Balik kana linux ... nganggo Funtoo!

bab4  

Sababaraha hal dina kahirupan nyababkeun kuring ngajual grafik NVidia kuring, sareng pasang deui OS X masihan kuring seueur kasieun sareng henteu pantes. Janten dinten Kemis minggu kamari kuring mimiti nguji distro.

Kuring ngalangkungan Ubuntu, anu kuring resep tapi sabab kuring sering ngalaman kasalahan sareng Compiz sareng Intel kuring, pikeun sababaraha alesan sababaraha waktos VSync lirén damel teras tiasa dianggo deui, saur masalahna tiasa janten kakuatan anu diterapkeun ku kernel anyar, tapi kuring henteu tiasa ngalereskeunana.

Tungtungna kuring mutuskeun pikeun nyobaan Unity di Archlinux, kuring dipasang tina Repository anu stabil tapi henteu ngamimitian sési Unity, dash henteu muncul, janten kuring milih pikeun nguji Repository henteu stabil sareng namina nunjukkeun, éta ogé. .. henteu stabil (: P).

Janten kuring mutuskeun pikeun nyobaan Arch tapi nganggo KDE, tapi di satengahing instalasi kuring émut pamasangan Gentoo ti batur sapagawean sareng editor kami Tete Plaza, janten kuring milarian tutorial Gentoo, kuring kaleungitan 2 dinten masangna sareng tungtungna kuring henteu tiasa masang. KDE (lapisan murni 8 XD), janten parantos putus asa, tanpa sistem operasi dina komputer kuring, kuring émut yén kolega kami tete parantos dipasang Corong.

Kuring indit pikeun ningali dokuméntasi wéb Funtoo, éta nyanggap kuring, éta sigana gampang dipikahartos, sareng ti dvd live Linux Mint, kuring mimiti masang Funtoo. Pamasangan anu lumangsung kirang langkung 6 jam, parantos gampang sareng pikaresepeun pikeun kuring, konfigurasi WiFi anu ramah pisan, sareng panjelasan ngeunaan bendera pangguna gampang pisan dipikaharti.

Akhirna di dieu, kuring, ku Funtoo KDE, sareng Kernel 3.2 (upami kuring terang, kuring badé nganyarkeun deui ka vérsi anu langkung luhur .., sanaos sadayana jalan ... sampurna…), dioptimalkeun pikeun Core i5 kuring, sareng kuring akhirna mendakan di bumi sareng kuring asa tenang :), janten pikeun maénkeun sababaraha pertandingan ngeunaan uap sareng teu lami meureun kuring bakal ngadorong kuring pikeun ngalakukeun tutorial ngeunaan kumaha carana nyieun Funtoo saé :).

Kusabab kitu WILUJENG LINUX!

PS: Kuring moal ngalakukeun tutorial tentang masang Funtoo, sabab kuring pikir dokuméntasi dina wéb rada gampang dipikaharti sareng meureun léngkah paling hese anjeun nyaéta diajar diajar ngagunakeun CFDisk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

76 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Nya, sakumaha anu kuring béjakeun ka anjeun dina pos anu sanés: Anjeun wilujeng sumping !!

  2.   diazepam cenahna

    Anjeun sumping deui salaku superman.

    1.    pandev92 cenahna

      Ahahahah ieu saé xd

    2.    Giskard cenahna

      Naha anjeunna sumping deui salaku Superman? Maksad abdi, sepuh sareng pait? (ngarujuk kana pilem anu pamungkas, sareng teu dihaja, buruk)

      1.    ucing cenahna

        Superman henteu kantos janten pahlawan super anu pikaresepeun, anjeunna ngan ukur kuat kusabab anjeunna kuat sareng gumantung ka panulisna upami Lex Luthor ngeureunkeunana ku kryptonite atanapi upami anjeunna ngancurkeun hiji planét.

        1.    Giskard cenahna

          +1
          Sigana mah sami. Salajengna, anjeunna sanés pahlawan anu cocog pikeun generasi énggal.

          PS: Hapunten Topik Pareum 🙁

  3.   dhunter cenahna

    «Pamasangan anu lumangsung sakitar 6 jam, gampang sareng pikaresepeun pikeun kuring» tanpa kecap ...

    Sakali di univ. Kuring nyéépkeun 3 dinten kéngingkeun KDE di Gentoo (gentoo diperyogikeun dina proyék éta), saatos amukan kompilasi-sadaya-ku-dioptimalkeun-abdi-sareng-tambahan-ketchup diliwatan sareng kuring angkat deui ka Debian.

