langkung saé, program sapertos kitu mejor tibatan vérsi gratisna, sistem sapertos kitu mejor tibatan gratis lain. Hayu urang tingali naha ieu:

pausahaan dongéng vive tina parangkat lunak anjeun

Upami kuring perusahaan sareng padamelan kuring nyaéta ngajual perangkat lunak, éta hartosna kuring kedah ngajual anu luar biasa alus pikeun jalma pikeun mésér éta, sahingga kuring kedah mayar ka pangembang kuring kéngingkeunana, sareng ieu mangrupikeun titik awal masalah ieu, parangkat lunak gratis sareng dina sababaraha kasus open source dikembangkeun ku kahadéan. Jalma-jalma henteu dibayar kanggo ngembangkeun hal pikeun sésana. Janten upami anjeun nyarios kumaha kabarna software sistim atanapi naon waé anu langkung saé dibandingkeun versi gratis na, ogé kuring bébéja, sigana, tapi aya masalah ageung sareng éta:

Éta didamel pikeun ngajantenkeun anjeun gumantung

Ieu ibarat ubar, langkung seueur perangkat lunak proprietari anu anjeun anggo, kirang kamampuan anjeun pikeun mikir sareng méréskeun hal sacara mandiri. Hayu urang pikirkeun ngeunaan ieu sakedap, naha anjeun terang dimana anjeun kéngingkeun langkung seueur, dina penjualan atanapi dina perawatan? Nya jawaban pikeun ieu saderhana, henteu paduli kumaha mahalna program atanapi sistem, kauntungan pangropéa bakal langkung ageung tibatan kauntungan jual, sabab dina waktos masalah, henteu janten masalah sabaraha artos anu kedah diinvestasikeun kanggo méréskeunana kusabab saderhana éta henteu tiasa robih infrastruktur dina waktos éta.

Kabutuhan indung tina ciptaan

Cara anu teu marahmay pikeun nyungkeun GUI henteu cekap alesan pikeun ngalakukeun éta, sareng dina waktos anu sami, punten upami éta nyerang Claudio, tapi kuring gaduh hal anu langkung penting pikeun dilakukeun sareng proyék pikeun ilubiung pikeun nanem modal waktos kuring dina méréskeun kurangna anjeun otonomi sareng pasipitas méntal anjeun. Tapi kumargi anjeun parantos naros, ogé kami bakal ngajelaskeun naha teu acan aya GI pikeun hal éta Windows éta saderhana pisan.

Nalika anjeun ngabagi folder dina windows anjeun nyiptakeun liang kaamanan

Di dieu langkung ti hiji bakal ngawartosan kuring lepat sareng sajabana sareng sajabana ... tapi anu leres nyaéta nalika anjeun nganggo nmap Pikeun mikawanoh komputer windows, sigana upami aya dina jaringan "dipercaya", éta bakal ngajalankeun jasa dina sababaraha palabuhan pikeun tiasa ngabagi file. Ieu henteu ngan ukur bahaya, tapi teu pati dipikanyaho yén seueur serangan anu berhasil timbul kusabab ngabagi aksés ngaliwatan jaringan. Tapi naha ieu timbul? Nya kusabab éta pilsapat  Windows ngajar anjeun nyarios SI tanpa terang persis naon anu lumangsung. (Émut kana kagumantungan?) Cara anu saderhana pisan pikeun méréskeun ieu nyaéta ngurus peralatan anu saé, tapi sakumaha pilsapat Windows sanés éta, ieu dimana di pamiaraeun asup kana maén, sareng ngajantenkeun anjeun kedah kabutuhan ti batur pikeun ngalakukeun hal-hal pikeun anjeun.

Teu kedah

Upami kabutuhan mangrupakeun indung ciptaan, tanpa kabutuhan, maka moal aya nanaon. Ieu mangrupikeun hal anu gampang pisan dipikaharti, upami jalma anu nganggona (biasana pangurus sistem, atanapi jalma anu nganggo pangladén) henteu peryogi, aranjeunna moal nyiptakeunana. Dina kasus anu khusus (biasana dina parangkat lunak gratis) panyipta nempatkeun dirina rada-rada dina suku anu kirang ngalaman sareng mutuskeun nulungan kaluar nyiptakeun GUI (Git ngagaduhan GUI pikeun anu hoyong nyobian), tapi deui, ieu pikeun murni kahadéan tina panyipta, kumargi jumlah padamelan asli ageung pisan, sareng pangembangna sakedik, yén padamelan éta diturunkeun ka rineh ti sababaraha pamekar ati-ati. (Hayu urang émut yén teu aya anu mayar anjeun ngalaksanakeunana, sareng anjeun masih ngagaduhan kulawarga, padamelan sareng tanggung jawab)

