Naon hartosna 'hacker'

Hatur nuhun ka Guillermo pikeun nunjukkeun topik pikeun pos ieu, éta mangrupikeun hal sanaos kuring cukup untung hirup, kuring henteu terang naha éta parantos ditulis ngeunaan di dieu di jaman baheula, tapi dina sagala hal kuring bakal ngabahas deui kanggo bagikeun sakedik sareng anjeun 🙂

Seni janten peretas

Salah sahiji buku anu paling narik perhatian kuring kana mata pelajaran ieu nyaéta tanpa ragu Hacking: Seni Garapan, de Jon erickson. Mangrupikeun permata pikeun saha waé anu hoyong neuleumkeun dirina di dunya ieu leres peretas. Sareng sakumaha anu aya dina buku, kuring bakal ngantepkeun diri nyandak patarosan anu mimiti anu ngabeledug dina pikiran nalika maca.  

Intina peretas

Ngagunakeun masing-masing nomer ieu 1,3,4 sareng 6 persis sakali kalayan salah sahiji operasi dasar (tambihan, dikurangan, kalikeun, bagi) kéngingkeun jumlahna masing-masing 24. Masing-masing nomer kedah dianggo ngan sakali sareng paréntahna dugi ka anjeun. Salaku conto:

3 * (4 + 6) + 1 = 31

Bener dina sintaksis, tapi teu leres hasilna.

Kuring kedah ngaku yén kuring henteu tiasa méréskeun masalah dugi ka réngsé maca buku sareng ningali solusina dina halaman pamungkas. Tapi dasarna ieu intina peretas, tiasa ningali naon anu sanés ditingali ku batur.

Hacker munggaran

Sakelompok mahasiswa ti MIT (Massachusetts Institute of Technology), sakitar taun 50an, nampi sumbangan peralatan telepon, ku potongan-potongan ieu, aranjeunna ngembangkeun sistem anu ngamungkinkeun aranjeunna ngatur garis komunikasi ti kajauhan ngalangkungan telepon khusus. Aranjeunna ngadamel pamanggihan nganggo téknologi anu parantos aya, tapi ngagunakeunana ku cara anu sakedik atanapi henteu saurang ogé anu ningali sateuacanna. Ieu mangrupikeun peretas munggaran.

Komunitas pangrojong

Dinten ayeuna aya seueur ujian "sertifikasi" pikeun janten "peretas," tapi nyatana nya éta moal janten peretas leres dugi ka anggota komunitas anu parantos peretas satuju pikeun nelepon kami ku kualifikasi éta. Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta tiasa nyumbangkeun hal anu manpaat pikeun masarakat. Seueur hacker anu tungtungna programer tingkat handap, kumargi aranjeunna terang pisan kumaha komputer dianggo, dina mémori sareng tingkat sistem operasi; saeutik salaku pilihan terakhir.

Pangetahuan ieu ngamungkinkeun aranjeunna mendakan kerentanan

Ieu sapertos nalika urang mimiti diajar matématika, nalika urang alit, urang peryogi anu ngajelaskeun sareng ngajarkeun urang simbol sareng bentuk, sareng ieu kajantenan ku cara anu pasti sareng programer ogé, peretas leres nyaéta anu terang kana simbol sareng bentuk ieu, sareng éta sinyal urang nalika ningali yén kami gagal ngagunakeun éta (kerentanan). Sareng sapertos Linus Torvalds nyalira (peretas hébat sanésna, dina hartos nyata kecap) "kerentanan" ngan ukur bug. Kalayan ieu ngarujuk kana kanyataan yén aranjeunna henteu sanés ngan ukur kasalahan program, sanaos panginten sareng jinis-jinis konsékuansi sanésna bug paling umum.

