CANAIMA GNU / LINUX: Ngan ukur Ngerjakeun Pekerjaan Rumah?

canaima Logo

Dunya tina dSebaran Linux Jembar pisan, sajumlah ageung pamekar di sakumna dunya parantos masihan sumbangan anu penting sareng masing-masing diusahakeun pikeun ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nawiskeun kami lingkungan anu saé pikeun internetan sareng ngagunakeun komputer sacara santai pikeun ngalakukeun jutaan operasi dina komputer super. Ieu mangrupikeun bagian tina kaéndahan Linux. Nanging, pikaresepeun pikeun ningali nalika pamaréntah sareng lembaga ngadukung parangkat lunak gratis sareng Linux, sapertos halna di Républik Bolivarian Vénézuéla, anu pamaréntahna ngadorong kreasi éta. Canaima GNU / Linux, distro buatan Venezuela.

dumasar kana website resmi, “Canaima GNU / Linux mangrupikeun proyék sosial-téknologi kabuka, diwangun babarengan, museur kana pamekaran alat sareng modél produksi dumasarkeun kana Information Technologies (IT) Bebas tina parangkat lunak sareng sistem operasi ... "

Sebaran ieu didamel ngalangkungan perjanjian antara Venezuela y PortugisAnjeunna sareng anu tujuan utami pikeun nyumponan kabutuhan pendidikan komputasional di Vénézuéla; éta ogé Sistem Operasi resmi laptop anu disebatna "Canaimita" sebaran gratis dina tingkat pendidikan dasar di Vénézuéla, sareng salian ti éta mangrupikeun sistem operasi resmi lembaga publik di Vénézuéla. Mimiti diluncurkeun pikeun komputer desktop, sanaos vérsi anu pang anyarna nunjukkeun adaptasi na kana laptop sareng alat sélulér.

canaimite1

Laptop Canaimita

Sanaos dikandung salaku JADI pikeun kaperluan pendidikan, ieu henteu diwatesan ku panggunaan hungkul pikeun "ngalakukeun PR." Canaima GNU / Linux ngagaduhan seueur fungsionalitas sareng ngusahakeun narik langkung seueur pangguna kana Parangkat Lunak Gratis.

canaimite2

Diajar Linux ti SD

Ayeuna, Canaima téh dumasar kana Debian Hatur nuhun kana seueur kaunggulanana sareng koméntar kana pakét Canaima GNU / Linux anu sayogi, kami ngagaduhan ieu anu aya dina vérsi 4.1, sababaraha di antawisna khusus pikeun distro ieu sareng dikembangkeun di Vénézuéla ku programer Venezuelan.

  • Pembaruan parangkat lunak:
    • LibreOffice 3.4
    • Cunaguaro 8.0 (Dukungan HTML5 lengkep)
    • Guacharo 8.0
    • Turpial 1.6.6
    • Sobat 0.7.2
  • Aplikasi anyar:
    • Ucumari: Pusat Kontrol dumasar kana Ailurus
    • Canaima Installer: Installer anyar ditulis dina Python
    • Pusat Parangkat Lunak: Pusat Instalasi Aplikasi
  • Aplikasi ayeuna kalebet sacara standar dina ISO:
    • LibreOffice Suite
    • Éditor pidéo Pitivi
    • Analyzer pangguna disk
    • Parabot aksés dasar
    • GIMP

Salaku tambahan, pamutahiran ieu didamel:

  • Nulis deui canaima-welcome-gnome dina python-webkit pikeun nerapkeun animasi dina JavaScript.
  • Wallpaper anyar.
  • Réorganisasi panél pikeun nyaluyukeun rohangan numutkeun Netbooks sareng tablet.
  • Gaya visual énggal pikeun Plymouth Starter Loader.
  • Panyusunan ulang tangkal katergantungan pikeun nyabut bungkusan anu teu perlu: gnome-core, dmz-cursor-téma, gnome-téma, gnome-icon-téma, épolusi, épolusi-umum, épisode-browser, epiphany-browser-data.

Sababaraha ciri anu pikaresepeun dina sebaran ieu nyaéta:

1.- Pinuh dirancang dina software bébas.

2.- Éta lumayan yakin, kumargi Canaima dumasarkeun kana vérsi Debian GNU / Linux sareng éta ngalangkungan tés kualitas anu ketat.

3. Antarmuka grafis marahmay sareng saderhana pikeun pangguna tanpa pangalaman Linux.

Penolakan tangtu parantos katarima, ieu tiasa disababkeun ku kurangna pangetahuan pangguna atanapi parobihan anu hartosna hijrah tina hiji sistem operasi ka sistem operasi anu sanés, henteu sadayana pangguna resep damel di Linux sareng langkung rumit nalika aranjeunna henteu ngagaduhan rasa panasaran. pikeun mendakan manpaat OS.

Éta sababna aplikasi "Welcome Canaima" ditujukeun pikeun pangguna pemula dina panggunaan Linux anu narik perhatian kuring. Kami ogé ngagaduhan Pusat Kontroll (Ucumari), aplikasi ieu ngagampangkeun konfigurasi sistem anu henteu gampang diaksés ku pangguna, masihan aranjeunna kasempetan pikeun ngarobih sakumaha anu dipikahoyong, pikeun terang karakteristik sistemna (kapasitas, alat anu dipasang, sareng sajabana), pikeun ngonpigurasikeun kabijakan pangwatesan; Éta ogé nyayogikeun aranjeunna daptar program anu dipikaresep pikeun dipasang, kalayan kategori anu disebut "Didamel di Vénézuéla" kalayan aplikasi anu tim Canaima parantos ngembangkeun. Aya ogé aplikasi dina vérsi 3.1 di Orca jeung Gok anu mangrupikeun aplikasi anu sacara standar pikeun jalma anu ngagaduhan cacad visual.

