GNOME Shell ... saé klasik sapertos dash

Nalika kuring aya dina taun mimiti gelar dina desain grafis, salah sahiji hal munggaran anu kami pelajari nyaéta aya maksim anu lumaku pikeun desain sacara umum "Formulir nuturkeun fungsi". Dina kecap saderhana, naon ieu hartosna nyaéta pikeun unggal hal anu dirancang -grafis, gedong, rohangan umum atanapi bahkan perangkat lunak- Kudu dilakukeun mikiran saha anu bakal ngagunakeunana, kumaha aranjeunna bakal ngagunakeunana komo adat-istiadatna.

Ayeuna dunya komputasi sacara praktis dikawasa ku alat sélulér sapertos tablet, telepon sélulér sareng buku catetan sareng éta aya dina kontéks ieu -sareng tepat pikeun anjeunna- yén desain tina GNOME Shell éta dipikiran sareng sadar. Éta ngan ukur hilap hiji detil "saeutik": sadaya alat ieu dianggo dina cara anu béda pisan sareng PC desktop tradisional.

Diantara masalah-masalah anu karandapan ku urang-urang anu nganggona heula GNOME Shell Aranjeunna:

1--Kalakuan umum anu kedah urang laksanakeun kalayan beurit, sapertos nyéred sareng ngaleupaskeun hiji hal, atanapi milih program pikeun mukakeunana, janten langkung rumit sabab aranjeunna kedah dilaksanakeun dina sababaraha léngkah anu langkung ageung, sababna prosedur na henteu leres-leres dipaliré. Hukum Fitts.

Tina sudut pandang kuring, masalahna di dieu nyaéta ikon anu dianggo ageung pisan sahingga nyegah nyiptakeun ménu anu langkung kompak, anu peryogi segmentasi anu kedah diaksés ku hiji atanapi dua langkung klik. Ieu, anu biasa sareng aya gunana dina alat portabel sabab layar na biasana kirang, dina PC desktop ngagambarkeun kakurangan sabab henteu sami nunjuk hiji ikon anu nganggo ujung ramo dina layar leutik, dibandingkeun sareng kursor dipandu ku beurit dina layar ageung.

2.-Ieu nyandak kami kana hukum anu teu dipalire kadua: Hukum Hick anu solat sapertos kieu; "Waktu anu dibutuhkeun pikeun nyandak kaputusan nambahan sabab jumlah alternatip nambahan".

Titik ieu saluyu sareng anu sateuacanna, kusabab jumlah saham naék -atanapi pencét mouse- milarian heula -sabab hal-hal henteu dimana ayana sateuacanna- teras muka aplikasi atanapi folder ogé ngakibatkeun nyandak kaputusan anu sanés: naha kuring nganggo mouse pikeun napigasi atanapi naha kuring ngaleupaskeun sareng nganggo keyboard pikeun milarian nganggo pilihan "Ketik pikeun milarian" tina dash?
Ieu ngan ukur conto, tapi aya deui tindakan dina jero GNOME Shell anu nampilkeun urang ku dilema.

3--Intina ieu, numutkeun kuring, anu paling penting sadaya: seuseueurna tindakan anu urang laksanakeun ngalangkungan desktop virtual nyaéta tindakan anu dilakukeun ampir ku naluri, akibat tina mangtaun-taun ngalakukeun hal anu sami.

Hayu urang pikirkeun supir anu mangtaun-taun nyetir mobil di mana pedal rem na kénca sareng pedal akselerator di belah katuhu sareng ujug-ujug mendakan yén anjeunna kedah ngajalankeun kendaraan anu pedalanna dibalikkeun, nyaéta, pedal rem éta hurung katuhu na throttle ka kénca.
Jelas yén kamampuan anjeun pikeun nyetir bakal kaganggu, prosés diajar bakal langkung laun sabab mimiti anjeun kedah hilap naon anu parantos dipikaterang adaptasi sareng situasi anyar.

Untungna saeutik-saeutik GNOME Shell parantos pulih deui raray anu kitu dipikaterang ku urang anu biasa kana méja "klasik" ngaliwatan ekstensi anu kawéntar, dugi ka jalma-jalma urang kapaksa digawé sareng sistem operasi anu béda -Mac OSX, Linux y Windows- urang henteu kedah deui "Ganti" ngagunakeun salah sahiji atanapi lingkungan anu sanés.

Dina titik ieu, kanyataan yén aya GNOME Shell anu tiasa dianggo ngalangkungan dash sareng anu sanés anu ngalaksanakeun cara klasik, sareng urang masih kedah ngabuktoskeun kayu manis


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Suksés total pikeun asup kana tim Ti Linux

  2.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Pasti +1 😀
    Kalayan ieu kuring ngabagéakeun anjeun TinaÉta leres-leres raoseun yén anjeun parantos satuju nyerat di dieu, sapertos anu kuring béjakeun ku anjeun ... sudut pandang / sudut pandang anjeun pasti éndah.

