Sialkeun Google sareng SearX: 2 proyék anu pikaresepeun pikeun dipikanyaho sareng dianggo

Sialkeun Google sareng SearX: 2 proyék anu pikaresepeun pikeun dipikanyaho sareng dianggo

Sialkeun Google sareng SearX: 2 proyék anu pikaresepeun pikeun dipikanyaho sareng dianggo

Dina kasempetan anu sateuacanna, kami parantos ngabahas masalah anu sanés Paramban Internét sareng téma tina Privasi sareng Kaamanan IT. Sareng dinten ieu kami bakal ngajalajah sakedik kaduana, ku ngagali kana 2 proyék anu dipikaresep disebat "Bangsat Google" y SearX.

Pokokna, "Bangsat Google" y SearX nyaéta 2 proyék anu raket, anu dicoba hormat ka privasi pangguna.

Mesin Pilarian Internét pangsaéna 2019

Sareng kusabab anu kasebat, urang bakal langsung ngantunkeun tautan kana tulisan patali saméméhna, Janten upami aya anu hoyong ngagali kana ruang lingkupna Paramban Internét jeung Privasi sareng Kaamanan IT tiasa ngalakukeun hal éta gampang:

"Kaseueuran pangguna Internét, naha atanapi henteu ngagaduhan ideu anu jelas ngeunaan naon anu diperyogikeun ku aranjeunna, nganggo Mesin Milarian Internét pikeun napigasi éta. Milarian Milarian Internét dina dasarna mangrupikeun halaman wéb anu nawiskeun aplikasi anu dikenal salaku search engine, anu nawiskeun pangguna na kamungkinan konsultasi dina jutaan situs web Internét, data naon (kecap / frasa / konsép / patarosan), pikeun hasil salaku daptar kalayan tautan kana halaman wéb anu béda anu ngaréspon kriteria pamilarian anu disayogikeun." Mesin pencari internét: Anu pangsaéna pikeun taun 2.019

Tulisan anu aya hubunganana:
Mesin pencari internét: Anu pangsaéna pikeun taun 2.019

Tulisan anu aya hubunganana:
Milarian Mesin Milarian Google: Won! 10 mesin pencari anu pangsaéna pikeun 2019
Tulisan anu aya hubunganana:
Privasi Komputer sareng Software Gratis: Ningkatkeun kaamanan urang
Tulisan anu aya hubunganana:
PrivacyTools: Halaman wéb anu berharga sareng mangpaat pikeun privasi online

Bangsat Google sareng SearX: Mesin Milarian sareng Mesin Metasearch anu Ngahargaan Privasi

Bangsat Google sareng SearX: Mesin Milarian sareng Mesin Metasearch anu Ngahargaan Privasi

Naon ari Persetan Google?

dumasar kana website resmi tina proyék ieu tina Mesin pencari Internét, éta dihartikeun salaku:

"Kami mangrupikeun Mesin Pilarian Internét dimana hasil pamilarian diala (ngalangkungan proxy) ti anu sanés, sapertos Google, Yahoo, Bing, sareng anu sanésna; guna mastikeun yén pangguna henteu ngungkabkeun data pribadi atanapi tingkah paripolah ka perusahaan ieu.

Kusabab kitu, hasilna na "nétral", nyaéta sipatna henteu dipangaruhan ku profil online unggal pangguna. Atanapi cara anu sanés: Pamaké tetep teu aya dina "filter bubble" anu dirancang pikeun nyayogikeun iklan spanduk dina pamilarianna. Iklan anu aranjeunna dipikaresep pisan pencét engké.

Jasa ieu ditawarkeun ka anjeun ku padumuk Kreuzberg (Berlin) sareng riungan internasional anu babarengan ngusir "Kampus Google" ti lingkungan urang sareng Google (sareng dunya na) tina kahirupan urang. Ngahiji sareng Kami! Server kami narékahan pikeun ngahargaan privasi anjeun: kami henteu nyimpen log naon waé."

Salaku tambahan, perlu dicatet yén "Bangsat Google" ngajadikeun ngagunakeun SearX pikeun ngahontal tujuan milarian sareng browsing bari ngahargaan privasi pangguna.

Naon SearX?

dumasar kana Halaman web resmi GitHub tina proyék ieu tina Metasearch Internét disebut «SearX», éta dihartikeun salaku:

"Mesin metasearch internét gratis anu ngempelkeun hasil tina langkung ti 70 jasa pamilarian. Hiji tempat pangguna henteu dilacak atanapi diprofil. Salaku tambahan, Searx tiasa dianggo ngalangkungan Tor pikeun ngajaga anonimitas online."

Kauntungan Nganggo SearX dina Fuck Google

  • Laksanakeun pamilarian alami henteu dumasar kana hasil pribadi tina propil kami dina Google sareng mesin pencari anu sanés.
  • Milarian inpormasi tanpa résiko yén hiji hal atanapi sadayana tiasa dibagi sareng pihak katilu, sahingga, privasi sareng kaamanan komputer urang tiasa dikorupsi.
  • Anggo Software Gratis sareng Sumber Terbuka, sabab éta 100% kabuka. Anu ngagaduhan pangaruh positip kana privasi sareng kabébasan digital urang.
  • Milarian tanpa sieun nganggo cookies sacara standar. Salaku tambahan, sadaya konéksi anjeun dijantenkeun aman sareng énkripsi (HTTPS / SSL).

Ayeuna, anjeunna badé angkat Vérsi 1.0.0. Versi ayeuna, anu sateuacanna sareng anu payun, tiasa dijajah sareng diunduh tina tautan ieu di GitHub. Sareng kanggo inpormasi lengkep ngeunaan pamasangan lokal (host nyalira) tina proyék ieu anjeun tiasa ngajajah tautan ieu di handap ieu dokuméntasi.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "Bangsat Google" sareng "SearX" aranjeunna 2 "Proyék anu pikaresepeun sareng penting anu ngahargaan privasi pangguna" kumargi, diantara seueur hal éta Software gratis sareng Sumber Terbuka, sareng anu difokuskeun hindarkeun profil sareng ngalacak tina pangguna anu milarian ngalangkungan aranjeunna.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.