Cakra Curie: Ngungkulan paséa pamasangan

Status Ayeuna tina Cakra Linux

Nya, sabab kuring henteu alus dina ngalakukeun tulisan "berita" singgetna, naon anu bakal kuring béjakeun ka anjeun chakra Anjeunna ngalaman sababaraha masalah, ti mana anjeunna ayeuna pulih. Salaku tindak lanjut tina naon anu lumangsung, kuring ngantunkeun anjeun sababaraha tulisan, diterbitkeun ku Malcer (Panulis Kalédonia sareng anggota Cakra Linux).

Anjeun tiasa ningali tautan di dieu (Malcer ayeuna aub sareng Chakra, sareng mangrupikeun bagian tina tim: D), di dieu y di dieu.

Pikeun aranjeunna anu gaduh pengetahuan basa Inggris, anjeun tiasa ningali daptar dev, khususna benang ieu di mana kacilakaan server utama ditangani chakra.

Cakra Linux ayeuna cicing di www.chakraos.org, dimana diantara anu sanésna anjeun tiasa mariksa status sadaya jasa Cakra. Ti dinten ayeuna, siga kieu:

snapshot18 23

Cakra Curie

Salaku catetan pribadi, kuring badé nyarios yén akhir-akhir ieu kuring mendakan kuring kalebet pisan (saageung kuring aya dina daptar dev xD) sareng Cakra Linux. Dasarna kusabab éta distro anu ku kuring sering dipikacinta. Hanjakalna, kusabab kabijakan ngeunaan perhatosan aplikasi GTK, hal-hal alit sapertos henteu tiasa masang appmenu-gtk pikeun ngahontal integrasi anu sampurna sareng jinis desktop anu kuring anggo sareng anu sanésna, kuring teras-terasan ngantunkeun.

chakra Éta ditawarkeun salaku distribusi anu pas anjeun bérés masangna lengkep bébas tina GTK terus ngaktipkeun Repo tambahannyusun bungkus anjeun nyalira (boh ngalangkungan paket individu atanapi ngalangkungan a Repository Lokal) dimungkinkeun pikeun masang kadua aplikasi GTK kawas qt. Kuring sacara pribadi resep kana gagasan yén aranjeunna masihan kuring basa gratis GTK, Difokuskeun KDE sareng naon anu tiasa kuring lakukeun naon Abdi hoyong sareng sistem.

Tapi, anu ngarugikeunana nyaéta iso ayeuna tina Cakra (Curie) Éta parantos katinggaleun jaman kusabab sadaya gerakan sérver anu parantos dilakukeun sareng, salaku tambahan, éta nampilkeun sababaraha bug anu ngaganggu (aranjeunna parantos dilaporkeun, janten iso salajengna chakra Sigana bakal datang saé pisan), janten pikeun anjeun sadayana Cakra Linux anu hoyong ngamimitian di distro ieu, didieu kuring badé nunjukkeun kumaha ngabéréskeun masalah ieu, pikeun mikaresep a Cakra Curie nepi ka 100%.

Kuring parantos ngalaporkeun bug ieu, sareng éta bakal na direngsekeun dina iso salajengna tina Cakra Linux

Pas aranjeunna réngsé masang Cakra Curie Hal kahiji anu bakal aranjeunna perhatoskeun nyaéta lamun aranjeunna nyobian lebet, tanpa ngaklik nami pangguna anjeun dina layar login, henteu masalah kumaha aranjeunna lebetkeun kecap akses, aranjeunna bakal kéngingkeun a kasalahan.

Éror lebet:

kasalahan-login-curie

Kumaha log in (samentawis, di handap ieu solusina):

login-curie

Mimiti anjeun kedah pencét dina pangguna sateuacan ngalebetkeun kecap akses.

