Bagikeun élmu Linux anjeun

Nulis blog, ngajaga anjeun sadayana diénggalan, unggal dinten, tanpa ngeusi artos sepeser, mangrupikeun padamelan anu sesah pisan. Éta kalebet nyerat dinten Sabtu sareng Minggu bahkan di kamar mandi, bahkan dina bulan madu kuring atanapi nalika kuring iinditan ka luar negeri pikeun damel. Leres, éta mangrupikeun kalakuan altruisme anu dikenal saeutik, sapertos tugas anu mulya pikeun programer anu ampir anonim anu ngembangkeun perangkat lunak gratis. Ieu, salaku tambahan, dipiguraan dina kontéks anu mana pangguna / pamiarsa beuki nungtut, sareng alesan anu saé.

Perkenalan ieu sanés milari kasieun atanapi ninggali frasa hatur nuhun, tapi langkung saé ngadorong jalma-jalma anu henteu acan méré sumbangan ka masarakat pikeun ngalakukeunana. Ieu ngakibatkeun ninggali sikep pasif anu kadang-kadang pikaresepeun pikeun urang.


Dinten kuring ngagaduhan épiphany, sajenis wahyu: hal anu paling penting nyaéta masarakat. Mangrupikeun unsur anu nyayogikeun perangkat lunak gratis. Nyatana, ieu ngakibatkeun muka parangkat lunak pikeun masarakat sareng anjeunna anu ngahirupkeunana. Kami ningali éta dina proyék-proyék éta, kumargi aranjeunna henteu ngagaduhan komunitas anu penting, kalebet kana hilap.

Ayeuna, kumaha anjeun ngawangun komunitas? Walerna aya dina patarosan. Gedong ngakibatkeun tindakan. Tapi tindakan saha? Tina sababaraha? Sadaya sadayana? Di dinya ayana bedana antara sababaraha jinis masarakat.

Jelas, dina widang perangkat lunak gratis nalika urang nyarioskeun komunitas urang tingal partisipasi anu penting pikeun mayoritas anggotana. Éta mangrupikeun jinis komunitas anu kuring hoyong janten bagian sareng kuring yakin yén, kalayan ngan ukur sabab, urang tiasa ngajawab yén éta mangrupikeun jinis komunitas saluyu sareng filosofi anu aya di tukangeun perangkat lunak gratis.

Usulna

Jalma tiasa ilubiung dina sababaraha cara sareng di seueur tempat, pasti seueur diantara anjeun anu parantos ngalaksanakeunana. Ngadamel kontribusi kode di dieu, tarjamahan di ditu, jsb.

Usul kuring pikeun muka panto blog ieu, anu saatos seueur usaha janten rujukan dina komunitas software gratis. Abdi hoyong anjeun terang yén di dieu anjeun gaduh saluran pikeun nyebarkeun kalayan gancang sareng tanpa komplikasi naon waé anu anjeun hoyongkeun. Aranjeunna henteu kedah janten blogger atanapi ahli Linux, ngan ukur gaduh hal anu cool pikeun dibagikeun sareng nyeratna.

Ide na nyaéta ngadamel pasanggiri mingguan. Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta ngirimkeun kami a mail éléktronik kalayan éta tutor mini, nu tip, jsb. (di format téks polos) anu aranjeunna pikir patut ngabagi. Kami ngurus pormat, nyebarkeunana sareng masihan pangakuan sareng pangakuan tina kasus éta, tangtosna.

Naha anjeun daék ngalakukeun sakedik?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Antonio Costa de Moya cenahna

    Sigana mah prakarsa anu hébat pikeun miluan. Salaku tambahan kana hal di luhur, anjeun tiasa mesen sareng ngadamel wiki.