Premanisme moal janten jalan kaluarna

Candak ieu salaku naséhat sareng koméntar pikeun sadayana anu maca, kuring émut pisan kana pidéo anu kuring pernah ningal ngeunaan wawancara sareng Obama (jalma anu kuring anggap conto anu hadé pikeun jalma), dimana saurang lalaki anu ambek mimiti ngritik sareng ngahina anjeunna sareng anjeunna henteu leres-leres nanaon. Anjeunna henteu ngalakukeun nanaon, sanés kusabab anjeunna henteu tiasa, nyaéta anjeunna mangrupikeun jalma anu pangkuatna di planét dina waktos éta, tapi kusabab anjeunna terang anjeunna henteu kedah nurunkeun dirina ka tingkat éta. Éta henteu sareng moal janten jalan kaluar dina kahirupan ieu, ngalebetkeun argumen moal nyandak anu saé, aya jalma anu yakin yén éta leres, tapi sahenteuna intimidasi sareng koméntar X moal mindahkeun kuring. Kuring ngan ukur tinggaleun salaku koméntar leupas sateuacan ngamimitian tutorial.

NFS

Sistem File Jaringan mangrupikeun protokol tingkat aplikasi anu nyayogikeun inpormasi terpusatnyingkronkeun dina jaringan, éta tiasa dianggo pikeun sistem Linux sapertos Windows sareng anu sanés (ieu kusabab didesain pikeun tingkat aplikasi). Kumaha urang nyarios kitu terpusat, éta hartosna yén kami nyanghareupan solusi modél Klién / Server. Kami parantos keuna kana ieu deet dina momen anu sanés, tapi teu aya sanés anu nekenkeun detil leutik.

Naha penting pikeun ngagaduhan inpormasi terpusat?

Anu sanés bakal nyarios, «tapi kuring gaduh inpormasi anu penting pikeun unggal jenis mesin anu kuring gaduh, laptop anu dianggo, komputer di bumi, jsjb ». Masalahna nyaéta kieu, upami modél cadangan épisién dituturkeun, bakal aya perhatosan yén nyiptakeun sareng ngajaga cadangan seueur poin rumit, langkung gampang (pikeun urang sadayana anu nganggo skrip sareng anu sanésna) nyaéta nyiptakeun hiji titik dimana inpormasi sumping sareng ti ditu mula ngajaga data. Salian ti gaduh sababaraha versi dina titik anu béda éta henteu ngan ukur sesah nuturkeun inpormasi, tapi éta ogé ngajadikeun padamelan langkung rumit.

Abdi henteu nyiptakeun bubuk bubuk

Pikeun aranjeunna anu sadetik yakin yén kuring parantos mendakan ieu ku cobaan sareng kasalahan, sabab teu aya anu jauh tina bebeneran, kuring ngan ukur nganggo sakedik naon anu ditawarkeun ku Google ka kuring sareng hayu urang tingali naon anu kuring mendakan dina pamilarian anu munggaran (kuring bakal nganggap yén aranjeunna aya di Ubuntu jalma anu nganggona, sareng kuring anggap yén pikeun Fedora parobihan kedah minimal)

Google

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Salawasna nuturkeun naon anu dicarioskeun Oficial. Ieu panginten salah sahiji léngkah pangpayunna anu kedah dituturkeun, sareng kuring nempatkeun upami aya anu nyangka yén kuring terang ngeunaan NFS sateuacan nyerat tulisan ieu.

TL; DR

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Panjang teuing; tong maca. Unggal-unggal ningali akronim ieu, aranjeunna tiasa yakin 100% yén éta mangrupikeun cara "Puguh" pikeun méréskeun hiji masalah, seueur anu bakal ngaku yén kumaha terang upami dina basa Inggris, tah, ayeuna aranjeunna terang éta sahingga moal aya pilihan pikeun nungtut engké 😉 Kuring nganggo dicciontary perkotaan seueur pikeun ngartos seueur konsep ieu.

Dokuméntasi Resmi (Dina Spanyol !!)

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Sababaraha jiwa anu bageur nyandak tugas narjamahkeun pikeun kami halaman anu saderhana tapi lengkep ieu kalayan sagala anu diperyogikeun pikeun masang sérver NFS dina jaringan kami.

Hayu urang gancang tingali léngkahna nuturkeun. Abdi ngantunkeun anjeun teh link pikeun anu panasaran anu teu tiasa nganggo Google kusabab X alesan dugi ka tempat anu sami.

Pasang sérver sareng klién

Ayeuna urang badé masangkeun ku konsol naon anu diperyogikeun di kadua tempat pikeun nganggo file anu dibagikeun. Dina sérver kami pasang nfs-kernel-server sareng dina palanggan nfs-common

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Konpigurasikeun sérver

NFS jalan ngalangkungan file konfigurasi anu ayana di /etc/exports. File ieu nyarios ka NFS file mana anu kedah dibagi sareng kumaha nyauranana, salian ti gaduh conto anu saé pisan ngeunaan cara ngagunakeunana sacara standar, kami bakal nganggo konsol kanggo ngéditna hatur nuhun ka anu selalu dipercaya vim (jalma anu teu nyaman sareng vim tiasa dianggo nano)

