Biden ngabalikkeun paréntah éksékutip Trump anu ngalarang TikTok - naha ieu tiasa janten berita anu saé pikeun Huawei?

Nembe aya berita nyebatkeun yén présidén Joe Biden nandatanganan paréntah éksékutip anu nolak larangan Trump dina TikTok sareng WeChat.

Daripada paréntah Trump, Joe Biden maréntahkeun Sekretaris Dagang pikeun nalungtik aplikasi anu aya hubunganana sareng saingan asing anu tiasa janten résiko kana privasi data atanapi kaamanan nasional Amérika.

Paréntah éksékutip Biden tujuanana pikeun maksa 'kerangka kaputusan dumasar-kriteria' langkung terstruktur pikeun kamungkinan larangan. Ieu mangrupikeun anu pangénggalna dina séri ukuran anu aya hubunganana sareng Cina anu dilakukeun ku Joe Biden sateuacan perjalanan kahijina ka Éropa, dimana ngirangan panyalahgunaan Beijing bakal janten barang konci dina agenda rapat sareng pamimpin G7 sareng NATO.

Taun kamari, Donald Trump nyarios yén aplikasi anu dipimilik ku perusahaan Cina "ngancam kaamanan nasional, kabijakan luar nagri sareng ékonomi Amérika Serikat."

TikTok sareng sakumpulan pangguna WeChat anu berbasis di Amérika Serikat ngagugat Trump ngeunaan kaputusan éta sareng pangadilan ngahalangan larangan éta, sareng dina tekanan ti administrasi Trump, ByteDance nyobian ngajual bagian tina TikTok, tapi administrasi Biden éta ngagantungkeun penjualan dina bulan Fébruari.

Paréntah éksékutip anu ditandatanganan ngagentoskeun séri paréntah éksékutip anu dikaluarkeun ku Présidén Trump taun kamari anu ngahalangan aplikasi sapertos TikTok, WeChat sareng Alipay ti toko aplikasi AS.

"Pamaréntah komitmen pikeun ngamajukeun Internét anu kabuka, tiasa dioperasikeun, dipercaya sareng aman, ngajagi hak asasi manusa online sareng offline, sareng ngadukung ékonomi digital global anu cerah. Tantangan anu urang nyanghareupan SK ieu nyaéta yén sababaraha nagara, kalebet Cina, henteu kabagi komitmen atanapi nilai-nilai ieu sareng malah narékahan ngungkit data Amérika Serikat sareng téknologi digital ku cara nampilkeun résiko anu teu ditarima pikeun kaamanan nasional. "Saur pejabat senior dina administrasi Biden

Paréntah éksékutip anyar Joe Biden bakal naros ka Departemen Dagang pikeun marios aplikasi anu aya hubunganana sareng musuh asing sareng ngahartikeun anu anjeun kedah mertimbangkeun "résiko anu teu tiasa ditampi," numutkeun laporan latar Gedong Bodas.

Ieu bakal kalebet transaksi anu ngalibetkeun aplikasi anu dipiboga atanapi dikawasa ku "jalma anu ngadukung kagiatan militér atanapi intél musuh asing, anu kalibet dina kagiatan cyber jahat, atanapi anu ngumpulkeun data rahasia."

Sedengkeun Panitia ngeunaan Investasi Asing di Amérika Serikat, CFIUS, ulasan ngahiji atanapi investasi asing, paréntah éksékutip nyebatkeun ukuran Trump anu langkung awal anu ngahartikeun transaksi sacara lega pikeun kalebet instalasi atanapi transfer ngalibetkeun jasa téknologi komunikasi.

Pamaréntahan Biden teras-terasan ngalaan kumaha pendekatan ketatna ka Cina bakal bénten sareng Trump., nerapkeun kabijakan agrésif anu ceuk pajabat langkung pas sareng nilai Amérika.

James Lewis, wakil présidén senior Pusat Studi Strategis sareng Internasional, nyatakeun yén administrasi Biden henteu kabuktosan pikeun ngalemeskeun pamaréntahan tangguh pamaréntah ka Cina. Tapi SK anyar netepkeun kriteria anu langkung pas pikeun meunteun résiko anu ditimbulkeun ku TikTok sareng perusahaan sanés anu dipimilik ku musuh asing sapertos Cina.

Paréntah eksekutif Trump sateuacanna utamina ditujukeun pikeun nyaram aplikasi berbagi pidéo anu populér TikTok sareng aplikasi olahtalatah WeChat di Amérika Serikat. Larangan ieu samentawis diblokir ku pangadilan sabab masalah kaamanan nasional diangkat ku administrasi Trump aranjeunna oge spekulatif atanapi kabur teuing.

Sareng administrasi Biden milarian ngembangkeun prosés anu langkung saé pikeun ngaidentipikasi sareng ngadokuméntasi masalah kaamanan nasional sahingga larangan mindahkeun data poténsial tiasa nahan tantangan hukum.

Orde énggal mangrupikeun léngkah pangénggalna ku pamaréntahan Biden pikeun ngatasi tantangan anu ditepikeun ku Cina. Minggu kamari, Joe Biden nandatanganan paréntah éksékutip sanés anu ngagedékeun larangan era Trump pikeun investasi Amérika dina perusahaan Cina kalayan dugaan hubunganana sareng militér Cina. Kaputusan éta nyatakeun 59 perusahaan anu dilarang pikeun nanem modal, kalebet anu nyiptakeun sareng nyebarkeun téknologi panjagaan anu dianggo ngalawan minoritas Muslim sareng pamirsa pamaréntah di Hong Kong.

sumber: https://www.whitehouse.gov/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)