[HUMOR ... atanapi henteu seueur] Inits kopling di Debian: Perdebatan pamilihan (bagian ka-2)

Bagéan kadua. Pilihan ti hiji dinten dugi ka payun janten kacau.

Dulur-dulur, wilujeng siang.

(Anu kasohor ku padalisan padalisan Stars and Stripes Forever disada) MOMENTOOOOOOOOOOOOOOO. Pengunduran diri massal di Debian.

Persis, urang nampi berita ngeunaan pengunduran diri sababaraha urang: Colin watson y Russ allbery aranjeunna ninggalkeun panitia téknis (anu mimiti milih anu langkung luhur sareng anu kadua langkung milih systemd), sareng sasarengan sareng aranjeunna aranjeunna angkat Joey hess (pangropéa alien, debmirror sareng debhelper) sareng Tollef Halimun Heen (anu ngajaga sistemd). Engké urang bakal ngarepkeun wawancara sareng salah sahijina. Pikeun ayeuna urang badé sareng lulusan Oscar Bacon sareng Eduardo Dvorak ti perusahaan CypherFacts. Wilujeng siang Oscar, wilujeng siang Eduardo.

Kumaha damang? Wilujeng sonten.

(Eduardo ucapkeun wilujeng siang)

Di blok kami anu sateuacanna aranjeunna nyarios sareng kami ngeunaan pilihan anu sayogi pikeun milih. Ayeuna urang bakal naroskeun ka anjeun pikeun nyaritakeun ngeunaan cara milih.

Cara milih di Debian bénten pisan sareng anu biasa. Aranjeunna nganggo metode Condorcet-Schultz pikeun milih. Beda sareng sora umum anu dipilih ti sababaraha pilihan sareng anu paling seueur sora anu meunang, dina sora Condorcet sadaya pilihan dipilih tapi nunjukkeun urutan preferensi sareng anu tiasa ngéléhkeun sadaya pilihan anu kéngingkeun. Masalahna nyaéta kasus batu, kertas sareng gunting tiasa timbul, dimana salah sahiji pilihan ngéléhkeun anu kadua tapi éléh sateuacan anu katilu. Pikeun ieu, metode Schultz digunakeun pikeun ngaleungitkeun kagumantungan sirkular ieu sareng nyatakeun pilihan anu paling kuat anu meunang.

(Gonzalo nyarios ka Eduardo yén ogé aya ciri anu sanés dina sora.)

(Eduardo nyarios leres. Di antara sekitar 1000 pamekar Debian anu berwenang milih, hiji korum kedah dihontal, anu ayeuna sakitar 47 sora, sareng masing-masing pilihan, salian gaduh langkung sora tibatan kuum, koruménna diantara sora anu resep pilihan ieu tibatan pilihan standar sareng sora anu langkung milih pilihan standar tibatan pilihan anu ceuk éta kedah langkung ageung ti 1. 1 kusabab pilihan ieu ngan ukur peryogi mayoritas saderhana, tapi panginten aya pilihan anu peryogi mayoritas khusus, sapertos parobahan konstitusi sareng kontrak sosial anu meryogikeun mayoritas 2: 1 atanapi 3: 1. Sora ogé rahasia sareng henteu wajib, sora anu énkripsi sareng GPG dikirim kana email anu dipasihkeun.)

Kami bakal sareng anjeun deui. Hatur nuhun pisan. Eugenia Montes nétélakeun yén anjeunna sareng Joey Hess. Teraskeun Eugenia.

Hai Gonzalo. Abdi sareng Joey Hess, salah sahiji pamekar Debian anu nembé mundur. (Sesa paguneman dina basa Inggris) Kumaha kabar anjeun?

Ogé.

Naha anjeun tiasa ngabahas alesan pikeun pengunduran diri anjeun?

Abdi nembé ngadamel tulisan ngeunaan éta tapi kuring nyebatkeunana didieu. Supados teu aya salah paham, anu nyababkeun undur abdi TEU sistemd. Panas anu dipilih Debian di 2014 moal ngimpor sahenteuna 3 taun. Anu jadi sababna ngeunaan kumaha cara nyandak kaputusan. Salaku conto: Dina bug ieu Ian (Jackson) maréntahkeun Komite Téknis pikeun mutuskeun patarosan ngeunaan kagumantungan libpam-systemd nalika sanés anu ngajaga bungkus anu aya teu satuju. Kana iraha aya kamajuan dina libpam-systemd anu ku komite teu dipaliré. Sareng teras, masalah anu aya hubunganana sareng ieu (anu rumit pisan) "direngsekeun" dina debat ngan ukur tilu dinten. Kuring henteu weruh naon anu aranjeunna pikir, tapi ieu sigana henteu janten panitia anu ngagaduhan prosés nyandak kaputusan anu saé.

