CentOS dina jaringan komputer pikeun UKM

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Kuring narjamahkeun di dieu ayat kahiji tina situs wiki.centos.org Ngeunaan ieu sebaran ageung:

  • CentOS Linux Ubuntu mangrupikeun sebaran anu dijaga ku komunitas anu diturunkeun tina paket sumber anu dileupaskeun ka umum ku red Hat keur Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Sapertos kitu, CentOS Linux fokus kana operasi anu cocog sareng RHEL. Proyék CentOS utamina ngarobih bungkus pikeun ngaleungitkeun mérek sareng karya seni Red Hat. Distribusi CentOS Linux gratis sareng anjeun teu kedah mayar kanggo éta. Masing-masing vérsi CentOS dijaga salami 10 taun (ku apdet kaamanan - durasi interval pangropéa parantos seueur-lami dumasar kana paket sumber anu dileupaskeun). Versi CentOS anu anyar dileupaskeun sakitar 2 taun sareng unggal versi CentOS sacara périodik diperbarui (unggal 6 bulan) pikeun ngahijikeun perangkat keras anyar. Ieu ngakibatkeun lingkungan Linux anu aman, kirang dirawat, dipercaya, bisa diprediksi, sareng direproduksi.
    CentOS

    CentOS

Naha urang ogé bakal nyerat ngeunaan CentOS?

Di nagara kuring, Kuba, Kuring wani mastikeun éta, distribusi Linux anu paling seueur dianggo ayeuna dina tingkat perusahaan dina sérver anu CentOS, Ubuntu, Debian, sareng dina panyadia aksés Internét, FreeBSD. Distribusi ogé dianggo RHEL, OpenSUSE, Pirang jeung sajabana. Aya panggunaan distros anu kuat .deb y .rpm.

Bagaimanapun, kuring henteu maca Statistik Resmi ngeunaan panggunaan Software Gratis di nagara kuring, anu henteu hartosna yén éta teu aya. Panilitian anu serius ngeunaan hal éta tiasa dipendakan dina situs GUTL ti Kuba.

Naon kajadian dina kasus khusus kuring?

Dina sababaraha kasempetan kuring kantos maca koméntar anu, dina TiLinux, éta ngan ukur nyerat perkawis Ubuntu atanapi Debian. Sacara pribadi, pangalaman kuring dina produksi kalolobaanana sareng Debian sareng sigana kanyataanna pisan mangaruhan tulisan kuring.

Aya ogé aspék sanés tina dokuméntasi sayogi dina basa Spanyol ngeunaan Debian Lisénsi / Linux Ubuntu. Kusabab éta rada langka, kuring parantos nyobian aya deui sayogi pikeun pihak anu resep.

Umum dipikanyaho yén aya tulisan anu hadé, wiki, forum, situs, sareng sajabana, khusus pikeun dokuméntasi distribusi sapertos RHEL, Fedora, Ubuntu, sareng umumna pikeun distribusi anu kirang aya hubunganana, nempatkeunana dina sababaraha cara sareng tanpa aya pelanggaran, sareng Sumanget Penuh Parangkat Lunak Gratis.

Jigana panyabab utama dokuméntasi anu hadé nyaéta distribusi RHEL nyaéta ti Perusahaan Red Hat Inc.; Ubuntu dibiayaan ku Perusahaan Canonicall; proyék éta CentOS ngagambarkeun dina halaman halaman na pentingna Sponsor na - sponsor dina kamekaranana, sedengkeun Fedora -distro berorientasi ka desktop- disponsoran langsung ku Perusahaan Red Hat Inc. Éta kedah dilakukeun - sareng seueur - kalayan dukungan téknis anu ditawarkeun ka para nasabah na.

Upami anjeun hoyong kéngingkeun ideu naon anu kuring hartosna, ngubaran diri anjeun kana sababaraha kunjungan per Ngadamel Wireless nganggo laptop anjeun (atanapi desktop) de la wiki.centos.org, sareng anu sanésna pikeun Nirkabel de la wiki.debian.org.

GNU / Debian Debian, Sistem Operasi Universal, Éta mangrupikeun proyék anu utamina dilakukeun ku sukarelawan, sanaos ngagaduhan sponsorna. Salaku Proyék jelas pisan dihartikeun na Kontrak Sosial Debian.

Naon anu bakal kami laksanakeun dina artikel kahareup?

Saatos bagian anu didédikasikeun pikeun Virtualisasi parantos réngsé, kami bakal nyerat tulisan anu sami pikeun bagian éta, ditambah anu dikhususkeun pikeun topik méja, ngeunaan CentOS.

Kuring pikir yén ku strategi ieu, distribusi anu berorientasi kana paket katutupan .deb enggeus .rpm. Di sisi anu sanésna, dina hiji cara atanapi cara anu sanés, urang bakal ngarujuk sebaran tulang tonggong atanapi langkung lami dina jagad raya Linux.