Peretas TEU pasti penjahat

Ieu leres dugi ka hiji titik, hayu urang pikirkeun sakedap. Nalika peretas leres hoyong terang naon-naon, anjeunna nguji bahkan detail anu pangleutikna tina sistem, kalayan sagala élmuna anjeunna tiasa nyingkahan, atanapi nyingkahan kadali aksés, atanapi ngarobih paréntah pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas anu sanés, atanapi bahkan ngarobah program kana hal anu sanés. Tapi timana ieu asalna?

Motivasi hacker

Ieu tiasa dianggo dina rupa-rupa kamungkinan, sababaraha (pangetep anu paling leres) mendakan naon anu aranjeunna mendakan pikeun kasenangan intelektual anu jelas, aranjeunna nampi tantangan pikeun mendakan 'sela' ieu. Anu sanés ngalaksanakeunana kusabab ego, kumargi aranjeunna hoyong tiasa nyarios yén aranjeunna pangsaéna dina hiji hal. Tapi teu bisa dipungkir yén sababaraha atanapi seueur diantarana ogé bakal aya pikeun artos, kumargi ngendalikeun hal-hal anu teu tiasa dikendali pikeun kaseueuran jalma tangtosna mangrupikeun alat anu tiasa ngahasilkeun seueur artos. Ieu alesan naha urang tiasa nyarios yén hacker No Aranjeunna pasti goréng, tapi awas pikeun anjeunna kuduna.

Alesan penting sanésna nyaéta hackers asli aranjeunna henteu percanten tina téknologi anu urang sadayana anggo. Éta pisan sabab dina élmu jero anu jero ngeunaan sistem, aranjeunna terang watesan sareng sela atanapi kerentanan. Pangetahuan ieu anu pamustunganana ngamungkinkeun aranjeunna pikeun "memintas" sistem pikeun minuhan sababaraha motivasi anu sanésna (inteléktual, ékonomi, jst).

3 jinis peretas ayeuna

Dinten ieu kami tiasa mendakan 3 kelompok hacker anu dikenal, dibédakeun ku cara panasaran ku jinis topi anu aranjeunna anggo: bodas, hideung topi kulawu. Sacara ringkes sareng analogi anu urang parantos keuna sateuacana, urang mendakan anu bule mangrupikeun jalma anu saé, anu hideung mangrupikeun jalma-jalma anu goréng sareng anu abu-abu aya di tengah-tengah dimana aranjeunna nganggo kabisana pikeun anu saé atanapi goréng, gumantung kana kaayaan. Tapi aya hiji istilah pamungkas, langkung seueur dianggo dina bunderan hacker. nyata

Naskah-kiddie

Naon ari skrip-kiddie? Sakumaha namina nyarios, anjeunna mangrupikeun "anak" dina paningal anu leres hackers anu ngan ukur ngagunakeun skrip pikeun kapentingan anjeun. Sareng didieu anjeun kedah ngadamel bedana anu gedé pisan,

Sertifikasi dina kaamanan komputer TEU merta ngajantenkeun anjeun hacker.

Sareng ieu mangrupikeun sudut pandang pribadi, ogé mangrupa hacker  anjeun panginten henteu disertifikasi sareng masih janten hacker anu saé. Tapi hayu urang tingali naha kuring nyarios kieu. Seueur ujian / kursus sertifikasi / jsb anu ngajarkeun anjeun léngkah-léngkah a pentesting suksés, aranjeunna ngajarkeun anjeun téori jinis kerentanan, aranjeunna ngenalkeun anjeun kana dunya kaamanan komputer saolah-olah anjeun ahli dina hal éta. Tapi kanyataanna nyaéta dugi ka anjeun masihan sumbangan anu penting pikeun masarakat hacker, ieu hartosna, dugi ka henteu nyieun alat que kabukti aya gunana pikeun hacker, anjeun henteu salah. Janten saderhana sareng gampang.

Henteu janten masalah kumaha anjeun tiasa nganggo nmap, atanapi zen, atanapi bahkan metasploit, salami anjeun henteu tiasa nyayogikeun nyata, atanapi alat réson asli, anjeun sanés peretas, ngan ukur skrip-kiddie, sareng éta henteu Henteu janten masalah yén anjeun ngagaduhan sertifikasi N dina kaamanan, éta moal ngarobahna.

