Pariksa tabel tina database MySQL sareng ngalereskeun anu rusak

Kami salah sahiji anu resep waspada kana sérver anu kuring atur, sanaos aranjeunna stabil pisan, éta henteu ngaraos teras-terasan ngajaga aranjeunna, sakumaha paribasa:

Soca juragan ngagemukkeun kuda

Ti waktos ka waktos éta saé pikeun ngalaksanakeun sababaraha cék dina sérver sareng jasa-jasa na, dina hal ieu kuring bakal nyarios ngeunaan kumaha mariksa tabel database sareng upami salah korup, kumaha cara ngalereskeunana.

Pariksa tabel tina MySQL DB

Sedengkeun pikeun sadayana (atanapi ampir sadayana), aya paréntah anu cukup saderhana anu ngamungkinkeun urang pikeun mariksa sadaya tabel dina database MySQL:

mysqlcheck --check BASE_DE_DATOS --user="USUARIO" --password="PASSWORD"

Salaku conto, anggap kuring gaduh basis data anu disebut: tesis proyék

Pangguna administrator MySQL kuring nyaéta: root

Sareng kecap akses pikeun pangguna éta nyaéta: misuperpassword

Janten garis na bakal:

mysqlcheck --check proyectotesis --user="root" --password="misuperpassword"

Éta bakal nunjukkeun anu sapertos:

dfirefoxos.wp_commentmeta OK dfirefoxos.wp_comments dfirefoxos.wp_links OK OK dfirefoxos.wp_options OK dfirefoxos.wp_postmeta OK dfirefoxos.wp_posts OK dfirefoxos.wp_term_relationships OK dfirefoxos.wwwp_term_firefox OK dfirefoxos.wp_termtermsfirefoxfirefox_wp_term_fireosfirefox_wpfoxosponomy_term_postsfirefoxfirefox_term_relationships OK_wpfoxosfirefox_term_relationshipsfirefox OK_wp_term_fireosfirefox_wpfoxospfoxonwp_term_

Kalayan kecap séjén, sadaya tabel ayeuna.

Kumaha carana ngaropea méja bisi katémbong sakumaha korup?

Kuring parantos ngadamel tulisan anu ngajelaskeun ieu sacara rinci: Kumaha Perbaikan Tabél Anu Ditandaan Goréng atanapi Korupt dina MySQL

Nanging, kuring bakal ninggalkeun léngkah di dieu.

1. Mimiti urang kedah ngalebetkeun MySQL ngalangkungan terminal:

mysql -u root -p

Éta bakal naros ka kami pikeun kata sandi akar, kami nempatkeun teras pencét [Enter].

2. Maka urang kedah nunjukkeun database mana anu bakal kami anggo, nyaéta, nyaéta database anu ngagaduhan tabel rusak. Nuturkeun conto di awal, hayu urang sebutkeun database na nyaéta: tesis proyék

use proyectotesis;

Unggal titik koma penting pisan; nempatkeun di tungtungna.

Sareng ayeuna kami ngawartosanna pikeun ngalereskeun tabel anu korup, contona contona tabel disebut: public_information

Badé:

repair table public_information;

Sareng voila, ieu kedahna cekap pikeun ngalereskeunana dina kaseueuran kasus.

Kuring miharep éta mangpaat pikeun anjeun ... sareng anjeun henteu ngagaduhan méja anu korup 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alberto cardona cenahna

    Halo, kontribusi anu saé pisan, anu sateuacana pikeun ngalereskeun kasalahan

    Hiji patarosan, ayeuna kuring nganggo mariadb, naha anjeun terang upami buku (panduan) «sql99» aya dina basa Spanyol?
    o Sababaraha pituduh sql99 anu saé, pikeun terang sintaksis lengkep ngeunaan DDL kumargi éta henteu lengkep dina panduan MariaDB.

    Wasalam

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      pantun,

      Henteu aya ide babaturan, kuring henteu terang buku naon, punten.

  2.   eliotime3000 cenahna

    Sampurna, janten kuring tiasa ngalereskeun kasalahan anu henteu ngamungkinkeun kuring nerapkeun URL Alias ​​anu tiheula anu WordPress henteu masihan kuring saatos hijrah situs abdi ti Apache ka NGINX.

  3.   koratsuki cenahna

    Ogé, ku phpMyAdmin anjeun tiasa, saatos anjeun lebet, pilih pangkalan data, tandaan sadaya tabel sareng laksanakeun pilihan «Méréskeun tabel» tina menu turun-handap ...
    Salu2 sareng kuring ngarepkeun éta ngalayanan anjeun 😀

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Saé, kuring henteu terang anu éta!

    2.    elav cenahna

      Ngalereskeun sareng Ngaoptimalkeun .. 😀

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sarua, sanaos dina phpmyadmin éta ngagaduhan kakuatan pikeun nanganan éta dina tungtung paréntah upami salah henteu biasa pikeun IDE anu seueur.