Kuring ngaharepkeun nyungkeun seueur pamiarsa kalayan usaha anyar ieu. Anjeun pantes éta. Kami pantes eupan balik anjeun, ngalangkungan koméntar sareng / atanapi surelek.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Federico cenahna

    Salam ka sadayana pamiarsa !.
    Kami ogé bakal kalebet distribusi OpenSUSE dina kasempetan Jaringan Komputer pikeun UKM. Naon anu anjeun pikirkeun?.

    1.    Omar cenahna

      Wilujeng sumping di OpenSUSE

  2.   Joseph Gil cenahna

    Salam, anjeun kedah ngamimitian maca pituduh ieu ogé pikeun CentOS .. Éta anu kami pake di paguron luhur

    1.    Federico cenahna

      Salam José Gil!. Éta bakal positip pikeun terang sateuacanna, topik naon anu dipikaresep ku anjeun?, Pikeun ningali naha kami henteu ngalebetkeun salah sahiji na bahkan dina séri artikel anu parantos kami kirimkeun. Nuhun kana koméntar.

  3.   josspcr cenahna

    prakarsa anu saé, henteu sadayana ubuntu atanapi debian, sigana mah saé pisan. Kami ngarepkeun langkung seueur pangiriman sareng naon anu tiasa dibantosan kalayan senang.

  4.   Federico cenahna

    Hatur nuhun pikeun prakarsa anu saé, @josspcr.

    Tanggal 15 Séptémber 1993, Debian ngaleupaskeun 0.01 dileupaskeun. Tanggal 3 Nopémber 1994, Red Hat ngaluarkeun rilis kahijina tina Red Hat Linux anu teras, dilanjutkeun dina 2003 pikeun mihak RHEL. Tanggal 17 Séptémber 1993, Slackware ngarilis rilis munggaran. Distribusi ieu dianggap salaku "Pangkolotna atanapi Kolot" alam semesta Linux ayeuna. Ubuntu katurunan ti Debian, sareng SUSE ti Slackware. CentOS mangrupikeun klon binér RHEL.

    Kuring pikir yén ku proposal pikeun ngalebetkeun CentOS sareng OpenSUSE, kami bakal nyerat ngeunaan turunan anu pangsaéna tina dua tina "Tilu Nini-Nini". Kami ogé moal lirén hubungan langsung sareng Buyut Debian. 😉

  5.   Alexander TorMar cenahna

    Hai… Naha CentOS sumping sareng versi Gnome 2? Kusabab kuring parantos dipasang na antar muka anu ditawarkeunana henteu modéren pisan, kuring nganggap éta sabab éta fokus kana server sareng sanés pangguna tungtung, tapi kuring henteu terang naha leres éta.

  6.   Alexander TorMar cenahna

    🙂
    Hai… Naha CentOS sumping sareng versi Gnome 2? KDE 4.14? Kusabab kuring parantos dipasang na antar muka anu ditawarkeunana henteu modéren pisan, kuring nganggap éta sabab éta fokus kana server sareng sanés pangguna tungtung, tapi kuring henteu terang naha leres éta.

    1.    Gonzalo Martinez cenahna

      Éta alesanana. Naon deui, éta panginten henteu gaduh driver kartu nirkabel, kartu vidéo na tiasa dianggo 100%, atanapi anjeun ngagaduhan masalah pangguna akhir.

      Éta kusabab CentOS museur murni dina sérver.

  7.   Federico cenahna

    Halo Alejandro. Kalayan CentOS sareng Red Hat Enterprise Linux, éta sami sareng Debian. Éta nyaéta sistem operasi anu fokus kana dipaké dina sérver sareng workstation atanapi "Work Station". Aranjeunna dipikaterang pikeun stabilitas, kaamanan sareng reliabilitasna. Sakumaha aturan umum, kernelna atanapi kernelna sanés anu terakhir, tapi anu paling stabil diuji dina lingkungan produksi.

    Salila instalasi CentOS, anjeun tiasa milih antara desktop GNOME 3.14 sareng KDE 4.10.5. GNOME mangrupikeun anu kami nyarankeun, sabab Red Hat Inc. tanggel waler pikeun sponsoran pamekaran na.

  8.   Federico cenahna

    Hai Gonzalo. Nuhun kana koméntar. Kuring sesah nyarios sacara mutlak dina jagad raya Linux. Upami anjeun parantos nuturkeun tulisan kuring anjeun bakal aya bewara yén akhir-akhir ieu dina kaseueuran kasus "Kuring nyarankeun" sareng sakedik kali "kuring nyarankeun". Naon CentOS murni Berorientasi kana server, éta mangrupikeun klaim anu kandel. Kuring terang sababaraha administrator jaringan anu nganggo CentOS dina PC na, sareng bahkan henteu muter-muter ngawartosan aranjeunna pikeun ngalih ka Fedora atanapi OpenSuSE. Di sisi anu sanésna, aya sakedik bédana konseptual antara PC sareng Stasion Gawé. Tarjamahan anu kadua nunjukkeun "Stasion Gawé." Kuring sorangan damel langkung ti sataun dina sérver anu nganggo 512 megabyte RAM sareng 8 megabyte RAM video, henteu langkung, sareng kuring henteu nyerah ka lingkungan grafik kuring, sanaos kanyataan yén sérver damel - sareng masih jalan- salaku file file ngalangkungan Samba. Kuring nyarankeun anjeun nyobian sareng masang CentOS sapertos Desktop. Buka sareng ningkatkeun opini ngeunaan hal éta. 😉