Sareng naon anu ceuk para panitia?

Russ (Allbery) sareng Don (Armstrong) nyarios ka kuring yén aranjeunna henteu leres-leres mutuskeun nanaon sareng kaputusanana ngeunaan ngajelaskeun yén Komite Téknis konsultasi sareng éta henteu mutuskeun nanaon. Pikeun kuring anu nempatkeun bel kana kecap Ian, nalika éta réngsé JADI saé panungtungan waktu.

Balik deui ka pamilihan umum Naha anjeun milih?

Tangtosna. Kuring milih pilihan 4. Hal-hal ieu henteu mutuskeun dina résolusi umum sabab hiji omong kosong hukum moal tiasa dibenerkeun ku omong kosong hukum anu sanés. Ian ngalakukeun naon waé sareng konstitusi Debian.

Hatur nuhun pisan Joey. A pelesir.

Henteu masalah.

(Balik nyarios dina basa Spanyol) Urang balik deui ka pusat.

Saé pisan Ramón. Urang teraskeun kana musik sareng Palega Rupenian.

Subidubidu, kumaha damang? sareng anjeun? sareng anjeun? Kumaha upami anjeun, sareng saha waé anu nonton acara ieu? Aya tofaí tina jingles lapang anu dimimitian ku nomer 5 ku lagu alit ieu ku Rodney Zumarán.

(Éta mangrupikeun tempat anu ngaganggu langkung ti hiji urang Argentina. Dina ieu nyatakeun "Raulito sareng Ian Jackson parantos ambek pisan, kusabab pilihan tilu sareng M * n * m sok pangheulana")

Sareng dina nomer 4 jawaban ka nomer 5 buatan Tomás Berreta (henteu aya hubunganana sareng mantan presiden anu sami nami)

(Salin Uruguay tina tempat sateuacanna. Dina ieu nyatakeun «Haaaaay ngarobih skrip. Rengse komedi ieu. Pilihan dua kapilih. Atanapi aduh ka distro Debian. Sora tambah anjeun. Dina bulan Nopémber pilihan ka dua. »)

Ngalebetkeun podium kalayan nomer posisi treeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees.

(Mangrupikeun musik «Yo Tengo Fe» karya Palito Ortega. Antara dampal leungeun sadayana nyanyi «Kuring iman, hiji bakal meunang. Kuring iman, kabagjaan bakal datang. Kuring iman, éta bakal jadi kanyataan, dunya sanity anu parantos dimimitian hudang. ")

Atanapi anjeun moal lirén némpél sareng nomer posisi dossssssssssssss.

(Pikeun pilihan 2, »S / Chili / Debian /. Kabagjaan datang ").

Sareng dina jumlah anu kirang. Nomer hiji JEUNG EEEEEEEEEEEEEEEEEE ...

(Ieu jingle ti Partéi Merdeka Gaya "We Will Rock You" kalayan sagala cara anu pikaresepeun pikeun pilihan 4, sareng ngamukna pangguna OS X Yosemite saatos diajar yén SSD pihak katilu dikaluarkeun tina dukungan.)

Sareng éta waé. Hatur nuhun pisan. Chau Chau chaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Hatur nuhun pisan Palega. Kami deui sareng koréspondén perang Gabriela Cantero. Teraskeun Gabriela.

Wilujeng wengi. Kami di pengadilan dimana pertandingan anu mutuskeun init standar dina Debian sakali lumangsung. Barrabravas sadar kana sora sareng nyanyikeun lagu-lagu pilihan masing-masing, salian ti lagu-lagu sanésna. Ayeuna dina waktos ayeuna aranjeunna parantos ngarobih lagu-lagu pikeun agresi. Urang bakal naékkeun mikropon. (Ieu mirip sareng video ieu. Kipas pusat anti-sistemd, kipas Boca Juniors nyaéta systemderos)

Hapunten Grabiela parantos ngaganggu anjeun, tapi hasilna nembé lebet ayeuna. Kami sareng Oscar Bacon sareng Eduardo Dvorak. Dupi anjeun terang pilihan anu unggul?

