Canonical, Microsoft salajengna?

Kuring ngalaman masalah pikeun narjamahkeun tulisan anu pikaresepeun ieu anu kuring baca kamari dina blog Opensourcer.

Pikeun ngamimitian, panulis henteu ngaku yén Canonical baris geura-giru ngarobih kana monopoli global atanapi sababaraha jenis karajaan jahat dipimpin ku lalaki gendut anu sedih anu namina Steve. Intina nyaéta beuki seueur Canonical sigana, dina hiji sisi, janten udagan beuki loba kritik sareng, di sisi anu sanésna, sigana bakal masihan tanda atanapi indikasi hoyong angkat tina filosofi parangkat lunak gratis.


Sababaraha kaputusan pangénggalna ku Canonical, perusahaan anu aya di tukangeun Ubuntu, mangrupikeun kaputusan anu nyababkeun sadayana kritik ieu sareng, numutkeun sababaraha, parantos kalibet kana "karma goréng."

Kanggo ngamimitian, kalebet Mono. Ieu panginten mangrupikeun cucuk anu gaduh seueur dina waktos anu lami (sacara praktis ti saprak mimiti Ubuntu).

  • Teras sumpingna penggabunga anyar Ubuntu One. Parangkat lunak propriétari tertutup anu nyababkeun seueur perdebatan sareng parantos ngahasilkeun kontropérsi. Ieu "diperpadu" ku kaputusan pikeun nyiptakeun vérsi Windows tina program.
  • Kaputusan sanés anu sanés diperyogikeun nyaéta ngaleupaskeun tina standar instalasi soft Ubuntu sapertos GIMP, OpenOffice (OO) sareng aplikasi sanés anu dipikacinta sareng dipikacinta ku seueur pangguna.
  • Ogé dina daptar keluhan anu beuki seueur ieu nyaéta polling panganyarna Canonical pikeun milarian aplikasi mana anu bakal ditutup (nyaéta, parangkat lunak propriétari anu mana) anu kedah diaksés dina Repository Ubuntu.
  • Hayu urang tong hilap parobihan halaman pamilarian standar: ayeuna mah sanés Google tapi Yahoo.
  • Ditambahkeun Matt Asay salaku COO of Canonical mangrupikeun berita anu saé. Nanging, sanaos dipikaterang, dihormat sareng dialam, sababaraha perangkat lunak "pejuang" parangkat lunak pisan teu raoseun ku sababaraha koméntar publikna.

Pokokna ... naon anu anjeun pikirkeun? Naha Canonical kumalayang kaluar jalur?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Esteban cenahna

    Aranjeunna nyimpang sakumaha anjeun carioskeun tapi janten siga Microsoft kuring ragu, atanapi pikeun éta urang kedah ngantosan lami! Microsoft murni bisnis. Éta Canonical ngarobih sababaraha program sacara standar. Ku teu sangka éta pangaruh pisan kumargi anjeun tiasa masang nyalira, saur kuring mah masalah gedé. Meureun anjeun hoyong kéngingkeun sababaraha tagihan atanapi terang padamelan anu aya di perusahaan éta, kuring henteu terang, anjeun henteu terang, salami éta aranjeunna henteu ngeusi batre kami nganggo Ubuntu atanapi distribusi sapertos Microsoft kalayan Windows na, kuring henteu khusus bakal mangaruhan pisan.