Pikeun aranjeunna anu resep nyobian Canaima GNU / Linux sareng ngadatangan Repository ieu alamatna: Repository Resmi Canaima


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

51 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   rmarquez cenahna

    Masalah Canaima sanés ngeunaan adaptasi tapi ngeunaan fokus kumargi distro mimitina dikembangkeun kalayan administrasi publik dina pikiran sareng éta mangrupikeun halangan pangageungna nalika CANTV mutuskeun ti hiji dinten ka payun sacara praktis, nawiskeun sacara standar dina komputer sareng laptop yén aranjeunna ngajual sareng program "dilengkepan internét ABA", kuring masih émut yén taun 2010 - 2011 (anu nalika CANTV héran nawiskeun Canaima Linux ka masarakat umum) tim pangembangan Canaima diwangun paling ti 10 urang sareng jelas Aranjeunna henteu siap masangkeun pangguna akhir, hasilna? Jelas kuring nolak sareng kanyataanna kuring émut yén kuring kedah hijrah sababaraha komputer anu dijual ku CANTV sareng Canaima Linux ka Ubuntu Linux kusabab masang Google Chrome contona rada gagah, sabab sakumaha anu kuring carioskeun di awal distro didesain kanggo dianggo dina administrasi umum sareng idin. Sedengkeun pikeun masang aplikasi, éta didesain dina lingkungan anu disebatkeun di luhur.

    Ngeunaan Portugal, sanés ngeunaan ngembangkeun Canaima nyalira tapi ngeunaan canaimitas sareng tablet anu ditawarkeun di paguron luhur, nyaéta kolaborasi dina tingkat hardware, sanés parangkat lunak.

    Salam ti Caracas - Vénézuéla

    1.    Ucing si Lopez cenahna

      Nuhun kana klarifikasi anu saé ...
      Salam ti Bogotá Kolombia

  2.   nano cenahna

    Leres, muhun ... upami sanés kanyataanna canaima saleresna henteu nyumbangkeun naon-naon anu nyata, tiasa disebatkeun yén éta mangrupikeun usaha anu pikaresepeun.

    Sedih, éta ngan ukur fasad pulitik pikeun nyatakeun yén nagara maju sacara téknologi, nalika ayeuna sapasang jalma tiasa ngahiji sacara lengkep distro langkung lengkep tibatan Canaima, bahkan kalayan langkung kaaslian (Solus dina awal na, contona).

    Canaima ngan éta, propaganda politik sareng cara ngalaksanakeun proselytism politik di sakola.

    1.    Robert Barajas cenahna

      Saluareun propaganda politik éta mangrupikeun distro kalayan sakedik dukungan, kuring henteu acan tiasa ngomean sistem sakali, sumberna sok turun.

    2.    Oscar cenahna

      Kuring yakin yén anu ngalakukeun proselytizing politik nyaéta anjeun, sareng ieu sanés pertama kalina. Kuring ngarti yén ieu mangrupikeun blog ngeunaan GNU Linux sareng sanés perkawis politik, anjeun tiasa ngalaan posisi idéologis anjeun dina situs anu didamel kanggo éta. Surak

      1.    Alexander TorMar cenahna

        Sobat, éta sanés kumaha teuing anu teu dipikahoyong, sebaran ieu dihubungkeun sareng pamaréntahan ... Sateuacan [kuring henteu terang ayeuna] disebatkeun ngeunaan canaima "Made in Socialism"
        Anjeun henteu kedah nutupan panonpoé ku ramo, bahkan upami anjeun hoyong ningali éta salaku distro GNU / Linux, éta bakal dikaitkeun sareng pamaréntah sareng sababaraha kapentingan ... Abdi hoyong ningali Windows bébas tina Microsoft [hal anu mustahil] Abdi hoyong ningali OS X bébas tina Apple [Sesuatu anu mustahil] ... Éta kajantenan sareng Canaima ... Sareng sanés hal anu mangaruhan kuring kusabab sanés kuring sanés ti Vénézuéla, tapi kuring henteu hoyong aub dina sagala hal dina politik, atanapi di pamaréntahan, éta sababna ku ngan ukur ngagunakeunana atanapi nyobaan éta, kuring ngarasa yén kuring Abdi badé sosialis atanapi Maduro anu nenjo kuring [kuring terang éta sora paranoid sareng bodo tapi éta anu kuring raoskeun]

    3.    Jamin samuel cenahna

      Bener .. leres pisan

    4.    bitl0rd cenahna

      Hayu babaturan, sigana mah nano ngalakukeun politik hanjakal éta kanyataanna.

    5.    Hugo cenahna

      Sepuhna numutkeun anjeun, hal anu sami kajadian di nagara, Argentina, propaganda politik murni sareng éta henteu nyababkeun naon-naon anu saé.

      1.    Pepe cenahna

        Babaturan, anjeun henteu terang naon gaduh.

        Di nagara kuring aranjeunna henteu masihan nanaon gratis, kuring resep upami aranjeunna masihan komputer ka Linux kalayan Linux.

        Sobe Canaima mangrupikeun lapisan dina debian kalayan program anu ditambihan. janten moal tiasa goréng.