    1.    pandev92 cenahna

      lalaki xdd .., lami pisan kuring kantos nyéépkeun seueur waktos pikeun ngonpigurasikeun osx, janten anu 6 jam dina funtoo teu nanaon, ogé kuring ngalakukeun éta nalika dina laptop kuring nonton anime xd

  4.   Carlos cenahna

    siga facebook. Janten kuring ogé ngirimkeun anu pribadi

    1.    DanielC cenahna

      (siga)

      1.    eliotime3000 cenahna

        @DanielC resep koméntar anjeun. #OK henteu.

  5.   Atheyus cenahna

    Saé pisan corong 😀

    Kuring nyarankeun eix pikeun anjeun pikeun milarian éta langkung gancang tibatan muncul –manggihan.

    Salam.

    1.    kik1n cenahna

      Duanana muncul -s ogé eix saé,

      @ pandev92 Versi naon tina funtoo anu anjeun pasang? Mantap atanapi ayeuna?
      Kamari kuring badé masang Funtoo, tapi…. Kuring parantos ngagunakeun gentoo sareng éta rada ngaganggu (Pamakéan).

      Lagu-lagu anjeun ngupingkeun katingalina saé, nyéépkeun sababaraha waktos, abdi henteu terang naon anu kedah ditingali 😀

      1.    pandev92 cenahna

        Kuring parantos masang ehehe anu ayeuna, masalah umbul panggunaan gampang pisan upami anjeun badé masang kde, kalayan mimiti milih profil kde teras maén sareng panji panggunaan ieu:

        http://paste.kde.org/p43de9f3c/

        Ngeunaan anime mhh xdd, pasihan anime kasempetan, dua belas karajaan, teras jigoku shoujo (gadis naraka), sababaraha xd musiman, hiji-hijina dewa anu terang, seitokai yakuindomo, gundam stargazer, jsb xd

        1.    Edo cenahna

          hiji anu gaduh dua belas karajaan saé pisan, tapi aranjeunna henteu kantos béréskeun, anu matak éra.

          1.    pandev92 cenahna

            Tingali nalika kuring ningali bab terakhir kuring cicing…: / .., ieu téh xD akhirna? nyatana isukna kuring ngarep-ngarep aya episode deui dina TV, tapi henteu nanaon haha

        2.    kik1n cenahna

          Janten naha anjeun milih kernel? atanapi éta anu sacara standar.
          Kusabab di gentoo, anjeun teras-teras dina ujung motong sareng kernel.

          Masang gentoo sareng kde, terakhir waktos kuring masihan seueur masalah.

          Tina naon teteplaza ngawartosan kuring, yén dina corong ayeuna, éta ngagaduhan langkung seueur masalah sareng umbul.

          Leres, kuring parantos gaduh minat anime. Serial anu kuring paling resep nyaéta Sword Art Online, Soro no Otoshimono, Maria Holic, Lucky Star, Suzumiya. Tapi kuring masih gaduh waktos ningali sapertos Evangelion, Gundam, jst.
          Tapi ayeuna kuring milarian Anime kalayan komedi.

          1.    yukiteru cenahna

            Komédi, anjeun tiasa ningali anjeun Guru Besar Onizuka. Injil saé pisan (karesep kuring dugi ka ayeuna) séri anu saé deui nyaéta Ghost in the Shell and Ergo Proxy.

          2.    pandev92 cenahna

            Dina panduan instalasi kuring nyarankeun anjeun masangkeun kernel sumber debian, maka anjeun tiasa milih anu anjeun pikahoyong, sapertos kernel git. xD

        3.    yukiteru cenahna

          GUNDAM !! (* __ *) Abdi hoyong ningali sadayana bakal janten hal anu salajengna I

        4.    kik1n cenahna

          Kuring masang funtoo, tapi kuring ningali yén pilihan muncul-webrsync henteu aya ayeuna. Éta atanapi kuring kedah masang éta.

          Dina hal ieu henteu dipasang, kumaha kuring tiasa ngamutahirkeun portage?

