Raspberry pi: Nyaho NOOBS (cara masang distro dina Raspberry pi)

Hai, abdi henteu kantos nyerat sakedap sareng nembé mésér buah prambus b + anu kanggo diuji sareng sajabina. Kituna aya sababaraha séri tutorial.

Naon ari NOOBS?

NOOBS éta sapertos dina halaman resmi na aranjeunna nelepon "New Out Of the Box Software" sareng mangrupikeun distributor "installer" kanggo buah prambus pi.

Naon anu tiasa urang pasang sareng NOOBS?

Diantara sebaran anu urang tiasa mendakan kami gaduh ieu:

Screenshot ti 2015-01-07 11:53:23

Aya ogé Gentoo sareng ArchlinuxARM (sigana mah bakal dipasang langkung seueur dina engké)

Nyiapkeun SD pikeun masang NOOBS

Tina Linux: Kantun sareng Gparted urang pormat SD sareng ngadamel partisi dina FAT32 anu nempatan sadaya rohangan.

Tina Windows: Aranjeunna tiasa nganggo alat anu disayogikeun ku Raspberry, éta SD Formatter anu ngalakukeun hal anu sami sakumaha ditétélakeun di luhur.

Masang NOOBS dina SD

Di dieu kuring badé ngadamel sakedik kurung, duanana sareng vérsi na offline kawas vérsi online de NOOBSUpami anjeun hoyong ningali sadaya pilihan anu sayogi dipasang, anjeun kedah nyambungkeun buah prambus kana internét ngalangkungan ethernet heula, ku cara kieu NOOBS nalika ngamimitian éta bakal nunjukkeun aranjeunna OS anu tiasa dipasang dina ménu sapertos kieu (ayeuna versi offline tina NOOBS ngan ukur kalebet Raspbian salaku pilihan pikeun masang)

noobs

Ukur dikurangan milih anu SO anu urang hoyong sareng pasihkeun instalar, NOOBS Éta bakal ngalakukeun sésana, saatos éta réngsé, nalika urang balikan deui layar sapertos kieu bakal katémbong milih OS anu urang hoyong mimitian

noob1

Anjeun ogé tiasa ningali yén upami anjeun nahan "shift" anjeun ngalebetkeun "mode recovery" dimana anjeun tiasa nga-instal deui sadayana OS atanapi masang OS anu sanés, layar anu sateuacana pikeun milih OS anu badé dipasang deui)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Francisco cenahna

    Éta katingalina saé pisan, sanaos kuring pikir rahmat tina buah prambus pi nyaéta tinkering sareng diajar tapi hé XD.

  2.   Diego cenahna

    Saatos milih sistem, prosés instalasi sami sareng naon anu urang biasa atanapi éta anu bénten?

    1.    x11 tete11x cenahna

      Éta otomatis, NOOBS ngalakukeun sadaya partisi nyalira, anjeun henteu kedah ngalakukeun langkung ti ngantosan, teras éta nyungkeun anjeun balikan deui sareng éta waé

  3.   Abimaél cenahna

    Jigana saé pisan yén inpormasi ngeunaan alat ieu mimiti sumebar, kuring nganggo di universitas, bahkan kuring gaduh dokumen dimana kuring ngajelaskeun sacara rinci cara masang sistem ARL ArchLinux, upami editor blog resep, atanapi salah sahiji anjeun anjeun tiasa ngahubungi abdi, salam.

    1.    elebehe cenahna

      Abdi hoyong gaduh pituduh éta, upami henteu seueur teuing naroskeun ka XD

  4.   yippekay cenahna

    Salain tina tinkering, raspberry gaduh seueur kagunaan salaku server biaya murah pikeun jaringan lokal atanapi internét anjeun: samba, miniDLNA, owncloud, torrent download, firewall, openVPN jsb.

    1.    x11 tete11x cenahna

      sareng anjeun mopohokeun anu paling penting, émulator NES xDDD

      1.    Mariano cenahna

        Naha aya anu terang kumaha masang pimame atanapi piplay distro? Abdi gélo….

  5.   Alexis cenahna

    Halo, tulisan anjeun leres-leres nguntungkeun.
    Abdi parantos 2 dinten nyobian sareng milari inpormasi
    Éta ngabantosan kuring pisan.

    Pamundut saur anjeun program windows tiasa dipasang dina raspebrry nyaéta ieu
    http://www.cbm.com.ar/

    Kuring parantos nyobian kalayan dosbox tanpa hasil, atanapi sababaraha program sanés pikeun ngendalikeun cafe cyber pikeun linux sareng anu tiasa dipasang dina raspebrry

    Salam sareng tulisan anjeun mangpaat pisan

  6.   duaan cenahna

    Hai, hatur nuhun kanggo inpormasi na. , éta ngabantosan kuring pisan pikeun méréskeun sababaraha mamang, kuring gaduh patarosan naha mungkin pikeun ngahijikeun driver tina layar 3,5 in lcd kuring dina noobs

  7.   buku panyumput cenahna

    Nuhun kuring leungit data pikeun nyambungkeun kana Internét pikeun ningali sadaya pilihan!