    6.    Wortel Elliot cenahna

      "Nano" anu ngajalankeun blog ieu sok hoyong ngabatalkeun proyék atanapi ide anu saé sareng condong ngajantenkeunana salaku ekstrimis, edan atanapi goréng. Richard Stallman parantos nyarios ngeunaan bahaya parangkat lunak propriétari mangtaun-taun. Naon anu urang parantos pelajari anyar-anyar ieu? Nya, henteu langkung seueur sareng kirang ti spionase masif anu dilakukeun perusahaan sareng Amérika Serikat. Anu matak sedih nyaéta "Nano" ieu terus nyatakeun Richard Stallman salaku gélo sareng ekstremis, henteu ngémutan padamelan anu hébat anu dilakukeun ku lalaki ieu pikeun dunya. .
      Kaleresan nyaéta "Nano" mangrupikeun jalma anu henteu terang kumaha némbongan pendapatna kalayan hormat. Janten henteu heran yén saluran YouTube na (mircrokernel tapi ingetan goréng) mangrupikeun kagagalan anu ngageleger. Kuring miharep sareng "Nano" ieu anu ngatur blog ieu, mimiti nganggap serius sabab éta mangrupikeun hal anu kuring henteu diperhatoskeun nalika kuring ningali pidéo anjeunna, tingali kumaha éta lumangsung langkung ti sajam.
      Kuring miharep sareng ngahargaan koméntar kuring sareng nyebarkeunana.
      Maksad abdi sareng naros ka hacker blog ieu atanapi pamiarsa, Naha kami resep GNU-Linux? Nya, anjeun kedah nunjukkeun éta kalayan komitmen, sabab dina tungtungna GNU-Linux sadayana distribusi, tong janten fanatik ngan hiji, hayu urang ngadukung sadaya proyek 100% gratis atanapi henteu gratis kitu waé, naha ti pamaréntah atanapi henteu. Canaima aya éta sareng éta GNU-Linux. Naha aranjeunna atanapi henteu GNU-Linux?
      Kitu ogé, kuring sanés ahli kana hal éta, tapi ku hartos kuring damel pikeun nyebarkeun perangkat lunak gratis atanapi open source sareng kuring henteu ngadiskualifikasi proyek kalayan alesan anu langkung salah. Kuring nyarioskeun kauntungan hébat GNU-Linux. Kuring miharep yén di nagara kuring pamaréntahan kuring sanés boneka Amérika Serikat sareng jalma-jalma nyandak kaputusan babarengan sareng kami. Abdi hoyong GNU-Linux diasah salaku charro kalayan tequila xD ajajajjajaja na
      Kuring terang ngeunaan Méksiko GNU-Linux tapi kuring parantos milari aranjeunna tapi tétéla halaman na teu aya deui. Kuring resep ngadukung aranjeunna tapi kuring parantos sareng GNU-Linux satengah taun sareng kuring henteu tiasa ngantepkeun deui aranjeunna terang ngeunaan rasa kagum sareng RESPEK kuring.

      Kuring ngapungkeun Vénézuéla, ti Méksiko 😀

      1.    Ucing si Lopez cenahna

        Panginten upami tibatan nyiptakeun distro basis Debian sareng ngadukung anu aya sapertos Ubuntu, atanapi gratis saratus persén, dukunganna bakal masif (Sareng kuring kalebet kuring sorangan) Naha anjeun terang yén FSF sareng Stallman henteu ngadukung Canaima sareng kanyataanna taroskeun ka jalma pikeun henteu masangna? Naha anjeun terang yén naon anu Stallman lakukeun nyaéta ngadiskusikeun distro Linux di sakumna dunya? Naha anjeun terang yén bahkan distro anu anjeun anggo - fedora - aya dina halaman wéb resmi FSF sareng Stallman anu ditandaan henteu tiasa dianggo?
        Janten henteu ogé FSF atanapi Tuan Stallman ngadukung distro Canaima
        http://www.gnu.org/distros/common-distros.es.html

      2.    Ucing si Lopez cenahna

        Hal anu sanés, kuring henteu kantos damel saé kalayan distro gratis 100% ... Sareng upami kahoyong anjeun pikeun ngadukung GNU sareng Stallman, maka hal anu munggaran anu kedah anjeun lakukeun nyaéta mupus fedora sareng pasang salah sahiji distro ieu ... Kuring bakal nyaritakeun yén kuring geus ngaruksak dua komputer pribadi pikeun ngalakukeun tindakan ieu sareng kuring mikir yén upami aya jalma anu ngritik Stallman, maka aranjeunna gaduh alesan pikeun ngalakukeun éta
        http://www.gnu.org/distros/free-distros.html

      3.    Alexander TorMar cenahna

        Sobat, janten naon anu anjeun kedah lakukeun upami anjeun badé ngadukung pinuh perangkat lunak gratis nyaéta ngahapus Fedora sareng masang Trisquel supados henteu kontradiksi sareng Mr. Stallman sareng henteu nganggo distro anu teu dikenal ku FSF salaku 100% gratis ... hindari panggunaan jaringan jaringan sosial, salian ti henteu kantos nyambungkeun ngalangkungan Wi-Fi ngalangkungan internét, diantarana waé anu meryogikeun parangkat lunak propriétari (sigana henteu rada ekstrim?)

      4.    Nano cenahna

        Abdi parantos lami teu aya di staf blog, waktos henteu masihan kuring pikeun ieu.

        Tétéla kuring parantos nyarios ngeunaan Stallman yén anjeunna ekstremis sabab, kanyataanna, anjeunna ... kalayan naon waé anu dihaja, tapi anjeunna ekstrimis, sareng ekstrem henteu pernah saé.

        Atanapi anjeun henteu ngukur yén Stallman leres salami mangtaun-taun sabab anjeunna kaserang (ukuran hit, éta henteu tiasa ditolak), upami pencét henteu masalah asalna ti jalma anu ngadiskreditikeun distro sanés kusabab henteu janten naon anu anjeunna pikahoyong.

        Ngeunaan Microkernel, nyatana saprak anjeun nyandak éta dina salah sahiji upaya anjeun pikeun ngajantenkeunana pribadi sareng ragrag kana kaleuleuwihan anu anjeun nuduh kuring nalika nganyatakeun diri, éta henteu gagal pikeun kuring, atanapi pikeun gonzalo, nyatana éta tumuh sareng unggal biantara sareng Kuring resep pisan dina grup anu ningali kami, éta réngsé kusabab sapertos hal-hal anu sanés, waktos henteu ngamungkinkeun pikeun hal anu meryogikeun seueur usaha sareng fokus.

