Ngarobih Raspberry Pi anjeun kana jalur aksés nirkabel

Wi-Fi-access-point-with-RaspberryPy

En tulisan anu saacanna nyarioskeun tentang DietPi sistem pikeun Raspberry Pi urang yén salian ti gaduh komunitas ageung gaduh sababaraha sistem sareng proyek.

Diantara anjeun tiasa ngarobih Raspberry Pi anjeun janten pusat multimédia, konsol gim retro, sérver NAS antara anu sanésna.

Ayeuna waktos ieu urang bakal ningali kumaha ngagunakeun Raspberry Pi urang salaku titik aksés nirkabel.

Ngarobih Raspberry Pi kana jalur aksés nirkabel

Dina raraga ngahontal ieu, perlu aya sistem operasi dina Raspberry urang, janten sistem resmi sampurna pikeun éta.

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta ngamutahirkeun sistem kami, pikeun ieu dina terminal kami bade ngetik paréntah ieu:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Sakali ieu réngsé, urang badé ngahurungkeun deui alat urang, supados sagala parobihan anu disimpen disimpen.

Balik kana sistem, hayu urang teraskeun masang hostapd, dnsmasq sareng sasak-util, Ieu mangrupikeun dua program anu bakal kami anggo pikeun ngarobah Raspberry Pi urang kana titik aksés nirkabel.

Kituna, pikeun masangna, kantun buka terminal sareng di dinya urang bade ngetik paréntah ieu.

sudo apt-get install hostapd
sudo apt-get install dnsmasq
sudo apt-get install bridge-utils

konfigurasi

Sakali pamasangan ieu parantos réngsé, urang badé ngédit file konfigurasi program janten urang kedah ngeureunkeun jasa na sareng:

sudo systemctl stop hostapd
sudo systemctl stop dnsmasq

Ayeuna urang teraskeun pikeun ngédit file ieu:

sudo nano /etc/dhcpcd.conf

Ayeuna yén éta aya dina file, tambahkeun garis-garis ieu di akhir:

interfaz wlan0
static ip_address = 192.168.0.10/24
denyinterfaces eth0
denyinterfaces wlan0

Di dieu dina ieu anu urang nempatkeun, kami nganggap urang gaduh alamat IP lokalSalaku tambahan, panganteur jaringan kami ngagaduhan nami umum sareng sanés anu sanés.

Saatos éta, pencét Ctrl + O, teras Ctrl + X pikeun nyimpen file sareng kaluar tina éditor.

Konpigurasikeun server DHCP (dnsmasq)

Kami badé nganggo dnsmasq salaku server DHCP kami. Gagasan server DHCP nyaéta nyebarkeun dinamika parameter konfigurasi jaringan, sapertos alamat IP, kana interfaces sareng jasa.

Hayu urang ngaganti nami file konfigurasi standar sareng nyerat anu énggal:

sudo mv /etc/dnsmasq.conf /etc/dnsmasq.conf.back
sudo nano /etc/dnsmasq.conf

Dina file anyar kami badé nyerat garis konfigurasi ieu:

interface=wlan0
dhcp-range=192.168.0.11,192.168.0.30,255.255.255.0,24h

Garis anu urang tambihan hartosna yén kami badé nyayogikeun alamat IP diantawisna 192.168.0.11 192.168.0.30 na pikeun panganteur wlan0. Kami nutup sareng nyimpen file na.

Y ayeuna urang badé ngadamel file konfigurasi anu sanés, urang ngalakukeun ieu ku ngetik paréntah ieu:

sudo nano /etc/hostapd/hostapd.conf

Di jerona urang bakal nempatkeun hal-hal ieu:

interface=wlan0
bridge=br0
hw_mode=g
channel=5
wmm_enabled=0
macaddr_acl=0
auth_algs=1
ignore_broadcast_ssid=0
wpa=2
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=TKIP
rsn_pairwise=CCMP
ssid=”Nombre-que-le-daras-a-tu-punto-de-acceso”
wpa_passphrase=”La-contraseña”

Dimana aranjeunna ngan bakal ngédit dua garis terakhir, sabab di dieu aranjeunna bakal nempatkeun nami anu bakal aranjeunna pasihkeun ka jalur aksés ogé kecap aksesna, tanpa "".

Sakali diédit kami bakal nyimpen sareng nutup parobihan. Sareng ayeuna hayu urang muka file ieu:

sudo nano /etc/default/hostapd

Dina file ieu, milari garis anu nyebatkeun # DAEMON_CONF = "" - hapus # éta teras lebetkeun jalur kana file config kami dina tanda petik, janten siga kieu:

DAEMON_CONF = "/etc/hostapd/hostapd.conf"

Konpigurasikeun panerus jalan

Ideu didieu nyaéta nalika aranjeunna nyambung, patalimarga bakal diteruskeun ngalangkungan kabel Ethernet na. Kituna, urang kedah ngirim WLAN ngalangkungan kabel Ethernet kana modem anjeun. Ieu ngalibatkeun ngédit file konfigurasi anu sanés:

sudo nano /etc/sysctl.conf

Ayeuna milari garis ieu:

# net.ipv4.ip_forward = 1

Sareng nyabut "#", simpen sareng caket file ieu.

Léngkah salajengna nyaéta nambihan aturan iptables énggal, teras ku:

sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
sudo sh -c "iptables-save > /etc/iptables.ipv4.nat"
iptables-restore < /etc/iptables.ipv4.nat

Aktipkeun konéksi internét

Ayeuna Raspberry Pi bertindak salaku titik aksés anu tiasa disambungkeun ku alat sanés. Nanging, alat-alat éta tetep teu tiasa nganggo Pi pikeun ngaksés internét. Kanggo ngajantenkeun, urang kedah ngawangun sasak anu ngalangkungan sadaya patalimarga antara antar muka wlan0 sareng eth0.

Kami siap nambihan sasak anyar (disebat br0):

sudo brctl addbr br0

Salajengna, kami bakal nyambungkeun antar muka eth0 kana sasak kami:

sudo brctl addif br0 eth0

Tungtungna, hayu urang ngédit file interfaces sareng nambihan garis-garis ieu kana tungtung file:

sudo nano /etc/network/interfaces
auto br0
iface br0 inet manual
bridge_ports eth0 wlan0

Kami balikan deui Raspberry Pi sareng éta waé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   SerjiuS cenahna

    Wilujeng sonten sareng hatur nuhun kanggo inpo na.
    Kuring parantos tiasa ngahontal titik "Konpigurasikeun panerus lalu lintas" dua paréntah anu munggaran parantos dilaksanakeun kalayan hadé tapi anu katilu "iptables-restore </etc/iptables.ipv4.nat" henteu.

    Saatos ieu kuring parantos nyobian teraskeun sareng dina titik "Aktipkeun konéksi Internét" nalika kuring parantos ngajalankeun paréntah "sudo brctl addif br0 eth0" Kuring parantos béak jaringan dina alat pacilingan, kabel atanapi WiFi

    Kuring parantos neraskeun sésana konfigurasi sacara lokal, tapi saatos balikan deui kuring masih teu ngagaduhan jaringan.

    Naha éta tiasa dilereskeun atanapi dibalikkeun?

    Salam sareng hatur nuhun sateuacana.