Peretas ngajantenkeun ieu dunya langkung saé

Hatur nuhun ka aranjeunna, kami gaduh téknologi dina gerak konstan. Kernel mangrupikeun conto anu hadé pikeun ieu, aya ratusan pikiran anu sanés terang kana subjek, saha nyiptakeun kode anu ngan ukur dianggo pikeun komunitas hacker, tapi sadunya. Tapi henteu ngan ukur ieu, upami sanés sanés pikeun aranjeunna, téknologi bakal stagnate dina titik-titik dimana jalma-jalma moal hoyong teraskeun ngembangkeun, ieu kusabab ku milarian kerentanan, peretas ngabantosan motivasi pikeun pangembang nyerat kode anu langkung saé, sareng dina gilirannana, kode anu langkung saé ieu ngamotivasi hacker pikeun ngabuktikeun yén aranjeunna langkung saé, nyiptakeun bunderan anu berbudi di antara.

Pantulan akhir

Nya, kuring badé motong, sapertos kitu, sabab kuring parantos ningali yén kuring nyebarkeun sareng sanaos kuring hoyong ngajelaskeun sakedik tentang kumaha mendakan garapan, éta kedah kanggo waktos sanés. Kuring pribadi nganggap diri kuring salaku 'script-kiddie' masih, sabab sanaos kuring mendakan sababaraha kerentanan di ditu sareng malah parantos tiasa masihan CVEs ka aranjeunna, kuring henteu acan nyiptakeun garapan atanapi alat kuring nyalira pikeun komunitas, tapi kuring ngarepkeun yén éta bakal robih dina waktos anu singget 😉 Tanpa laksanakeun deui, hatur nuhun pisan kana waktos na, salam.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kemranjén cenahna

    Teu aya ragu yén anjeun sanés blogger biasa, anjeun terang jero naon anu anjeun carioskeun.
    Kuring miharep anjeun janten Hacker anu hébat, tapi tong lirén ngabagi postingan anu saé ieu.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan Mart kanggo koméntar anjeun 🙂 kumargi éta ideu, ngawangun dunya anu langkung saé sareng langkung aman. Abdi hoyong nyerat sakedik tulisan ngeunaan kumaha leresna jalanna, tapi kuring ngalaman hiji atanapi dua masalah sareng Shutter kuring, kuring bakal ningali kumaha cara ngalereskeun fix salam

  2.   Juan Jose Muñoz Ortega cenahna

    Peretas sanés penjahat, kami resep kana élmu, anjeunna mangrupikeun jalma anu resep sareng resep ningali kode ngabongkar éta sareng terang kumaha jalanna saprak kuring aya di dunya komputer ti saprak kuring janten pangembang kuring sok panasaran sareng nuhun kana internét ayeuna kuring gaduh aksés langkung seueur kana inpormasi anu kuring ngan ukur tiasa aksés nalika ngamimitian dina buku kontribusi anu saé

    1.    ChrisADR cenahna

      Leres pisan Juan José,

      Kuring bakal ngaraos bagja pisan tiasa bakti diri dina panilitian kahareup, karunya ka lapangan ieu saacan berkembang di Peru, tapi ku sakedik kabeneran kuring bakal mendakan hal anu sami nalika kuring réngsé diajar taun payun 🙂

      Wasalam

  3.   Mike MM cenahna

    Dupi anjeun ngabantosan kuring masang Subterfuge ???

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Mike,

      Kuring henteu ngagaduhan kasempetan pikeun nguji éta, kuring angkat sakedik deui kode tibatan ngangkut, kuring henteu acan lebet kana bidang éta. Tapi tina naon anu kuring tiasa nalungtik aya sababaraha masalah sareng migrasi ti python2 ka python3, cara anu saé pikeun latihan nyaéta maca skrip install sareng ningali naon anu tiasa gagal, salam 🙂

  4.   hack-el-hardinero cenahna

    inpormasi ieu langkung mirip sareng anu ditingali dina kaamanan penting dina cisco ... Abdi henteu terang deui saha anu pangarang nyata pernyataan ieu ..!

