Buka Video Alliance: kanggo pidéo gratis sareng terbuka

Open Video mangrupikeun gerakan anu lega pikeun panyipta pidéo, téknolog, akademisi, pembuat film, pengusaha, aktivis, remixer, sareng seueur deui anu sanés. Gerakan ieu ngamajukeun transparansi, interoperabilitas sareng desentralisasi pidéo online, nyayogikeun kasuburan anu langkung ageung pikeun produser independen, inovasi handap-handap sareng perlindungan kabébasan éksprési anu langkung seueur. Proyék Open Video Alliance mangrupikeun prakarsa gabungan tina Proyék Mozilla, Proyék Paguyuban Émbaran Universitas Yale, Yayasan Budaya Partisipatif sareng Proyek Kaltura.

Halaman wéb proyék: http://openvideoalliance.org

Naon Open Video?

Munculna pidéo salaku aplikasi populér dina wéb parantos matak narik ati. Janten, parobihan anu penting ditetepkeun dina cara urang komunikasi sareng dunya. Gejala anu paling jelas tina shift éta nyaéta pemakaman gerak lambat tina modél siaran TV, kalayan konsumén beuki gerak nuju modél paménta sareng paménta online.

Modél bisnis robih - anjeun parantos maca ngeunaan éta dina publikasi populér atanapi bisnis. Salaku tambahan kana éta, hal anu langkung ujug-ujug kajadian sakaligus. Pidéo janten alat utami pikeun éksprési diri. Alat sapertos kaméra pidéo sareng parangkat lunak éditan pikeun komputer pribadi ayeuna langkung mirah sareng langkung seueur di mana-mana, janten langkung gampang pikeun pangguna komputer biasa waé pikeun sasaran pemirsa massal.

Standar kabuka, sumber terbuka sareng kontén gratis mangrupikeun konci pikeun ngembangkeun ékosistem pidéo gratis. Hubungan antara tantangan-tantangan anyar ieu sareng pamaén anu aya di industri bakal ngagaduhan peran anu teu kapisah dina desain ékosistem éta. Naon téknologi anu bakal mindahkeun video dina internét dina jangka panjang? Naon bentuk anu bakal dilakukeun distribusi video, sareng inovasi naon anu bakal ningkatkeun épolusi média? Penting pikeun ulah kaleungitan prinsip kabuka tina wéb anu parantos ngabina inovasi sareng gangguan dua dekade, sareng pikeun mastikeun yén prinsip-prinsip éta ogé diterapkeun dina pidéo Internét ogé.

Prinsip Open Video

Prinsip pikeun Ékosistem Pidéo Terbuka mangrupikeun sarat téknis pikeun masa depan pidéo anu langkung desentralisasi, beragam, kalapa, tiasa diakses, tiasa dioperasikeun sareng inovatif. Kami ngabayangkeun panggunaan pidéo anu langkung demokratis sareng dimana-mana - sahingga tiasa dibandingkeun sareng téks sareng gambar naon ayeuna. Prinsip ngaliput aspek ieu:

1. Pangarang sareng visualisasi - Nyiptakeun pidéo, éditan, sareng alat putereun kedah di mana-mana, gampang dianggo, tiasa diaksés, sareng sayogi dina palaksanaan sumber gratis sareng terbuka.

2. Buka Standar Pidéo - Standar pidéo (format, encoder, metadata, jst.) Kedah kabuka, teu tiasa dioperasikeun sareng bebas royalti.

3. Distribusi kabuka - Platform parangkat lunak kedah ngadukung standar terbuka sareng lisénsi gratis / terbuka. Jaringan kedah tetep nétral.

4. Budaya Beunghar jeung Partisipatif - Hukum anu ngatur Pasipatan Intelektual henteu matak ngalemeskeun partisipasi dina kahirupan budaya. Sacara standar, eusi pidéo kedah sayogi tanpa halangan téknologi atanapi watesan aksés.

5. Kabebasan Sipil sareng Hak-Hak Dasar - Jalma kedah ngagaduhan hak pikeun ilubiung dina budaya démokrasi, hak pikeun privasi, kabébasan éksprési, henteu kedah sénsor, istilah jasa anu teu aya watesna, sareng hak distribusi diri.

Ilubiung dina OVA

Kami nembé ngadamel milis kanggo ngabahas sareng nyebarkeun masalah ieu di antara panyatur Spanyol. Anjeun tiasa ngalanggan di alamat ieu: http://lists.openvideoalliance.org/listinfo.cgi/ova-discuss-spanish-openvideoalliance.org

Upami anjeun hoyong ngahubungi koordinator Open Video Alliance atanapi nampi inpormasi sanés, buka: http://openvideoalliance.org/contact/?l=es


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.