Raspberry pi: Sambungkeun ArchlinuxARM kana jaringan Wifi

Dina kasempetan ieu, urang bakal ningali kumaha nyambungkeun ArchlinuxARM kami dipasang dina Raspberry pi kana jaringan Wifi sareng ngahasilkeun profil, sahingga unggal-unggal urang ngahurungkeun Raspberry éta nyambung kana jaringan wifi anu ngonpigurasi sacara otomatis, sahingga urang tiasa ngalebetkeun ngalangkungan SSH (kalayan anu henteu diperyogikeun pikeun nyambungkeun Raspberry ngalangkungan HDMI ka henteu TV)

Persiapan ArchlinuxARM

Mimiti urang peryogi:

  • Naha Raspberry nyambung kana internét ngalangkungan éternet
  • Boga adaptor USB Wifi anu nyambung ka Raspberry
  • Sambungkeun keyboard kana na
  • Sambungkeun ngalangkungan HDMI kana TV
Ngaran pamaké sareng kecap akses standar ArchlinuxARM nyaéta:

Pamaké: root

Sandi: root

Teras urang teraskeun pikeun ngunduh bungkus ieu:

Éta tiasa janten kasus aranjeunna kedah masang sababaraha paket sanés anu ngandung firmware adaptor USB Wifi anu aranjeunna anggo

pacman -Sy dialog wpa_supplicant linux-firmware

 Nyambung kana jaringan sareng ngahasilkeun profil jaringan

ArchlinuxARM ngatur jaringan nganggo netctl, tibatan pipilueun diajar ngadamel profil pikeun jaringan, urang badé nganggo alatna wifi-ménu pikeun ngahasilkeun profil jaringan, kami ngaéksekusi:

wifi-menu -o

maka anjeun bakal ningali menu sapertos kieu:

RaspiArch

Dimana urang pilih jaringanna, urang lebetkeun kata sandi, sareng pasihan na ngaran kana profil. Profil bakal disimpen di handapeun / jsb / netctl / profilName janten upami urang ngadamel kecap konci anu salah, urang tiasa ngahapus file ese (kalayan rm / path / to / file), sareng ngonpigurasikeun propilna.

Dina titik ieu urang tiasa mariksa naha urang gaduh Internét, contona ku cara ngaing Google.

Ngaktipkeun jaringan nalika ngamimitian

Ayeuna urang gaduh profil urang urang teraskeun ngaktipkeun profil jaringan, sahingga éta dimimitian nalika urang ngaktipkeun Raspberry, pikeun ieu, kami nunjukkeun via netctl kami hoyong ngaktipkeun profil jaringan kami, pikeun anu kami lakukeun:

netctl enable NombreDelPerfil

contona, upami urang nempatkeun "wlan0-MyRed" dina profil kami, instruksi na sapertos kieu:

netctl enable wlan0-MiRed

Teras, waktos salajengna urang ngamimitian sistem, éta bakal angkat profil anu dikonfigurasi.

Tungtungna, urang ayeuna tiasa nyambungkeun keyboard, sareng HDMI, sareng nempatkeun Raspberry dimana waé (sinyal xD atos ngahontal éta), sareng ngaksésna ngalangkungan ssh pikeun masang lingkungan sareng hal-hal sanés 🙂

Buah prambus SSH


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Aldo cenahna

    Patarosan kuring, kumaha kuring ngakses lingkungan grafis arch di raspi? Kuring parantos nyobian startx sareng teu nanaon, punten, kuring jenis pemula (henteu nyarios 100% newbie)

    1.    kntuzwow cenahna

      Dina dasar archlinux (henteu ngan ARM dina sadaya vérsi na) éta datang tanpa lingkungan anu grafis, anjeun kedah masangkeunana sateuacan ngaéksekusi.

      1. Pasang xorg
      pacman -S xorg-server xorg-xinit xorg-utils xorg-server-utils

      2. Pasang supir pikeun bagan anjeun
      Abdi nyarankeun anu gratis (kirang ngaco)
      Nvidia> pacman -S xf86-video-nouveau nouveau-dri
      ATI> pacman -S xf86-video-ati
      Intel> pacman -S xf86-video-intel

      3. Anjeun gaduh sistem anu siap masang lingkungan desktop, ti dieu éta kaputusan anjeun.
      Anjeun teu kedah masang lingkungan desktop anu beurat pisan (KDE), kuring bakal milih Fluxbox atanapi Xfce
      Xfce> pacman -S xfce4 xfce4-goodies gdm
      Fluxbox> pacman -S fluxbox gdm
      Dina dua kasus 'gdm' Kuring parantos milih éta pikeun saderhana sareng intuitif tapi upami anjeun langkung kasabaran aya seueur deui anu langkung saé (cobi langsing upami anjeun raoseun)
      4. Lingkungan dipasang: D, ayeuna éta ngan ukur tetep boot sacara standar jsb ...
      Édit inittab:
      > nano / jsb / inittab
      #id: 3: initdefault: (tambahkeun # di awal pikeun ngoméntaran garis)
      # Boot kana X11
      id: 5: initdefault: (ngagentos garis ieu ku ngahapus #)
      'ku ieu anjeun parantos masihan boot level 5 kanggo ngamimitian xorg'
      teraskeun turun ... sareng anjeun bakal mendakan garis ieu, kumargi anjeun parantos masang gDM tinggalkeun sapertos kieu:

      #x: 5: respawn: / usr / bin / xdm -nodaemon (koméntar ieu)

      x: 5: respawn: / usr / sbin / gdm -nodaemon (henteu leres ieu)

      #x: 5: respawn: / usr / bin / kdm -nodaemon

      #x: 5: respawn: / usr / bin / langsing> & / dev / null (bisi langsing..teu terang naha anjeun kedah ngalereskeun anu sanés)

      Sareng éta waé.
      salam

  2.   RODRIGO EFRAIN TUFIÑO cenahna

    Tutorial anu saé, éta ngabantosan kuring ... Hatur nuhun!