        5.    kik1n cenahna

          Mamang sanésna.
          Kumaha anjeun ngagaduhan make.conf

          Conto: di gentoo kuring gaduh sababaraha SYNC, ti sababaraha tempat, didieu di Funtoo, naha éta ngan ukur hiji?
          SYNC = »https://github.com/funtoo/ports-2012.git»

          Éta ogé henteu ngantep kuring milih profil kde.
          Profil arch ayeuna aya:
          [1] funtoo / 1.0 / linux-gnu / arch / x86-64bit *
          [2] funtoo / 1.0 / linux-gnu / arch / pure64
          Ayeuna aya propil ngawangun:
          [3] funtoo / 1.0 / linux-gnu / build / stable
          [4] funtoo / 1.0 / linux-gnu / build / ayeuna *
          [5] funtoo / 1.0 / linux-gnu / build / eksperimental
          Propil rasa anu aya ayeuna:
          [6] funtoo / 1.0 / linux-gnu / rasa / minimal
          [7] funtoo / 1.0 / linux-gnu / flavour / core *
          [8] funtoo / 1.0 / linux-gnu / flavour / desktop
          [9] funtoo / 1.0 / linux-gnu / rasa / workstation
          [10] funtoo / 1.0 / linux-gnu / rasa / karasa
          Ayeuna aya propil campuran-in:
          [11] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / audio
          [12] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / console-extra
          [13] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / dvd
          [14] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / gnome
          [15] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / kde
          [16] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / mate
          [17] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / media
          [18] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / print
          [19] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / python3-only
          [20] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / rhel5-compat
          [21] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / server-db
          [22] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / server-mail
          [23] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / server-web
          [24] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / X
          [25] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / xfce
          [26] funtoo / 1.0 / linux-gnu / mix-in / vmware-tamu
          profil eselect set 15 sareng teu nanaon

          1.    pandev92 cenahna

            Numutkeun kana pituduh instalasi aya hiji, hal anu sanés nyaéta anjeun badé nempatkeun overlay sareng sadayana.
            Dina propil teras prinsipna http://www.funtoo.org/Funtoo_Linux_Installation

            tingali pituduh éta sabab henteu dipilih sapertos anu anjeun lakukeun xd

            sudo profil eselect nambihan 15

        6.    kik1n cenahna

          Leres, kuring parantos ningali kasieun.
          Kuring ogé badé angkat pikeun kernel Gentoo.
          Teu sangka Funtoo bakal ngagaduhan kernel sorangan.

          Sareng éta ogé ngagaduhan corong sapertos gentools.

          1.    pandev92 cenahna

            Henteu, ngémutan yén funtoo didasarkeun kana gentoo, salian kanyataan yén panyipta na sami, éta tiasa disebatkeun funtoo nyaéta gentoo yén sababaraha hal diotomatisasi sareng dioptimalkeun xd

        7.    kik1n cenahna

          Leres, hiji-hijina hal anu kuring perhatoskeun, emerge-webrsync.

        8.    René Lopez cenahna

          Naha anjeun hoyong nyobian maot dina waktos ayeuna? hahaha .. Hell Girl, saé pisan ..
          Sareng ngabagéakeun deui putra kamalinaan.

      2.    cookie cenahna

        Higurashi no Naku Koro ni, Steins; Gate 😉

  6.   Edo cenahna

    Kuring ngarti yén anjeun salah sahiji jalma anu membenci ubuntu, kuring kaget anjeun dipasangna.
    Ngeunaan masang kamanunggalan di lengkungan, kuring nyobian di manjaro pikeun sadaya tutorial sareng archwikis anu kuring pendakan, sareng kuring henteu pernah tiasa, éta ngan henteu ngamimitian nalika reboot, ieu kusabab éta repository teu aya anu ngajaga, urang kedah ningali naon anu lumangsung, tapi upami kuring ngarepkeun kuring tiasa gancang-gancang ngalakukeun éta.

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring nyobian masang ubuntu sabab éta hiji-hijina iso anu kuring gaduh dina pc indung kuring ..., sareng dina pc kuring ayeuna kuring henteu ngagaduhan sistem operasi, janten kuring milarian anu gampang. Sanaos abdi henteu lami 24 jam.

      1.    yukiteru cenahna

        Anjeun parantos lami, terakhir waktos nyobian Ubuntu kuring henteu ngalirkeun LiveCD 😀

        1.    eliotime3000 cenahna

          Kami malah sareng éta. Kusabab kitu kuring cicing di Debian Stable.

  7.   Giskard cenahna

    6 jam! Ya Allah!!! Sabaraha waktos luang sababaraha gaduh. Kabeneran pamasangan kuring henteu lami 2 jam (dina kasus anu paling parah) Nya, kuring kedah ngaku yén kuring ngan ukur masang Xubuntu atanapi Linux Mint XFCE. Sareng sakali SolydX. Éta bakal janten kuring untung yén sadayana salawasna jalan pikeun kuring pertama kalina. Sanaos terakhir waktos kuring masang Xubuntu (13.04) panganteur jaringan ngaleungit! Kuring junun nyambung sareng dongle USB WiFi sareng pamilarian Google pondok (5 menit, teu langkung, teu kirang) ngagaduhan solusina. Waktu pamasangan waktos éta <1 jam.

