BTColor: Skrip leutik pikeun ngageulisan Terminal GNU / Linux

BTColor: Skrip leutik pikeun ngageulisan Terminal GNU / Linux

BTColor: Skrip leutik pikeun ngageulisan Terminal GNU / Linux

Dinten ayeuna deui, sapertos ti waktos ka waktos, urang bakal nampilkeun alat alit atanapi aplikasi, gunana pikeun sadayana pencinta kustomisasi tina na pisan ngaapresiasi Sistem Operasi GNU / Linux, khususna tina setasion. Janten dinten ieu, urang bakal nyarioskeun "BTColor".

"BTColor", ngan sakedik bash skrip cangkang, anu kuring parantos ciptakeun pikeun ngageulisan terminal kuring Réspin disebut staf Kaajaiban GNU / Linux, khususna pikeun jaman perayaan éta #DesktopFriday Linuxers.

Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Sateuacan asup kana topik budak leutik ieu naskah diciptakeun disebut "BTColor", langkung saé pikeun émut yén upami anjeun badé ngalegaan élmu ngeunaan ngarobih anjeun GNU / Distros Linux, anjeun tiasa ngajajah saatos réngsé nerbitkeun ieu, sababaraha publikasi samemehna anu aya hubunganana sareng hal éta, sapertos, piwal, nyaéta:

"Pywal mangrupikeun alat anu ngahasilkeun palette warna tina warna dominan dina hiji gambar. Teras terapkeun kelirna kana sadaya sistem sareng dina laleur dina sadaya acara favorit anjeun. Ayeuna aya 5 backend generasi warna anu didukung, masing-masing nyayogikeun palette warna anu béda pikeun masing-masing gambar. Anjeun kamungkinan bakal mendakan skéma warna anu pikaresepeun. Pywal ogé ngadukung téma anu tos ditangtoskeun sareng ngagaduhan langkung ti 250 téma internal. Anjeun tiasa ogé nyiptakeun file téma anjeun nyalira kanggo dibagi ka anu sanés." Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Tulisan anu aya hubunganana:
Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Tulisan anu aya hubunganana:
Komorebi: Kumaha ngaropea Desk kami nganggo latar animasi?
Tulisan anu aya hubunganana:
Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?
Tulisan anu aya hubunganana:
GNU / Linux Desktop Days: Wallpaper Wéb pikeun Ngagungkeun
Tulisan anu aya hubunganana:
XFCE: Kumaha ngarobih Lingkungan Desktop Mouse Linux?

BTColor: Spanduk Warna Terminal

Naon naskah BTColor?

Sakumaha anu kuring carioskeun di awal tulisan, "BTColor" éta henteu langkung ti:

"Skrip cangkang bash leutik sareng gunana anu kuring parantos ciptakeun pikeun ngageulisan terminal nganggo spanduk téks sareng gambar dina warna hideung bodas atanapi warna pinuh, anu tiasa nguntungkeun pisan khususna pikeun jaman perayaan #FridayDeDesk Linuxeros."

Kumaha carana naskah BTColor jalan?

Dasar naskahna "BTColor" Naon eusina nyaéta warnana un Spanduk ASCII pikeun téks atanapi gambar, anu saacanna parantos didamel ku tangan atanapi sacara otomatis ngalangkungan halaman wéb khusus kanggo aranjeunna, sapertos:

Sedengkeun, pikeun ngawarnaan éta Spanduk ASCII, ngagunakeun téknologi atanapi elmu anu jelas dijelaskeun dina 2 situs wéb ieu:

Kumaha kode tina BTColor Script?

Kodeu na kawilang leutik sareng gampang dipikaharti, ku sabab éta, pikeun ngarobih. Sarua sami sapertos kieu:

#!/usr/bin/env bash

# https://manytools.org/hacker-tools/ascii-banner/ -> Banners ASCII
# https://www.ascii-art-generator.org/es.html -> Creador de arte ASCII online
# https://misc.flogisoft.com/bash/tip_colors_and_formatting -> bash:tip_colors_and_formatting
# https://robotmoon.com/256-colors/#foreground-colors -> xterm 256 colors

initializeANSI()
{

esc=""

# a="${esc}[0m" # brillo por defecto
# b="${esc}[1m" # brillo alto
# c="${esc}[2m" # brillo bajo

# d="${esc}[4m" # subrayar banner
# e="${esc}[5m" # parpadear banner
# f="${esc}[7m" # invertir colores del banner (foreground and background)
# g="${esc}[8m" # ocultar banner

