Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé

Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé

Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé

Sababaraha dinten ka pengker, khususna teh 25 Agustus 2020, peluncuran éta Vérsi 2020.08 éta Browser Wateropio, anu ngalebetkeun pembaruan kaamanan sareng sababaraha parobihan dina ciri dasar na.

Waterfox ayeuna dianggap salaku alternatif alus teuing kana panyungsi wéb tradisional, sapertos Firefox sareng Chrome, sanés ngan ukur pikeun mahluk bébas, kabuka, cross-platform sareng mandiri, tapi pikeun kawijakan kaamanan sareng privasi na, salian ti konsumsi memori RAM na anu handap.

Parangkat lunak gratis pangsaéna kanggo Distros GNU / Linux di 2020

Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Sanaos dina Blog TiLinux, kapungkur urang teu acan ngadiskusikeun sacara rinci Waterfox, Kami parantos nyebatkeun éta dina kasempetan-acara sateuacana, sapertos dina entri ieu, éta kami nyarankeun maca saatos réngsé tulisan ieu, sareng judul na saha Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020:

Tulisan anu aya hubunganana:
Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Waterelp: Penampilan layar awal

Waterhio: Paramban wéb alternatif anu hadé

dumasar kana website resmi éta Paramban wéb Waterhio éta ngan saukur dijelaskeun salaku:

"Browser 64-bit dumasar kana platform sumber bébas sareng open Mozilla".

Najan kitu, Waterhio numutkeun Pamekar na (s) Éta ogé:

"Salah sahiji panyungsi 64-Bit munggaran disebarkeun dina wéb, anu gancang kéngingkeun seueur pengikut (pangguna). Luhureun sadaya, ti saprak éta mimiti ngutamakeun masalah kagancangan, tapi ayeuna ogé nyobian janten panyungsi anu étis sareng berorientasi ku pangguna". Ngeunaan Waterhio

Kusabab kitu, éta dianggap a garpu Mozilla Firefox dirarancang khusus sareng dioptimalkeun pikeun dianggo paling saé Sistem Operasi 64-bit, privasi pribados sareng pilihan pangguna.

Wateroks: Hak-hak Pangguna

Ciri utama

Waterfox ayeuna gaduh ieu di handap fitur sareng pungsionalitasna sorotan:

  • Mangpaat anu difokuskeun pikeun masihan pangguna kamungkinan pikeun milih: Paramban museur kana pangguna anu kuat, ngamungkinkeun anjeun nyandak kaputusan penting. Éta henteu ngagaduhan whitelist plugins, anjeun tiasa ngajalankeun ekstensi anu anjeun pikahoyong, sareng leres-leres henteu aya data atanapi telemetri anu dikirim ka Mozilla atanapi proyék Waterox

Watervd: Fitur

Inpormasi ngeunaan versi panganyarna anu sayogi

Waterfox, sapertos Firefox nyayogikeun seueur pembaruan peramban per taun. Upami kitu Waterfox, aya Blog resmi pikeun ngumumkeun aranjeunna. Sareng sakumaha anu parantos kami sebutkeun dina awal ieu publikasi, pikeun tanggal ieu Vérsi 2020.08 Éta ngempelkeun sababaraha pembaruan kaamanan sareng sababaraha parobihan dina ciri dasarna, boh dina versi Ayeuna sareng Klasik.

Wateroks Ayeuna

Éta saé pikeun tetep diémutan yén:

Wateroks Ayeuna éta dumasarkeun kana Firefox Quantum, sedengkeun Wateropio klasik dasarna dumasar kana Firefox ESR. Wateroks Ayeuna, ayeuna dumasar kana Firefox 68, sareng nganggo DAV1D pikeun maénkeun format av1 sareng Servo pikeun ngajantenkeun halaman wéb, janten prestasina langkung saé. Éta ngadukung CSD, sareng ngagaduhan kamampuan nunjukkeun bilah status, ngarobih posisi bilah alat tetengger, posisi kontrol jandela, posisi bilah tab, diantawis pilihan sanés.

"Wateroks Ayeuna: Anggo vérsi Waterox ieu upami anjeun hoyong anu pangénggalna sareng pangageungna anu ditawarkeun ku wéb, anjeun badé nganggo sadaya WebExtensions sareng sababaraha ekstensi Bootstrap".

"Wateroks klasik: Anggo vérsi Waterox ieu upami anjeun gaduh panyungsi anjeun ngonpigurasi sareng sababaraha plugin NPAPI sareng ekstensi bootstrap anu teu acan diénggalan sapertos WebExtensions atanapi kanggo Wateropio Ayeuna".