    1.    pandev92 cenahna

      Mangrupikeun waktos luang anu umumna kuring bakti pikeun nonton anime dina dinten Sabtu, janten kuring tiasa nonton anime sareng masang dina pc desktop dina waktos anu sasarengan, sareng henteu waktos anu boros, tapi dimangpaatkeun xd

    2.    x11 tete11x cenahna

      pasti pangguna ngeureunkeun janten seueur tugas ...

  8.   cookie cenahna

    Janten naon bedana Gentoo sareng Funtoo?

    1.    diazepam cenahna

      Bédana na nyaéta Funtoo sapertos cabang uji gentoo tapi langkung stabil. Mibanda port-based portage sareng tahapan dioptimalkeun pikeun sub arsitéktur.

  9.   Yo-yo cenahna

    6 jam pamasangan? Ya Allah!

    1.    pandev92 cenahna

      Masang osx dina hackintosh munggaran kuring nyandak dinten xD

      1.    eliotime3000 cenahna

        Abdi terang anu karaos, bro.

  10.   ucing cenahna

    Upami masang distro peryogi langkung ti 30 menit, kuring henteu dipasang

    1.    diazepam cenahna

      Karunya. Ubuntu peryogi sakitar sajam.

      1.    diazepam cenahna

        haters, datang ka kuring

        1.    Edo cenahna

          installer pikeun ubuntu, mint, jsb henteu lepas sajam

          1.    pandev92 cenahna

            Anjeun kaleungitan waktos ngaunduh iso xD

          2.    Giskard cenahna

            ISO anu kuring unduh dina 15 menit atanapi kirang. Anjeun gaduh sobat Internét laun @pandev 🙂

          3.    pandev92 cenahna

            Kuring henteu gaduh internét anu laun, kuring gaduh 15 megabyte, tapi sigana yén hubungan perusahaan adsl kuring sareng server ubuntu, ngabandungan xDDDD, éta henteu lebet langkung ti 400 kb / s

          4.    eliotime3000 cenahna

            Sareng éta naha kuring nganggo Debian Stable diunduh tina torrent.

        2.    eliotime3000 cenahna

          Jalang Punten!

          Pasang Mandriva sareng anjeun bakal nyaritakeun sabaraha lami panyiksaan anjeun tahan.

      2.    ucing cenahna

        sareng éta henteu dimimitian ku supir propriétari sareng éta spyware xD

  11.   St0rmt4il cenahna

    Ummmmm .. Urang bakal ningali lamun kuring rasana hoyong masihan Funtoo wasiat, kumargi kuring maénkeun pisan sareng Gentoo pikeun dipasang. : /

    Salam!

  12.   kik1n cenahna

    Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh moal ngantep kuring masang funtoo
    Masalah sareng gcc, kdemeta.

    1.    pandev92 cenahna

      Anjeun henteu kedah ngamutahirkeun gcc, upami anjeun ngamutahirkeun naon waé, pastikeun pikeun salawasna ngalakukeun –exclude gcc

      1.    kik1n cenahna

        Éta mangrupikeun pembaruan.
        Tapi ayeuna ogé, éta moal ngantep kuring masang paket libnl anu sanés.

      2.    kik1n cenahna

        Nya, kuring kamandang muncul -uDNav dunya –kecualikan gcc sareng libnl
        Sigana bakal jalan saé.

        Nyatana, kuring tos aya di jero funtoo, tapi upami leres, kuring kedah lengkep masang kde sareng supir ati.

        Nya, sahenteuna éta langkung ayeuna tibatan gentoo.

      3.    kik1n cenahna

        Kumaha anjeun tiasa ngaktipkeun panggunaan anu dina warna biru sareng jero kurung ().
        Kuring nyobian di package.use and make.conf

        1.    pandev92 cenahna

          Upami teu kitu kuring lepat, upami aranjeunna dina warna biru, sadayana henteu kunanaon .., pikeun masang kde, nganggo bendera panggunaan kuring, teras masang kdebase meta 🙂

          1.    kik1n cenahna

            Noo, dina warna biru nyaéta aranjeunna henteu tiasa dipasang.