(Oscar sareng Eduardo anu sirahna éra) Pilihan anu unggul nyaéta nomer 4 pedaran lengkepna nyaéta: "Proyék Debian naros ka anggotana janten perhatosan nalika ngusulkeun Resolusi Umum, kumargi prosés GRs ieu tiasa ngabahayakeun, henteu paduli hasil sora na. Ngeunaan masalah sora ieu, RUU negeskeun yén prosedur pikeun nyandak kaputusan sareng resolusi konflik dianggo leres sahingga Resolusi Umum henteu diperyogikeun. " Meunangna pilihan éta pikasediheun kalayan resep 176 sora tibatan pilihan 1 (bungkus henteu tiasa peryogi init khusus), 100 sora dina pilihan 2 (disarankeun dukungan pikeun sababaraha inits tapi henteu wajib), 173 sora langkung pilihan 3 (rangkep SI tiasa meryogikeun init khusus) sareng 263 sora tina pilihan 5 (sawala salajengna). Di tempat kadua sumping pilihan 2 ku kaunggulan 180 sora tibatan pilihan 1, 79 sora di luhur pilihan 3 sareng 267 sora diluhur opsi 5. Di tempat katilu sumping pilihan 3 sareng kaunggulan 80 sora di luhur pilihan 1 sareng 120 sora di luhur pilihan 5. Dina tempat kaopat sumping pilihan 1 sareng kaunggulan 29 sora di luhur pilihan 5. Sareng di tempat terakhir pilihan 5 tanpa kaunggulan dina batur. pilihan.

Sareng naha sirah na handap pisan?

(Aranjeunna ngawartosan ka Eduardo éta sareng anjeunna ngawaler yén nyatakeun hasilna peupeus sareng ramalan anu aranjeunna parantos dilakukeun sareng anu sababna nyungkeun hapunten ka pemirsa sareng pengembang. Anjeunna nyarios yén panyabab utama kasalahan nyaéta ngadamel surveyna pikeun pangguna Debian sanés ka pangembangna sareng éta sababna anjeunna nandaan dasi téknis antara pilihan 1 sareng 2. Nanging, pilihan 1 ngagaduhan sora sareng pilihan anu parna 2 caket ku sababaraha sora.)

Oké. Éta hal biasana kajantenan.

(Anu kasohor ku padalisan padalisan Stars and Stripes Forever play) MOMENTOOOOOOOOOOOOO.

Kami kontak sareng Ramón Clericó di Inggris. Ramon?

Leres Gonzalo, kami aya dina konperénsi pers dimana Ian Jackson kaluar nyarios.

(Biantara ieu nyarios dina basa Inggris)

Pamekar Debian, wilujeng sonten. Kuring parantos ngundang aranjeunna pikeun nyarios kieu: Kahiji, kuring kedah ngaku éléh pilihan 1. Hasil sora pikaresepeun pikeun pilihan 4 anu nyatakeun yén resolusi umum henteu diperyogikeun. Kuring hatur ka sadaya pangembang anu ngadukung pilihan kami, ogé pangembang anu milih pikeun pilihan anu sanés. Éta panginten sanés waktos anu pas pikeun nyauran Resolusi Umum, tapi kuring henteu satuju. Kuring ngaharepkeun lamun waktu kaliwat sareng kontropérsi sapertos kieu timbul, waktos bakal masihan alesan.

(Tepuk tangan sareng surak ti pendukung.)

Kadua, Kuring sumping pikeun mastikeun pengunduran diri ti Komite Téknis, saatos 16 taun ngahijikeunana. Kuring ngaku yén kuring kedah mundur saatos sora panitia, tapi kuring parantos kapok deui. (Jalma seuri) Tapi waktos ieu serius, kuring pikir yén kapribadian kuring henteu kedah ngagambarkeun 30-40% proyek anu satuju sareng kuring sareng éta kedah diwakilan dina Panitia. Sareng kuring ogé ngarasa capé sareng hoyong nyéépkeun langkung seueur waktos pikeun ngembangkeun. Janten, urang bakal tetep komunikasi.

Di dieu aya anjeun, Ian Jackson nembé mundur ti Komite Téknis, sapertos ogé Rusia Allbery sareng Colin Watson. Anggota anyar diharepkeun kapilih dina sababaraha dinten ka payun. Kami datang deui sareng anjeun.

Nuhun Ramón. Ieu parantos éta. Boga wengi anu saé sareng mugia démokrasi tenang.

Pasti bakal aya pihak katilu, sabab anjeun kedah ngaliput tindakan anu Palsu San Ignucio. Nantikan kanggo Desdelinux.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Xiep cenahna

    Bravo !!

    Pos anu hébat !! Éta anu paling saé saatos sadinten sapertos ayeuna. Henteu aya anu raoseun sapertos humor.

  2.   cenahna

    Léngkah naon anu debian: O mutuskeun?

    1.    diazepam cenahna
      1.    mario cenahna

        Hiji-hijina hal anu kuring tingali nyaéta pangembang anu berpengalaman nuju lungsur. Sigana mah henteu aya rencana pikeun nyéépkeun kudéta, upami anjeun henteu resep kana jalur anu ditempuh Debian, saé anjeun mundur, moal aya anu kapaksa damel di lingkungan anu teu nyaman. Éta ngingetan kuring ka jalma-jalma ubuntu anu angkat ka MIR.