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Pikeun conto saderhana ieu kuring nyaritakeun ékspor yén kuring hoyong bagikeun folder kuring workspace (dina * nunjukkeun yén kuring hoyong bagikeun sadaya kontén sareng tanpa nyéépkeun rohangan kuring nyerat idin sareng pilihan anu paling cocog sareng kuring, dina hal ieu rw pikeun nyerat sareng maca)

Hurungkeun deui sérver

Upami kami parantos ngonpigurasikeun kalayan saé, urang kedah ngabalikan deui sérver (atanapi ngamimitian éta upami henteu aktip), henteu perlu unggal aya parobihan, tapi kuring nyandak kasempetan pikeun ngajelaskeun, upami anjeun henteu hoyong balikan deui sadayana, saderhana exportfs -ra ngabéréskeun masalah.

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Garis kahiji systemctl start nfs-kernel-server ngaktipkeun sérver, anu kadua ngan ukur pikeun mastikeun yén sadayana saé (upami henteu héjo, éta henteu kunanaon).

Nyambung kana sérver

Ayeuna urang bakal nyambungkeun alat-alat urang anu sanés, pikeun éta kami bakal nganggo konsol, sareng paréntah mount.

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Di dieu pantes ditekenkeun yén IP ditugaskeun pikeun karesep anjeun, kuring henteu terang naha aranjeunna bakal nganggo DHCP atanapi manual, tapi pas aranjeunna gaduh IP aranjeunna tiasa nganggo, aranjeunna nambihan : / jalur / ka / folder anjeun / sareng tempat dimana anjeun tiasa nyetél konéksi, bisi kuring kuring ngadamel folder anu disebat compartido.

Buka panyungsi anjeun

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Di dieu duanana aya dina vérsi konsol sakumaha dina vérsi GUI. Sareng kuring nunjukkeun sakedik kumaha kuring ngalaksanakeun pagawéan kuring di lembaga, kuring sok nganggo mesin virtual pikeun ngerjakeun inpormasi kursus-kursus, (éta sababna aranjeunna bakal ningali OSX dipasang) sareng hiji kanggo tiap bahasa, janten kuring tiasa ngontrol lingkungan pangembangan sareng tong ngeusian Gentoo kuring ku program anu teu perlu. Kunaon ubuntu? ogé kuring resep éta leuwih ti Fedora sareng langkung gancang pikeun nyiptakeun mesin tés anu kuring ogé tiasa mupus gancang. Sakumaha anu kuring parantos 🙂 sadayana nuturkeun filosofi sareng ngantepkeun sadayana anu siap anggo tanpa dipikir-pikir teuing Ieu mangrupikeun hal anu ngajantenkeun Ubuntu langkung gampang pikeun pangguna na 🙂 (salian ti éta kuring ngayakeun sertifikasi salaku administrator sistem di Ubuntu (LFCS ngamungkinkeun anjeun masihan dina tilu kulawarga hébat sistem: Ubuntu (Debian), CentOS (Red Hat) sareng SUSE (SUSE) )), janten éta cara anu saé pikeun émut apt-get y apt)

 Pikiran akhir

Kuring parantos nyerat seueur waktos ayeuna, tapi sakumaha anjeun tiasa ningali Claudio, éta ngan ukur 4 léngkah (kuring miharep anjeun tiasa ngalakukeun Google nyalira supados henteu kaitung), sareng tebak naon ... anjeun henteu kedah GUI pikeun lima paréntah. Hapunten upami kuring henteu tiasa minuhan kahoyong anjeun pikeun ngajantenkeun dunya GNU / Linux plus Windows, sareng nyegah anjeun mikir sakedik sareng diajar. google barang. Sareng upami anjeun hoyong gaduh parobihan permanén dina jaringan sareng alat-alat anjeun ngalangkungan /etc/fstabNya, anjeun bakal kedah milari nyalira.

Pikeun anu sanés, punten kuring upami kuring kurang ajar kana tulisan ieu, sareng sanaos kuring nyerat rada moody (kuring kedah ngaku yén teu aya anu resep aya padamelan sareng usahana ditaroskeun, bahkan kirang ti disebatna swagger) ... Kuring miharep pisan ieu tiasa ngabantosan langkung ti hiji dina karya sambungan aranjeunna. Hatur nuhun pisan parantos dugi ka dieu sanaos kagok sareng kalepatan, Salam 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

