Borg Cadangan: Sistem Manajemén Cadangan Anu Saé

Borg Cadangan: Sistem Manajemén Cadangan Anu Saé

Borg Cadangan: Sistem Manajemén Cadangan Anu Saé

Todo pamaké, janten hiji umum, maju atanapi téhnis, anjeun kedah nyobian ngajaga anjeun Sistem operasi, henteu ngan ukur diénggalan, tapi ogé dijaga ngalawan ancaman siber sareng insidensapertos virus, gangguan anu teu diidinan, karusakan hardware, sareng leungitna parsial atanapi total data, dina média panyimpenan.

Pikeun masalah anu disebatkeun terakhir ieu, aya seueur pakakas parangkat lunak (program / aplikasi) sayogi pikeun urang Sistem operasi gratis sareng terbuka, dumasar kana Lisénsi / Linux Ubuntu. Sareng salah sahijina, disebut Borg Nyadangkeun, Éta saé sistem manajemén cadangan.

Cadangan Borg: Perkenalan

Luhureun sadaya, masalah cadangan atanapi cadangan, atanapi mékanisme anu sanés pikeun «Reset, ngareset, malikkeun atanapi ngan saukur balik kana kaayaan awal atanapi standar GNU / Linux Distros kami»Kalebet inpormasi (pribadi atanapi padamelan) anu disimpen, biasana mangrupikeun titik anu penting pisan pikeun pangguna GNU / Linux anu gairah, kumargi umumna, aranjeunna teras-terasan nguji konfigurasi atanapi aplikasi anyar, sareng GNU / Linux Distros énggal anu langkung canggih. périodik

Tulisan anu aya hubunganana

Alesan kunaon, dina Blog TiLinux Kami sateuacana ngadamel publikasi sanés anu aya hubunganana sareng topik ieu anu disarankeun pikeun dipilarian sareng dibaca. Sampel alit tina sababaraha diantarana nyaéta kieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Resetter: Kumaha ngareset Distros dumasar Debian / Ubuntu kami?
Tulisan anu aya hubunganana:
Rescuezilla 1.0.5.1: Versi anyar sayogi ti Maret 2020
Tulisan anu aya hubunganana:
Systemback: Cadangan, Sistem Mulangkeun sareng seueur deui
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana ngadamel Data Cadangan dina Peralatan nganggo Shell Scripting?

nu lain aplikasi anu menarik sareng mangpaat, anu matak disebatkeun nyaéta: Deja Dup, Rsyncjeung Aptik.

Catetan Penting ngeunaan Cadangan

Nalika ngalakukeun tugas atanapi kagiatan cadangan, pikeun nangtayungan inpormasi urang (data) sareng Sistem Operasi, prakték anu saé dina hal ieu, biasana diantawis seueur anu sanés, nekenkeun aturan anu katelah «3-2-1 ″, sabab éta netepkeun prinsip ieu pikeun matuh:

  • Ngagaduhan sahenteuna tilu (3) salinan cadangan sadaya anu dicadangkeun.
  • Simpen sahenteuna dua (2) cadangan di lokasi internal anu béda.
  • Ngajaga sahenteuna hiji (1) cadangan anjeun dina lokasi di luar situs.

Cadangan Borg: Eusi

Borg Cadangan: Sistem Manajemén Cadangan

Naon cadangan Borg?

Borg Nyadangkeun, Numutkeun pamekar na di ramatloka resmi, nyaéta:

"Program cadangan deduplikasi. Optionally, éta ngadukung komprési sareng énkripsi anu dioténtikasi. Anu tujuan utami nyaéta nyayogikeun cara anu épisién sareng aman pikeun nyalin salinan data. Téhnik deduplikasi data anu digunakeun ngajantenkeun Borg cocog pikeun cadangan sadidinten sabab ukur perobihan anu disimpen. Téhnik énkripsi anu dioténtikasi ngajantenkeun cocog pikeun nyokong target anu teu dipercaya".