      2.    synflag cenahna

        Éta sanés plotter kudéta pisan. Éta bakal janten kudéta upami kuring nyarios "OpenRC atanapi Pupusna" sareng ngaretas server debian. Anjeunna sampurna sareng anjeunna leres, saatos posisi anu sabalikna sapertos kitu, anjeunna henteu tiasa janten panitia téknis kalayan cara anu ramah, henteu upami anjeunna gaduh martabat sakedik, sadayana bakal ningali anjeunna salaku bajingan anu ngusulkeun hal anu henteu dipikahoyong, ieu jalma sareng éta dunya Linux khususna IT. Anjeunna anu nganggap dirina leres langkung goréng tibatan politikus anu yakin yén anjeunna leres, sabab anjeunna ngandelkeun kapercayaan nyalira, hal anu henteu tiasa dilakukeun dina politik, sabab éta dumasar kana kanyataan kahirupan nyata.

        Anu sigana kuring nyaéta lamun anjeun unduh, anjeun sahenteuna kedah nyumbang kana debianfork atanapi ngalakukeun anu teras-terasan pikeun ideu anjeun, sanés program pikeun éta, kusabab cara éta, anjeun bakal kaleungitan kapercayaan sareng sigana naon anu anjeun lakukeun éta ngan ukur meunang kasohor sareng kontrol .

  3.   peterczech cenahna

    Debian ngagaduhan langkung ti 1000 pangembang ... Sanaos kitu, anu pangsaéna bakal angkat sareng éta pikasediheun.

    Beuki loba Linux anu ngaganggu kuring sareng kuring parantos nyobian FreeBSD salami 7 sasih antawis hop kuring ti distro dugi distro dina mesin virtual.

    Kamari kuring ngadamel saklar ti Linux kana FreeBSD dina laptop kuring. Kuring teu boga kasieun sareng kuring tiasa mastikeun yén éta seueur kaunggulan tibatan Linux. Éta ogé leres, éta peryogi sakedik waktos pikeun ngonpigurasikeunana pikeun dianggo di luar ruang lingkup server.

    Kuring bakal ngadamel tulisan ngeunaan éta.

    Kanggo ayeuna kuring nyésakeun poto :).

    http://k32.kn3.net/taringa/1/0/1/9/2/3/29/petercheco/6C8.jpg
    http://k30.kn3.net/taringa/1/0/1/9/2/3/29/petercheco/16B.jpg
    http://k31.kn3.net/taringa/1/0/1/9/2/3/29/petercheco/1B7.jpg

    1.    neo cenahna

      FreeBSD mangrupikeun sistem anu kuat, kuring masih kedah seueur diajar, kumaha ngonfigurasi sadayana sistem sareng siap dianggo dina desktop grafis.
      Langkung saé upami anjeun ngadamel postingan anu ngajelaskeun langkah demi langkah pikeun xfce atanapi fluxbox desktop,… .reebsd henteu ngagaduhan KUMPULAN.

      Maca debat anu panas dina basa Inggris antara dua sisi ieu (sytemd-Sysvinit) dimana koméntar nyarios yén systemd ngamungkinkeun nyumputkeun rootkit. Naha anjeun nyarios sindir? Kumaha upami kaluar dina pers di jaman kapungkur Windigo kaserang seueur server.

      1.    peterczech cenahna

        Kuring badé ngalakukeun éta. Éta bakal janten pos konfigurasi anu berorientasi kana panggunaan sadidinten dina desktop sareng laptop kalebet konfigurasi webcam, touchpad synaptics, sareng sajabana…: D.

    2.    perti cenahna

      Jalma anu henteu ngartos kumaha Debian tiasa ngahianat filsafat Linux kalayan sytemd?.

      Petercheco!, Naha anjeun terang kumaha cara ngarobih basa dina Xorg tina sistem FreeBSD?

      1.    peterczech cenahna

        Anjeun ngédit tilu file khususna: .login_conf, .profile sareng .xinitrc dina folder bumi anjeun (sanés root).

    3.    manu cenahna

      petercheco, iraha posna bakal? , Gambar FreeBSD katingali saé pisan, desktop na naon?

      1.    peterczech cenahna

        Posna bakal sayogi dinten ayeuna atanapi énjing ... Lingkungan anu kuring anggo nyaéta XFCE sareng nganggo téma Numix Frost sareng ikon Numix Circle :).

  4.   Sink tulling cenahna

    https://devuan.org/ irc.freenode.net #devuan #debianfork