Bubuka pikeun sisi poék mozaik

Judul naon-naon anu kuring mendakan pikeun ieu ... Tapi ke heulaanan, kuring ngenalkeun diri. Kuring anti sareng ieu mangrupikeun partisipasi munggaran kuring dina DesdeLinux. Sanés kuring gaduh seueur hal anu kedah ditepikeun, janten kuring ngan saukur nyarios yén kuring bagja pisan nalika nyerat ieu.

Atoh, dinten ieu kuring hoyong ngajajah hiji aspék manajer jandela anu sigana henteu pernah aya dina téma blog anu biasana. Sagala lingkungan desktop ngagaduhan manajer jandela sareng éta mangrupikeun bagian penting tina kiasan desktop anu urang sadayana terang. Seueur anu parantos terang naon anu kuring badé ngajelaskeun salajengna, tapi ideu ieu nyaéta ngajantenkeun aranjeunna dikenal ku jalma-jalma anu hoyong ngusahakeun aranjeunna.

Kami nelepon manajer jandela ieu kumalayang, Kanggo kanyataan saderhana éta kumalayang dina desktop, gratis sareng teu tartib khusus. Ieu ngandung harti yén urang tiasa nyéred windows urang ka posisi mana waé, sapertos biasana urang.

Jinis manajer jandela anu sanés gaduh nami lucu. Dupi anu manajer jandela ubin (anu ditarjamahkeun ka manajer jandela ubin) sareng ieu ngajaga jandéla dina urutan, disusun dina méja desktop, mastikeun yén urang lirénkeun waktos nyéépkeun waktos ngatur windows urang sareng damel.

Sababaraha manajer jandela anu kalebet dina lingkungan desktop kalebet sababaraha ciri di ubin sareng nyatana éta mangrupakeun trend anu tetep dina desktop modern, sapertos KDE (anu parantos aya tulisan ngajelaskeunana) atanapi Xfce sareng Gnome ku cara nyeret jandéla ka juru layar.

Xmonad, pikeun ngahargaan ka Dennis Ritchie. Teu geulis?

Nanging, manajer jandela ubin anu leres biasana bénten pisan sareng ieu. Sedengkeun Kwin, Metacity sareng perusahaan nganggo ubin salaku alat tambahan, manajer sapertos Xmonad, Heboh sareng anu sanésna gaduh ubin salaku jiwa aranjeunna sareng manjangkeun dugi ka saat konfigurasi.

Biasana windows urang rada saé. Aranjeunna ngagaduhan sudut, tombol, sareng judul anu dibuleudkeun. Henteu aya deui. Sagala rupa anu ngahalangan. Sadaya anu dipiceun sareng diganti ku cara pintas keyboard, sanaos ogé tiasa dikembalikan ngalangkungan setélan. Sora gélo? Leres, lumayan.

Abdi nerangkeun. Gerentes ubin biasana ngan ukur ngajaga wates jandéla warna-warni sareng sajabina. Sababaraha usaha pikeun nyayogikeun sapertos panél sareng kancing, tapi henteu diperyogikeun. Ieu minimalis sareng fungsionalitasna. Sadayana kedahna dilakukeun ku keyboard, kusabab éta langkung gancang sareng sabab urang ampir-ampir gaduh panangan dina keyboard.

Anjeunna nyarioskeun ngeunaan setélan. Henteu aya anu sapertos 'antar muka grafis' di dieu pikeun ngonpigurasikeun hal-hal sareng teu heran ogé. Sanaos seueur pangurus ieu dijaga sareng file konfigurasi anu saderhana, anu leres-leres kuat dijaga kalayan basa pamrograman anu lengkep. Éta nyingsieunan sareng kuring badé masihan conto.

  • Xmonadngagunakeun Haskell; basa murni anu fungsional sareng disusun.
  • Awesometi vérsi 3, anggo Lua.
  • DWMnganggo lulugu C.
  • Subtleusa Ruby, anu sami anu dianggo pisan dina pamekaran wéb
  • Sareng conto anu sanés. Siga aya salah sahiji pikeun unggal jenis jalma.

Sareng naon anu saé na? Seueur hal sareng anjeun tiasa program lingkungan damel anjeun. Kuring sacara pribadi resep ideu Xmonad sareng kanyataan yén éta dilakukeun di Haskell ngajantenkeun éta khusus.