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai hack

      Dupi anjeun masihan kuring inpormasi sakedik? Kuring henteu yakin inpormasi naon 🙂 tapi pastina aya penjelasan anu langkung ti ngan ukur wajar.

      Wasalam

  5.   Conrad cenahna

    Ayeuna, janten peretas hartosna janten selebritis kalayan seueur kamashuran sareng artos, ngamajukeun diri sareng iklan dina jaringan sosial, ngalaan diri di publik dina Internét, monopoli élmu ku nyabut hak-hak anu ngabela kabébasan anjeun sareng nganggo platform sareng sistem anu sanés kode 100%. gratis. Upami aranjeunna cocog sareng ciri ieu, aranjeunna panginten tiasa janten hacker, atanapi upami aranjeunna ditingali salaku penjahat pikeun mayungan sareng ngabela privasi aranjeunna.

  6.   Kra cenahna

    Pikeun kuring istilah "Peretas" janten klise teu tahan, kuring resep istilah pentester atanapi ngan saukur resep ka kaamanan komputer.

    Ngeunaan naon anu anjeun koméntar ngeunaan kontribusina pikeun masarakat, naha éta mangrupikeun patarosan ngeunaan ego atanapi ngan ukur moralfag anu biasa nyobian kéngingkeun reputasi anu saé, kuring gaduh sababaraha rerencangan anu henteu pernah ngabagi kerentanan atanapi pakakasna anu aranjeunna ciptakeun sareng kuring tiasa nyarios Éta yakin pisan yén aranjeunna mangrupikeun "hacker" pangsaéna anu kuring terang.
    Di sisi anu sanésna, henteu masalah anjeun nyebarkeun toolkit anu saé pikeun ngamangpaatkeun kerentanan naon waé, upami anjeun henteu dikenal, paling dipikaresep éta bakal digabungkeun deui sareng diterbitkeun ku kelompok anu langkung ageung, kasus ZZAZZ-forum bakal dalit pikeun jalma anu terang ngeunaan poko sareng SDBS na anu mahal anu sanaos aranjeunna kawéntar dipikaterang, ieu diéstérkeun antara Metasploit, Nmap sareng diantara toolkit anu sanésna sareng kumargi anonim, pangarang henteu dikenal, ngan saukur alias, anu malah saurang pelem tiasa nempatkeun kana rekeningna pikeun «hack kana Facebook".

    Pikeun bagian kuring, kuring langkung resep nyebarkeun «papanggihan» kuring ngan ukur upami aya kurnia bug, ̶q̶u̶e̶ ̶p̶a̶g̶u̶e̶n̶ ̶d̶e̶c̶e̶n̶t̶e̶m̶e̶n̶t̶e̶ sareng ieu henteu aya gunana sanésna kuring langkung resep nyimpenna, ngeunaan skrip kuring éta sanés kasus anu pikareueuseun pikeun nempatkeunana, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun kasus anu pikareueuseun pikeun nyimpenna, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun hal anu pikareueuseun pikeun nyimpenna, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun hal anu pikareueuseun pikeun nyimpenna, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun hal anu pikareueuseun pikeun nyimpen éta, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun kasus anu pikareueuseun pikeun nempatkeunana, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun hal anu pikareueuseun pikeun nempatkeunana, ngeunaan skrip kuring éta sanés kasus anu pikareueuseun pikeun nerbitkeunana, ngeunaan skrip kuring éta henteu mangrupikeun hal anu pikareueuseun pikeun nempatkeunana. éta tiasa ditepikeun pikeun nyebarkeun kode anu ditulisna parah, yén sanaos tiasa dianggo kalayan saé, sabab kuring ngan ukur ngarti sorangan, kuring ngan hiji anu ngajantenkeunana leres.