  9.   Federico cenahna

    Kuring hilap nambihan yén salah sahiji pilihan anu ditawarkeun ku installer CentOS salami prosés instalasi nyaéta persis tina "GNOME Desktop". Upami éta berorientasi hamba murni ... Hayu masing-masing narik kasimpulan nyalira ku latihan, anu mangrupikeun kriteria kabeneran anu pangsaéna.

  10.   Prof. cenahna

    Sareng naha versi Centos dipasang pikeun panggunaan pribadi dina laptop? Kuring pikir ngeunaan éta sapanjang siklus pangropéa anu distribusi ieu. Ayeuna éta moal kalakuanana dina utiliti sapopoé. Naha aya anu nganggo Centos sacara pribadi?

  11.   Denis Cantillo cenahna

    leres-leres tulisan anu saé, anu sanés anu kualitasna saé pisan, tong lirén nyeratna

  12.   hdslayer1990 cenahna

    Hai, sareng salam ti Holguin ... (punten henteu aya simbol sareng aksen Spanyol, keyboard dina basa Jerman)

    Kuring mendakan tulisan éta sambarangan sareng katingalina saé pisan. Pagawéan anu saé pisan sareng kuring ngarepkeun téknologi gratis, khususna distro Linux nyandak peran anu langkung ageung perkawis kaayaan sareng mimiti nyandak rohangan di bumi warga nagara urang anu henteu ngan ukur nganggo pc pikeun maénkeun DOTA, hahaha ... kuring di bisi kuring kuring gaduh 3 PC (Macbook sareng 2 desktop) di bumi, sareng sadayana 3 gaduh sistem linux (salain ti MacOS X, basis unix dina laptop), dua gaduh Mint 18 Mate (1 desktop sareng laptop salaku sistem kumisan) sareng anu sanés anu kuring anggo salaku sérver ngagaduhan Debian 8.5 sabab kuring gaduh salaku all-in-one (server UPnP, OwnCloud, Router, DNS, DHCP sareng HTPC kalayan Kodi) ... unggal aya anu datang ka imah anyar kuring aranjeunna henteu tiasa nyarios sareng pungsionalitas anu kuring gaduh sareng seueur anu parantos hijrah, sanaos perhatoskeun yén sadayana nganggo dualboot sasarengan sareng Windows ...

    Pokokna, anu kuring ngarepkeun nyaéta sadayana anu aya di nagara urang tiasa "bébas" hiji dinten, dinten kiamat Final dimana aranjeunna kedah mayar lisénsi sareng pembaruan pikeun henteu hijrah dina waktosna ... Kuring ngulang salam anu paling tulus ti kota Los Angeles. taman, Jose ...

    Linux Mint 18 Mate. MintOS ku téma hdslayer1990@nauta.cu

    1.    Federico cenahna

      Kuring henteu acan némbalan koméntar anjeun leres sabab kuring henteu nampi éta ngalangkungan e-mail ... éta kajantenan sakedik di awalna, tapi henteu deui ... hatur nuhun pisan kana pendapat anjeun, Hdslayer

  13.   Ismael Alvarez Wong cenahna

    Sababaraha catetan ngeunaan CentOS:
    CentOS (Community ENTerprise Operating System) langkung dikenal di dunya Server. Versi Desktop na henteu pati populér sanaos teras-terasna ningkatkeun penampilan visual taun demi taun.
    Ieu mangrupikeun sebaran Linux anu paling saé sareng paling sering dianggo pikeun Server kusabab kateguhanana sareng stabilitasna; Salaku tambahan, janten 100% binér cocog sareng Red Hat Enterprise Linux, éta ngajantenkeun alternatif nomer 1, pikeun RHEL, pikeun vendor VPS (Virtual Private Server) di Awan.
    Tangtosna naon anu parantos dikedalkeun sampurna ditolak numutkeun sudut pandang masing-masing "sysadmin".
    Akhirna, numutkeun "10 Top Distribusi Linux Ubuntu Anu Paling Kawéntar di 2016" na rangking 9.

    1.    Federico cenahna

      Salam Wong: Kuring satuju 100% sareng anjeun. Nyatana, paragrap kahiji tulisan ngagambarkeun naon anu anjeun carioskeun ngeunaan nagara urang. Nanging. Debian nyandang tempat ka 3 dina distrowatch.com. 😉

bool (leres)