34 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Mayol i Tur cenahna

    Kuring nuturkeun léngkah pikeun Manjaro (Arch) deui dinten éta sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring (kuring bagikeun ka Samba) sareng plugins Thunar sareng Nautilus
    Perkawis "windowizing", kuring mendakan KISS nyaéta FLOSS henteu pantes. Dina MS WOS ogé aya hal-hal anu rumit pikeun dilakukeun, sareng dina kasus ieu sigana henteu saé pikeun pangguna.
    Naha henteu nyayogikeun skrip atanapi meta-paket anu masang sareng ngonpigurasikeun NFS tibatan nyalin sareng nempelkeun 5 paréntah?
    Teu seueur teuing anu wani ka anu munggaran, langkung-langkung ka anu kadua
    Sareng upami urang nambihan plugin pikeun NFS bagi di Thunar sareng / atanapi Nautilus (atanapi anu sanésna) langkung saé pikeun FLOSS sareng KISS, leres henteu?
    Sareng kuring henteu nyerat yén éta tugas anjeun, tapi kuring bakal senang upami aya anu ngalakukeun éta (pikeun Samba ogé pikeun rékaman) sareng dianggo salaku alat anu sanés pikeun "ngarobih" jalma kana GNU / Linux nunjukkeun betapa gampangna ngabagi folder ngalangkungan NFS (atanapi Samba) pikeun ngagunakeunana tina Smart TV sareng Kodi

    1.    Octavio Sanchez cenahna

      Naha anjeun henteu nyobian nyalira? Kalayan kecap sanésna, upami anjeun pikir perlu sareng manpaat pikeun FLOSS sareng KISS, maka teraskeun sareng kolaborasi sareng komunitas ku cara éta.

      1.    Miguel Mayol i Tur cenahna

        Kuring kakurangan éta élmu, program.
        Di sisi anu sanésna mangrupikeun hal anu henteu pati penting pikeun anu gaduhna sareng hoyong ngalakukeun éta.
        Sareng upami anjeun murid élmu komputer anu hoyong pamer hal sapertos éta dina CV anjeun, langkung saé.
        Ngeunaan naon anu dianggo pikeun kuring, ngalaksanakeunana sareng SAMBA Kuring parantos nyebarkeun tutorial anu diringkeskeun dina forum Manjaro pikeun anu tiasa ngamanfaatkeunana. https://forum.manjaro.org/t/suggestion-samba-and-or-nfs-shares-and-plugins-easy-by-default/34169/4

  2.   RAFAEL PRESILLA cenahna

    Pikeun palanggan anu biasa ATAWA ASAS, KUMAHA SANGKA KAMI NINGALKAN LAYANAN AKTIF INI KU DEFAULT?

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Rafael, pikeun tiasa ngantunkeun aranjeunna sacara standar kalayan mimiti mesin perlu ngédit file / etc / fstab supados nyambung langsung kana jaringan, kumargi éta rada langkung khusus sareng kuring nganggap anjeun naroskeun di lingkungan bisnis, aya tinimbangan kaamanan anu sanés sapertos idin sareng nami aksés, titik aksés, log, sareng anu sanésna. Salam 🙂

  3.   Carlos Diaz cenahna

    Nya, kuring ngamimitian di dunya linux ieu, sareng kuring maca sadayana anu anjeun terbitkeun anyar-anyar ieu, kuring henteu ngartos kontéks postingan anjeun sareng maksadna gelut anjeun sareng Claudio, tapi kuring leres-leres ngahargaan waktos anu anjeun luang nyeratna ayeuna. bagikeun kanyaho anjeun, sahenteuna urang tiasa anu teu mayar éta, nyaéta maca anjeun kalayan hormat! Hatur nuhun pisan sareng ucapan salamet kuring anu tulus pikeun padamelan anu hadé.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Carlos, ieu mangrupikeun tautan kontéks

      https://blog.desdelinux.net/preferimos-la-linea-comandos-los-guis/#comment-225111

      Sanés seueur perkawis gelut, éta hartosna yén kuring ngarepkeun pikeun neraskeun deui hal éta, tapi saleresna saatos maca kontéksna kuring ngarepkeun anjeun tiasa ngartos alesan pikeun suasana haté kuring anu goréng, atanapi upami sanésna kuring parantos ngagedéan kaayaan, dina dua kasus éta henteu hal anu kuring maksadkeun teraskeun lakukeun 🙂

      Sareng hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, éta leres-leres kusabab koméntar sapertos kieu kuring resep pisan nyerat sareng panginten ngabagi waktos anu saé sareng sadayana anu maca tulisan ieu reet Salam

  4.   Ivan cenahna

    Kalayan postingan sadayana henteu kunanaon, anu kuring henteu »bagi» pisan nyaéta OBAMA ADALAH jalma anu alus !!!!! salah saurang PEMAIN TERHEUNG DINA SEJARAH BERSAMA ISRAEL…. Bagikeun folder janten sakedik inpormasi saatos maca ESO.
    Kuring parantos nganggo Linux mangtaun-taun sareng kuring nyarankeun ka réréncangan anu nganggo Linux, tapi punten, hal Obama kuat pisan.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Ivan, hatur nuhun parantos nyungkeun waktos kanggo masihan koméntar sareng bagi. Nya, kuring nganggap Obama naon anu kuring anggap (sareng éta mangrupikeun hal anu sangat pribadi, anjeun tiasa ngabagi atanapi henteu, tapi éta kedah dijelaskeun di dieu) pikeun hal-hal sapertos nyaéta:

