Baidu ngagabung kana Jaringan Penemuan Terbuka sareng masihan aksés ka sababaraha patén-patén

 

Perusahaan Cina Baidu salah sahiji mesin pencari jasa Internet pangageungna di dunya anu ngagaduhan mesin pencari "Baidu" anu urutan nomer genep dina réngking Alexa sareng produk anu aya hubunganana sareng kecerdasan buatan parantos kalebetkeun kana organisasi Jaringan Penemuan Terbuka (OIN), anu ngajagi ékosistem Linux tina klaim patén.

Baidu parantos ngagabung salaku anggota masarakat y salaku pangacara aktif sumber terbuka sareng kontributor utama téknologi sumber terbuka global, kukituna Baidu komitmen pikeun ngamajukeun pamekaran gancang AI ngaliwatan platform open source sareng ngagampangkeun transformasi industri.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng OIN, anjeun kedah terang yén ieu mangrupikeun organisasi anu anggotana satuju henteu ngajukeun klaim patén sareng bebas nganggo téknologi patén dina proyék anu aya hubunganana sareng ékosistem Linux.

Anjeun kedah émut yén éta Jaringan Open Invention (OIN) ngagabung dina pertahanan klaim patén dina kasus Gnome-Rothschild Patén Imaging. Di mana OIN ngempelkeun tim pengacara pikeun ngabatalkeun patén sareng ngaluncurkeun inisiatif pikeun milarian fakta ngeunaan panggunaan téknologi anu sateuacanna anu dijelaskeun dina patén éta.

Baidu ngagaduhan sajumlah penting patén dina bidang kecerdasan buatan, pembelajaran mesin sareng téknologi Internét.

Anggota OIN kalebet langkung ti 3,200 perusahaan, komunitas sareng organisasis yén aranjeunna parantos nandatanganan perjanjian lisénsi pikeun ngabagi patén-patén.

Kontributor utama OIN kana grup patén anu meunang juara Linux kalebet perusahaan sapertos Google, IBM, NEC, Toyota, Renault, SUSE, Philips, Red Hat, Alibaba, HP, AT&T, Juniper, Facebook, Cisco, Casio, Huawei, Fujitsu Sony sareng Microsoft.

Perusahaan anu nandatanganan perjanjian ngagaduhan aksés ka patén-patén OIN, pikeun ngagentos kawajiban henteu ngajukeun klaim hukum pikeun panggunaan téknologi anu digunakeun dina ekosistem Linux.

Khususna, salaku bagian tina gabung ka OIN, Microsoft ngalihkeun ka anggota OIN hak ngagunakeun langkung ti 60 rébu patén na, janji yén henteu nganggo éta ngalawan Linux sareng parangkat lunak open source.

Perjanjian antara anggota OIN ngan ukur diterapkeun pikeun komponén distribusi anu aya dina watesan sistem Linux ("Sistem Linux").

"Baidu nyaéta sareng bakal janten panyokong anu hébat sareng pamilon sumber terbuka," saur Cui Lingling, kapala Departemen Patén Baidu. "

"Baidu parantos ngaluncurkeun sababaraha platform sumber terbuka kalebet Apollo (Platform Nyetir Otonom), PaddlePaddle (Parallel Distribution Deep Learning) sareng anu sami, sareng parantos aktip ngembangkeun kerjasama patén."

Ayeuna daptar kalebet 2873 bungkuskaasup kernel Linux, platform Android, KVM, Git, nginx, CMake, PHP, Python, Ruby, Go, Lua, OpenJDK, WebKit, KDE, GNOME, QEMU, Firefox, LibreOffice, Qt, systemd, X.Org, Wayland, jsb .

Salaku tambahan kana kawajiban non-agresi pikeun panangtayungan tambahan, sakumpulan patén-patén parantos kabentuk dina OIN, kaasup patén-patén Linux patali mésér atanapi disumbangkeun ku pamilon.

Kolam renang patén OIN kalebet langkung ti 1300 patén. Dina panangan OIN kalebet sakumpulan patén-patén, anu nampilkeun salah sahiji rujukan mimiti téknologi pikeun nyiptakeun eusi wéb anu dinamis, ngantisipasi munculna sistem sapertos Microsoft's ASP, Sun / Oracle's JSP sareng PHP.

Kontribusi penting anu sanésna nyaéta akuisisi taun 2009 22 patén Microsoft, anu sateuacanna dijual ka konsorsium AST, salaku patén anu mangaruhan produk "open source".

Sadaya anggota OIN bébas nganggo patén-patén ieu. Validitas perjanjian OIN dikonfirmasi ku kaputusan Departemen Kehakiman Amérika Serikat, anu nungtut kapentingan OIN dianggap dina hal transaksi jual patén-patén Novell.

Upami hoyong terang langkung seueur ngeunaan éta, anjeun tiasa parios tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.