        Salam, kuring miharep anjeun tiasa diajar nyarios langkung leres ngeunaan batur.

  3.   Alexander TorMar cenahna

    Upami éta henteu kaiket kana pamaréntahan, kuring bakal sacara pribadi ngadukung sareng ngamajukeun ... Tapi dina kaayaan sapertos kitu, kuring henteu ngadukung, atanapi ngamajukeun ...

    1.    Alexander TorMar cenahna

      Kuring menerkeun: "Upami éta henteu kaiket sareng pamaréntahan, kuring bakal sacara pribadi ngadukung sareng ngamajukeun ... Tapi dina kaayaan éta, kuring moal ngadukung, atanapi ngamajukeun ..."

  4.   Jamin samuel cenahna

    Halo salam ..

    Abdi ti Vénézuéla, kuring terang pisan masalahna

    Kuring nyarios deui «Canaima sanés berorientasi pikeun pangguna tungtung, bahkan henteu pangguna universitas, leres masalahna sareng canaima nyaéta henteu nganggo Repositori resmi Debian, éta dumasar kana enya, tapi éta tiasa dianggo sareng bungkus meta anu aya di jero ti sababaraha Repositori lokal didieu di Vénézuéla.

    Naon hubunganana sareng naon? Sacara saderhana, éta upami anjeun badé masangkeun Google Chrome atanapi aplikasi sanés anu kedah ngaunduh sababaraha kagumantungan, éta moal tiasa mendakanana kusabab distro henteu nganggo Repos Debian, maka aktipna ditingalkeun henteu tiasa mendakan katergantungan éta, janten tiasa masang.

    Conto sapertos kieu aya sababaraha.

    Kuring pikir yén upami Canaima badé cicing di Debian Stable, aranjeunna kedah nganggo Repos aslina sareng kaca spion sareng hilap kana Repository Venezuelan.

    Éta ngan ukur pendapat pribadi

    😉

    1.    merlinoelodebianite cenahna

      Kuring henteu kantos nyobian canaima, tapi upami éta dumasar kana debian sareng gaduh terminal, moal gampang pikeun nambihkeun repos debian ka canaima atanapi langkung saé dihapusna repos Venezuelan teras nempatkeun repos stabil debian, hal anu kuring lakukeun lami pisan waktu kaluar LMDE sareng kuring ngarobih repos kana tés sareng éta dianggo pikeun kuring tanpa masalah, tapi upami canaima didasarkeun kana debian, éta cekap pikeun ngarobih sumber. Daptar, leres? Éta kedah tiasa.

      Tapi naon anu kuring terang upami kuring ngan ukur nganggo debian.

  5.   koprotk cenahna

    Gagasan hijrah sareng ngadukung sebaran Linux sigana saé pikeun kuring, di sisi séjén nyiptakeun distribusi, aya rébuan sareng anu saé pisan, ngajantenkeun kuring mikir deui naha henteu ngan saukur nganggo debian. Tapi tetep Long Live Free Software.

  6.   Chaparral cenahna

    Kadang kuring kantos maca koméntar anu sami sareng anu didamel di dieu perkawis parangkat lunak gratis ngeunaan Kuba sareng kuring henteu tiasa ngartos na.
    Upami kuring ti Kuba atanapi Vénézuéla, kuring bakal reueus yén sistem operasi gratis didirikeun di nagara kuring, sanaos sanés sanés kasaéan anu dipikahoyong. Tapi kuring bakal merjuangkeun supados éta saé sareng asli ti nagara kuring sareng barudak di kelas tiasa diajar sareng ngembangkeun éta.
    Ieu pendapat abdi, tangtosna, sareng kuring henteu hoyong dugi ka tempat aranjeunna henteu nyauran kuring.

    1.    Jose Casanova cenahna

      Pendapat anu saé!

      Kuring 100% ngadukung koméntar anjeun.

      Wasalam

    2.    bitl0rd cenahna

      upami éta ngalir tapi masihan seueur kasalahan sareng kontén tangtu. ogé anjeun kedah nyalin kontén tina / usr / dibagi sabab anjeun henteu tiasa ngaunduh kontén éta tina Repository na.

      Upami catetan na kaduruk, kumaha anjeun kéngingkeun canaimita alit éta?
      waktuna pikeun diklonikeun sabab teu aya jalan anu sanés

      Root password, grub ngan ukur conto, anjeun moal tiasa ngawatesan murangkalih atanapi nonoman anu parantos program dina umur dini.

      ogé éta sanés ngan ukur barudak aya canaimas pikeun guru sareng nonoman

  7.   bitl0rd cenahna

    saé leresna canaimas ieu anjeun ngagaduhan bantosan anu parah di tempat panyimpenan na henteu tiasa dianggo, upami pikeun sababaraha faktor grub rusak atanapi sapertos kitu, anjeun moal ngagaduhan cara pikeun ngahanca sistem kumargi pamarentah ngan ukur gaduh bibit kanggo mengkloningna upami bug atanapi update. sareng dina halaman wéb anjeun tautan rusak

    pikeun nyarios upami anjeun badé masangkeun canaima 4.1 dina canaimita anjeun moal tiasa masang kontén atikan sabab Repositori henteu cocog ...
    sistem pendidikan ngan ukur cocog sareng sistem éta upami anjeun badé masang kontén atikan dina distro anu sanés anjeun moal tiasa ..

    gratis teu gaduh nanaon teu nyayogikeun konci root ulah ngadukung distribusi anu sanés .. konci na diala ku cara anu sanés ..

    pd nano sabagian leres ... ngan ukur anu cicing di dieu terang kanyataanna

    1.    Wriyyyy cenahna

      Kuring parantos ngajalankeun perangkat lunak atikan ngeunaan Debian. Éta kalolobaanana pidéo sareng presentasi diluncurkeun ngalangkungan skrip .sh, éta henteu ngajalankeun kusabab versi lami canaima nyandak OpenOffice sareng versi anyar canaima nyandak libreoffice ogé debian sareng distribusi sanés.

