Bulan kahiji urang babarengan :)

Ieu tulisan sakedik perayaan kumargi urang parantos parantos ngabagi sasasih di masarakat 🙂 Kuring henteu kedah ngangkat topik anu rumit pisan sareng kuring bakal ngantepkeun dina réfléksi alit sareng panginten koméntar, janten tanpa kedah silih adu, hayu urang mimitian:

Léngkah munggaran sok paling hese

Mamangna

Ieu mangrupikeun hal anu kuring badé mimitian 🙂 pikeun nyaritakeun anu leres éta sesah pikeun nyandak léngkah munggaran dina hiji hal, kuring émut pisan kana email anu munggaran kuring kirimkeun ka Gentoo, nyuhungkeun asup ka tim kaamanan. Mimitina mah panginten ... Kumaha kuring bakal tiasa ngabantosan sadayana jalma palinter sareng terampil ieu? o Naha kuring bakal tetep sareng komunitas? o Abdi tiasa henteu tiasa komunikasi saé sareng aranjeunna atanapi henteu ngartos aranjeunna... atanapi sarébu hiji deui hal anu tiasa janten émutan 🙂

Kanyataanana

Tapi kanyataanana nyaéta aranjeunna sanés jalma ti dunya sanés, aranjeunna henteu ngegel atanapi nyerang ka mana-mana (sababaraha bakal rada raheut 😛 tapi kajadian dimana-mana 🙂). Ieu ngingetan kuring yén kuring ngirim email éta tapi kuring henteu mimiti ilubiung dugi ka sabulan satengah engké, ieu kusabab kuring parantos ngantosan anu sanés sareng panginten sacara teu dihaja panundaan.

Léngkah salajengna

Sugan pangalaman diajar anu saé ieu ngajantenkeun langkung gampang pikeun kuring pikeun wani mendakan CodeLabora, mimitian ilubiung dina Git, mimitian nyerat didieu 🙂 sareng seueur deui, kumargi gaduh kayakinan éta Kuring ngagaduhan hal anu berharga pikeun dibagi, éta gampang pikeun ngamimitian proyek anyar.

Ayeuna anjeun

Tapi naha kuring ngawartosan ieu? Nya kusabab upami tiasa mah, anjeun Éta ogé tiasa 🙂 Kuring henteu nolak yén éta nyirikeun waktos, dédikasi, sareng kalepatan kadang-kadang di luar sana (henteu seueur upami urang ati-ati) tapi perasaan nyumbangkeun naon waé pikeun sakumna dunya kalintang pikaresepeun 🙂 sareng kuring ngarepkeun ieu ngadorong langkung ti hiji pikeun ngamimitian kolaborasi di komunitas / lembaga / universitas / pagawéan / jst.

Janten, henteu janten masalah upami anjeun henteu terang pisan, sanaos anjeun henteu terang nanaon tentang topik 🙂 ilubiung mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun diajar, sareng aya di komunitas ngabantosan anjeun diajar ti anu parantos ngalangkungan jalan sareng mendakan jalan anu aman 🙂 Éta waé Sakedik ngeunaan CodeLabora ngeunaan (sababaraha anu ngirim email ka kuring) sareng éta mangrupikeun tempat anu anjeun tiasa ngabagi pangalaman 🙂

Janten diajar-sorangan anu pangsaéna

Ieu kanggo anu bungsu (hehe kuring ngaraos sepuh nyarios ieu kusabab kuring ngora ogé 😛), tapi éta mangrupikeun salah sahiji pelajaran anu paling penting anu kuring pelajari dina kahirupan kuring salaku pamekar.

Lembaga / universitas / kuliah mangrupikeun titik awal

Pernah percanten yén anu diajarkeun ku lembaga / universitas /… anjeun parantos cekap. Kuring nembé maca tulisan anu ngagentoskeun saeutik gaji pangembang tinggi di Amérika Serikat. Sareng leres yén ngan di Silicon Valley aranjeunna tiasa mayar gaji tinggi éta, tapi sanés méwah anu gratis. Nyaho kumaha ngagunakeun kerangka atanapi perpustakaan moal nempatkeun anjeun kana tingkat padamelan sapertos kitu. Sareng ieu mangrupikeun hal anu ngagerakkeun kuring pisan nalika diajar hal

Diajar ngadamel GNU / Linux sanés ngan ukur nganggo GNU / Linux

Aya istilah "superuser" anu parantos diciptakeun (henteu hartosna éta akar). Numutkeun ieu, superusers Éta mangrupikeun pangurus / pangembang / pangguna anu henteu ngan ukur sanggup ngagunakeun pakakas anu leres, tapi ogé sanggup nyiptakeun atanapi ngarobih éta numutkeun kaayaan.

Sareng éta lumaku pikeun basa / kerangka / alat naon waé di planet ieu. Janten gumantung tina hal / batur pikeun males Gagal ngartos éta mangrupikeun hal anu paling jahat anu urang anu damel atanapi nganggo téknologi ayeuna tiasa dilakukeun pikeun diri urang sorangan. Ieu henteu dilarapkeun ka hal-hal anu tiasa diandelkeun sabab henteu ngalakukeun éta bakal rumit pisan atanapi nyéépkeun waktos pikeun didamel.

Daérah di kanyamanan

Asuransi ieu bakal janten titik anu bakal ngaluncurkeun koméntar "koreksi" sakapeung, tapi kedah diaku, zona kanyamanan raoseun pisan 🙂 sareng aya jalma anu "stagnate" dina panggunaan atanapi téknologi anu sami mangtaun-taun, tanpa diajar anu anyar unggal dinten (kuring ogé ngagaduhan usum-waktos kuring anu kuring henteu hoyong diajar langkung, éta normal), tapi ideu na nyaéta kudu waspada pikeun nyingkahan "stagnasi" anu lami.