Fitur sareng Warta

Ciri utama

  • Nyimpen épisién tina ruang disk: Ngalakukeun deduplikasi dumasar kana chunking anu ditetepkeun ku eusi anu dianggo pikeun ngirangan jumlah bait anu disimpen: dimana unggal file dibagi kana sajumlah potongan sakedik-panjang sareng ngan sakumpulan anu henteu kantos ditambihan anu ditambihan dina Repository ditingali sateuacanna.
  • Kagancangan: Éta ngagaduhan kinerja anu saé kusabab kode kinerja-kritis na dilaksanakeun dina C / Cython, ngalaksanakeun file / data cache lokal, sareng ngalakukeun deteksi anu épéktip pikeun file anu teu dirobih.
  • Énkripsi data: Ngidinan anjeun pikeun nangtayungan sadaya data nganggo énkripsi AES 256-bit, sedengkeun integritas sareng kaaslian data diverifikasi nganggo HMAC-SHA256. Sareng data na énkripsi di sisi klien.
  • Komprési: Optionally mempermudah komprési sadaya data, dina format ieu: lz4 (super gancang, low compression), zstd (kisaran lega tina kecepatan tinggi sareng komprési rendah kana komprési tinggi sareng kecepatan handap), zlib (speed medium and compression ), sareng lzma (kecepatan handap, komprési tinggi).
  • Cadangan éksternal: Ngidinan anjeun nyimpen data dina host jarak jauh anu tiasa diaksés ngalangkungan SSH. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun cadangan dipasang salaku sistem file.
  • Instalasi gampang dina sababaraha platform: Éta nawiskeun binér (installer) anu henteu kedah dipasang, ngan ukur ngajalankeun sareng dianggo, dina platform ieu: Linux, Mac OS X, FreeBSD, sareng anu sanésna, sapertos Windows 10 Linux Subsystem (Dina bentuk ékspérimén).
  • Parangkat lunak gratis sareng sumber terbuka: Éta dilisénsikeun dina lisénsi BSD (klausa 3).

Naon nu anyar

Ayeuna éta ngalangkungan nomer vérsi 1.1.1, anu ngiringan seueur fitur-fitur anyar sapertos kieu:

  • Kalebet paningkatan prosés migrasi ti Borg 1.0.x ka 1.1.x
  • Ngaleupaskeun WSL (Windows 10 Subsystem for Linux) otomatis-deteksi.
  • Paket lz4 parantos diénggalan kana vérsi 1.9.2 sareng paket zstd kana vérsi 1.4.4
  • Nambihan dukungan kanggo platform tanpa os.link (mis. Android sareng Termux)
  • Nambihan dukungan pikeun platform Linux tanpa sink_file_range.

Data penting sanésna

Para Borg Nyadangkeun, anu mangrupakeun program Terminal (CLI) parantos didamel Antarmuka grafis (GUI) pikeun panggunaan anu langkung saé. Diantara ieu kami ngagaduhan:

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan borgweb y sora anjeun tiasa didatangan dina situsna masing-masing GitHub. Najan kitu, BorgWeb ngabogaan a gudang alternatif sareng anu sanésna halaman wéb anu aya hubunganana éta bakal pas nawiskeun seueur inpormasi ngeunaan éta.

Naon Deduplikasi?

Éta téhnik cadangan éta ngaleungitkeun data anu disimpen anu berlebihan, ngajaga salinan data anu sami, sareng ngaganti salinan kaleuleusan ku petunjuk anu nunjukkeun kana salin tunggal éta. Ku alatan éta, téhnik ieu nyimpen file ngan sakali sareng ngaganti anu sanésna nganggo tautan kana file éta, atanapi panunjuk anu nunjuk kana salinan tunggal ieu. Sistem ieu ngahontal ngahémat rohangan anu dijajah ku cadangan, anu ningkatkeun panggunaan rohangan sareng biaya anu aya hubunganana sareng média ieu, salian ti ngagampangkeun pamulihan data langkung gancang tina salinan (backup).

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on  «Borg Backup», sistem manajemén cadangan gratis sareng terbuka anu saé, serbaguna sareng éfisién; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)