Betty: Siri atanapi asistén gaya Google Ayeuna di terminal Linux

Naon ari Betty?

Betty teh Siri o Google Ayeuna tina garis paréntah. Nya, sapertos kitu. Alat narjamahkeun frasa Inggris anu saderhana kana paréntah anu saleresna kedah dilaksanakeun pikeun ngalaksanakeun tindakan anu dipénta.

Di momen, teu mungkin pikeun ngendalikeun Betty ngagunakeun paréntah sora, tapi enya ngaliwatan instruksi anu ditulis dina terminal. Betty éta bakal nembongkeun henteu ngan hasil akhir tapi ogé paréntah anu dilaksanakeun di tukangeun layar.

Ciri Betty

Sakumaha diklarifikasi dina halaman tina GitHub tina proyék, Betty milarian "nyayogikeun cara pikeun nganggo komputer ngalangkungan bahasa alam":

Khususna, manpaatna aya dina ngalakukeun hal-hal sareng komputer anjeun tanpa nyésakeun paréntah atanapi milarian Internét pikeun paréntah anu cocog. Betty ngan ukur jalan.

aspal

Conto anu biasa nyaéta komprési / dekompresi file, anu biasana rada rumit tina terminal upami teu émut persis paréntah sareng parameter anu saluyu sareng unggal jinis file (zip, tar, rar, dll.). Kalayan BettySabalikna, anjeun tiasa unzip file tanpa komplikasi:

betty uncompress file.tar.gz

Betty kalebet dukungan pikeun sababaraha rupa paréntah, kalebet:

  • cacah (cacah jumlah karakter dina file, jumlah kecap dina diréktori, sareng sajabana);
  • config (robih nami pangguna anjeun);
  • datetime (tanggal sareng waktos ayeuna, sareng sajabana);
  • Pilarian (milarian file);
  • Pamundut Internét / wéb (unduh file, nunjukkeun ramalan cuaca, sareng sajabana);
  • operasi file / diréktori (komprés / ngadékompresikeun file, nunjukkeun ukuran file, ngarobah idin tina file, jst.);
  • prosés;
  • paréntah pangguna (nunjukkeun nami pangguna, nami asli, nomer IP, saha deui anu lebet, sareng sajabana);
  • ngatur iTunes sareng Spotify;
  • langkung seueur deui.

Kumaha carana masang Betty

1.- Pasang inten beureum (diperyogikeun kanggo dianggo Betty) Jeung curl (diperyogikeun ku Betty pikeun ngajalankeun sababaraha paréntah). Di Ubuntu, tinggal ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt-get install ruby ​​curl

2.- Pasang indit sareng unduh versi panganyarna tina Betty:

sudo apt-get install git cd && git clone https://github.com/pickhardt/betty

3.- Sareng pamustunganana, anjeun kedah masihan jalur file betty / main.rb landian Betty dina file anjeun ~ / bashrc. Anggap anjeun parantos ngaunduh Betty kana folder pangguna anjeun, ngan ngajalankeun:

gema "alias betty = \" ~ / betty / main.rb \ "" >> ~ / .bashrc sumber ~ / .bashrc

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ivanbarram cenahna

    Janten urang tiasa nyarios yén Betty pireu?

    Saé pisan, salam.

    1.    Robert cenahna

      NGABARAKATAK! Panginten sami ... 😉
      tulisan anu saé pisan cobi !!!

    2.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Haha! Sapertos kitu….
      Kabeneran, éta henteu betty awon. 🙂
      Peluk! Paul.

  2.   kameunangan cenahna

    Hello!
    Kuring nyababkeun anjeunna diajar sakedik basa Spanyol, upami aya anu wani diajar deui, anjeunna tiasa ngalaksanakeunana dina GitHub !!

    http://victorhckinthefreeworld.wordpress.com/2014/05/22/betty-tu-amiga-de-la-linea-de-comandos-aprende-espanol/

  3.   Azureus cenahna

    Éta lucu, landihan pikeun laptop abdi Betty, kabeneran. Dimana?

  4.   johnfgs cenahna

    tar jxvf fubar.tar.bz2 :)

  5.   dekoder cenahna

    Kuring henteu terang sabaraha detik kuring mikirkeun paréntah, tapi paréntah pangpendek anu kuring tiasa pikirkeun ku tar nyaéta:

    root @ bomb: >> tar c /

    anu bakal nembongkeun sakumpulan simbol anéh dina layar anu mangrupikeun data tarball tina diréktori akar

    Salam!

    1.    dekoder cenahna

      Komo leuwih alus. Daripada mikirkeun paréntah nganggo tar, urang ngajalankeun poweroff kana pompa, éta tiasa dianggo atanapi upami éta sarap anu urang ledakan sabab éta landian pikeun tar –invalid-command xD.

  6.   Jonathan Delgao cenahna

    Hiji-hijina hal anu goréng sareng betty pikeun ayeuna nyaéta yén anjeunna ngagaduhan masalah kasaluyuan sareng sababaraha sistem.

  7.   Mark Mendéz cenahna

    halo, kuring gaduh masalah, kuring nyobaan masang betty, tapi éta henteu mungkin, sareng unggal muka terminal, ieu muncul:
    bash: /home/cancervero85/.bashrc: baris 171: kasalahan sintaksis caket token anu teu kaduga betty="~/betty/main.rb"'
    bash: /home/cancervero85/.bashrc: line 171:
    esacalias betty = »~ / betty / main.rb» '

    Kuring nyobian di SD os loki

bool (leres)