      Pikeun aranjeunna anu parantos maca postingan kuring sanés, kadieu sareng di tempat sanés, anjeun bakal terang yén kuring sanés jalma anu "politik" pisan dina hartos sadar kana ieu, sareng kanyataanna éta mangrupikeun salah sahiji masalah anu kuring paling henteu paduli. Abdi resep nyobian, tapi kuring kedah ngalakukeun éta nalika diperyogikeun. Salaku Trump nyalira nyarios teu lami saatos janten présidén ... "ieu langkung sesah tibatan anu kuring pikir" ... kami parantos ngabahas yén aya kulit hideung, bule sareng corak, tapi kuring nganggap yén cara anu nyata pikeun mikawanoh aranjeunna nyaéta terang KABEH kontéksna ... sareng éta mangrupikeun hal anu dina kaputusan politik rada rumit kusabab sifat seueur inpormasi.

      Upami kuring nyebatkeun yén kuring nganggap anjeunna jalma anu saé, éta dumasar kana kualitas kapamimpinan positip anu anjeunna nunjukkeun salami di jabatan umum, kuring henteu nyatakeun yén anjeunna sampurna dina unggal hal, tapi anjeunna ngagaduhan seueur kualitas anu pantes dijantenkeun ditiru. Kuring miharep ieu parantos tiasa netelakeun sakedik masalah.
      Wasalam

  5.   Lopez cenahna

    Anjeun di Taringa bakal janten gélo.

    1.    ChrisADR cenahna

      Atanapi kuring ngan bakal ninggalkeun éta saatos 😛 salam 🙂

  6.   carlos zevallos cenahna

    Samba pikeun kuring nyumponan sagala sarat kuring, ayeuna kuring ngajalankeunana dina jaringan bisnis sareng pangguna sareng grup sareng diidinan kana folder tertentu dumasar kana profil pangguna, abdi leres pisan sareng kuring gaduh windows sareng linux client

    1.    ChrisADR cenahna

      Nya kuring henteu pernah leres-leres asup kana dunya integrasi windows-linux, sareng éta leres-leres ngajantenkeun kuring panasaran, tapi saé anjeun resep sareng saha anu terang, upami anjeun wani anjeun tiasa nyerat tulisan ngeunaan éta 😉 salam 🙂

    2.    Claudio cenahna

      Carlos, samba saé pisan kanggo dibagi dina jaringan Windows-Linux, tapi masalahna nyaéta nalika anjeun gaduh jaringan LAN hungkul sareng Linux. Samba henteu jalan dina kasus anu terakhir sareng anjeun kedah ngalaksanakeun sadaya léngkah anu dijelaskeun ku ChrisADR.

      1.    tagihan cenahna

        Kuring henteu nerapkeunana, tapi nalika kuring maca dina net:
        http://www.ite.educacion.es/formacion/materiales/85/cd/linux/m4/servidor_samba.html
        http://www.ite.educacion.es/formacion/materiales/85/cd/linux/m4/instalacin_y_configuracin_de_samba.html
        anjeun tiasa masang séra s server dina linux sahingga teu kedah aya windows pikeun ngagunakeunana dina jaringan.

        1.    tagihan cenahna

          Dina situs séjén: https://www.driverlandia.com/instalar-samba-para-compartir-carpetas-en-linux-debian/
          Kuring ningali yén ti saprak Win7 aya masalah sareng kecap akses, tapi éta ngan ukur mangaruhan win7,8,10 klien sareng sanés klien linux anu badé nganggo server samba sareng linux.

  7.   fernan cenahna

    Hello:
    The openuse yast ngagaduhan modul nfs, kuring henteu terang ngeunaan masalah ieu, naon deui, dina manjaro kuring dinten anu sanés kuring dicabut paket nfs sabab kuring henteu nganggo éta pisan, unggal kuring diajar sakedik deui kuring ngaleungitkeun hal-hal éta pikeun ngeunah kuring anu kuring mendakan yén aranjeunna henteu ngalayanan kuring pisan, sareng sakedik sakedik nganggo RAM, kuring pikir distros saderhana kedah gaduh hal anu kirang dipasang, kuring sadar yén aranjeunna mawa seueur hal anu pemula bahkan henteu terang naon tujuanana, pasti yén upami panulis posting nempatkeun kuring gentoo, kuring tetep bakal masang 200 paket langkung alit sareng ngalakukeun sagala rupa anu kuring lakukeun ku manjaro, dugi ka kabodoan kuring, gentoo pasti rusak.
    Akhirna, ngeunaan hal ieu, urang kedah nunjukkeun naon anu diucapkeun ku Richard Staliman sababaraha kali perangkat lunak gratis henteu nunjukkeun yén éta kedah gratis, saur kuring di masarakat jaman ayeuna urang nuju biasa mayar smartphone anu pinuh ku perangkat lunak propriétis anu urang henteu terang sadayana anu dilakukeun sareng tibatan éta kami hoyong parangkat lunak gratis anu ngajantenkeun sadayana gampang pikeun kami sareng gratis, urang ogé kedah biasa mikirkeun sakedik sareng milarian dina kasus postingan ieu kuring henteu terang ngeunaan nfs tapi kuring parantos ningali yén sahenteuna dina openuse aya modul grafis pikeun ieu , Abdi henteu terang naha éta bakal saé atanapi goréng.
    Salam.