    Istilah "Peretas" parantos dianggo.

    1.    Gonzalo cenahna

      Abdi satuju. Masarakat henteu aya atanapi henteu sakumaha gunana sakumaha anu dicarioskeun, atanapi sapertos di awal taun 90an.

      Parangkat lunak bébas ayeuna henteu disetir ku masarakat, éta disetir ku perusahaan ageung. Di balik unggal proyek perangkat lunak gratis anu hadé nyaéta Red Hat, aya Novell, Microsoft ieu, IBM ieu, Oracle ieu, atanapi ieu sababaraha perusahaan anu ngagaduhan kauntungan, sanés sabab hoyong ngabagi jam kerja na.

      Salaku tambahan, parangkat lunak parobih seueur, réalitas IT seueur robih, dina proyék-proyék ieu ampir teu mungkin pikeun kuring linggih dina korsi bumi bumi kuring, sareng henteu paduli kumaha guru C, kalayan ukuran sareng pajeulitna parangkat lunak Sapertos CloudStack, KVM atanapi PostgreSQL, kuring henteu tiasa ngalakukeun langkung ti ngan ukur merenung sareng nalungtikna, éta jauh tina ngarobihna ti luhur ka handap sareng adaptasi 100% kana kabutuhan khusus kuring.

      Jaman nalika emuje parangkat lunak gratis dipasihkeun ku programer di imahna réngsé langkung ti 20 taun ka pengker, kusabab ieu, sabaraha taun urang ngantosan Hurd ngaleupaskeun pérsi anu saleresna stabil sareng tiasa dianggo? Atanapi sabaraha lami kanggo ningali debian anu kawéntar tanpa systemd, sareng sabaraha leres-leres dianggo na?

      Hiji-hijina hal anu ampir dikembangkeun ku masarakat nyaéta sababaraha lingkungan grafis, sapertos KDE, atanapi alat saderhana sapertos paréntah khusus, atanapi hal ésoterik tina terminal anu tiasa dilakukeun tanpa masalah ti lingkungan grafis, tapi éta aya dina 99,99, 13% pangguna linux propésional henteu resep. Kuring parantos janten pangguna Linux ampir 5 taun, tapi parantos XNUMX taun ti saprak kuring lirén sareng gaduh linux dina terminal kuring, éta mangaruhan produktivitas pisan. Abdi langkung resep henteu nyéépkeun waktos éta, nganggo Windows atanapi Mac sareng nganggo waktos anu kaleungitan kanggo padamelan kuring

      Hal anu sami kajadian sareng hacker. Aura mistik anu ngurilingan peretas parantos réngsé, sareng yén "peretas henteu goréng" mangrupikeun bohong. Kaseueuran aranjeunna ngalakukeunana pikeun artos, aranjeunna henteu ngalakukeun éta pikeun dermawan pikeun milarian kasalahan sareng ngabantosan dunya, ogé henteu dilakukeun pikeun hobi. Upami aranjeunna dibayar kanggo milarian kerentanan dina sistem internal, atanapi ngalakukeun kotoran ka perusahaan pesaing, aranjeunna bakal ngalakukeunana tanpa kedip-kedip. Anu kahadéan sareng bangsawan ogé réngsé dina taun 90an.

