BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz: 5 Alternatipna WMs pikeun Linux

BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz: 5 Alternatipna WMs pikeun Linux

BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz: 5 Alternatipna WMs pikeun Linux

Neruskeun séri terbitan kami dina Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dinten ieu urang teraskeun sareng urang pos kadua ngeunaan WM, dimana urang bakal marios 5 salajengna diantarana, tina daptar kami tina 50 aya.

Hayu urang émut yén séri ieu publikasi dina WM dimaksudkeun pikeun netelakeun aspek-aspek penting diantarana, sapertos, naha aranjeunna henteu proyék aktip, tina naon Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, dina aspék séjén. Sareng tangtosna, sadayana dina basa Spanyol.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang pos patali saméméhna ku 5 WM anu munggaran ditinjau, anu salajengna tiasa diklik link.

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

BerryWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Éta mangrupikeun pangatur jandéla alit anu stabil anu ditulis dina C pikeun sistem unix".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi kirang ti 4 bulan ka pengker.
  • Tipo: Stacking
  • Éta dikawasa ngalangkungan klién paréntah paréntah anu kuat, anu ngamungkinkeun pangguna ngontrol jandéla ngalangkungan daemon hotkey sapertos "sxhkd" atanapi ngalegaan pungsionalitas anu tangtu ngalangkungan skrip cangkang.
  • Mibanda kode sumber alit anu gampang dioptimalkeun, pinuh ku pilihan pikeun ngarobih sareng ngagedékeun tampilan jandéla, dina aspék anu aya hubunganana sareng wates, palang judul sareng téks jandéla.
  • Éta ngamungkinkeun anjeun sacara intuitif nempatkeun jandéla énggal dina rohangan anu teu gaduh tempat, sareng éta handles titik desktop virtual kalayan saé pisan.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ningali léngkah pamasangan sareng masing-masing jinis ngolah diaktipkeun klik salajengna link. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Kotak hideung

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Garpu tina BlackBoxWM CVS asli anu diayakeun di Sourceforge, sedengkeun ieu tetep dijalankeun dina GitHub. Salaku tambahan, éta kalebet sadaya parobihan anu dilakukeun kana Repository resmi Blackbox CVS, ogé tambalan anu dikumpulkeun tina pdl-linux, Debian, daptar bug Blackbox, sareng garpuh sanés dina GitHub. Éta ogé kalebet ditingkatkeun EWMH / ICCCM pamatuhan.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 6 bulan.
  • Tipo: Stacking
  • Dekorasi jandéla kalebet wates sareng palang judul. Salaku tambahan, judul bar ngagaduhan ikon sareng ngaleutikan, ngamaksimalkeun, sareng nutup tombol.
  • Éta ditulis dina C ++, éta ngagaduhan kode alit kalayan fungsi internal pikeun rendering padet, gradién sareng bevels. Salaku tambahan, éta ngalir gancang pisan, nyandak ménu saderhana sareng dukungan pikeun sababaraha méja.
  • Éta ngagaduhan ikon "pintasan" dina desktop, éta tiasa ngaleutikan tugas / windows kana ikon, sareng éta ngalebetkeun dukungan pikeun téma sareng warna khusus.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus kotak hideungKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

BSPWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn WM anu ngagambarkeun jandéla salaku daun tangkal binér lengkep. Éta ngan ukur ngaréspon acara X Windows, sareng pesen anu ditampi lebet kana stop kontak khusus. Gawe bareng sareng program anu disebut "bspc" jawab nyerat pesen kana stop kontak bspwm. Nalika bspwm henteu nganggo keyboard atanapi input pointer naon, janten anjeun peryogi program pihak katilu (mis. Sxhkd) pikeun narjamahkeun acara keyboard sareng pointer kana invasi bspc.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi ampir 8 dinten ka pengker.
  • Tipo: Dinamis
  • Éta jalan ngalangkungan file konfigurasi anu gampang kabaca sareng tiasa dikonfigurasi ngalangkungan sxhkdrc sareng bspwmrc.
  • Éta ditulis dina basa C sareng dilisensikeun ku FreeBSD. Éta ngadukung protokol RandR sareng Xinerama sareng standar EWMH sareng ICCCM.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "bspwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

byobu

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Multiplexer terminal open source sareng manager window dina lisénsi GPLv3. Éta mimitina mah dirancang pikeun nyayogikeun paningkatan anu elegan pikeun fungsional, bagian saderhana sareng praktis tina Layar GNU, pikeun distribusi server Ubuntu.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 6 bulan.
  • Tipo: Dumasar kana Téks
  • Éta kalebet profil anu ningkat, pintasan keyboard anu merenah, sareng utilitas konfigurasi.
  • Dianggo dina seuseueurna distribusi Linux, BSD sareng Mac, bari halÉta nyayogikeun cara anu saé pisan pikeun nambihan fungsionalitas tambahan kana jandela terminal standar.
  • Ngaluncurkeun manajer jandela basis téks (naha layar atanapi tmux) anu ngajantenkeun gampang ningali inpormasi sareng status status béwara dina dua garis dina handapeun sési layar. Éta ogé ngamungkinkeun sési terminal sareng sababaraha tab, tiasa diaksés liwat tombol konci saderhana.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami iket «byobu»Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Compiz

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer komposisi OpenGL anu nganggo "GLX_EXT_tearance_from_pixmap" pikeun ngaitkeun windows tingkat luhur anu dialihkeun kana objék tékstur. Mibanda sistem plug-in anu fleksibel sareng didesain pikeun dianggo saé dina kalolobaan hardware grafik komputer. Éta ogé tiasa dianggo salaku manager jandela, pikeun ngaoptimalkeun pananganan aplikasi desktop, ngamungkinkeun pikeun mindahkeun atanapi ngarobih ukuran windows, ngarobah workspace, pindah windows kalayan gampang (nganggo alt-tab atanapi anu sapertos kitu), hal séjén".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi ampir 9 bulan ka pengker.
  • Tipo: Stacking
  • Éta mangrupikeun hasil tina gabungan sadaya cabang tina Compiz asli anu dimimitian dina Novell anu didamel ku David Reveman, Beryl, Compiz-Fusion, sareng anu sanésna sateuacanna. Compiz asalna dimimitian di Novell salaku pelengkap pikeun XGL server tampilan anu ayeuna. Sedengkeun Compiz-Fusion anu ayeuna parantos dihasilkeun ditawarkeun salaku tambihan Compiz.
  • Éta nawiskeun manajemen gancangan jandela hardware sareng komposit desktop ngalangkungan OpenGL, ngagunakeun jalur rendering sapertos AIGLX, Xgl, sareng solusi rendering langsung dina sababaraha perangkat keras.
  • Éta ngagaduhan sistem konfigurasi anu mantap sareng fungsional. Mibanda antar muka plugin anu kuat sareng fleksibel, anu ngamungkinkeun kamungkinan ngalegaan ampir teu terbatas. Salaku tambahan, éta ngagaduhan komunitas ageung pangembang sareng pangguna anu ngembangkeun, nguji sareng nganggo plugins anu dikembangkeun.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami pakét compizKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)