Pemberontakan, alternatif sumber terbuka pikeun Discord

Discord nyaéta layanan olahtalatah instan freeware multi-platform VolP obrolan sora, pidéo sareng obrolan téks anu parantos kéngingkeun seueur popularitas dina taun-taun ayeuna sareng éta tiasa dianggo ngalangkungan server sareng dipisahkeun kana saluran téks atanapi sora.

Palanggan Discord dumasar kana kerangka Éléktron sareng éta didamel nganggo alat pamekaran wéb, anu ngamungkinkeun janten multiplatform sareng dijalankeun dina komputer pribadi sareng dina wéb. Parangkat lunak ieu dirojong ku sabelas pusat data anu sumebar di sakumna dunya pikeun ngajaga laténan anu handap sareng klien.

Sadaya vérsi klien ngadukung set fitur anu sami, sareng aplikasi Discord pikeun komputer pribadi didesain khusus pikeun dianggo nalika midangkeun, kalebet fitur sapertos latency rendah, server obrolan sora gratis kanggo pangguna, sareng infrastruktur server khusus.

Ngeunaan Pemberontakan

proyék nu Pemberontakan diposisikan salaku pamekaran tina platform komunikasi anu ditujukeun pikeun nyiptakeun sumber terbuka analog Discord messenger

Sapertos Discord, platformna Pemberontakan fokus kana nyiptakeun platform pikeun ngatur komunikasi antar komunitas sareng kelompok kalayan kapentingan umum. Pemberontakan ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun sérver anjeun nyalira komunikasi di fasilitasna sareng, upami diperlukeun, pastikeun integrasi na sareng halaman wéb atanapi komunikasi nganggo aplikasi klien anu sayogi. Pikeun panyebaran server gancang, gambar wadah pikeun Docker disayogikeun.

Sisi server tina Revolt éta ditulis dina Karat, anggo MongoDB pikeun neundeun sareng disebarkeun dina lisénsi AGPLv3. Sisi klien ditulis dina TypeScript sareng dina versi desktop éta dumasar kana platform éléktron, sareng dina versi aplikasi wéb, dina kerangka Preact sareng toolkit Vite.

Proyék anu misah nyaéta ngembangkeun komponén sapertos server kanggo komunikasi sora, jasa ngabagi file, proxy, sareng generator. Widget anu dipasang dina halaman. Aplikasi sélulér pikeun Android sareng ios henteu disayogikeun; tibatan, diusulkeun nganggo aplikasi wéb anu dipasang anu tiasa dianggo dina modeu PWA (Progressive Web Apps).

Platformna aya dina tahap uji coba béta awal sareng dina bentukna ayeuna ngan ukur ngadukung téks sareng obrolan sora, anu tiasa dianggo, salaku conto, komunikasi antara pamaén nalika babarengan midangkeun kaulinan komputer. Tina ciri dasar, sorotan netepkeun status pangguna, nyieun profil ku markdown markdown, lampiran lencana ka pangguna, janten grup pangguna, saluran sareng sérver, misahkeun kaistiméwaan, alat pikeun ngahalangan / ngabuka blokir pelanggar, dukungan pikeun ngirim undangan (undangan).

Kaluaran anu bakal datang diperkirakeun ngadukung bot, sistem moderasi lengkep sareng modul kanggo integrasi sareng platform komunikasi Discord sareng Matrix, salian ti éta dina jangka panjang, éta rencanana pikeun nerapkeun dukungan pikeun obrolan aman (E2EE Chat), anu nganggo énkripsi tungtung-ka-tungtung di sisi pamilon.

Dina waktos anu sasarengan, proyék henteu ngagaduhan tujuan pikeun ngembangkeun nuju sistem desentralisasi sareng federasi anu ngagabung sababaraha sérver. Pemberontakan henteu nyobian bersaing sareng Matrix, henteu hoyong ngahesekeun palaksanaan protokol sareng nganggap yén ceruk na nyaéta pikeun nyiptakeun server unik anu tiasa dianggo sacara optimal pikeun proyek masing-masing sareng komunitas anu tiasa dijalankeun dina VPS anu murah.

Diantara platform obrolan caket ka Revolt, urang ogé tiasa niténan proyék Rocket anu kabuka sawaréh .hat, anu bagian sérverna ditulis dina JavaScript, dijalankeun dina platform Node.js sareng disebarkeun dina lisénsi MIT.

Dina Rocket.Chat, ngan pungsionalitas dasarna kabuka sareng fitur tambahan disebarkeun dina bentuk plugin anu mayar. Rocket.Chat dugi ka olahtalatah téks sareng utamina difokuskeun kana hosting obrolan perusahaan, komunikasi sareng kolega di perusahaan, sareng mastikeun interaksi sareng konsumén, mitra, sareng panyadia. Anjeun tiasa ogé nyebut utusan kabuka Zulip, Mattermost, Wire, Gitter, sareng Briar.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.