Budak Inggris 17 taun tanggung jawab pikeun hacking GTA VI sareng Uber

Grand Theft Auto VI mangrupikeun salah sahiji judul aksi-petualangan dunya anu paling diantisipasi sareng dikembangkeun ku studio Rockstar.

Peretas éta henteu ngabagi detil ngeunaan kumaha anjeunna kéngingkeun aksés kana pidéo GTA 6 sareng kode sumber, salian ti ngaku maling aranjeunna tina server Slack and Confluence Rockstar.

Minggu kamari urang bagikeun didieu dina blog warta ngeunaan bocorna GTA (Grand Theft Auto) VI sarta ieu nembe wangsit yén jalma tukangeun éta 17 taun heubeul anu parantos ditéwak ku pulisi Kota London dina 22 Séptémber, katingalina aya hubunganana sareng hacks Uber sareng pamekar Grand Theft Auto Rockstar Games.

Budak rumaja ditéwak dina tuduhan kaasup konspirasi pikeun nyerang sahenteuna dua sistem komputer anu béda. Ditewak wengi Kemis rumaja ieu tiasa nyababkeun salah sahiji bocor video kaulinan pangbadagna dina sajarah panganyarna.

Pulisi London mastikeun ditewak hiji tersangka Oxford dina saluran média sosial rutin dipaké pikeun apdet on arrests pulisi, sarta netelakeun umur kasangka urang, sapanjang ku sangkaan samar "hacking disangka," na yén panalungtikan ieu ngagabung jeung Amérika Serikat.

Sajauh ieu otoritas teu acan dikonfirmasi nanaon, Tapi sababaraha wartawan Inggris renowned ngaku yen eta memang hacker of GTA

Bocor anu dimaksud nyaéta salah sahiji anu panggedéna dina sajarah panganyarna, sabab dasarna ngandung premiere dunya tina video game kacida diantisipasi Grand Maling Otomatis VI. Dugi ka bocor minggu ieu, peminat séri éta ngan ukur gosip ngeunaan setting poténsialna (kota anu sami sareng Rajana, Wakil Kota) sareng protagonis. Duanana rumor dikonfirmasi ku bocor, anu Rockstar pamustunganana dikonfirmasi sah sareng asalna tina versi kaulinan tilu taun.

Sateuacan ditéwak dinten Kemis, panulis ti GTA VI kaulinan bocor kamimitina ditandatanganan pikeun kalibet dina palanggaran data Uber masif panganyarna, sareng Uber sacara umum nuduh koléktif hacking Lapsus$ tina intrusion éta. A

Penguasa Inggris henteu mastikeun kabeneran laporan ieu. dina waktos éta, alatan aturan karusiahan ngeunaan tersangka underage. Janten upami bocor GTA VI tiasa dikaitkeun kana usaha Lapsus$, tautan ieu masih teu acan dikonfirmasi ayeuna.

Usaha hacking Lapsus $ parantos dijelaskeun ku anggota dina saluran obrolan Telegram resmi na. Seuseueurna metode grup, sahenteuna sakumaha anu diungkabkeun sacara umum, parantos ngamangpaatkeun kerentanan dina sistem auténtikasi multifaktor "dua faktor" standar, anu biasana ngurilingan pilihan login anu langkung aman tibatan panyerang tiasa ngabeledug.

Panulis bocor GTA VI saméméhna nyarankeun yén anjeun meunang aksés nu teu sah kana kode sumber Rockstar nalika ngakses panganteur obrolan Slack parusahaan.

Upami panangkepan minggu ieu di Oxford aya hubunganana sareng bocor GTA VI, garis waktosna bakal langkung gancang tibatan bocor kode sumber Éropa anu sanés. Peretas Jérman Axel Gembe tungtungna nyarioskeun carita panangkepanna saatos ngarecah sistem komputer Valve pikeun ngaunduh kode sumber Half-Life 2. Kajadian éta kira-kira dalapan bulan saatos bocorna munggaran dilaporkeun.

Bocoran Grand Theft Auto VI sabtu minggu ieu terus nyieun loba noise pikeun rupa-rupa alesan. Aya debat anu sakuduna aya, sareng anu sanésna… kirang kitu. Ieu khususna pikeun minoritas leutik netizen anu henteu ragu ngritik sacara kasar kana aspék visual gambar sareng pidéo anu dipaling ti Rockstar, nyebarkeun pangaweruh anu nyatakeun diri ku nyatakeun yén GTA VI, sapertos anu katingali ku masarakat umum sabtu minggu ieu. , éta grafis nguciwakeun.

Sanajan kitu, tétéla yén visually, pikeun kaulinan dina ngembangkeun, GTA VI geulis impressive. Sababaraha pamekar geus nyokot kasempetan ieu pikeun ngabenerkeun misconception yén kaulinan kudu, sepanjang waktos dina ngembangkeun, kasampak alus ku babagi payil ti sababaraha judul aranjeunna geus digarap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.