    1.    Miguel Mayol i Tur cenahna

      Manjaro hébat sareng henteu kirang gancang tibatan Gentoo.
      Tapi upami anjeun hoyong nyobian Gentoo (teuing) kuring nyarankeun Sabayon.
      Mangrupikeun Gentoo anu tos kapasang sareng saderhana, kirang langkung naon Manjaro ka Arch.

      1.    fernan cenahna

        Hello:
        Kuring gaduh Sabayon dina mesin virtual sareng aya langkung seueur bedana antara sabayon sareng gentoo tibatan antara manjaro sareng archlinux, sabayon nganggo entropy salaku manager paket utama (equo on console and rurity on grapik) anu mangrupikeun bungkusan binér, éta ngagaduhan portage tapi kuring henteu terang nyarankeun ngagunakeun éta pisan. Manjaro sareng lengkungan ngagaduhan manajer paket anu sami, robih anu parantos di manjaro anjeun ngagaduhan seueur dipasang sareng konfigurasi sareng gudangna, gentoo tibatan nganggo portage kanggo nyusun pilihan tina kode sumber, kami béda pisan sareng sabayon anu masihan anjeun sababaraha bungkus éta asalna tina gentoo tapi ku pilihan umum.
        Salam.

  8.   Ismael cenahna

    Henteu lami ka tukang kuring ogé nuju ngarobih masalah ieu, nalika salah ngamimitian di Linux, prustasi henteu mendakan solusi gancang atanapi aplikasi anu kedah ngagaduhan prosedur anu praktis sareng henteu rumit. Kuring ngahargaan sareng ngahaturkeun nuhun ka pangembang anu nyéépkeun waktosna, sareng resep ngalaksanakeun padamelanna kalayan saé, aranjeunna ngajar kuring upami aya anu ngalakukeun hal gratis atanapi éta henteu kedah dilakukeunna kalayan saé kusabab éta mawa cap pribadi. Tapi aya ekstrem. Linux henteu resep sabab pikeun seuseueurna éta rancunit pikeun ngalakukeun prosedur sareng masang fungsi sareng sadayana ku pangembang anu, kusabab tiasa ningkatkeun padamelanana, tinggaleun tunduk kana paréntah terminal anu panjang. Ekstrim anu sanésna nyaéta aya pangguna anu ngalangkungan laut kusabab katiisan atanapi jeda méntal aranjeunna hoyong anu ngalakukeun sagalana pikeun aranjeunna.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Ismael, hatur nuhun parantos ngabagi sareng kuring ngan ukur hoyong nekenkeun sababaraha hal ... UNIX ngagunakeun filsafat anu cukup jelas dina pamekaran program "ngalakukeun hiji hal, sareng lakukeun pisan", kusabab ieu seueur program ngan ukur ngalakukeun hiji hal, sareng éta Kedah gabung sareng sababaraha pikeun tiasa méréskeun kaayaan "kompléks". Kuring henteu nolak yén aya sababaraha program anu tiasa langkung saé, tapi sahenteuna dina dasarna, kuring henteu ngalaman kurang logika dina program inti GNU atanapi kernel. Hanjakal yén ideu anu goréng sapertos kitu dihasilkeun ku program anu kadang-kadang anu "dipikiran."

  9.   Claudio cenahna

    Nuhun Réréncangan ChrisADR, jelas anjeun terang seueur perkawis anjeun, kuring ngucapkeun salamet sareng hapunten upami kuring rada kasar dina koméntar kuring sateuacana, dina terminal atanapi kaluaran preferensi gui. Tapi ku postingan ieu, anjeun nembé mastikeun naon anu kuring teraskeun dina linux, mangrupakeun cara anu gampang pikeun ngabagi folder dina Network LAN Linux sareng nalika anjeun ngajelaskeun ogé dina tulisan anu saé ieu, éta pikaboseneun pisan pikeun kuring salaku pangguna, kedah ngalakukeun seueur léngkah dina terminal pikeun tiasa ngabagi folder dina jaringan lan Linux. Kuring ngulang deui, hatur nuhun kanggo postingan ieu sareng éta bakal manpaat pikeun seueur, sanés ka kuring, hanjakalna. Kuring ngarepkeun langkung seueur tina linux. Pikeun ayeuna mah, kuring kedah neraskeun nganggo Guindous pikeun jaringan LAN kuring. Sareng tangtosna, dina buku catetan kuring, kuring teraskeun sareng MX Linux anu dipikacinta.

    1.    Ravenman cenahna

      Solusi anu saderhana anu kuring sering ngagunakeun pikeun ngahontal naon anu anjeun pikahoyong nyaéta ngagunakeun https://es.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell_Filesystem y https://es.wikipedia.org/wiki/Files_transferred_over_shell_protocol.