Henteu janten masalah ti mana anjeun sumping, tapi kumaha anjeun damel

Ieu mangrupikeun hal anu kuring hoyong negeskeun, sabab kuring ngarti yén seueur bakal nyarios yén universitas / lembaga anu anjeun lulusan penting, tapi éta ngan ukur bagian leutik dibandingkeun sareng sadaya padamelan anu kedah dilakukeun ku jalma pikeun janten batur di dunya. Sareng ieu kuring henteu ngarusak entitas, tapi kuring ngadorong jalma anu masih diajar pikeun nunjukkeun yén aranjeunna henteu kedah gelar ti MIT pikeun tiasa bersinar dina téknologi 🙂

Anjeun sanggup ngarobih dunya

Sok mimitian ku ngadamel ranjang anjeun

Ieu video éta ngagumbirakeun pisan kuring, sanés ngan ukur pikeun eusina, tapi pikeun naon éta ngagambarkeun dina kahirupan kuring. Kuring nyobian (éta henteu sering dianggo pikeun kuring 😛) ngagaduhan ranjang kuring unggal dinten nalika hudang, anu henteu pernah kajadian nyaéta yén dina akhir dinten éta tetep teu diurus, tapi éta kabiasaan anu kuring kéngingkeun langkung waktos. Disarankeun pisan pikeun nonton pidéo na ti mimiti dugi ka akhir

Anjeun ngawakilan komunitas

Kuring diajar ieu tiheula, tapi kuring parantos nguatkeunana di Gentoo salami saminggu. Salawasna émut yén anjeun ngawakilan komunitas anjeun, dinten ayeuna kuring ngawakilan Gentoo, kuring ngawakilan Peru, kuring ngawakilan CodeLabora, sareng seueur jalma sanés sareng tempat anu daptar bakal panjang teuing pikeun dikomentaran ayeuna, tapi hiji hal anu jelas:

Salawasna, dimana waé dimana kuring ayana, kuring kedah mikir yén sanés kuring ukur anu kapangaruhan ku ucap atanapi kalakuan kuring.

Salawasna émut yén naon anu anjeun nyerat atanapi nyarios disimpen kanggo waktos anu lami, sareng sadayana kedah nyarios sareng dilakukeun sahingga saatos hirupna parantos kalangkung, anjeun tiasa terus bangga kana tindakan atanapi kecap éta I Ieu kuring miharep bakal ngabantosan seueur jalma dina kahareup sareng ayeuna present

Pantulan akhir

Kuring bakal nyobian tetep tulisan ieu pondok, sareng sanaos kuring hoyong ngabagi langkung seueur, saur ieu cekap kanggo dinten ayeuna. Abdi tiasa waé hatur nuhun Pikeun masing-masing anjeun, pikeun nyéépkeun waktos kanggo maca, ngabagi, masihan koméntar kana kontribusi alit ieu pikeun dunya FOSS, kuring sok nyobian ngaréspon pesen sareng kuring ogé nyobian henteu ngantepkeun ragu dina naon anu kuring carioskeun upami peryogi klarifikasi. Janten upami anjeun resep masihan koméntar, bagi, ngabenerkeun, asa bébas so sareng hatur nuhun kanggo waktos anu sasarengan ieu, mugia tetep sapertos kieu langkung lami deui G Salam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Eduardo Vieira cenahna

    Kontribusi anjeun parantos berharga pisan pikeun kuring. Teraskeun éta.

    Salam ti Vénézuéla.

  2.   Marcelo cenahna

    Teu sampurna

  3.   Andres Villegas Mendez cenahna

    Halo dinten anu saé, salam ti Kolombia, kuring teras-terasan milari inpormasi ngeunaan Linux, sareng kumaha cara majukeun sareng nambihan élmu dunya Linux sareng kontribusina sapertos anjeun ngamungkinkeun kami janten langkung bertambah. Hatur nuhun.

  4.   Sasak Jibril cenahna

    Halo, nami abdi salam ti Monterrey Mexico, kuring hoyong diinpokeun sareng kuring hatur nuhun kana sadaya sumbangan anjeun, aranjeunna parantos ngabantosan kuring, teraskeun sapertos kieu sareng kuring ngabagjakeun anjeun sareng sadayana anu aya di tukang

  5.   henteu aya namina cenahna

    Salam pisan.

  6.   Lito cenahna

    Salam pisan.

  7.   Carlos Arturo Gonzalez Rubio Gavarain cenahna

    Leres! Inspirasi, hatur nuhun pisan, kuring ngalirkeun ka batur sapagawean kuring… Anjeun parantos ngarobah dunya. Hatur nuhun kana pangageungna

  8.   ChrisADR cenahna

    Héi sadayana 🙂 hatur nuhun pisan kana ucap sareng dorongan anjeun, sareng kuring ogé kedah hatur ka sadayana anu ngabantosan dina prosés ieu, salian ti anjeun, salam khusus ka kadal anu butuh waktos kanggo maca tulisan kuring sareng ngabenerkeun detilna kajadian nalika kuring nyerat gancang pisan 😛 hatur nuhun ka anjeunna sareng anjeun pikeun nyéépkeun waktos kanggo maca sareng ngabagi.

    Surak! 🙂

  9.   Leo cenahna

    Pos anu saé. Pisan motivasi! Hatur nuhun!!!

  10.   Elison cenahna

    Imut pisan sareng pikaresepeun pikeun programmer anu saé

  11.   ChemX cenahna

    Hebat, teraskeun sareng kasuksésan!
    Salam ti Guatemala