      1.    ChrisADR cenahna

        Hai Gonzalo, hatur nuhun parantos ngabagi

        Kuring ngarti kana sababaraha tingkat rasa teu nyaman anjeun ngeunaan komunitas, dimimitian ku sabab di dieu di Amérika Latin, éta ampir teu aya (dibandingkeun sareng tempat-tempat sanés anu tangtosna). Tapi kuring hoyong nyorot sababaraha masalah. Mimiti, sanaos ayeuna seueur perusahaan anu ningali kana sumber terbuka (teu parangkat lunak gratis punten) ieu henteu nandeskeun yén aranjeunna ngagaduhan piring pérak dina kode atanapi naon sapertos éta ... sahenteuna tina sudut pandang kernel sareng git I parantos tiasa ningali kumaha ageung perusahaan anjeun, upami kode anu dihasilkeun henteu saé, éta henteu lebet ... saderhana éta. Sareng upami urang mikirkeun sakedik, kumaha perusahaan-perusahaan ieu moal lebet upami justru kode na kualitas, sareng parantos dipalsukan ku komunitas kalayan waktos sareng dédikasi. Sareng kusabab aranjeunna resep kana hal éta, sareng parantos janten ahli antukna. Anu ogé nyababkeun urang kanyataan yén perusahaan pangsaéna dina waktos anu sasarengan nyewa para ahli anu pangsaéna, supados aranjeunna tiasa dianggo ngalaksanakeun anu dipikahoyong.

        Sareng leres, jumlah kode anu dihasilkeun dinten ayeuna ageung pisan janten teu tiasa nyerat sadayana ti mimiti ... tapi pikeun nyatana, bahkan henteu janten guru C anu pangageungna di planet ieu kuring bakal wani nyerat sapinuhna ti mimiti: mimiti sabab kuring moal gaduh hirup anu cekap pikeun cocog sareng kualitas karya anu sanés, anu kadua kusabab kuring kedah gaduh ego anu kembung pisan pikeun percanten ka kuring langkung saé tibatan jalma-jalma anu cemerlang anu ogé dédikasi ngahasilkeun kode kualitas sareng marios deui sareng uji éta sareng debugging. Sareng upami anjeun hoyong nambihan kabutuhan khusus, saur kuring kuring henteu terang proyek gratis atanapi terbuka anu nolak anjeun inisiatip ... tangtosna, upami anjeun nyerat kode anu goréng atanapi hoyong maksakeun parobihan anu radikal anu tiasa ngarusak sababaraha hal sateuacan nambihan aranjeunna ... jelas yén Parobihan ieu sanés "neraskeun", tapi éta kualitas éta dina tahapan awal anu ngajantenkeun aranjeunna hébat ti mimiti ...

        Upami anjeun parantos liren nganggo Linux salami 5 taun, maka anjeun henteu kedah nganggap diri éta 🙂 saderhana éta. Naon anu anjeun sebut "waktos leungit", kuring bakal nyebut éta "pamaké leungit", tapi pikeun masihan conto, upami kuring guru di C sareng kuring resep ka GNU Linux atanapi proyek naon waé, tibatan ngantosan batur pikeun ngalaksanakeun padamelan pikeun kuring , Kuring bakal ngamimitian nambihan garis-garis anu kuring hoyong tingali pisan dina program kuring supados "tiasa dianggo" leres. Sareng kuring terang sababaraha jalma anu ngerjakeun waktos "gratis" na pikeun ngajantenkeun program ieu langkung saé, pikeun ngurus aranjeunna sareng nalungtikna ... tapi sigana éta parantos milik masing-masing 🙂

        Sareng pikeun peretas anu goréng, urang mimitian ti anggapan anu sami, yén peretas ngan didedikasikan pikeun milarian kerentanan ... upami sanés peretas anu hébat sapertos Ken Thompson, Dennis Ritchie, Richard Stallman, Linus Torvalds, Edwin Catmull .. . Daptar tiasa teras-terasan, tapi upami anjeun henteu terang salah sahiji nami éta, éta kusabab anjeun henteu acan ngartos naon anu hacker intina ... éta ngan ukur nempel kana "stereotype" anu aranjeunna henteu resep pisan ... Sareng upami anjeun pikir bangsawan parantos langkung ti taun 90an, punten hapunten anu pencét anjeun parah dina kahirupan, tapi hayu atuh ngawartosan anjeun yén masih aya jalma anu damel pikeun ngadamel dunya ieu sakedik kirang parah, tibatan ngan ukur nyingkahan padamelan sareng jalan kaluar anu ngahindaran «limbah waktos éta» ...