    2.    Wriyyyy cenahna

      Pangguna normal, tapi bahkan budak sakola dasar, henteu kedah konci root, upami diperyogikeun, anjeun tiasa angkat ka teknisi anu terang gnu / linux, anu tiasa ngarobih kata sandi root upami anjeunna ngagaduhan aksés fisik kana komputer sareng grub. Hal anu tiasa dilakukeun dina canaima, ubuntu, jsb.

      1.    bitl0rd cenahna

        upami éta ngalir tapi masihan seueur kasalahan sareng kontén tangtu. ogé anjeun kedah nyalin kontén tina / usr / dibagi sabab anjeun henteu tiasa ngaunduh kontén éta tina Repository na.

        Upami catetan na kaduruk, kumaha anjeun kéngingkeun canaimita alit éta?
        waktuna pikeun diklonikeun sabab teu aya jalan anu sanés

        Root password, grub ngan ukur conto, anjeun moal tiasa ngawatesan murangkalih atanapi nonoman anu parantos program dina umur dini.
        ogé éta sanés ngan ukur barudak aya canaimas pikeun guru sareng nonoman

  8.   Abdi Sareng Abdi cenahna

    Sesampainya di 'República Bolivariana de Chavez… Vénézuéla' sareng kuring lirén maca

    1.    freebsddick cenahna

      Kasalahan éjahan anjeun sareng akal sehat ngajantenkeun kuring reuwas

  9.   linuxero cenahna

    Hatur nuhun sadayana kana koméntar anjeun!

    Ngeunaan hal éta, kuring ngingetan yén éta mangrupikeun dukungan pikeun Perangkat Lunak Gratis. Alam semesta sebaran lega pisan, sababaraha parantos janten standar sareng anu sanés turun dina sajarah, anu tetep nyaéta Linux sareng maksud unggal tim.

    Anu penting diperhatoskeun nyaéta nagara-nagara parantos sadar yén aranjeunna kedah ngalatih sareng ngarekrut staf IT ti sakola dasar. Seueur jalma henteu ngiringan di daérah ieu sabab henteu kantos kontak sareng masalah ieu sareng henteu rahasia pikeun saha waé yén aya kakurangan global staf IT.

    Éta aya aksen politik ... "Nalika hayam bikang endog, éta gécég." Éta sanés distro anu pangsaéna ... Kanggo éta kami peminat sareng ahli, anu tiasa ngabantosan.

    Deui kuring hoyong hatur nuhun pikeun partisipasi anjeun sareng salam ka urang Venezuelan!

  10.   Alex Ricardo cenahna

    Haseup murni: "sistem operasi resmi lembaga publik di Vénézuéla." Éta sadayana nganggo Windows bajakan ti LanderXtremo. Canaima mangrupikeun prakarsa anu saé, tapi hanjakalna digunakeun pikeun proselytism politik sareng henteu pernah leres-leres didukung salaku léngkah maju pikeun ngembangkeun téknologi.

  11.   Jose Casanova cenahna

    Wilujeng enjing sasama téknologi anu dipikacinta,

    Mimiti kuring ngahatur nuhun kana terbitan tulisan ieu dimana aranjeunna muji sareng ngarujuk kana manpaat sistem operasi Canaima GNU / Linux anu didamel di Vénézuéla.

    Kadua, penting pikeun nyorot sareng ngabenerkeun yén sistem operasi Canaima GNU / Linux dumasarkeun kana Debian sareng sebaran ieu DIKEMBANG 100% KU VENEZUELAN TALENT; Kolaborasi sareng Portugal ngarujuk kana panyediaan perangkat keras (laptop) anu disebat ku urang «Canamitas», diadaptasi pikeun dianggo sampurna sareng sistem operasi Canaima urang sareng didistribusikeun sareng dianggo ku barudak sakola.

    Hatur nuhun ka anjeun sareng sadaya komunitas Linux anu ngadatangan blog penting ieu.

    Jose Casanova
    San Antonio de los Altos - Vénézuéla

    1.    Alexander TorMar cenahna

      Sobat, bakat na henteu 100% béntenuelan, éta 100% Debian GNU / Linux ...

    2.    Pepe cenahna

      Selamat, kuring ngarep di nagara kuring Chili kami gaduh inisiatif sapertos kitu.

  12.   Hannequin cenahna

    Naon kasalahan anu parah pikeun politikuskeun hal-hal, langkung ti sadayana di daérah IT urang pikeun mempolitikisasi sebaran Perangkat Lunak Gratis, Canaima gaduh kalemahannana, leres tim Pangwangunan alit sareng dukungan masarakat sanés kualitas anu saé pisan. Tapi éta mangrupikeun padamelan anu parantos nyandak usaha anu saé anu diperhatoskeun yén distribusi éta ka masarakat anu ngalirkeun ti pangguna umum anu henteu kedah masang seueur teuing hal dina komputer na sanés damel, pikeun mahasiswa sareng padamelan administrasi umum , dimana kuring ayana dimana salah sahiji programer anu pangsaéna nganggo canaima salaku OS sareng kanyamanan damel sanaos kuring kedah linggih dina komputer na langkung saé tibatan anu sanés anu dianggo Linux Mint atanapi Debian 8.

    Ati-ati, kuring henteu nganggap enteng kana sebaran anu langkung maju tibatan Canaima, anu kuring hartosna nyaéta sanaos kalemahan éta mangrupikeun distribusi "stabil" pikeun anu terang kumaha ngokolakeunana, ngahargaan sareng ngahargaan éta sakumaha mistina, tangtos tingkat na kasabaran diperyogikeun.

