Heretic sareng Hexen: Kumaha Maén Kaulinan "Old School" dina GNU / Linux?

Heretic sareng Hexen: Kumaha cara maénkeun kaulinan "sakola lawas" dina GNU / Linux?

Heretic sareng Hexen: Kumaha Maén Kaulinan "Old School" dina GNU / Linux?

Sakali deui, dinten ieu urang bakal lebet kana «Dunya tukang kaulinan» hususna tina jenis kaulinan "Sakola heubeul" kumaha urang resep jalma anu langkung sepuh, tapi urang ageung maén sareng aranjeunna, sareng sababaraha jalma ngora anu resep «Kaulinan Retro». Maka, dinten ayeuna giliran khususna kanggo Kaulinan sapertos Bidaah sareng Hexen.

"Doom, Bid'ah sareng Hexen" mangrupakeun bagian tina daptar panjang tina kaulinan sapertos "Old School", anu nyandak urang seueur nostalgia sareng kenangan anu pikaresepeun. Sareng yén urang tiasa neraskeun maén dina GNU / Linux ngalangkungan program internal atanapi paket anu sayogi dina repositori sapertos "Chocolate Doom", atanapi éksternal sapertos "Mesin Kiamat".

Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Sateuacan teuleum kana topik kumaha carana maén dina GNU / Linux kaulinan kawas "Doom, Bid'ah sareng Hexen" ngaliwatan "Chocolate Doom" y "Mesin Kiamat", urang bakal langsung ngantunkeun daptar alit tulisan patali saméméhna yén kami nyarankeun ngajajah, pikeun ngalegaan kamungkinan kaulinan tina jenis ieu dina kami Distros:

"GZDoom mangrupikeun salah sahiji 3 Pelabuhan ayeuna milik ZDoom, anu mangrupikeun kulawarga ningkat Pelabuhan Mesin Doom pikeun dieksekusi dina Sistem Operasi modéren. Pelabuhan ieu dianggo dina Windows modéren, Linux, sareng OS X, nambihan fitur-fitur anyar anu teu aya dina kaulinan anu mimitina diterbitkeun ku Id Software. Palabuhan ZDoom anu langkung lami tiasa dianggo sareng disebarkeun gratis." Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Tulisan anu aya hubunganana:
Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Tulisan anu aya hubunganana:
EDuke32: Kumaha cara masang sareng maénkeun Duke Nukem 3D dina GNU / Linux?
Tulisan anu aya hubunganana:
Quake3: Kumaha cara masang sareng ngagunakeun Kaulinan FPS klasik ieu dina GNU / Linux?
Tulisan anu aya hubunganana:
Wolfenstein - Blade of Agony: Versi anyar 3.0 sayogi pikeun GZDoom

Kiamat, Bid'ah sareng Hexen sareng Kiamat Mesin sareng Coklat-Doom

Kiamat, Bid'ah sareng Hexen sareng Kiamat mesin sareng Coklat Doom

Naon ari Doom, Heretic and Hexen Games?

Pikeun anu henteu terang atanapi émut kana naon anu dicarioskeun kaulinan kuno, kami bakal nawiskeun tinjauan sakedik, pikeun nempatkeun diri dina kontéks:

Kiamat: Panutup

Doom

"Doom mangrupikeun gim pidéo anu didamel ku Id Software di taun 1993. Doom aslina dijalankeun dina sistem operasi DOS. Sareng pertandingan diwangun ku nyamar janten laut luar angkasa anu rutin di stasiun di Phobos, salah sahiji bulan Mars. Dina sadetik, gerbang Naraka dibuka, ngabébaskeun setan anu teu kaetung, roh-roh najis, zombie, anu nyerang pangkalan dina sababaraha jam. Karakterna mangrupikeun hiji-hijina manusa anu masih hirup di stasion éta sareng misi na nyaéta ngalangkungan kahirupan ti tingkat ka tingkat (sapertos dina Wolfenstein 3D)." Kiamat dina Doom wiki fandom

Bid’ah: Panutup

Heretic

"Heretic (Heretic dina basa Inggris) mangrupikeun permainan fantasi sareng aksi anu berhasil, dikirim dina tanggal 23 Désémber 1994 ku Raven Software, salaku hasil tina hubungan anu kadua sareng id Software saatos Shadowcaster. Dumasar kana mesin Doom anu dirobih, Heretic naratas ngenalkeun sistem inventaris barang pikeun dianggo sacara real waktos, teras janten lumrah dina jinis FPS. Id Software nyebarkeun gim dina merekna.Bidaah dina fandom Doom Wiki