        Salam sareng hatur nuhun pikeun koméntar,

    2.    ChrisADR cenahna

      Halo Kra, hatur nuhun pikeun ngabagi, kuring ngartos sudut pandang anjeun sareng kuring ngan ukur hoyong masihan sababaraha pendapat pribadi ngeunaan ieu. Pentester sareng peretas mangrupikeun hal anu bénten pisan, sareng upami urang mikir yén peretas ngan didedikasikan pikeun milarian kerentanan, ogé ti waktos éta kami ngamimitian parah ... éta salaku titik mimiti, anu kadua sami, sabab aya seueur anu terampil pisan jalma, yén sanaos namina henteu diserat ku hurup emas dina majalah anu pangsaéna di dunya (anu ngan ukur sual ego) aranjeunna bakalan bagian ageung dintenna pikeun proyék-proyék sapertos kieu. Sareng aranjeunna ngalakukeun éta kusabab aranjeunna resep ngalaksanakeunana, upami teu kitu kuring moal mendakan alesan pikeun ningali éta damel dina dinten Minggu wengi, atanapi nyandak sababaraha menit sapoé saatos dinten damel anu lami ...

      Sareng pamustunganana, sareng ieu ogé saé pisan pendapat pribadi, dina tungtungna bakal ngeunaan warisan anu anjeun tinggalkeun dunya ku "papanggihan" anjeun ... leres, seueur pikiran anu hébat ngajantenkeun parangkat lunak éta, aya anu diaku, anu sanés henteu seueur pisan, tapi éta gumantung ka masing-masing ... Kuring parantos ngabagi skrip sareng kode di réa patempatan, sareng kuring kaget ningali sabaraha kasalahan na, sareng sabaraha kasempetan pikeun ningkatkeun épisiénsi, ukuran, produktivitas, logika, jst. ... sareng panginten éta mangrupikeun hal anu kuring sacara pribadi resep ngalakukeun éta sareng milik pisan, tapi sapertos aya jalma anu ngalakukeun éta ngan ukur pikeun ego sareng artos, aya sababaraha anu ngalaksanakeun éta kusabab urang ngan saukur resep 🙂 tapi éta bakal gampang pisan pikeun kuring pikeun ngeusi batre pikeun masing-masing postingan ieu, dimana pastina kuring henteu nyarios nanaon anyar, tapi kuring parantos ningali jalma anu ngecas langkung seueur pikeun sajumlah kontén bahkan langkung saderhana tibatan anu tiasa dibagi dina garis ieu.

  7.   Ricardo Rios cenahna

    Sparkly !!! Kuring sok nuturkeun anjeun ... tong lirén ka luhur !!!

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan Ricardo 🙂 ajak kuring pikeun teras-terasan ngabagi kapan tiasa 😉 Salam

  8.   MarkVR cenahna

    Numutkeun kana Tés Zuse-Fredkin, "alam semesta mangrupikeun otomatis sélulér" anu hartosna, Mesin Turing Universal, kumargi di jerona prosés anu sami sareng Mesin Turing Universal dilaksanakeun (sapertos mesin digital anu tiasa diprogram - komputer). Kalayan kecap séjén, sacara kasarna, jagad raya sanggup niru mesin naon waé sareng anu ngajantenkeun mesin raksasa. Nanging. Upami élmuwan atanapi insinyur nyiptakeun atanapi mendakan fungsi atanapi solusi énggal dina jagad raya, sareng ngémutan yén sacara komputasi, ieu sami sareng (atanapi langkung tapi urang henteu terang éta) kana Mesin Turing Universal: insinyur, ilmuwan, jst. Naha aranjeunna peretas?