    PS: Hardware mesin ogé henteu kedah diremehkeun, lumayan ditampi pikeun nyatana, tapi koméntar anu hadé yén éta tiasa ngajalankeun program anu seueur PC institusional moal tahan sanaos desktop, anu bahkan kuring sorangan parantos nguatkeun, anu Ideu na nyaéta lirénkeun politikna parangkat lunak sareng ngadukung naon anu kaluar tina lahan urang.

    Salam.

  13.   Hector lopez cenahna

    Naon waé anu aranjeunna carioskeun, proyék SL teras-terasan perkawis politik, atanapi naha éta henteu dirancang pikeun putus sareng monopoli ageung anu ngusahakeun ngarebut élmu? Kadua, jalma-jalma anu pura-pura ngobrolkeun kagagalan proyék Canaima, kuring ngajak anjeun lulus ngaliwatan sakola sareng tingali kumaha seuseueurna barudak di Vénézuéla mikaresep canaimita sareng diajar sareng éta (Kuring ngalakukeun ieu sareng sadayana harta, kusabab putri sareng putra abdi gaduh hiji unggal waktos batur ngagaduhan ideu hijrah ka windows kaluar pikeun membela canaimita na). Éta tiasa ningkatkeun? Tangtosna tiasa ditingkatkeun, anu kuring yakin nyaéta nyieun koméntar anu toksik éta henteu ngabantosan proyék Canaima atanapi promosi panggunaan téknologi gratis, ngan di Vénézuéla 4 juta Canaimita parantos ditepikeun, sadayana sareng SL, anu sumping ambek-ambekan (kuring henteu nyarios yén di dieu kami ngagaduhan anu ambek) nyarios yén seueur di antawisna parantos hijrah ka windows, kusabab éta leres sareng anjeunna leres, patarosan éta bakal langkung leres naon anu urang lakukeun pikeun ngabalikeun kaayaan éta, sajabi ti naon anu urang pura-pura? éta henteu kajadian? Kuring pikir éta nyobian nutupan panonpoé ku ramo sareng upami anjeun henteu percanten ka kuring, aya anu ngawartosan naon tingkat pertumbuhan aslina tina panggunaan SL dina 5 taun ka pengker, seueur nabi bencana anu ngawartosan kuring sabaraha. anjeun gaduh dual boot dipasang sareng windows? sabaraha nyarankeun panggunaan SL salaku pilihan kahiji Seueur di masarakat kéngingkeun sarwa terang yén dorongan nyata parangkat lunak éta dikiringan berkat kawijakan pamaréntah Bolivarian sareng sanés kusabab jasa kami sareng éta mangrupikeun hal anu henteu tiasa ditolak, sedengkeun kami Kami ngabahas hal-hal banalitas sapertos éta langkung saé upami gnome atanapi kde éksékutip ngajantenkeun vanguard sareng dorongan ku naon anu di masarkeun, hanjakalna masarakat awam ngabela ide yén sacara internal aranjeunna percanten utopian, aranjeunna henteu pernah nganggap yén éta leres-leres tiasa janten kabijakan nasional dina prakték. Sacara pribadi, kuring satuju kana kritik sareng debat, tapi ku inohong, kalayan bukti anu nyata henteu masihan koméntar kana visor, sabab pikeun nyebatkeun yén éta mangrupikeun kaputusan anu goréng pikeun nganteurkeun komputer kalayan distribusi gratis sacara standar nyaéta nempatkeun heula kabodoan upami hiji ngaku ti masarakat, bahkan langkung-langkung numutkeun yén kaseueuran kritik anu kuring baca teu diterapkeun pikeun proyék tapi pikeun sadaya distribusi. Tiasa dimungkinkeun tangtosna yén anjeun tiasa ningkatkeun anu teu tiasa dikritik salaku hobi, utamina upami, sapertos seuseueurna kritikus anu ngancurkeun, aranjeunna henteu pernah nyumbang atanapi moal pernah nyumbangkeun naon waé pikeun pamekaran masarakat.

  14.   Daniel N cenahna

    Canaima = NarcoDictadura kalayan fasad sateuacanna téknologi.

    Realitas = Salin perangkat lunak gratis Burda, aranjeunna henteu masihan sumbangan nyata, aranjeunna ngan ukur ngagolérkeun proyék, aranjeunna masihan nami anyar sareng ikon anyar sareng aranjeunna parantos hoyong ngajantenkeun siga anu usaha hébat. Ati-ati sareng upami aranjeunna henteu ngarobih perangkat lunak pikeun nénjo kami.

    Pokokna, kuring moal nganggo canaima.

    1.    freebsddick cenahna

      Koméntar anjeun nyaéta anu henteu nyumbang nanaon. Proyék parangkat lunak gratis tiasa "dikloning" sapertos anu anjeun carioskeun tanpa aya masalah. ! Saur koméntar anjeun henteu fokus dina hal ieu, kumargi canaima teu dihaja bahkan tina dasar desainna pikeun tuang luang jalma.
      Mungkin kakurangan canaima aya hubunganana sareng perencanaan ka hareup dina bidang penetrasi dina Administrasi Publik Nasional! Kuring keukeuh koméntar anjeun henteu fokus ku nyatakeun opini ngan ukur visceral sareng tanpa dasar téknis.

  15.   Raul P. cenahna

    Halo Linuxero, anjeun panulis tulisan ieu, anjeun ngarusak blog ieu ku ngalangkungan koméntar kawijakan.

    Saha waé anu hoyong nyarioskeun perkawis politik anu bakal asak, dolartoday, elnuevoherald jsb ...

    Blog ieu perkawis parangkat lunak sareng téknologi.

    1.    linuxero cenahna

      Kuring sapuk pisan sareng anjeun Raul.