Aranjeunna ideu anu saé?

Tangtosna. Hebat pisan yén windows anjeun cocog sapertos kieu sareng terang pisan. Kuring nyarankeun éta upami anjeun badé ngamimitian ningali sistem anjeun salaku anu leres-leres endah tur kuat.

Anu mana anu anjeun nyarankeun?

Eweuh bener. Henteu dugi ka anjeun terang kabutuhan anjeun. Asup ka lingkungan sapertos kitu tiasa janten traumatis upami anjeun henteu terang naon anu anjeun laksanakeun. Seueur jalma ngamimitian Heboh, tapi pikeun kuring file konfigurasi na mangrupikeun pikasieuneun sareng mawa kuring rada masalah dina waktos éta.

Salaku tambahan, ideu minimalism pikaresepeun pisan anjeun ngamimitian dina window manager sareng buka éditor, browser, pamuter musik, file manager ... Kusabab aplikasi anu paling minimalis nyaéta anu aya di terminal sareng ieu dibawa saé pisan sareng manajer ogé. Upami anjeun sieun di terminal, anjeun kedah mimitian didinya.

conclusions

Mosaic mangrupikeun dunya anu saé pisan. Ayeuna aya kacenderungan pikeun ngalih ti manajer anu ngambang kana mosaik dina sababaraha grup pangguna anu khusus (upami anjeun henteu percanten ka kuring, parios forum ArchLinux sareng milari pangurus terapung anu legendaris sapertos FVWM, anu ngagaduhan pangguna satia anu tungtungna ngalih kana mosaik ). Upami anjeun masih hoyong lebet ka aranjeunna, éta mangrupikeun masalah nyobian, ziarah dugi ka mendakan anu leres.

Nya éta kanggo ayeuna. Urang bakal teras neraskeun ngajajah, sareng Xmonad dina Debian stabil.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

40 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ivanovblack cenahna

    Bungah aya anu nyebatkeun tilers. Abdi resep. Skrotum anjeun hébat!
    Xmonad tiis pisan tapi kuring sacara pribadi resep ka DWM sareng Spectrwm (lanceuk Xmonad).

    Kuring ngaharepkeun ningali langkung seueur tulisan ti anjeun jinis ieu.

    1.    anti cenahna

      Éta sanés méja kuring, kuring nyandak contona ti pangguna DevianArt sareng kuring lasut ngahubungkeunana. Hapunten (Abdi hoyong program dina C sapertos kieu). Ieu anu asli: http://pkmurugan.deviantart.com/art/Tribute-to-Dennis-Ritchie-263965148

      1.    ivanovblack cenahna

        Ah, Daisuke anu hébat, tangtosna. 🙂

        1.    anti cenahna

          Nya, hal pamungkas éta kuring henteu ngarti. Upami anjeun hartosna anu nyiptakeun méja khusus na, anu kuring terang ngeunaan éta nyaéta basa Jérman. Abdi resep anjeunna 😀

          1.    anti cenahna

            Leres, kuring parantos ningali kunaon ngeunaan Daisuke. Janten ditumpukeun kana GitHub, janten hésé pisan kuring milari setélanana. 😀

        2.    TheSandman86 cenahna

          Halo ivanovnegro, (punten pikeun offtopic), tapi kuring hoyong naroskeun patarosan, naha anjeun sami-sami ivanovnegro ti forum Crunchbang?

          1.    ivanovblack cenahna

            Leres, kuring sami. 🙂

          2.    TheSandman86 cenahna

            Tingali ka anjeun, kuring henteu terang yén anjeun nyarios basa Spanyol, salam, panduan anjeun nyalametkeun kuring langkung ti sakali, hatur nuhun pisan !!!

  2.   Ellebkey cenahna

    Buka anu pikaresepeun, urang kedah nyobian aranjeunna

  3.   msx cenahna

    Hal anu narik perhatian kuring sareng versi panganyarna tina KDE SC nyaéta kumaha ogé nanganan pangaturan listrik, kuring nganggo TMUX + Heboh damel di X kalayan laptop dicabut supados batréna langkung lami tapi ku KDE SC 4.9.1 kuring gaduh sakedik pisan kauntungan sareng, sabalikna, nganggo Heboh mesinna langkung manaskeun tibatan nganggo KDE!