  2.   Solidrugs Pacheco cenahna

    alus pisan 😀 pikeun terus berkembang, blog ieu mangrupikeun rujukan anu hadé pikeun kuring salaku pangguna linux, kuring henteu katalog nyalira upami ahli atanapi pemula, sabab kami moal lirén diajar 😀 salam

  3.   Luis Lopez cenahna

    Jigana éta ideu anu saé, sareng kuring ngartos kaayaan anjeun. Kuring bajoang ngajaga blog alit anu kuring mimiti anyar sareng tugas janten sesah ...

    Nyumbangkeun ka komunitas mangrupikeun hal anu kuring resep pisan, janten kuring bakal ngamimitian mikir ngeunaan hiji hal 🙂

    Anjeun parantos ngalaksanakeun padamelan anu hadé dina situs ieu, ucapan salamet sareng surak!
    Salam ti Uruguay

  4.   Giocoto cenahna

    Abdi hoyong pisan ngabagjakeun anjeun, kami terang padamelan sareng dédikasi anu diperyogikeun pikeun ngajaga blog kalayan kualitas "Hayu urang nganggo Linux" kalayan seueur sumbangan anu saé. Situs sapertos kieu langkung ayeuna tibatan ayeuna anu aya di sisi sanésna beuki katutup sareng nyobian dimonopoli bahkan sumber komputer pangleutikna.
    Di nagara kuring, kuring nyobian ngamajukeun parangkat lunak gratis kalayan sagala anu kuring mampu, khususna "Ubuntu" anu saur kuring luar biasa sareng seueur naon anu kuring terbitkeun dina halaman Raray, kuring ngaku, éta tina blog ieu.
    Ideu na hébat sareng kuring ngarepkeun éta manggih kamandang di masarakat, sabab kakuatan "Komunitas" justru dina partisipasi aktif sadaya anggotana. Hareupeun ...

  5.   croaker anurus cenahna

    Kiwari seueur blog anu ngabantosan ngagunakeun sistem urang, anu pikeun nyukuran diri, tapi éta langkung raoseun upami dipuseurkeun kana sababaraha atanapi hiji blog, éta sababna kuring sok ngiringan kana blog ieu sareng pastina aya seueur jalma anu tiasa kerjasama ku ngabagi elmu, kuring henteu terang Upami kuring tiasa ngabantosan hiji hal, saur kuring dina GIS kuring tiasa nyerat tulisan, sanaos parantos aya blog anu sanés anu sami, anu jelas nyaéta blog ieu leres-leres saé pisan kanggo jalma urang anu pangguna, usaha sareng dédikasi permanén, hiji-hijina hal anu matak disesalkan nyaéta aya sababaraha jalma anu dikenal deukeut anu daék ngagunakeun linux dina desktop atanapi notebook, kecuali maén dina telepon sélulér kalayan android sareng teu sanés.

  6.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun Eider ... éta kumaha ... padamelan anu henteu sering dikenal sareng sesah pisan ... éta sababna seueur blog ngeunaan Linux janten punah saatos sababaraha bulan ...
    Rangkulan! Paul.

  7.   Joel Almeida Garcia cenahna

    Kuring nambihan yén éta mangrupikeun komunitas usulan, sanés tina "perang distros" atanapi "lingkungan desktop", tapi langkung saé éta janten arena atanapi "prasmanan" dimana urang sadayana tiasa ningali sisi anu positip sareng negatif, sanaos pangguna ideu objektif pikeun topik.

  8.   Luis Adrián Olvera Facio cenahna

    Halo babaturan, kuring nembé ngintunkeun sumbangan kuring sareng muga bakal nguntungkeun seueur. Aduh

  9.   Eduardo Campos cenahna

    Naha éta kedah janten linux sacara umum, atanapi naha éta tiasa difokuskeun kana hiji distro (anu anjeun bahkan henteu nganggo)?