    2.    ChrisADR cenahna

      Halo Claudio 🙂 Muhun hatur nuhun pisan anu parantos masihan anjeun waktos kanggo dibagi, sareng hatur nuhun kana hapunten anjeun, hapunten abdi ogé upami kuring kurang sopan di tempat sanés. Nya, sanaos anu anjeun carioskeun téh éra, kuring gaduh usul pikeun anjeun; Kusabab éta tiasa janten fungsi anu manpaat sareng langkung ti hiji sigana resep, urang tiasa naroskeun proyék pikeun ngalaksanakeunana salaku proposal paningkatan 🙂 Kuring pribadi henteu gaduh waktos atanapi fasilitas pikeun ngadamel program anu lengkep ti mimiti, tapi meureun kolega kami ti Nautilus (GNOME) atanapi Dolphin (Plasma) tiasa ngagaduhan éta dina daptar kagiatanana dugi ka sababaraha pangembang anu sanés tiasa mésér waktosna, sareng sigana mah langkung gancang tibatan kuring :)

      Upami anjeun resep ideu, urang tiasa ningali babarengan kumaha sareng dimana nyebarkeun proposal pamutahiran, saha anu terang sareng panginten hal anu sami parantos dimasak di tempat 🙂 Salam

  10.   Tedel cenahna

    Kuring dipasang Syncthing sareng teu ngagaduhan masalah deui. Kuring nyumbangkeunana didieu salaku alternatip.

  11.   anonimo cenahna

    Hai, kuring ngaku yén kusabab ChrisADR jalan dina blog ieu kuring ngantosan anu salajengna, anjeun ngan ukur diajar tina éta, hatur nuhun kanggo éta, dina urutan anu sanés sareng teraskeun sareng salah sahiji poin tina posting.

    Kontéksna nyaéta kuring kedah nyalin sababaraha file tina ATM sareng ngalirkeun kana sérver (GNU / LINUX), kuring nuju damel dina sistem cadangan, tapi kuring ngagaduhan kaayaan kuring damel sareng ATM (ATM) sareng kuring henteu tiasa muka palabuhan, abdi ogé henteu ngagaduhan jasa mindahkeun file jaringan windows, abdi henteu tiasa nganggo ftp ogé. Kuring ngan ukur henteu ngagaduhan alat pikeun éta, éta khusus teuing jasa sareng teu aya alat pikeun éta.

    Tapi kuring terang yén aya anu sapertos SSH sareng SCP sareng anu babarengan éta alat anu aman pisan dugi ka dinya, tapi kumaha kuring masang SSH dina windows? sareng sanés program anu ngamungkinkeun kuring nganggo protokol, kuring peryogi anu langkung serbaguna, kuring peryogi anu nganggo antarmuka CLI, écés kuring henteu terang nanaon, nalika nalungtik kuring mendakan perpustakaan python anu ngamungkinkeun anjeun nganggo protokol jaringan anu béda sareng ngalakukeun panilitian kumaha jalanna, ayeuna Kuring gaduh sistem fungsional, dimana kuring henteu nganggo samba atanapi SFN tapi kuring tiasa mindahkeun file nganggo protokol aman anu saé.

    Dimana kuring hoyong kéngingkeun ieu nyaéta kalayan terang python sareng terang yén aya (ssh), béréskeun tugas anu parantos dipasihkeun, upami kuring jalma sanés kuring bakal nyarios, éta moal mungkin, kuring kedah ngaktipkeun port atanapi ngaktipkeun fitur windows atanapi éta teu aya alat anu ngamungkinkeun kuring éta.

    Sareng éta henteu neraskeun hal éta, tapi upami anjeun naros naha kuring langkung resep CLI tibatan GUI, kantun CLI tiasa dianggo deui sareng éta masihan kakuatan anu langkung ageung tibatan grafik. Alat CLI tiasa dianggo ku program anu sanés (bungkus) grafik ngan ukur pikeun pangguna.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo 🙂 Nya, hatur nuhun pisan kana anu anjeun carioskeun, sareng hatur nuhun parantos ngabagi pangalaman anjeun.
      Sakumaha anjeun nyebatkeun, CLI sapertos sihir di balik layar, henteu salawasna dikenal, tapi tanpa aranjeunna seueur naon anu tiasa ditingali (GUI) moal jalan pisan.

      Salam 🙂

  12.   Arturo J. Ducoing O. cenahna

    Entong asa-asa, émut yén pangguna Windows cukup istiméwa sareng éta dugi ka sistem ieu ngancurkeun ayana aranjeunna anu kadang-kadang ngawitan mangfaatkeunana, bahkan teras aranjeunna balik deui ngagunakeunana.

    Pangguna Windows mangrupikeun legiun, sareng sababaraha langkung setan tibatan anu sanés, sareng aranjeunna henteu biasa maca dokuméntasi, éta sababna nalika anjeun dibawa ka lingkungan GNU / Linux aranjeunna sangsara pisan.

