CesiumJS: Perpustakaan Javascript Sumber Terbuka pikeun Pemetaan 3D

CesiumJS: Perpustakaan Javascript Sumber Terbuka pikeun Pemetaan 3D

CesiumJS: Perpustakaan Javascript Sumber Terbuka pikeun Pemetaan 3D

Kamari, kami nyebarkeun tulisan anu disebat "GeoFS: Kaulinan simulasi hawa tina browser anu nganggo Cesium", anu urang sebutkeun pikeun kahiji kalina Sesium, sareng langkung khusus kanggo CesiumJS, nalika nyebatkeun yén éta dianggo ku GeoFS, sabab mangrupikeun téknologi sumber kabuka anu dianggo pikeun masihan bentang udara global anu katingali ku pamaén.

Janten dinten ieu, urang bakal ngali sakedik langkung jero, ngeunaan ieu Perpustakaan Javascript de sumber kabuka dipaké pikeun Pemetaan 3D.

CesiumJS: Bubuka

Nyutat kana Halaman web resmi Cesium on CesiumJS, ieu:

"Perpustakaan JavaScript sumber terbuka pikeun nyiptakeun peta 3D dunya sareng dunya kalayan kinerja anu pangsaéna, akurasi, kualitas visual, sareng gampang digunakeun. Pamekar di sadaya industri, ti aerospace ka kota pinter sareng drone, nganggo CesiumJS pikeun nyiptakeun aplikasi wéb interaktif pikeun ngabagi data geospatial dinamis.".

nyatet: Perlu dijelaskeun yén, Sesium mangrupikeun organisasi swasta sareng komersial, sedengkeun CesiumJS éta téknologi kabuka didamel sareng dianggo.

Tulisan anu aya hubunganana:
GeoFS: Kaulinan simulasi hawa tina panyungsi nganggo Cesium

Catetan: GeoFS mangrupikeun gim simulator hiber online gratis, éta ngamangpaatkeun téknologi gratis sareng terbuka Cesium, disebat CesiumJS, anu mangrupikeun perpustakaan Javascript sumber terbuka pikeun nyiptakeun peta 3D sareng dunya.

CesiumJS: Eusi

CesiumJS: Perpustakaan Javascript Sumber Terbuka

Naon CesiumJS?

dumasar kana Situs resmi CesiumJS dina GitHub, CesiumJS Ieu:

"Perpustakaan JavaScript anu dipaké pikeun nyiptakeun 3D globes sareng peta 2D dina web browser tanpa kedah plugin. Salaku tambahan, éta nganggo WebGL pikeun ngahasilkeun grafik anu dipercepat ku perangkat keras, sareng éta multiplatform, cross-browser, sareng mangpaat pisan pikeun visualisasi data anu dinamis.".

Salaku tambahan, keur diwangun dina standar kabuka, CesiumJS gaduh sareng nawiskeun a interoperability kuat, anu ngamungkinkeun pikeun nguntungkeun seueur aplikasi, anu antukna nguntungkeun jutaan pangguna. Penting pikeun dicatet yén, CesiumJS dileupaskeun handapeun Lisénsi Apache 2.0, anu ngajantenkeun gratis pikeun panggunaan komérsial sareng sanés komérsial.

perbawa

Pengembangna ngaku yén:

"CesiumJS diwangun kalayan ati-ati; Kodeu ditingali sacara umum, unit dités kalayan langkung ti 90% sinyalna kode, sareng dianalisis sacara statis, didokumentasikeun sareng dikembangkeun ku tim anu berpengalaman".

Naon anu parantos janten prosés anu nguntungkeun anu diijinkeun pikeun ngahontal, éta CesiumJS ngagaduhan kamungkinan nawiskeun ciri atanapi fungsionalitas anu penting sareng berharga, dina produk anu dianggo, sapertos:

  • Desain 3D Panels pikeun ngirimkeun, ngararancang sareng berinteraksi sareng data 3D anu hétérogén, kalebet modél fotogrametri, gedong 3D, CAD luar sareng interior BIM, sareng awan titik.
  • Kamampuh nyiptakeun rupa-rupa géométri, kalebet polilin, poligon, papan iklan, labél, ékstrusi, sareng lumpat.
  • Kamampuh nyiptakeun rupa-rupa épék visual sapertos: Kalangkang, kalebet kalangkang sorangan sareng kalangkang lemes dumasar kana posisi panonpoé; Suasana, halimun, panonpoé, cahaya tina panonpoé, bulan, béntang sareng cai; sareng épék sistem partikel sapertos haseup, seuneu, sareng seuneu.
  • Kamampuh ngagambar lapisan gambar nganggo standar WMS, TMS, OpenStreetMaps, Bing sareng Esri.
  • Interaksi sareng format vektor, anu standar industri di daérah éta, sapertos KML, GeoJSON sareng TopoJSON.

Ieu sareng seueur fitur sanésna ngadamel ieu Pustaka JavaScript sumber kabuka, alat anu kabuka idéal pikeun ngalirkeun eusi 3D, sapertos rupa bumi 3D, gambar sareng bentuk tina sababaraha sumber eusi.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" perpustakaan Javascript open source anu kapaké sareng gunana ieu disebat «GeoFS», dianggo pikeun pemetaan 3D, nyaéta pikeun nyiptakeun 3D globes sareng peta 2D dina web browser tanpa plugins; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.