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Mark 🙂 kusabab kaulinan kahirupan mangrupikeun topik anu pikaresepeun, kuring gaduh kasempetan kanggo maca sakedik perkawis éta sareng dina waktos anu sami sakali kuring memprogramna pikeun ningali kumaha mekarna di papan alit sababaraha ratus piksel. Tapi hayu urang kana topikna, bédana utama antara otomédi sélulér sareng komputasi umum nyaéta yén otomédi sélulér parantos netepkeun sareng nyatakeun aturan, ieu disajikeun dina cara saderhana dina program, tapi éta ngagambarkeun réalitas anu langkung ageung sareng langkung rumit.

      Peryogi disebatkeun yén henteu élmuwan atanapi insinyur henteu nyiptakeun hukum alam (katetepan anu ngatur automata sélulér) kumargi ieu campuran tina faktor anu katingali sareng faktor anu teu katingali (bahkan langkung penting). Ngajalajah (dina hartos ngungkabkeun) hukum anyar di jagad raya mangrupikeun kalakuan anu tiasa dipuji, sareng anu dugi ka nunjukkeun yén teu tiasa ningali naon anu henteu ditingali ku batur, sabab urang parantos mairan dina hakékat téks, tapi bédana leutik sareng halus anu tiasa ngabantosan ngajelaskeun istilah. Peretas "nyiptakeun" dina hartos anu tiasa ngahasilkeun aturan komputasi anu énggal, dumasar kana prinsip matematika anu parantos dikenal. Élmuwan "mendakan" prinsip matematika / fisik / jsb ieu.

      Ngadamel peringatan sakedik ieu urang tiasa ningali yén dina sababaraha hal anu langkung jero, duanana bakal dianggap peretas dina hartos kecap 🙂 kumargi aranjeunna ningali hal-hal anu dianggap entong ku batur, sareng mendakan hal-hal anu kabur tina pandangan umum .

      Topik anu pikaresepeun pisan 🙂 panginten anjeun tiasa nyerat sakedik perkawis éta, sanaos éta kabur sakedik ka dunya Linux supados langkung sakedik kana fisika teoritis sareng Matématika 🙂 Salam sareng hatur nuhun pikeun ngabagi

      1.    MarkVR cenahna

        Hatur nuhun kana balesanna.

  9.   01101001b cenahna

    (14-6) x3 = 24? Naha sapertos kitu?

    1.    ChrisADR cenahna

      14 henteu kaétang 🙂 aranjeunna kedah persis angka 1,3,4 sareng 6 🙂 nyaéta 1 x 4 - 6 + 3, tapi henteu 63/14 atanapi anu sapertos kitu. Upami anjeun hoyong jawabanna, wartosan kuring 🙂 tapi kuring bakal ngantunkeun kasempetan pikeun tetep nyobian

    2.    Cesar Rada cenahna

      Hasil kamungkinan

      6 / (1 - 3/4) = 24

  10.   Lopez cenahna

    Butuh waktu kuring 3 dinten tapi ieu:
    6 ÷ 1-34 = 24

    6 / (1 - 3/4) = 24

  11.   Mambel cenahna

    Sobat, buku anu anjeun nyarankeun pikeun basa Inggris, leres?

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Mambell,

      Kuring maca dina basa Inggris, tapi kuring henteu tiasa nyebatkeun upami ditarjamahkeun kana basa Spanyol di tempat sanés, nasibna ogé éta, Salam

  12.   01000011 01011001 01000010 01000101 cenahna

    3*(6+1)+4=24

    1.    ChrisADR cenahna

      21 + 4 nyaéta 25 😛

  13.   Tecprog Dunya cenahna

    Éntri na saé pisan, upami teu lepat, kecap peretas parantos cacad dina waktosna ngalangkungan média anu cet aranjeunna salaku "goréng"; Istilah sanésna, aranjeunna jalma anu panasaran sareng terang anu jero kana topik anu khusus pisan; Kuring kumaha waé ngaitkeunana sareng kanyataan yén peretas sami sareng topi bodas sareng kurupuk sami sareng topi hideung. 🙂