    Kuring sering nganggo inpormasi anjeun, hatur nuhun pikeun ngabagi.

  13.   Claudio cenahna

    eurekaaaa, kuring tungtungna mendakan naon anu kuring peryogikeun, "open source dikembangkeun ku wasiat anu saé." Éta jelas sareng kapuji pisan, sareng katingali aya jalma anu peryogi sami sareng kuring sareng mekarkeun (atanapi dibagi) kuring henteu tiasa maca sadayana, solusi anu kuring nungtut pisan. Sareng leres, kersa ni'mat, anjeunna "ngabagi" sareng kuring pisan ngahaturkeun nuhun. Tapi sakumaha bubuka tulisan ieu nyatakeun, "anjeun kedah ngeusi batre pikeun solusi anu saé", écés kuring moal ngeusi batre, tapi kuring henteu bakal nempatkeun tautan anu kuring mendakan solusina, kusabab waktos kuring seueur pisan, kuring henteu ngeusi batre tapi ... butuh waktu pikeun milarian. Kuring ngan ukur tiasa masihan koméntar ka aranjeunna anu resep sareng gaduh perhatian anu sami, yén anjeun tiasa mendakannana di yuotube. 🙂

    1.    Rams Castaway cenahna

      Sakumaha gampangna "nungtut" solusi sareng aya anu nyungkeun waktos kanggo ngajelaskeun ka anjeun kalayan jéntré pisan bari henteu ngecas nanaon. ChrisADR (anu kuring henteu terang) henteu ngeusi artos sapérak kanggo éta, tapi anjeun sacara egois ngaku parantos mendakan sumber anu sanés, nirlaba, dibagi, sareng anjeun nolak masihan tautan (ku jalan kitu, henteu perlu). Kuring henteu terang anjeun ogé, tapi kuring sadar yén paripolah anjeun seueur anu dipikahoyong. Émut yén "solusi anu saé (éta) kedah ditagihkeun" sanés ku anjeun sareng jalmi anu nyiptakeunana, ogé henteu ngeusi biaya. Jadi éta ngan ukur ngajantenkeun anjeun janten parasit (jinis predasi. Hubungan anu caket dimana salah sahiji pamilon (parasit atanapi host) gumantung ka anu sanés (host atanapi host) sareng kéngingkeun sababaraha kauntungan.) Catetan: Kuring nempatkeun anjeun hartosna supados anjeun henteu ngagaduhan masalah milari deui, kumargi waktos anjeun seueur pisan anu dibutuhkeun.

    2.    kadal cenahna

      Nya jelas anjeun kedah ngagaduhan hal-hal jahat dina sirah anjeun, sabab anjeun nguntungkeun unggal dinten tina inpormasi anu ditunda ku jalma-jalma daék sareng nalika "numutkeun" anjeun kéngingkeun hal anu pantes anjeun nolak ngabagi éta, pikeun ngahindarkeun ieu akun anjeun Pikeun dibolaykeun, IP anjeun dibatesan sareng anjeun panginten kedah ngarévisi konstan supados anjeun teu tiasa lebet deui FromLinux sabab upami aya hal komunitas ieu, éta pikeun jalma sanés pikeun parasit.

  14.   Ernesto Iglesias cenahna

    Mimiti sadayana hatur nuhun kana postingan na, éta parantos manpaat pisan, sanaos henteu sesederhana aranjeunna hoyong ngecét, langkung seueur milarian. Nanging, kuring ngaraos karasa pisan nyigeung sareng teu pas tina sagala perkenalan sareng koméntar anu teu aya hubunganana sareng masalah, upami sanés panulis henteu hoyong ngaréspon langkung saé, anu sanés bakal ngajawab éta sareng henteu kedah nyauran éta urang Samaria Saé saatos ngeusi informasi kalayan nyinggung . Sakitu waé, hatur nuhun. Ngeunaan naha aranjeunna ngeusi batre atanapi henteu, atanapi upami aranjeunna ngalakukeun sadayana "pikeun kaasih batur" sanés alesan pikeun ngalakukeun hal-hal "ku bagian" sareng "Google batur", kusabab henteu sadayana kedah terang sadayana atanapi "nyalin sareng nempel »kodeu hartosna nganggo sirah anjeun atanapi ngartos naon-naon. Salam kanggo sadayana sareng wilujeng enjing

  15.   leonidas83glx cenahna

    Anu kuring pikahoyong nyaéta masang folder dina hard drive NTFS anu ku kuring parantos diwariskeun tina Windows. Kuring tiasa ngakses sareng nyerat tina mesin utama kuring tapi kuring henteu tiasa dipasang dina laptop saatos dipasang sérver NFS dina mesin utama sareng klien dina laptop. Kuring nyobian sadayana tapi henteu aya pasualan.

  16.   Abdi henteu ngawartosan anjeun cenahna

    Pasangkeun omong kosong anu henteu ngalakukeun naon anu dijanjikeun.