      Nanging, pikeun cita-cita blog sareng Perangkat Lunak Gratis éta nyalira, kami henteu milarian sénsor. Kacuali aya pelanggaran langsung henteu aya alesan pikeun sénsor.

      Dina cara anu sami, kuring nyungkeun hapunten ka pangguna anu kaganggu ku masalah éta. Kami henteu hoyong nyusahkeun anu sanés, atanapi henteu ngarusak tujuan rohangan ieu.

      Sadayana parantos cukup tanggel waler pikeun tanggung jawab koméntarna sareng cekap pinter ngartos latar tukang tulisan sareng eusi blog.

      Hatur nuhun kana pangrojongna sareng bantosan anjeun pikeun ngajaga komunitas anu kalér nyaéta téknologi sareng parangkat lunak.

      PS: Hatur nuhun kana rohangan anu nembé ditawarkeun sahingga pangguna anu resep kana koméntar politik tiasa ngaluarkeun lol

  16.   Pepe cenahna

    Abdi resep yén nagara kuring masihan komputer gratis pikeun sadaya murangkalih sareng langkung ku distro linux debian, tapi aya anu mendakan sadayana lepat.

    canaima moal tiasa goréng kumargi didasarkeun kana debian anu mangrupakeun batu.

    1.    jolt2bolt cenahna

      Janten salaku urang Venezuelan kuring nyarios yén pastina proyek Canaima mangrupikeun proyék anu saé kacemar ku posisi politik sareng tungtungna janten salinan atah bungkus sareng aplikasi anu aya dimana logo sareng nami dirobih sareng pangarangna dipasihkeun ka diri sorangan, nalika padamelan asli dilakukeun ku indung distro. Janten kuring henteu ngadukung éta sanés kusabab kuring henteu resep ku prakarsa pamaréntah anu saé, tapi kusabab slop éta disayogikeun ka pangguna akhir sareng ngayakinkeun anjeunna dina tungtungna yén anjeunna langkung milih PC Windows tibatan Linux. Sakali aya anu nyobaan canaima, kuring mendakan yén aranjeunna ngira yén linux mangrupikeun anu awon sareng kuno. Kusabab hayu urang nyanghareupan éta, Canaima mangrupikeun parangkat lunak anu ketinggalan jaman sareng henteu didukung, bahkan pangguna anu berpengalaman tungtungna bosen sareng masang distro Linux anu sanés, sahenteuna éta anu kuring lakukeun. Ku jalan kitu sakumpulan programer mendakan sababaraha naskah atanapi anu sapertos éta dijalankeun di tukang pikeun nénjo jalma-jalma di jaman mimiti. Janten, kuring moal reuwas upami aranjeunna aya, saurna, aranjeunna masihan ka jalma anu teu ngagaduhan pangaweruh ngeunaan linux.

      Ayeuna aranjeunna tiasa lakonan hal anu sami sareng nagara-nagara sanés, ngadamel distro resmi nagara tanpa nolak panggunaan parangkat lunak anu parantos didamel, tibatan ngarebut pangarangna. Salaku jalma anu prinsipna kuring anggap hanjakal sareng teu etis. sareng éta naha kuring henteu ngadukung Canaima pisan.

      P.S. Ngeunaan éta urang kedah hatur pamaréntah pikeun panggunaan perangkat lunak gratis, saur kuring urang henteu kedah hatur aranjeunna pikeun éta. Aya anu parantos cekap jalmi anu ngamimitian nganggo linux nyalira (kuring kalebet diri kuring, sareng nyatana parantos aya debian, fedora, rapat ubuntu sateuacan éta kajantenan). Naon anu dilakukeun pamaréntah nyaéta pikeun sakedap ngagancangkeun panggunaanana sabab éta jelas pikeun sadayana yén aya langkung seueur OS tibatan Windows. Janten ieu henteu kedah digedéan teuing, kuring yakin yén parangkat lunak gratis bakal sumebar dina cara anu sami sareng atanapi henteu aya bantosan pamaréntah kusabab manpaatna anu dibuktikeun.

      1.    bitl0rd cenahna

        satuju pisan ..

      2.    Alexander TorMar cenahna

        Kuring bagikeun pendapat éta ...

      3.    Roger Waters cenahna

        Kana kuda ..

    2.    Pepe cenahna

      Kuring pikir éta mangrupikeun proyek anu mulya, upami éta politik atanapi henteu, kuring henteu terang, tapi ampir di nagara mana waé aranjeunna masihan komputer nganggo Linux sareng sambungan gratis ka sadaya murid sareng éta mangrupikeun hal anu kedah dihargaan,

      Seueur anu pormat komputer ieu nganggo windows pikeun kaperluan pendidikan sareng ngagunakeunana pikeun maénkeun kaulinan, nyaéta ngabobodo sorangan

  17.   Andy Ramirez cenahna

    Kuring masang OS SD ka canaima sareng jalanna saé pisan, sareng anu sanés kuring nempatkeun Kubuntu 14.04 tanpa ngalakukeun hal anu saé pisan sareng sadayana lumayan sampurna kuring ngan saukur masang tanpa ngonpigurasi sareng aranjeunna leres-leres jalan pisan, server repository canaima henteu jalan berkat kanyataan yén internét ti dieu di venezuela mangrupakeun *** kumargi kitu, aranjeunna teras-terasan turun anu kajantenan.

    1.    Alexander TorMar cenahna

      Hahahahahahahahaha… Maksadna anjeun mupus Canaima?