  10.   Malaikat J. Mota cenahna

    Halo, kuring nganggo aplikasi BackInTime di Ubuntu 12.04 lts, ​​tapi nalika kuring nyobian ngonpigurasikeun aplikasi ieu dina Ubuntu 12.10 folder .gvfs henteu tiasa dipendakan kumargi kitu kuring henteu tiasa ngonpigurasikeun aplikasina. Nuhun sateuacana sabab kuring terang anjeun tiasa nulungan kuring.

  11.   Alicia cenahna

    Ideu anu saé pisan sareng dorongan anu saé kanggo maju !!

  12.   Eider J. Chaves C. cenahna

    Kuring ngan ukur hoyong anjeun ngantep kuring hatur nuhun pikeun ngabagi élmu anjeun! … Kerja keras !!!

  13.   Jorge Ruiz cenahna

    Nya, undanganna nyaéta: "Hayu urang nganggo Linux"
    Sareng pikeun ngabagi kanyaho, hargana teu nanaon sareng urang tiasa nampi seueur artos!

  14.   Gambar placeholder Carlos Rocha cenahna

    Kuring ngembangkeun sababaraha panduan anu dasar pisan pikeun panggunaan libreoffice anu kuring damel di grup lokal, kumaha urang ngalakukeun éta?

    http://librecolaboracion.org/ofimatica/?utm_source=pagina&utm_medium=menu&utm_campaign=normal

    Di dinya kuring tinggalkeun tautan Kuring netelakeun yén panungtun éta kuring kedah menerkeun aranjeunna sareng anjeun henteu damang naon anu tiasa urang laksanakeun?

  15.   steve cenahna

    Kuring satuju, anjeun kedah nyumbangkeun hal ...

  16.   monyét cenahna

    Abdi hoyong nambihkeun sakapeung seueur anu hoyong ngamimitian blogna nyalira, supados aranjeunna tiasa ngabagi élmuna ku cara kieu. Tapi tungtungna blog na tungtung "euweuh", tinggaleun jaman tanpa tulisan naon, atanapi ku sababaraha tulisan anu saé tapi aranjeunna henteu ngagaduhan difusi anu saé sareng tulisan-tulisan éta tungtungna henteu dugi ka saha waé (atanapi ngan ukur sababaraha urang) komunitas parangkat lunak gratis henteu terang Kauntungan kuring pisan, kumargi kuring henteu ngahontal seueur jalmi. Di luar sana upami urang teu gaduh waktos kanggo tiasa bank naon pangropéa blog cara pangsaéna pikeun ngahontal seueur jalmi ku cara kieu. Ngabantosan blog terkenal dimana aya seueur aliran jalma sareng sakumaha anu dicarioskeun di luhur aranjeunna bakal jaga masihan anjeun sadayana hatur nuhun sareng nempatkeun nami pangarang anu ngusahakeun éta ngalakukeun éta masihan pentingna atanapi kuring ngabayangkeun hehe. Surak

  17.   Rodny Silgado Cabarcas cenahna

    Usulna saé pisan, dua dinten ka pengker kuring ngadamel blog ngan kusabab kuring mendakan hal anu parantos aya di Ubuntu anu dina vérsi na 12.10 ngagaduhan modifikasi alit sareng saatos nyebarkeun éta panginten, kumaha ayeuna? Abdi henteu tiasa teras-terasan ngasuh, teu gaduh waktos. Usul ieu bakalan sampurna.

  18.   Eddy santana cenahna

    Inisiatif anu saé, kuring miharep aya seueur pangguna anu didorong sareng ngirim kontribusina, sahingga blog anu langkung beragam bakal kahontal.

  19.   antaré cenahna

    Kuring ogé mikir yén gambar éta penting pisan, sababaraha pamula bosen ningali téks murni sareng kuring pikir bakal langkung saé upami gambar leutik ditambihan pikeun parobihan. Mimiti posting tiasa rumit tapi ku waktos sareng panilitian anjeun diajar kumaha anjeun tiasa ningkatkeun sareng ngajantenkeun padamelan anjeun langkung kabaca.