          2.    pandev92 cenahna

            Naha anjeun ngalereskeun jsb, ku netepkeun umbul panggunaan oO? dina bungkus.paké?

      4.    kik1n cenahna

        Ya,
        Sareng kuring gaduh kasalahan anu sami, kde moal tiasa dipasang, kecuali gcc diropea, sabab dina update na fortran ditambihan sareng éta anu dipénta.

        1.    pandev92 cenahna

          Abdi tiasa tanpa ngamutahirkeun kde, milik anjeun jarang pisan, dianggap ku k anu aya dina tahap 3 anjeun tiasa masang kde sepi mhhh, kuring ngalakukeun sapertos kieu nalika kuring ningali yén gcc énggal henteu nyusun pisan.

          1.    kik1n cenahna

            Hmm, unduh funtoo ayeuna.
            Sareng kuring ngan ukur nambihan sababaraha hal dina bungkus. Panggunaan

            mmm, Abdi bosen funtoo. Abdi henteu tiasa nanaon.

          2.    pandev92 cenahna

            Naha anjeun nuturkeun pituduh wéb pikeun hurup oO?

            Pokokna sigana anéh pikeun kuring.

          3.    kik1n cenahna

            https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-7349342.html#7349342
            Kuring parantos nempatkeun kode masalah dina forum

          4.    kik1n cenahna

            Leres, kumaha jalanna.
            Kuring mikir ngalakukeun prosés deui, tapi pfff, deui.

          5.    kik1n cenahna

            Kuring bakal pasang deui.
            Anjeun tiasa ngalangkungan kuring ngadamel anjeun.conf. Kanggo uji 😀

  13.   kennatj cenahna

    Ohh Pandemonium anjeun angkat ti kem Gnome <_

    1.    freebsddick cenahna

      Hal anu saé nyaéta anjeun tiasa masang KDE dina sistem anu anjeun anggo

  14.   eliotime3000 cenahna

    Anjeun tungtungna nganggo tara Aqua pikeun Linux. KDE mangrupikeun salah sahiji antar muka anu langkung saé, sanaos kuring langkung seueur nganggo Slackware kusabab kinerja na anu nyandak kokotor ti batan Ubuntu sareng Debian.

  15.   Frank Davila cenahna

    Sobat dina halaman funtoo nyarios yén ku sistem anu parantos dipasang anjeun tiasa masang funtoo, dimana kuring kéngingkeun léngkah pikeun masangna dina ubuntu 12.10?

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring henteu weruh, tapi lamun anjeun tiasa ngalakukeun éta tina cd live ubuntu atanapi linux mint kalem, nuturkeun pituduh ieu step by step:

      http://www.funtoo.org/Funtoo_Linux_Installation

      Léngkah demi Léngkah! xD sareng naroskeun ngan ukur yakin yén step by step henteu jalan pikeun anjeun xD

      1.    Frank Davila cenahna

        Naon anu lumangsung nyaéta kuring henteu hoyong nyéépkeun waktos, sajabi ti éta henteu gaduh internét di bumi kuring sareng kuring nyambung di bumi adi kuring sareng kuring parantos ngaunduh gambarna tina halaman sareng kuring henteu hoyong kaleungitan dokumén ubuntu kuring, kuring ngan ukur hoyong ngarobih OS.

        1.    pandev92 cenahna

          Cobian ku mesin virtual harita, sareng pasang wm ringan sapertos openbox, upami éta lancar anjeun tiasa nyobian masangna dina pc anjeun .., tapi hayu, upami anjeun hoyong nganggo funtoo, anjeun bakal kaleungitan waktos :).

  16.   freebsddick cenahna

    Saé éta saé ... mugia anjeun henteu uih deui kana platform anu sanés. Claeo upami platform anu anjeun anggo kualifikasi sapertos 😛

  17.   Ibrahim cenahna

    Anjeun parantos tiasa masang firewall sapertos apparmor atanapi selinux, atanapi anjeun gaduhna sapertos anu dipasang, upami kuring nuturkeun pituduh gentoo dipasang kernel anu atos masihan kuring kasalahan ku layanan udev kuring henteu ngartos kasalahan nalika anjeun nyobian pikeun maca naon waé dina / dev milari éta tapi kuring henteu mendakan nanaon, ayeuna upami kuring ngamimitian deui sareng kernel gentoo, sadayana tiasa saé, tapi kuring henteu tiasa masang firewall, kuring panginten nganonaktifkeun jasa tapi upami kuring nganonaktifkeun éta, sadayana lirén damel, nyaéta keyboard, mouse, jsb.