Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommuting: Outlook pikeun 2020

Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommuting: Outlook pikeun 2020

Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommuting: Outlook pikeun 2020

Este sataun 2020, pangaruh anu dihasilkeun ku Pandemi COVID-19 (Coronavirus 19). Sareng kusabab éta, skénario anu ayeuna sareng caket, utamina dina téknologi, tenaga kerja sareng kauangan, kedah diungkulan ku kreativitas sareng kagancangan anu hébat.

Sareng pikeun ieu, téknologi pakait sareng dunya Software gratis sareng Sumber Terbuka, sapertos, Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommutingbakal penting pisan pikeun suksés, dina ngungkulan balukar tina panyakit énggal ieu.

Parangkat Lunak Gratis sareng Kawijakan Umum: Manpaat

Hayu urang émut yén ayeuna téh softwarenyaéta alat dasar tina operasi urang masarakat. Ampir sadayana diurus software, sareng sababaraha hal, anu sipatna fisik atanapi manual, sacara progresif didigitalisasi, sapertos koin sareng bentuk sareng jinis padamelan.

Sareng sababaraha unsur, anu ngajantenkeun software janten langkung suksés sareng gancang dilaksanakeun sareng nyebar, dina kahirupan sapopoe jalma, nya éta transparansi, kapercayaan sareng kaamanan anu ngirimkeun nalika dianggo. Unsur anu ku jalan mangrupikeun bagian anu mendasar tina Software gratis sareng Sumber Terbuka, sareng téknologi naon waé, mékanisme atanapi metodologi anu aya hubunganana sareng ieu.

 

Parangkat Lunak Gratis sareng Kawijakan Publik: Kacindekan

Parangkat lunak gratis sareng Sumber Terbuka sapanjangna

Naon sababna, teu aya kabeneran éta kasuksésan kahontal dina dasawarsa terakhir ieu, ku Software gratis sareng Sumber Terbuka, sareng téknologi pakait sapertos Blockchain sareng Cryptocurrencies, atanapi anu aya hubunganana. Kanyataan yén kami parantos nyatakeun dina panerbitan anu sanés, sapertos:

Salaku tambahan, sareng fokus kana masalah kaséhatan, Kusabab kaayaan ayeuna, anu Software gratis sareng Sumber Terbuka, Éta ogé saé pisan mangpaat sareng penting di daérah ieu, sakumaha anu kami nyatakeun dina tulisan anu terakhir, disebat: Coronavirus: Kumaha Gratis sareng Open Software nyumbang kana perjuangan éta?.

Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?

Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?

Bentang téknologi pikeun taun 2020

Salaku urang dikedalkeun sateuacan, Pamaréntah sababaraha nagara aranjeunna nyandak seueur ukuran pikeun nungkulan akibat négatip, sareng sering ngabahayakeun tina Pandemi COVID-19 (Coronavirus 19), janten hadé pikeun disorot, sababaraha anu aya hubunganana sareng Software gratis sareng Sumber Terbuka anu bakal kasohor dipaké, dina tindakan anu kedah dilakukeun ku aranjeunna:

block Chain

Pamakéan téknologi block Chain éta pasti bakal ngagedéan, boh dina organisasi ageung boh alit, boh masarakat boh swasta, pikeun ngahontal kamajuan di efisiensi modél operasi sareng prosés bisnis atanapi sosial, ayeuna. Kusabab, dina prosés atanapi kagiatan dimana inpormasi ditukeurkeun atanapi inpormasi anu tiasa dikontrol sacara digital dikelola, panggunaan Blok Chains, bakal ngagaduhan pangaruh anu positip di daérah sapertos, salaku conto, ranté suplai sareng mékanisme dilacak pikeun produk, barang sareng jasa.

Anu akibatna tiasa nyababkeun aspék sapertos, ngaleutikan panggunaan "padamelan langsung" sareng panggunaan "perusahaan perantara", sahingga ngahémat biaya, sareng ngirangan résiko tina tingkah laku curang sareng kasalahan manusa.

Ogé, ayeuna éta "data" tina organisasi atanapi individu dianggap sumber anu berharga pisan sareng / atanapi asét, panggunaan téknologi block Chain ngajamin cara anu épéktip sareng aman pikeun nyimpen, ngalindungan sareng ngagunakeunana, sabab éta nawiskeun a sistem desentralisasi sareng énkripsi, anu idéal pikeun éta.

Sareng tungtungna, ti saprak téknologi block Chain nyandak interaksi anu dipercaya antara 2 atanapi langkung pamilon anu teu dikenal, sareng unsur auténtikasi pamaké, validasi urus sareng pendaptaran anu teu tiasa dirobih inpormasi dina a ledger digital, éta tiasa dianggo sampurna pikeun nyambungkeun tanpa aya masalah perusahaan, pemasok, jalma, sareng ngaitkeun kagiatanana, komunikasi sareng kaputusannana.

Anu tiasa nyababkeun kamungkinan a digitalisasi total modél bisnis sareng cara damel, contona, Kontrak pinter, sareng kontrol anu langkung ageung kana data dina masing-masing anu kalibet.

Cryptocurrency

Sedengkeun pikeun Cryptocurrency, anu dirojong dina gilirannana, ku téknologi block Chain, anjeun nawiskeun kasempetan idéal pikeun ngaleutikan panggunaan artos fisik, ukuran anu disarankeun ku duanana Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO), sapertos seueur Pamaréntah, pikeun nyegah panyebaran tina Covid-19.

Salaku tambahan, ieu ngamungkinkeun atanapi mempermudah pamayaran staf anu dikontrak atanapi "freelance", di lokasi jauh atanapi nagara, dimana éta infrastruktur pamayaran diwatesan, la ékonomi sareng / atanapi mata uang anu henteu stabil, atanapi éta ti Aksés hésé ku téma tina sangsi sareng blok, tina sababaraha nagara ngalawan batur.

Telecommuting

Sedengkeun pikeun Telecommuting, boh ngagunakeun téknologi block Chain atanapi ngan ukur anu sanés téknologi gratis sareng terbuka langkung saé, pikeun mempermudah sareng ngajamin tingkat anu langkung luhur transparansi, kapercayaan sareng kaamanan dina operasi, sapertos Jaringan VPN sareng / atanapi Sistem Operasi GNU / Linux, pikeun ngahambat hubungan fisik sareng mindahkeun jalma anu teu perlu, éta bakal nurut kana ukuran anu ogé disarankeun pikeun seueur organisasi, lembaga sareng pamaréntah, pikeun nyegah panyebaran Covid-19.

Pondokna, anjeunna masih gaduh seueur sumbangan, éta Software gratis sareng Sumber Terbuka, utamina dina waktos langsung, kanggo kauntungan, stabilitas sareng kasuksésan Kamanusaan, di tengah krisis ieu timbul ti Panyawat viruscorona 2019 (COVID19).

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan kamungkinan pisan «Panorama tecnologico, social y laboral» anu bakal disanghareupan salami ieu sataun 2020 kalayan tahap tina Pandemi COVID-19 (Coronavirus 19), numana téknologi modéren anu ayunan pasti bakal kasohor, sapertos «la Blockchain, las Criptomonedas y el Teletrabajo», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)