  18.   Alexander TorMar cenahna

    Kuring datang deui sareng ngantunkeun koméntar anu sanés ...
    Numutkeun kana FSF Distribusi GNU / Linux ieu:
    «Dina ménu utama Canaima aya pilihan pikeun« masang perangkat lunak anu gratis »dimana sadayana supir gratis [« driver »] dipasang, bahkan anu henteu diperyogikeun. Distribusi ogé kalebet gumpalan pikeun Linux, kernel, sareng ngajak anjeun masang aplikasi anu henteu gratis, kalebet Flash Player. »
    Janten FSF henteu ngadukung salaku 100% sareng ngaluarkeun panggunaanna pikeun pangguna anu ngadukung ideologi Mr. Stallman

    1.    Pepe cenahna

      Ubuntu komo Debian henteu 100% gratis ogé sareng kuring henteu ningali aya anu ngiritik. upami éta sababna ngan ukur aya Trisquel sareng kuring henteu terang anu mana deui anu gratis 100%.

  19.   Danilo anderson cenahna

    Upami urang nyarioskeun perkawis parangkat lunak di dieu, nyebatkeun yén Canaima saé, kusabab aranjeunna masihan komputer ka murangkalih, henteu raoseun. Upami komputer henteu dipasihkeun, naha parangkat lunak na saé? Hayu urang ngan ukur nimbangkeun naon anu seueur disebatkeun di dieu (kalebet kuring sorangan ti saprak kuring ti Venezuela) yén pembaruan sareng pangrojong éta batal, anu ngajantenkeun GNU / Linux pamimpin dina kaamanan. Éta ogé parantos janten parangkat lunak anu dipikasieun ku barudak, henteu tiasa ningkatkeun sareng ngajantenkeun dunya téknologi anu robih ayeuna.

    Ayeuna kumaha carana henteu ngan ukur nyarioskeun parangkat lunak tapi ogé ngeunaan kumaha "saé inisiatifna":

    Pikaseurieun ningali sababaraha koméntar dimana aranjeunna nyarios yén murangkalih ngabéla robahan kana Windows. Pikeun ngamimitian, sakali aranjeunna masihan anjeun Canaima di seueur lembaga aranjeunna henteu naroskeun deui, janten teu aya kendali kana parangkat lunak anu dianggo. Kadua, barudak anu sami langsung ngarobih kana Windows pikeun tiasa maénkeun Counter Strike sareng jinis kaulinan éta, anu ironisna dilarang ku nagara Vénézuéla anu pelindung. Katilu, mawa komputer dina ransel rada bahaya di nagara kadua paling telenges di buana Amérika, ku sabab éta hésé pikeun parangkat lunak dipaké pikeun ngendalikeun kagiatan di kelas, kumargi guru sorangan terang kaayaan transportasi jenis alat sapertos kitu sareng aranjeunna ngartos naha éta henteu dilakukeun.

    Canaima mangrupikeun hiji kloning deui ku parobihan nami kanggo dilélér panulis. Pamaké blog ieu tiasa nampi éta sareng teu ningali masalah éta kusabab éta perangkat lunak gratis. Éta sanés masalah pikeun kuring ogé. Masalahna nyaéta nalika anjeun ningali pamaréntahan anu henteu pernah nyarios, ogé moal nyarios yén sareng nyatakeun distorsi ieu salaku kasuksésan tina «révolusi», nalika éta mangrupikeun hal dimana nagara-nagara mana waé Internét ngalakukeun (anu ku urang ngagaduhan Internét pangpayunna anu kadua di buana).

    Nagara moal tiasa tanggung jawab ngamajukeun perangkat lunak gratis nganggo artos umum, anu di nagara sapertos urang (dina krisis) kedah diarahkeun ka kabutuhan anu langkung nyata sareng nyata. Sakumaha urang resep salaku pembela perangkat lunak gratis, artos éta henteu disumbangkeun kana perbendaharaan kalayan ideu pikeun ngamajukeun cabang téknologi ieu salaku tujuan utama. Henteu langkung kirang pikeun sponsor partéy politik tapi éta dilakukeun sacara terang-terangan.

    Akhirna, kuring nyebatkeun réfléksi ka babaturan anu hoyong jenis ieu dilarapkeun di nagarana (Canaimitas + Canaimas). Kaleresan nyaéta ideu anu saé pisan upami diterapkeun kalayan saé, éta pikeun masihan alat pikeun muka dunya kamungkinan ngalangkungan élmu. Gagasan anu nelepon pikeun diajar sareng ngagaduhan rujukan pikeun pangembang parangkat lunak sareng pangusaha téknologi di sakumna dunya.

    Nanging, sajumlah tindakan ieu mangrupikeun panyabab tina kalakuan teu isin anu dimekarkeun di nagara kuring. Nalika anjeun biasa kana masarakat anu nagara kedah pasihkeun sadayana, tina tuangeun anjeun, bumi, gaji, "pendidikan" anjeun, yén masarakat henteu ngagaduhan motivasi pikeun ningkat. Anjeun ngan saukur kedah ngantosan kabutuhan anjeun direngsekeun tanpa aya kahoyong pikeun maju, bersaing, terang yén aranjeunna tiasa langkung saé (hayu urang nyingkirkeun insentif artos). Unggal dinten kuring ningali éta di nagara kuring sareng kusabab kuring parantos terang heula, kuring tiasa ningali ti kajauhan di nagara-nagara sanés.

    Kumaha carana perusahaan nyiksa klienna atanapi "tanggungan" béda sareng nagara anu ngalakukeun éta?

    Linuxero anjeun henteu ngarusak blog upami anjeun ngantepkeun jinis koméntar ieu, sabalikna seueur anu sapertos kuring hatur nuhun kanggo kasempetan kanggo nganyatakeun sareng ngajantenkeun jelas yén distro ieu mangrupikeun komponén séjén dina propaganda politik hiji pamaréntah. Henteu ngijinkeun seruan ieu pikeun merhatoskeun nyaéta ngantepkeun parangkat lunak bébas atribut dirina salaku "kasuksésan" kana idéologi anu langkung ti dibuktikeun, aranjeunna henteu ngantep manusa makmur. Sakumaha aranjeunna nyarios: Jahat ngéléhkeun nalika alus henteu nanaon.