    1.    anti cenahna

      Éta cara anu sanés pikeun kuring, tapi ku bédana anu Heboh henteu tiasa hirup sareng xcompmgr. KDE maéhan batré kuring tapi boro haneuteunana. Langka.

  4.   Bla bla bla cenahna

    Kuring bakal nganggo komposer Tiling, upami sanés sabab tiasa dianggo sareng aplikasi éditan grafis (naon waé: Krita, Karbon, Digikam, Gimp, Inkscape, Scribus, dll.) Mangrupikeun ideu anu pikareueuseun sareng aranjeunna janten lengkep ngagedur.

    1.    anti cenahna

      Éta pisan anu kuring badé angkat. Ku program lingkungan anjeun, anjeun gaduh kamungkinan pikeun ngahindar tina jenis program ieu. Abdi henteu maksad ngalebetkeunana, tapi mangrupakeun ide anu saé nunjukkeun kumaha.

  5.   elav cenahna

    Pos anu saé anti, sadayana dijelaskeun kalayan leres sareng kontén anu leres-leres aya gunana. Ngawula koméntar ieu pikeun ngabagéakeun anjeun ka DesdeLinux salaku kolaborator .. Kuring miharep anjeun bakal langkung seueur di dieu ..

    Nyarios ngeunaan Window Manager, kuring kantos ngaraos raoseun pisan sareng openbox sareng fluxbox, di luar éta kuring henteu pernah resep nyobian .. 😀

    Wasalam

    1.    anti cenahna

      Nuhun elav. Kuring nembé ngaliwat sareng kajantenan kuring pikeun nyumbang kana situs anu kuring resep pisan. Salam.

  6.   elendilnarsil cenahna

    Tulisan anu saé. Abdi henteu kantos nguping ngeunaan Halus. anu sanésna Kuring parantos ningali dina bersih. nyarioskeun minimalism sareng manajer ieu, kuring pikir éta mangrupikeun cariosan anu kirang, sanaos kuring ngaku yén aranjeunna ngagaduhan daya tarik anu saé pikeun kuring. meureun hal anu paling matak pikaboseneun nyaéta ngédit file, sabab éta ogé kajantenan sareng sababaraha unsur Openbox, sanaos mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun kéngingkeun hasil anu luar biasa, anu bahkan nangtang desktop sapertos KDE. hébat !!!

    1.    anti cenahna

      Éta gumantung pisan kana kumaha anjeun nyandak. Kuring mastikeun ngonfigurasi Xmonad pikeun bagian kadua ...

      1.    elendilnarsil cenahna

        Alus teuing. Abdi ngantosan bagian kadua.

  7.   ETA cenahna

    Sae pisan, kumargi gnome robih pisan, sareng ubuntu kapaksa nganggo persatuan, abdi ngumbara ngalangkungan seueur lingkungan grafis, dugi ka ditingali sareng i3, kaleresan éta raoseun, tiasa dikonfigurasi, éta nyéépkeun sakedik sumberdaya, sareng langkung ti éta, éta henteu nyandak kuring janten biasa. éta anu paling kuring takwa

  8.   xykyz cenahna

    Kuring ngan parantos nyobian i3 sareng saé na kuring tetep sareng anu terakhir sabab sigana langkung gampang pikeun kuring. Kabeneran aya nu sigana rada nyaman ngagunakeun éta sakali ngonpigurasi 🙂

  9.   Juan Carlos cenahna

    Naon tulisan anu saé. Kuring henteu kantos nyobian manajer éta, pas kuring gaduh waktos kuring bakal ngalakukeun éta. Ieu nunjukkeun kemungkinan anu teu kaitung di dunya Linux, saleresna dina OS ieu teu aya watesan, kecuali anu anjeun nempatkeun (atanapi gaduh) nyalira.

    Wasalam

  10.   konandoel cenahna

    Wah tulisan anu saé, kuring resep WM, tapi kuring pameget PekWM sareng salami 3 dinten kuring nyobian sareng ngonpigurasikeun anu halus anu narik perhatian kuring sareng anu salajengna bakal dwm, kuring kataji ku WM sareng aranjeunna langkung pikaresepeun tibatan lingkungan sapertos gnome , xfce atanapi bahkan kde. Salam hormat !!!

