Raspberry Pi 4: perusahaan Spanyol damel nyandak Vulkan

Vulkan dina Raspberry Pi 4

Anu ngagaduhan SBC Raspberry Pi 4 ayaan, sabab perusahaan Spanyol anu disebut Igalia damel pisan pikeun dibawa API grafis Vulkan  ogé kana alat ieu. API anu kuat geuwat tiasa ngagentos OpenGL, masihan kamungkinan anyar dina hal grafik pikeun dewan alit ieu. Émut yén kanggo ayeuna, Raspberry Pi 4 ngadukung OpenGL ES API (ogé dikelola ku The Khronos Group).

Tapi ku Vulkan anjeun tiasa dianggo kalayan langkung kakuatan sareng sistem anu langkung modéren pikeun platform komputasi Inggris ieu. Sareng sadaya hatur nuhun kana ngembangkeun ieu Perusahaan Spanyol, anu nyiptakeun supir anu diperyogikeun supados sistem operasi Raspi tiasa dianggo sareng elemen grafis tina video game sareng aplikasi ngalangkungan API ieu.

Dina waktos ayeuna, saha waé anu ngagaduhan Raspberry Pi 4 kalayan Broadcom BCM2711 SoC kedah puas pikeun damel sareng OpenGL ES 3.1 API grafis anu ku kuring parantos didugikeun di luhur. Igalia parantos ngabantosan dukungan éta saatos sababaraha bulan ngembangkeun janten luncat tina 3.0 dugi ka 3.1 (salian ti ngabenerkeun sababaraha bug sareng nambihan sababaraha perbaikan sapertos panggunaan shader komputasi).

Sareng ayeuna aranjeunna parantos ngusulkeun pikeun terus maju ka arah Vulkan. Sakali aranjeunna parantos réngsé sareng OpenGL ES, aranjeunna fokus kana sadayana padamelan na dina open source API ieu. Hasilna upami sayogi tiasa ngajalankeun langkung seueur parangkat lunak grafik anu langkung nuntut tibatan anu tiasa dijalankeun dina papan ieu ayeuna, kalayan épék anu langkung maju sareng langkung épisién.

Dina waktos ayeuna, saatos sababaraha minggu damel di Vulkan, aranjeunna parantos tiasa ngalakukeun sababaraha demo, sapertos ngajalankeun conto mimiti segitiga dina RGB (sajenis «Halo Dunya»Di dunya grafik).

Upami hoyong terang langkung rinci ngeunaan Igalia sareng pamekaranana, anjeun tiasa didatangan na halaman wéb resmil


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.