Raspberry Pi 400, RPi ngawangun keyboard

Yayasan Raspberry Pi nembé ngumumkeun anu anyar kompak komputer pribadi Raspberry Pi 400, dirancang salaku monoblock kalayan keyboard terpadu.

Ogé, anu matak ngeunaan alat anyar ieu ti yayasan Raspberry mangrupikeun faktor faktor tina Raspberry Pi 400 langsung ngingetkeun komputer anu munggaran.

Ngeunaan Raspberry Pi 400

Komputer Éta dumasarkeun kana vérsi anu dirobih tina papan Raspberry Pi 4, dilengkepan 4 GB RAM. Salaku tambahan kana faktor bentuk anu béda tina papan énggal, bédana konci tina papan Raspberry Pi 4 anu dileupaskeun sateuacanna nyaéta kanaékan frékuénsi CPU tina 1,5Ghz janten 1,8Ghz.

Frékuénsi naék kusabab nerapkeun sistem panyabutan panas dumasar kana pelat logam ageung anu keyboardna napel.

Dina bagian tukang kotak, aya konektor: 40-pin GPIO, dua port micro-HDMI, hiji slotura kanggo kartu MicroSD, dua port USB 3.0 sareng hiji port USB 2.0.

Pikeun nyambung ka jaringan, port Gigabit Ethernet sayogi, dukungan kanggo komunikasi nirkabel (802.11b / g / n / ac 2.4GHz sareng 5GHz) sareng Bluetooth 5.0.

Raspberry Pi kantos janten perusahaan PC. Diideuan ku komputer bumi ti taun 1980an, misi kami pikeun nempatkeun komputer anu performa tinggi, meujeuhna, tiasa diprogram dina leungeun jalma-jalma di dunya. Sareng diideuan ku PC klasik ieu, ieu yeuh Buah prambus Pi 400 - Komputer pribadi lengkep, diwangun kana keyboard kompak.

Sistem operasi parantos dipasang sareng distribusi Raspberry Pi OS (Raspbian) dumasarkeun kana dasar pakét Debian 10 "Buster". Optionally, édisi Ubuntu ditawarkeun pikeun instalasi.

Di sisi luarna, Raspberry Pi 400 rada béda. Raspberry Pi 400 form factor ngingetkeun komputer mimiti sapertos séri BBC Micro atanapi ZX Spectrum.

Gumantung kana daérah na balanja, komputer dihijikeun sareng keyboard konci 78 atanapi 79 Sarua dina rarancang pikeun kaseueuran laptop anu kompak.

Dina peluncuran, aya genep kibor anu béda: Inggris, Amérika Serikat, Jérman, Perancis, Italia sareng Spanyol. Perusahaan ngalaporkeun yén varian sanésna bakal gancang sayogi pikeun pasar Norwegia, Swédia, Dénmark, Portugis sareng Jepang.

Khususna, gaduh sababaraha objék dina desktop anjeun ngajantenkeun pangalaman pangaturan langkung gampang. Komputer imah klasik (BBC Micros, ZX Spectrums, Commodore Amigas, sareng sésana) ngahijikeun motherboard langsung kana keyboard. Teu aya kotak sareng unit sistem anu kapisah; tanpa kabel keyboard. Ngan ukur komputer, catu daya, kabel monitor, sareng (kadang) beurit.

Kami henteu kantos isin nginjeum ideu anu saé. Anu nyandak urang kana Raspberry Pi 400: éta 4GB Raspberry Pi 4 deui gancang y tiis , diintegrasikeun kana keyboard kompak.

Sacara umum, desainna bakal diideuan ku kumaha pabrikan PC Acorn Computers nganggo keyboard misah na salaku dasar pikeun éta.

Ngeunaan spésifikasi Raspberry Pi 400:

  • Broadcom BCM2711 SoC: opat inti 8-bit ARMv72 Cortex-A64 dijalankeun dina 1.8GHz sareng akselerator grafik VideoCore VI anu ngadukung OpenGL
  • ES 3.0 sareng sanggup ngadékode video H.265 dina kualitas 4Kp60 (atanapi 4Kp30 dina dua monitor).
  • 4GB LPDDR4-3200 RAM.
  • IEEE 802.11b / g / n / ac LAN nirkabel, cocog sareng 2.4GHz sareng 5GHz.
  • Bluetooth 5.0, BLE.
  • GigabitEthernet.
  • 2×USB3.0, 1×USB2.0.
  • 40-pin GPIO.
  • 2 × mikro HDMI (4Kp60).
  • SD mikro.
  • 79 tombol kibor (tata ruang sayogi pikeun Inggris, Perancis, Italia, Jérman sareng Spanyol).
  • Catu daya 5V ngalangkungan USB-C.
  • Kisaran suhu operasi: 0 ° C dugi ka + 50 ° C
  • Diménsi 286 × 122 × 23 mm.

tungtungna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan alat anyar ieu anu diluncurkeun ku yayasan Raspberry, anjeun tiasa mariksa detil na dina pos aslina di tautan ieu, dimana anjeun ogé tiasa mendakan inpormasi ngeunaan kumaha kéngingkeunana upami anjeun resep.

Mesin nyalira hargana $ 70. Paket anu kalebet beurit, catu daya, kartu microSD, kabel HDMI, sareng pituduh pemula sayogi $ 100.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Chispa cenahna

    Kalung, euro, pon, peso?