CCleaner pikeun Linux? Kanggo naon? Ieu sababaraha alternatif

bleachbit

Dina komputer Windows, sok saé upami gaduh aplikasi sapertos CCleaner. Éta praktis pikeun seueur hal, sabab anjeun bakal terang upami anjeun sumping tina platform ieu. Ti mimiti ngabersihkeun sareng menerkeun sababaraha masalah dina pendaptaran sistem lemes Microsoft, dugi ka milarian sareng ngaleungitkeun duplikat, ngaleungitkeun program anu dimimitian ku sistem anu tiasa nunda startup, sareng bahkan ngabersihkeun sampah anu akumulasi dina sistem anjeun. Sareng éta henteu nanaon tapi ngan ukur nyandak tempat. teu perlu.

Anjeun pasti terang yén éta aya aplikasi anu sami anu tiasa janten alternatip anu saé pikeun Linux anjeun, sapertos BleachBit. Tapi jenis aplikasi ieu henteu ngagaduhan sadayana pungsionalitas anu ngagaduhan CCleaner aslina. Sababaraha leres anu henteu diperyogikeun dina Linux, sapertos beberesih pendaptaran. Tapi anu sanésna bakal praktis pisan dina GNU / Linux, sapertos milarian duplikat file anu nyandak rohangan dina média panyimpenan anjeun.

Sateuacan ngamimitian, anjeun kedah jelaskeun daptar pakakas atanapi fungsi anu ngagaduhan CCleaner sareng éta bakal praktis dina GNU / Linux, sapertos:

  1. Bersihkeun sistem file anu henteu diperyogikeun (cache, samentawis, sareng sampah anu sanés ...).
  2. Atur program atanapi jasa anu dimimitian nalika sistem operasi dimimitian.
  3. Milarian duplikat atanapi file ageung.
  4. Balikkeun sistem.
  5. Ngahapus drive.
  6. Pupus program.

Upami anjeun ningali daptar ieu, alternatif sapertos BleachBit moal deui ngalayanan anjeun, sabab éta henteu ngaliput sadaya pungsi éta. Janten ieu salah sahiji daptar alternatif anu tiasa nutupan masing-masing kabutuhan ieu:

  1. BleachBit, Stacer, Sweeper, FSlint, UbuntuCleaner, GCleaner, ...
  2. Stacer, Preferensi Aplikasi Startup (Ubuntu), systemd / upstart / SysV ...
  3. FSlint, kabuyutan...
  4. Systemback,… *
  5. GParted, fdisk, parted, ...
  6. Stacer, FSlint, manager packages, Software Center / App store, ...

* Anjeun panginten ogé resep kana cadangan anu pikaresepeun sanés sareng malikkeun aplikasi pikeun file anjeun sapertos Cronopete (Apple's Time Machine clone), Déjà Dup, TimeShift, Duplicacy, jst).

Kalayan daptar ieu, anjeun parantos ngalengkepan sadaya fitur keren tina CCleaner pikeun distro GNU / Linux favorit anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lihuén cenahna

    Di Ubuntu kuring nganggo Ubuntu Tweak: éta ngamungkinkeun pangaturan anu tangtu kana sistem sareng ngagaduhan anu langkung bersih (cache aplikasi, cache gambar leutik, cache APT, kernel anu lami, bungkus anu henteu diperyogikeun). Kuring henteu terang naon pendapat anu pantes aranjeunna atanapi upami kuring kaleungitan hiji hal ku henteu nganggo batur. Surak!

  2.   Daniel Cruz cenahna

    Kuring ngagaduhan Deepin 15.11 salami sataun sareng kuring nganggo Stacer, kuring henteu meryogikeun anu sanés.
    Abdi hoyong anjeun, salaku jalma anu leres ngeunaan masalah ieu, pikeun masihan proposal.

  3.   01101001b cenahna

    Kuring henteu pernah ngartos naha CCleaner kasohor pisan. Éta moal pernah ngalayanan kuring pisan. Naon anu sakuduna dilakukeun, kuring parantos ngalaksanakeunana sacara manual atanapi nganggo sababaraha alat anu sanés (Sistem Mékanik, Jv16 Powertools). Tangtosna éta dasawarsa ka tukang (XP).

    Kuring nganggo BleachBit unggal sering sareng ngan ukur pikeun kepraktisan, sabab sistem kuring saderhana sahingga kuring tiasa ngalakukeun anu sami sareng konsol nyalira.