ChimeraOS: Idéal GNU / Linux Distro pikeun kaulinan komputer sareng Steam

ChimeraOS: Idéal GNU / Linux Distro pikeun kaulinan komputer sareng Steam

ChimeraOS: Idéal GNU / Linux Distro pikeun kaulinan komputer sareng Steam

sababaraha Konsol sareng tukang komputer aranjeunna biasana impian tina platform ngahijikeun anu ngamungkinkeun aranjeunna maénkeun gim modérn atanapi retro. Sareng pastina, jalan dina kaayaan éta henteu gampang. nyeupan kalawan na Sistem Operasi SteamOS anu henteu acan réngsé sumping sareng hasil, sahenteuna, éta parantos nunjukkeun jalan pikeun tiasa maénkeun sagala jinis kaulinan anyar sareng lami ngeunaan GNU / Linux. Nanging, dinten ieu urang bakal nyarioskeun «ChimeraOS».

Sareng naha ChimeraOS? Nya kusabab ieu Basis lengkungan GNU / Linux distro sareng Steam integrated, nawiskeun a alternatif pikaresepeun pikeun dieksplorasi ku seueur Gamers ningali kumaha aranjeunna tiasa ningali impianana janten kanyataan.

Distros Gamers

Distros Gamers

Sareng sapertos biasa, sateuacan lebet ka GNU / Linux Distro «ChimeraOS», urang bakal balik deui ka tangan, berharga urang Daptar GNU / Linux Distros idéal pikeun Diputer, anu urang pernah nyebarkeun dina tulisan anu aya hubunganana sareng kami anu disebat: «Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun janten Distro Gamer anu kualitas«. Distribusi ieu parantos didamel kalayan tujuan pikeun nyayogikeun pengalaman midangkeun anu langkung saé. Sareng diantara ieu nyaéta kieu:

  1. Ubuntu GamePack
  2. SteamOS
  3. SparkyLinux 5.3 GameOver
  4. Manjaro Édisi Kaulinan
  5. Lakka
  6. Fedora Kaulinan
  7. Kaulinan Drift Linux
  8. Solus
  9. LinuxConsole
  10. Kaajaiban

Catetan: Masing-masing beda-beda dina kauntungan sareng prestasina, janten nyarankeun salah sahiji bakal gumantung pisan kana rasa pribadi masing-masing jalma. Anu saé saé parantos lirénna nyaéta Maén Linux. Nyebatkeun khusus ngagaduhan Lakka sabab éta Distro anu saé pisan dipasang dina jinis mikrokomputer buah prambus pi, sakumaha anu dibahas dina a tulisan samemehna dina DesdeLinux.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun janten Distro Gamer anu kualitas

ChimeraOS: GNU / Linux + Gambar Big Steam

ChimeraOS: GNU / Linux + Gambar Big Steam

Naon ChimeraOS?

Numutkeun Pamekar na di na website resmi, dijelaskeun sapertos kieu:

"Sistem operasi pikeun kaulinan komputer dumasar kana Steam Big Picture. Nyaéta, Sistem Operasi anu nyayogikeun pangalaman midangkeun komputer di luar kotak. Kusabab, saatos dipasang, éta dimimitian langsung kana Steam Big Picture, sahingga ngamungkinkeun saha waé pikeun ngamimitian maénkeun kaulinan karesepna, modéren atanapi retro, didukung ku Steam."

Salaku tambahan, tambahkeun ieu ka handap:

"GamerOS gaduh fitur anu SteamOS sigana moal pernah tiasa ngayakeun réplika, kusabab keterbatasan anu sanés téknologi, tapi politik. Sareng éta ngamungkinkeun saha waé pikeun ngaraosan pengalaman midangkeun, konsol bébas perawatan, sajaba ti konfigurasi sanés anu anjeun tiasa gaduh. GamerOS bakal ngabantosan anjeun mikaresep kaulinan favorit anjeun dina komputer, sapertos anu parantos dilakukeun ku kuring."

ChimeraOS: Fitur

perbawa

Diantara nya fitur anu luar biasa urang tiasa disebatkeun di handap:

  • Gampang masang: Ngidinan anjeun boot kana sistem operasi anu anyar pikeun maénkeun dina sababaraha menit
    dumasar kana aplikasi anu kuat anu ngagunakeun aplikasi wéb terpadu pikeun masang sareng ngatur kaulinan tina alat naon waé.
  • Ngagabungkeun minimum bulistir: Nawiskeun ukur anu diperyogikeun pikeun maénkeunana sareng anu sanés. Janten, éta siap dianggo sareng tiasa dimimitian maénkeun langsung tanpa kedah ngonpigurasikeun gim anu cocog.
  • Salawasna mutahir: Ngawengku update rutin sareng driver pangénggalna sareng parangkat lunak dipasang. Salaku tambahan, pembaruan ieu sacara otomatis otomatis, sareng dijalankeun di tukang tanpa ngaganggu gim.
  • Kasaluyuan anu saé sareng pengendali gim: Hatur nuhun kana interface na anu sapinuhna cocog sareng kontrol, anu ngamungkinkeun anjeun nganggo kontrol naon waé. Sareng nawiskeun kasaluyuan anu saé sareng pengendali Xbox, PlayStation sareng Steam, sareng anu sanésna, supados tiasa maénkeun gim naon waé kalayan gampang, baik ti Steam, Epic Games Store, GOG sareng puluhan platform konsol sanés.

inpo leuwih

Para inpormasi langkung diénggalan on «ChimeraOS» anjeun tiasa didatangan anjeun situs resmi dina GitHub, utamina na Wiki / FAQ dimana aranjeunna ngajelaskeun seueur hal ngeunaan asal sareng operasina. Sedengkeun, upami anjeun hoyong langsung ningali éta kaulinan anu Certified dimaénkeun tanpa aya masalah, ieu tiasa ditalungtik sacara langsung link.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna «ChimeraOS» Éta sapertos anu anjeun tiasa tingali sareng anu munggaran, alternatif anu hadé pikeun Sistem Operasi Uapdisebut "SteamOS" éta tetep henteu ngahontal Meja komputer urang ku kakuatan. Teras, alternatif anu pikaresepeun pikeun anu sanés GNU / Linux Distros cocog pikeun Gamer tingkat tinggi anu peryogi pamasangan anu hésé sareng hésé, konfigurasi sareng optimisasi tina aplikasi uap tiasa maénkeun kaulinan hipna.

Akhirna, kami arepkeun ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Paul Cormier CEO Red Hat, Inc. cenahna

    Tulisan anu saé. Sistem operasi ieu kedah diuji…. Kuring biasana kipas Fedora, tapi langkung seueur pilihan na langkung saé

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Paul. Nuhun kana koméntar anjeun sareng enya, cita-citana nyaéta nyobian sareng ningali kumaha jalanna langsung dina komputer.