Raspberry Pi Pico: SBC anyar anu diskalakeun sareng murah

Buah prambus Pi Pico

Raspberry Pi Foundation parantos ngaluncurkeun produk anyar. Éta perkawis Buah prambus Pi Pico, SBC mirah énggal anu ngagabung sareng anu parantos aya. Kalayan éta, tawaran anu ayeuna dikuatkeun, dibarengan ku Raspberry Pi 4 sareng Pi Zero, atanapi Pi 400. Ayeuna, format énggalna ukuranana dikirangan, sareng harga anu matak héran: sakitar $ 4.

Dina hal ieu éta a MCU atanapi mikrokontroler, leyuran anu saderhana sareng dikirangan pikeun nerapkeun sadayana anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun sistem anu dilebetkeun sareng dilarapkeun kana proyék anu ukuran sareng konsumsi penting, sapertos proyek médis, otomotif, industri, robotika, stasiun cuaca, jst.

Anjeun panginten panginten ieu sanés berita anu saé, sareng leres yén pelat pangurangan anu sami parantos aya. Tapi warta hébat nyaéta anu sanés. The Yayasan Raspberry Pi parantos ngahemat kejutan. Sareng éta mangrupikeun desainer luar biasa tina chip sorangan, sapertos SoC anu kalebet dina Raspberry Pi Pico.

SoC didesain ku nyalira sareng dingaranan RP2040. Inti pamrosésan henteu didesain ti mimiti, tibatan kami milih inti anu dilisensikeun ku Arm. Khususna, dua inti ARM Cortex M0 + dina 133Mhz parantos dilaksanakeun. Bareng sareng aranjeunna, 264 KB RAM sareng 2MB panyimpenan flash parantos dilaksanakeun, ogé unit PIO (Programmable I / O) pikeun niron interfaces sapertos kartu SD, VGA, jst.

Awas! Kusabab aranjeunna henteu janten MDI sapeuting, sakumaha média anu cukup bergengsi sapertos nunjukkeun. Kuring ngulang deui yén éta téh teu énggal, aranjeunna ngan saukur ngawatesan diri mendesain, sanés ngadamel. Nyatana, chip Raspberry Pi Pico didamel di Pengecoran TSMC, Kalayan titik 40nm. Sareng urang kedah tingali naha ieu mangrupikeun tren pikeun SoCs ka payun, atanapi upami éta ngan ukur khusus na aranjeunna bakal teras nganggo Broadcom ...

Ku jalan kitu, téknologi tina lithograph cukup tanggalLeres, tapi henteu meryogikeun langkung ku fitur anu saderhana tina chip ieu. Pikeun naon anu parantos dirarancang, éta langkung ti ngan ukur minuhan.

Sedengkeun pikeun sistem operasi, kaleresan éta anjeun moal tiasa masang Linux atanapi anu sanésna, sapertos dina SBC anu sanés. Henteu, di dieu anjeun ngan saukur tiasa ngalebetkeun program supados tiasa dijalankeun. Nyaéta, dina hartos éta langkung mirip dewan Arduino.

Anjeun bakal tiasa nyerat skétsa dina bahasa pamrograman sapertos C atanapi MicroPython dina PC sareng muatkeun aranjeunna ku microUSB dina mémori Raspberry Pi Pico anjeun. Ku kituna, mikrokontroler bakal tiasa ngaéksekusi aranjeunna sareng ngalaksanakeun operasi dina pin GPIO.

Jelas, tong ngarepkeun kauntungan anu hébat. Nyaeta piring kawates sabab éta berorientasi kana jinis aplikasi anu khusus. Salian ti teu tiasa masang OS, anjeun ogé bakal ngalaman kakurangan dina hal konéktipitas nirkabel kusabab ukuranana alit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.