Dina kasus khusus kuring, ieu nyababkeun masalah idin anu anéh (tétéla éta bahkan mangaruhan kenop anu naékkeun sareng nurunkeun kacaangan). Kuring pikir ieu kusabab saatos kuring ngalereskeunana, sadaya masalah idin sareng hal-hal anu anéh mimiti sampurna. The solusi diwangun ku nyiptakeun diréktori anu di iso Curia éta henteu didamel sacara standar sareng masihan idin anu leres:

1) Nyiptakeun diréktori kanggo KDM

sudo mkdir /var/lib/kdm

2) Napelkeun pamilik sareng grup kana diréktori

sudo chown kdm:kdm /var/lib/kdm

3) Urang balikan deui mesin (éta henteu ngan ukur gunana pikeun log in deui)

4) Kami muka krunner (alt + f2), urang nyerat: «kdm» sareng kami milih «Access access», urang buka tab «Users» sareng dina «Gambar Pamaké» kami milih pangguna kami, teras kami masihan gambar pikeun éta, sareng pencét dina "terapkeun", éta bakal naroskeun ka kami pikeun kata sandi akar, teras nampi

kdm-ngalereskeun

Siap. Kalayan ieu urang ngabéréskeun masalah KDM, sareng masalah idin.

Ayeuna, anjeun bakal perhatoskeun yén nalika anjeun badé ngamutahirkeun sistem ...

sudo pacman -Syu

… Kengingkeun kasalahan ieu:

bug-cakra

Éror ieu kusabab migrasi server. Anu bakal kami laksanakeun nyaéta édit kami daptar eunteung pikeun nambihan server anu anjeun nyarankeun www.chakraos.org:

sudo nano /etc/pacman.d/mirrorlist

Sareng di luhur garis kahiji, kami nambihan sérpér anu disarankeun

garis pikeun nambihan: "Server = http://rsync.chakraos.org/$repo/x86_64"

... sésana urang daptar eunteung sukamaha kieu:

cakra-kaca spion

Ayeuna, urang teraskeun pikeun ngapdet sistem kami:

sudo pacman -Syu

snapshot18 26

Sakumaha anjeun tiasa tingali, kami parantos gaduh réposos sareng tiasa ngajalankeun, sareng kami bakal nyarios "enya" pikeun sagala hal anu naroskeun ka kami (anjeun bakal ningali yén éta nyatakeun yén aya versi lokal langkung anyar tibatan répoos, éta kusabab salah sahiji bug éta Curia mawa séri rangkep anu teu acan aya di répo stabil, sabab nuju diuji)

Nya, ku ieu, aranjeunna parantos tiasa gaduh Cakra Curie, sapinuhna fungsional, salam! 😀

screenshot

Tungtungna kuring ngantunkeun anjeun sababaraha tautan penting:

Forum Spanyol Komunitas

Forum Resmi

Forum di DesdeLinux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kalangkang cenahna

    Kontribusi anu saé, Tete, penting salami iso énggal kalayan tautan anu dibenerkeun henteu kaluar.

    1.    Ictineu cenahna

      Langkung saé henteu tiasa nyarios, janten naha nyarios anu sanés. Abdi ngiringan mairan.

  2.   juanuni cenahna

    Kuring ngalaman yén bug login ti Chakra Fritz

    1.    juanuni cenahna

      Kumaha panasaran ... OS henteu mikawanoh kuring XD

      1.    aioria cenahna

        Malcer balik deui ka Tim Cakra anu saé ... distro hébat anu parantos ngalangkungan masalah sapertos ampir sadayana tapi kanggo ayeuna kuring ngaraos saé di Kaos. Hatur nuhun pikeun tulisan anu terang anu pangsaéna sareng kuring nyarankeun anjeun pikeun nyatujuan ...

  3.   truko22 cenahna

    ^ ___ ^

  4.   Tabris cenahna

    Saha waé anu nganggo audio digital di optik di Chakra?

    1.    x11 tete11x cenahna

      Kuring henteu terang naon anu anjeun hartosna, sumuhun kana audio ku HDMI, leres

  5.   max cenahna

    Hanjakalna ieu terus lumangsung dina ISO 2014.05 «Descartes» panganyarna

    1.    x11 tete11x cenahna

      kumaha upami sadayana? xD, kuring aya di Descartes sareng login dibéréskeun, repos masih aya sababaraha masalah ti jaman ka jaman, salami 2 minggu kuring henteu ngalaman masalah repo, sigana aranjeunna mikir ngarobah hosting, kusabab éta rada ngaganggu kaayaan ieu xD

  6.   Carlos cenahna

    Ngabohong kamari saatos reuwas kuring yén grub henteu dipasang leres (operasi ssytem henteu kapendak), saatos boot tina HDD nalika logging bug muncul