# h="${esc}[40m" # color del fondo banner: negro
# i="${esc}[41m" # color del fondo banner: rojo
# j="${esc}[42m" # color del fondo banner: verde
# k="${esc}[43m" # color del fondo banner: amarillo
# l="${esc}[44m" # color del fondo banner: blue
# m="${esc}[45m" # color del fondo banner: magenta
# n="${esc}[46m" # color del fondo banner: cyan
# o="${esc}[47m" # color del fondo banner: gris claro
p="${esc}[49m" # color del fondo banner: color por defecto
# k="${esc}[100m" # color del fondo banner: gris obscuro
# r="${esc}[101m" # color del fondo banner: rojo claro
# s="${esc}[102m" # color del fondo banner: verde claro
# t="${esc}[103m" # color del fondo banner: amarillo claro
# u="${esc}[104m" # color del fondo banner: azul claro
# v="${esc}[105m" # color del fondo banner: magenta claro
# w="${esc}[106m" # color del fondo banner: cyan claro
# x="${esc}[107m" # color del fondo banner: blanco

colorfont001="${esc}[38;5;226m" # Amarillo
colorfont002="${esc}[38;5;20m" # Azul
colorfont003="${esc}[38;5;1m" # Rojo
colorfont004="${esc}[38;5;15m" # Blanco

reset="${esc}[0m"

}

initializeANSI

cat << EOF

${p}${colorfont004}

${colorfont003} ******* ** ** **
${colorfont003} /**////** /** /** //
${colorfont003} /** /** ***** ****** /** ***** /** ** ******* ** ** ** **
${colorfont001} /** /** **///** **//// ****** **///**/** /**//**///**/** /**//** **
${colorfont001} /** /**/*******//***** **///**/*******/** /** /** /**/** /** //***
${colorfont003} /** ** /**//// /////**/** /**/**//// /** /** /** /**/** /** **/**
${colorfont003} /******* //****** ****** //******//******/********/** *** /**//****** ** //**
${colorfont003} /////// ////// ////// ////// ////// //////// // /// // ////// // //

${colorfont001} .,;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;,,.
${colorfont001} :k00OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO00x,
${colorfont001} :X0:. ...... .cKK;
${colorfont001} dWd. ,d,'o; .kWl
${colorfont001} dWd. .kO:d0; .kWl
${colorfont002} .dWd. .,o00:':' .kWl
${colorfont002} .dWd. .:ldOOo:. .kWl
${colorfont004} .dWd. 'cxOkdl,..lkko' .kWl
${colorfont004} .dWd. .,lkOxc' .cOKKl. .kWl
${colorfont002} .dWd. ,o0NKo. .. .kWl
${colorfont002} .dWd. .:lxkkxl,. .kWl
${colorfont003} .dWd. .:okOdl;. .kWl
${colorfont003} .dWd. 'lxkOo' .kWl
${colorfont003} .dWd. .;x0d' .kWl
${colorfont003} oWx. ,o: .ONc
${colorfont003} ,OXx:;;,,,,,,,,,;;;,,;;;;,,,;:kXk.
${colorfont003} .cxOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOkd:.

${reset}

EOF

Unduh, pamasangan, panggunaan sareng screenshot

Saleresna teu kedah ngaunduh sareng masang naon-naon, kumargi, sadaya kode na aya di ditu. Sabalikna, éta bakal nyalin sareng nempelkeun sacara gembleng kana file téks sareng nyauranana, panginten, sapertos: miracle_lpi_btcolor.sh. Kusabab, ieu kumaha kuring parantos, ngeunaan biasana kuring MX Linux respin disebut Kaajaiban anu kuring sok anggo.

Teras, éta ngan ukur kedah dijalankeun ku paréntah paréntah saderhana nuju jalur file dimana éta dirékam, anu dina hal ieu mah sapertos kieu:

«bash /opt/milagros/scripts/milagros_lpi_btcolor.sh»

Sareng éta, urang bakal ningali Banner Téks naon cenah "FromLinux" diwarnaan ku warna anu Bendéra Spanyol sareng Gambar Banner kalayan logo tina "FromLinux" kalayan warna anu Bendéra Venezuela.

BTColor: Potret layar

Kanggo sésana, anjeun ngan ukur kedah nyobian nyisipkeun anu énggal Spanduk Téks sareng Gambar, didamel sacara manual atanapi otomatis, masihan masing-masing warna masing-masing anu dilebetkeun kana éta, kumargi, kanggo ayeuna, éta ngan ukur nyandak 4 sacara standar, Koneng, Biru, Beureum Bodas keur piksel (karakter) tina Banner.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «BTColor», sakedik gunana bash skrip cangkang anu ngamungkinkeun pikeun ngageulisan a Terminal jeung spanduk téks sareng gambar en warna hideung bodas atanapi pinuh, khususna pikeun jaman perayaan éta #DesktopFriday Linuxeros; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.