Wateroks klasik

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

En Windows sareng MacOS éta masang normal sareng file installer na. Di Linux, éta tiasa dipasang dina cara anu biasa, ku cara ngunduh file tar.gz aya sareng nyiptakeun aksés langsung kana laksana, sakumaha anu parantos ditingalikeun sababaraha kali dina kasus Firefox.

Sareng ku kalebet Repository resmi sareng masang iket "Wateropio-klasik" atanapi "wateropio-ayeuna"ditambah paket basa Spanyolna masing-masing (waterhio-klasik-i18n-es-es atanapi wateroks-ayeuna-i18n-es-es). Atanapi terakhir nganggo file .AppImage sadia.

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan anjeunna, anjeun tiasa nganjang halaman wéb resmi na di GitHub.

Akhirna, urang tinggalkeun slogan tina browser Wéb anu nyimpulkeun filosofi panggunaan na pisan:

"Kotektak wéb ku cara anjeun, nganggo pangotektak wéb mandiri".

Catetan: Kuring ayeuna nganggo salaku panyungsi wéb dina luhureun édisi khusus na dioptimalkeun tina MX Linux nelpon Kaajaiban. MX Linux nyandak éta dilebetkeun dina Repository na. Sareng kuring tiasa nambihan éta, dina kasus khusus kuring, kuring perhatoskeun yén konsumsi RAM langkung handap sareng kagancangan atanapi kinerja na sakedik langkung saé nalika browsing.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Waterfox», anu ayeuna diwangun salaku alternatif alus teuing kana panyungsi wéb tradisional, sapertos Firefox sareng Chrome, sanés ngan ukur pikeun mahluk bébas, kabuka, cross-platform sareng mandiri, tapi pikeun kawijakan kaamanan sareng privasi na, éta dipikaresep sareng mangpaat anu saé, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   nemecis1000 cenahna

    Kuring miharep kuring bakal angkat, tapi bakal langkung saé ningali
    flatpak
    snap
    unduh appimage tapi mangrupikeun vérsi anu lami sareng henteu ngamutahirkeun kuring (Abdi langkung resep unduhan tina halaman resmi)
    .deb
    .rpm

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Nemecis1000. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Sareng leres, langkung saé upami peramban basis Firefox alit tapi ngembang ieu nyayogikeun installer * .deb sareng * .rpm supados gampang (otomatis) dipasang, ngahijikeun, sareng ngajalankeun ampir distro ayeuna.

  2.   l1 ch cenahna

    Independent teu gaduh nanaon sabab upami Firefox maot énjing pésta éta parantos réngsé.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam | 1ch. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Anjeunna yakin yén upami énjing Yayasan Mozilla leres-leres lirén ngatur, ngadukung atanapi kolaborasi dina pamekaran Firefox atanapi proyek SL / CA sareng GNU / Linux anu sanés, sampurna pamekar Waterhio atanapi proyek andalannya anu sanés, tiasa neraskeun jalanna. ngembangkeun bebas garpu anjeun. Kusabab, pikeun éta aranjeunna kedahna SL / CA sareng GNU / Linux, nyaéta, janten saha waé anu sacara individual atanapi salaku hiji kelompok, sacara mandiri tiasa neraskeun ngembangkeun éta dina gaya atanapi visi na.

  3.   Jurang78 cenahna

    Tulisan anu saé, kuring nyebarkeun tulisan dina basa Perancis dina blog kuring dumasar kana ieu (tautan di akhir tulisan kuring), di sisi anu sanésna, pikeun pilihan basa kuring milih file xpi, anu mangrupikeun pilihan anu leres naon waé anu disebarkeunana.
    https://chispa.fr/sima78/

  4.   Jurang78 cenahna

    Kuring parantos nyarios yén sebaran naon waé ... Ieu valid pikeun file xpi, tapi versi Wateropio 2020, pikeun kuring, tiasa dianggo dina komputer kuring dina Ubuntu 18.04 (pastina dina 20.04) Debian Buster tapi henteu dina Debian Stretch (masalah perpustakaan ).
    Hapunten upami Spanyol abdi henteu leres.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Sima78. Hatur nuhun pikeun kontribusi inpormasi anjeun ngeunaan Waterhio, kuring resep pisan anjeun resep éta. Blog anjeun dina basa Perancis saé pisan sareng fungsina. Suksés sareng berkah kanggo anjeun.