    1.    anti cenahna

      Abdi ogé resep pisan sareng pekwm. Éta pikaresepeun, tapi kadang kuring mendakan bug jelema anu narik X ...

      1.    konandoel cenahna

        hehej kabeneran dina 3 taun ieu kuring babarengan sareng pekwm di sababaraha distro kuring henteu kantos ngalaman masalah ...

        1.    anti cenahna

          Nya kuring henteu yakin naon anu kajantenan waktos éta, tapi kuring henteu ngagarap PekWM deui. Kabeneran.

  11.   Brutosaurus cenahna

    Kabeneran aya aranjeunna rada narik ati (duanana pikeun éstétika sareng fungsina!) Masalah anu kuring tingali nyaéta konfigurasi sareng pintasan keyboard kusabab kurva diajar anu diperyogikeun ... sanaos kitu, nalika kuring gaduh waktos kuring bakal nyandak tingali aranjeunna (sabab kuring henteu nyobian!)

  12.   Koratsuki cenahna

    Pos anu saé, salam sareng wilujeng sumping. Kami ngarepkeun langkung seueur tulisan anjeun 😀

  13.   terus terang cenahna

    Abdi resep kana tulisan éta, kuring hoyong sababaraha tutorial pikeun pangaturan khusus sareng kumaha pikeun ngahontal hal-hal anu matak sakumaha anu katingali dina http://dotshare.it/

    1.    anti cenahna

      Kuring nuju damel di bagian kadua. Kuring pikir éta saé pisan yén aranjeunna resep sareng kuring rencanana neraskeun séri ieu dugi ka akibat anu terakhir. 😀

  14.   Koratsuki cenahna

    Pikeun kuring éta rada inpormasi, kuring henteu terang méja jinis ieu 😀

    1.    anti cenahna

      Hatur nuhun.

  15.   Teu nanaon cenahna

    Pos anu saé, kuring henteu terang upami aya hubunganana sareng manajer jandela anu parantos dipasang dina halaman wéb (éndah) ieu, sareng kuring nyarios ieu kusabab sababaraha "manual" bakal saé, khususna pikeun ngarobih anu langkung rumit.

    Kuring resep pisan ka WM Heboh kuring, tapi aya sababaraha hal anu anjeun badé robih tapi henteu teras-terasan aya inpormasi dina basa Spanyol.

    1.    anti cenahna

      Kuring pribadi henteu resep pisan Heboh sabab parantos janten rumit pikeun kuring pikeun ngédit file konfigurasi. Nanging, éta ngagaduhan sababaraha hal anu meri.

  16.   verbellon cenahna

    Kuring ngarepkeun ningali sababaraha panyiapan, aduh. Ieu sababaraha inpormasi anu aya hubunganana sareng topik, dilarapkeun kana openbox:

    http://urukrama.wordpress.com/2011/10/30/manual-tiling-in-openbox/

    Surak…. aya anu terang dimana ayana wallpaper éta.

    1.    anti cenahna

      Nya, henteu aya konfigurasi; sabab kuring kedahna nempatkeun salah sahiji unggal manajer sareng nguji yén sadayana tiasa dianggo saé pisan. Kuring nuju ngerjakeun desktop XMonad, tapi kuring parantos kaleungitan prakték sareng kedah biasa sareng lingkungan heula sateuacan ningalikeun xmonad.hs
      Pikeun manajer anu sanésna kuring henteu mikir saat ieu nempatkeun "pituduh" sabab kuring henteu nganggo.
      Wallpaper kuring teu acan mendakan. Hapunten henteu janten bantosan

  17.   Alrep cenahna

    Pisan pikaresepeun, hatur nuhun.

  18.   lalaki nu nyicing di pasraman cenahna

    Nya, upami anjeun damel manual sareng kiat, kuring yakin kuring bakal nyobian! hatur nuhun

    1.    anti cenahna

      Nyatana kuring parantos ngadamel "manual" kanggo XMonaxd:
      https://blog.desdelinux.net/el-lado-oscuro-del-mosaico-iii-xmonad/

  19.   Carlos-Riper cenahna

    Pos anu saé, kuring nganggo wmfs2 + archlinux http://i.imgur.com/rRzpN.jpg