Chamilo LMS: E-diajar pikeun sadayana

Kami aya di ChamiloCon anu lumangsung di Lima dimana ahli professional ti langkung ti 15 nagara bagikeun ngeunaan E-diajar nganggo parangkat lunak gratis, téma pusatna ngurilingan Chamilo LMS, sareng ieu tanpa ragu kedah ngaapresiasi, kumargi urang terang naon pikeun waktos anu kuring tempo sistem e-pembelajaran sumber terbuka anu paling ramah, tapi ogé ngagaduhan kakuatan anu luar biasa, kalayan garis diajar anu pondok pisan anu ngajanggélék janten palaksanaan anu langkung saderhana sareng latihan dina waktos anu kirang.

Dina dinten anu munggaran ieu kami parantos negeskeun deui rasa sayang urang ka Chamilo (diantarana urang sanés ahli, tapi upami urang parantos diajar sababaraha kali), terang asal usulna, metodologi pangwangunanna, léngkah-léngkah konfigurasi saderhana tapi diperyogikeun sareng di luhur sadayana dibagi sareng komunitas anu pikaresepeun, produktif, kritis kalayan aspirasi hébat anu berorientasi kana kualitas, efisiensi sareng kagunaan alat sumber kabuka ieu.

Parantos ku elmu anu langkung dewasa, sareng negeskeun deui visi anu positip kuring ngeunaan LMS ieu, sigana éta tiasa nyayogikeun inpormasi anu langkung seueur perkawis Chamilo, janten dina dinten-dinten payun urang bakal nyiapkeun sababaraha tutorial pikeun anu sanés pikeun ngamimitian mikaresep pangalaman diajar. atanapi diajar tanpa bosen.

Naon Chamilo LMS?

Chamilo LMS o Sistim Manajemén Pembelajaran Chamilo  mangrupikeun alat sumber terbuka, disebarkeun dina lisénsi GNU / GPLv3 +, dikembangkeun ngagunakeun php y MySQL, anu ngamungkinkeun urang nyiptakeun kampus virtual pikeun pangiriman latihan online atanapi campuran, ku cara anu gancang, aman, saderhana sareng anu dipikahoyong ku murid atanapi pangguna pikeun panggunaan anu gampang, sajumlah ageung pilihan, integrasi salaku jaringan sosial sareng antar muka anu ramah.

Proyék anu saé ieu sareng asosiasi anu ngatur éta didamel taun 2010 ku Yannick warnier, anu dumasarkeun kamekaranana dina proyek Dokeos anu dina gilirannana ieu dumasar kana Claroline, ayeuna proyek Chamilo gaduh langkung ti pamaké 18.000.000jeung 41000 portal disebarkeun di sakumna dunya Méksiko mangrupikeun nagara anu paling nyumbang ka inohong-inohong ieu, prinsip sareng integritas alat diarahkeun ku Asosiasi Chamilo hiji LSM anu ngusahakeun ningkatkeun pendidikan di dunya sareng mastikeun pamekaran parangkat lunak Chamilo salaku produk sumber terbuka anu ngabantosan ngirangan pamisahan digital antara nagara-nagara beunghar sareng nagara-nagara miskin.

Fitur Chamilo LMS

Aya seueur ciri anu ngagaduhan Chamilo LMS, seueur di antawisna jelas berorientasi ngajantenkeun pangguna ngatur aplikasi dina cara anu langkung pikaresepeun sareng anu sanésna kalayan tujuan éta pamekar sareng pelaksana nyukupan tiasa nyayogikeun alat pikeun klien sareng warisna.

Utamana Chamilo mangrupikeun LMS anu ngagaduhan 5 kualitas umum anu kedah urang diperhatoskeun:

  • Ningkatkeun épisiénsi diajar informal.
  • Ngaronjatkeun monitoring pikeun diajar.
  • Ningkatkeun panyimpenan dokumén.
  • Ngaronjatkeun kasadiaan kursus.
  • Ngurangan biaya sareng waktos latihan.

Salaku tambahan kuring tiasa nyarios éta Chamilo LMS ngamungkinkeun ngajar ku cara anu ramah, kalayan prinsip saderhana anu diluyukeun sareng unggal kaayaan sareng anu ngamungkinkeun guru sareng murid sina diajar atanapi ngaksés inpormasi diajar ku cara anu langkung épéktip.

Sacara umum, Chamilo LMS ngagaduhan ciri, diantarana nyaéta:

  • Antarmuka anu bersih, gancang, responsif kalayan sarat anu saderhana.
  • Pamasangan saderhana boh dina komputer lokal sareng dina awan, éta ogé sayogi di suite instalasi lemes anu aya dina kaseueuran jasa hosting ayeuna.
  • Kapasitas penyuluhan ngalangkungan plugins.
  • Fungsi anu hadé pikeun nyiptakeun sareng ngatur kontén atikan.
  • Éta ngagaduhan sakumpulan alat diajar anu ngamungkinkeun urang ngajar nganggo téknologi énggal sareng rupi-rupi sumber daya multimedia.
  • Éta ngamungkinkeun pikeun gaduh tindak lanjut anu tuntas tina hasil murid, anu ngamungkinkeun urang ngarobih atanapi ningkatkeun metodologi anu diterapkeun.
  • Jaringan sosial pendidikan sorangan.
  • Kamampuhan pikeun ngatur sababaraha pangguna sareng peran.
  • Éta ngamungkinkeun ngatur sababaraha palaksanaan dina basis data anu sami.
  • Parameter konfigurasi saderhana, kalayan aksés ti antarbeungeut atanapi kalayan parameterisasi tina kode.
  • Multi basa, sareng lokasi daérah.
  • Kapasitas anu hébat pikeun ngatur aksés kana kursus.
  • Dukungan pikeun énkripsi data.
  • Integrasi sareng jasa pihak katilu ngalangkungan Layanan Wéb kalayan SOAP.
  • Multiplatform sareng kasadiaan aplikasi pikeun Android.
  • Gratis, Gratis sareng sumber terbuka.
  • Komunitas aktif anu ageung sumebar di sakumna dunya.
  • Seueur deui ...

Kumaha carana masang Chamilo LMS?

Urang tiasa ngaunduh kompilasi Chamilo LMS ti IeuhDina cara nu sami, urang tiasa mengklon Repository Chamilo LMS utami ku paréntah ieu:

git clone https://github.com/chamilo/chamilo-lms.git

Maka urang tiasa nuturkeun manual pamasangan anu parantos disiapkeun ku tim pangembangan Chamilo LMS sareng anu tiasa dipendakan Ieuh. Sacara umum, pamasanganana cukup saderhana sareng urang ngan ukur peryogi LAMP atanapi WAMP anu leres-diatur.

Pikeun nyimpulkeun, kuring tiasa nyarios éta Chamilo LMS Mangrupikeun alternatif anu saé pikeun sumber terbuka sareng LMS proprietari anu ayeuna aya, dina cara anu sami, kuring kedah nyorot pangaruh anu dipilampah ku pakakas ieu di komunitas, dimana aranjeunna parantos tiasa nyandak pendidikan pikeun ngarobih halangan kamiskinan sareng pangaluaran, éta tanpa Ieu pastina mangrupikeun kauntungan paling hébat tina parangkat lunak gratis, kasempetan anu disayogikeun pikeun langkung seueur jalma pikeun ilubiung dina révolusi téknologi ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lemes cenahna

    Kuring parantos diwartosan ngeunaan LMS ieu, kuring hoyong terang kumaha éta nangtung di payuneun Moodle, upami aya anu ngagaduhan pangalaman ..

bool (leres)