Hexen: Panutup

Dukun

"Hexen: Beyond Heretic (atanapi ngan saukur Hexen) mangrupikeun pidéo vidéo FPS (First Person Shooter) abad pertengahan anu dikembangkeun ku Raven Software, diterbitkeun ku id Software sareng disebarkeun ku Warner. Éta dileupaskeun dina 30 Oktober 1995. Bisa dibaca yén sekuel tina Heretic, sabab sami sareng semesta anu sami sareng sababaraha unsur carita, sanaos di dunya anu béda.Hexen dina fandom Doom Wiki

Aplikasi pikeun ngajalankeun kaulinan jinis Old School

Pikeun ngaéksekusi kaulinan sapertos "Old School" on Lisénsi / Linux Ubuntu urang gaduh sababaraha pilihan, sababaraha anu parantos dikenal salaku GZDoom, sareng anu sanésna teu acan ngajajah sapertos PrBoom. Sedengkeun waktos ieu urang bakal ngajalajah 2 deui, nyaéta:

kiamat mesin

Numutkeun ka anjeun website resmi, "Mesin Kiamat" sakedik dijelaskeun salaku:

"Port Doom, Heretic sareng Hexen kalayan ningkatna grafik."

Kanggo anjeun unduh, pamasangan sareng pamakean urang ngan kedah ngaunduh Anjeun file installer dina format .deb ti Bagian unduh pikeun GNU / Linux. Teras pasangkeunana sacara gampang ngalangkungan CLI atanapi antarbeungeut GUI, nganggo metode sareng program anu terkenal. Teras ngajalankeunana, langkung saé ngalangkungan menu aplikasi. Sakali dieksekusi sareng ngamimitian, urang ngan ukur kedah nunjukkeun dimana kami nampi file .wad atanapi .pk3 tina kaulinan urang dumasar kana Doom, Bid'ah sareng Hexen, saacanna diunduh atanapi diala ku cara naon waé.

Kiamat Mesin: Screenshot 1

Kiamat Mesin: Screenshot 2

Kiamat Mesin: Screenshot 3

Kiamat Mesin: Screenshot 4

Para inpormasi lengkep on "Mesin Kiamat" anjeun tiasa didatangan anjeun halaman wéb resmi di GitHub.

Kiamat Coklat

Numutkeun ka anjeun website resmi, "Chocolate Doom" sakedik dijelaskeun salaku:

"Palabuan Doom anu satia ngasilkeun pangalaman Doom, sabab éta dimaénkeun di 90an. "

Kanggo anjeun unduh, pamasangan sareng pamakean anjeun tiasa ngaunduh Anjeun file sumber dina format .tar.gz ti Bagéan unduh. Nanging, dina kasus kami kami parantos dipasang ngalangkungan terminal (konsol), sakumaha anu disarankeun ku anjeun Bagian pamasangan dina GNU / Linux.

Kusabab, biasa urang Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10), sareng anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux» éta kalebetkeun kana gudangna.

Sakali dipasang, éta kedahna waé dijalankeun ngalangkungan terminal anu nunjukkeun dimana kami nampi file .wad tina kaulinan urang dumasar kana Doom, Bid'ah sareng Hexen, saacanna diunduh atanapi diala ku cara naon waé.

Kiamat Coklat: Potret layar 1

Kiamat Coklat: Potret layar 2

Kiamat Coklat: Potret layar 3

Para inpormasi lengkep on "Chocolate Doom" anjeun tiasa didatangan anjeun halaman wéb resmi di GitHub.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Singkatna, urang tiasa mastikeun dugi ka ayeuna yén, masih seueur jenis kaulinan nostalgia sareng pikaresepeun «Old School»siga "Doom, Bid'ah sareng Hexen", diantara anu sanésna, tetep sayogi sareng tiasa diputer teu ngan ukur dina Windows, tapi ogé dina arus Sistem operasi gratis sareng terbukasiga Lisénsi / Linux Ubuntu. Sareng sanés ngan ukur ku program internal atanapi bungkusan anu sayogi dina repositori sapertos "Chocolate Doom", tapi sakumaha éksternal salaku "Mesin Kiamat".

Akhirna, kami arepkeun ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.