    Wilujeng sumping di tim 🙂
    Wasalam

  3.   pandev92 cenahna

    Wilujeng sumping di kapal 😀

  4.   Éritérim cenahna

    Mimiti, wilujeng Tina! Bener nya éta dina sababaraha hal anjeun leres, tapi ayeuna kuring adaptasi sareng Gnome Shell sareng kaleresan aya sababaraha hal anu langkung raoseun pikeun kuring (sapertos Empati, berkat integrasi na) sareng kadang anjeun kedah résiko hal anu énggal, seueur Kadang-kadang aranjeunna salah, tapi sababaraha kali deui révolusi. Sahenteuna urang terang yén kami ngagaduhan solusi sapertos cangkang Mint Linux salajengna, sahenteuna éta henteu asa-asa 😉

    1.    ahdezzz cenahna

      Kuring satuju sareng koméntar anjeun, henteu kunanaon pikeun ngritik naon anu urang henteu resep salaku persatuan sareng cangkang gnome sabab éta mangrupikeun bagian tina kabébasan éksprési tapi anu kedah diperhatoskeun nyaéta proyék sapertos ieu (persatuan sareng cangkang gnome) Aranjeunna henteu dilahirkeun sapeuting sareng mangrupikeun hasil tina usaha seueur jalma sareng kuring pikir éta, henteu paduli naha urang resep aranjeunna atanapi henteu, urang kedah bersyukur yén aya anu béda ditawarkeun. Tungtungna, hal anu saé ngeunaan parangkat lunak gratis nyaéta aya pilihan anu teu aya watesna; )

  5.   sengit cenahna

    Tulisan anu saé pisan !! Numutkeun kuring kaputusan tim kde langkung suksés. Mimitian proyek sampingan sareng Plasma Active pisah sareng lingkungan desktop.

    1.    trik cenahna

      Leres suksés pisan 😀

  6.   Perseus cenahna

    Éta mangrupikeun masalah abadi tina programer, urang biasana ngembangkeun kumaha urang ngartos kana hal nyalira sareng ampir henteu kantos liren mikir "naon" sareng "kumaha" tiasa langkung nguntungkeun pikeun pangguna (kuring tiasa ngabuktoskeun XD ieu).

    Éta pisan sababna naha kuring resep analisis anjeun, henteu ngan ukur anjeun masihan titik salaku pangguna, anjeun ogé nyetak pangalaman anjeun di daérah sanés, Selamat!

  7.   hypersayan_x cenahna

    Abdi resep ulasan desain ieu.
    Taun ayeuna kuring ningali yén dina sababaraha halaman aranjeunna nyarioskeun hukum Fitts sareng éta parantos nyangkut kuring, sareng ayeuna hukum Hick tetep aya sareng kuring 😀

  8.   Eduardo cenahna

    Henteu ngan éta henteu raoseun dina PC tradisional, éta henteu tiasa dianggo dina netbook anu henteu tiasa dirampa.

    Tapi hatur nuhun ka aranjeunna, taun 2011 ieu saé pikeun mendakan hal-hal anu énggal, ngajajah, nyobian sadayana. Discover Xfce, Debian, ... Mugi 2012 pinuh ku papanggihan énggal (sanaos henteu pernah aya anu hoyong maksakeun ka kuring ti luar 🙂

  9.   Eduardo cenahna

    Oh, sareng Tina Toledo wilujeng sumping.

    Tulisan anu saé, sanaos kuring kedah ngaku yén nalika ningali judul dina eupan Thunderbird, panginten éta mangrupikeun catetan anu reureuh 24 jam dipasang. Ngeunaan Poé April Fools '.

  10.   kik1n cenahna

    Leres, kuring satuju sareng sadayana.
    Jigana cangkang Gnome atanapi Unity, éta ngan ukur béta. Imut pisan, atanapi raoseun pikeun sabagian.

    1.    Saito cenahna

      +1

  11.   Tina Toledo cenahna

    Hatur nuhun pisan ka sadayana pikeun wilujeng sumping sareng kuring resep anjeun resep tulisan mimiti kuring.

    Salam ka sadaya.

  12.   moscosov cenahna

    Halo sareng wilujeng sumping, tulisan éta suksés, salaku pangalaman pribadi kuring tiasa nyaritakeun yén kuring parantos nganggo cangkang gnome salami sababaraha bulan sareng sanaos sacara éstétis kuring nampi éta geulis sareng anggun, kagunaan kuring mendakan éta "overload" sareng capé anu ngajantenkeun kuring sono kana hal anu langkung " saderhana »siga Xfce.