Chris Hughes, Facebook Co-Founder Ngiringan Otoritas AS pikeun Ngabongkar Facebook

Sababaraha dinten saatos pamaréntah Amérika Serikat ngaluncurkeun investigasi antitrust simbut ngalawan Big Tech. Nembe diumumkeun yén Chris Hughes ogé ngadukung dakwaan dina kampanye takedown Facebookna., perusahaan média sosial panggedéna anu didirikeun ku Mark Zuckerberg.

Dina sababaraha minggu ka pengker, dikabarkan pendak sareng pejabat senior ti pamaréntah Amérika Serikat sareng Departemen Kehakiman, akademisi, pengacara umum sareng pamimpin Komisi Perdagangan Federal pikeun ngabahas perkawis kemungkinan anti monopoli ngalawan Facebook.

Numutkeun laporan anu diterbitkeun dina dinten Jumaah ku sagala rupa média di Amérika Serikat, Chris Hughe ninggalkeun jaringan sosial di 2007 sareng ngaluarkeun artos na kanggo artos ampir $ 500 juta. Anjeunna ngalakukeun tur di Amérika Serikat pikeun ngadukung pembongkaran jaringan sosial.

Nalika tur di ibukota, ogé pendak sareng dua ahli hukum hukum anu kawéntar ti kompetisi, Scott Hemphill ti New York University sareng Tim Wu ti Columbia University.

Dina sababaraha rapat-rapatna, Chris Hughes sareng panganteurna ngabahas perkawis kasus antitrust anu ngeusi raksasa média sosial, anu ayeuna ngagaduhan langkung ti 2.7 milyar pangguna aktip per bulan.

Pikeun Hughes, paniténanana saderhana: "Facebook sareng Mark Zuckerberg maéhan persaingan."

Numutkeun ka anjeunna, pamaréntah kedah ngajantenkeun Mark. Anjeunna yakin anggota parlemén parantos lami ngagumkeun pertumbuhan ngabeledug Facebook sareng ngalalaworakeun tanggung jawabna pikeun ngajagi perlindungan Amerika sareng daya saing pasar.

"Moal lami deui, Komisi Perdagangan Federal kedah mayar denda $ 5 milyar ka perusahaan, tapi éta henteu cekap. Facebook ogé henteu ngusulkeun namina jinis patugas privasi. Saatos kasaksian Mark di Kongrés taun ka tukang, anjeunna kedahna ditaros leres-leres nyandak kasalahan, "saurna dina éditorialna.

Numutkeun ka Hughes, anggota parlemén anu diwawancara Mark Zuckerberg saatos skandal Cambridge Analytica diejek sareng dipidangkeun salaku sepuh teuing sareng dipegatkeun pikeun ngartos kumaha téknologi jalan.

Pikeun anjeunna, ieu kesan anu dipikahoyong ku Zuckerberg pikeun urang Amérika. sabab éta hartosna sakedik bakal robih. Dina saatos saatos pernyataanna, anjeunna ngagabung sareng tokoh politik sapertos Sénator Elizabeth Warren atanapi wartawan sapertos mantan kolumnis Wall Street Journal Walt Mossberg.

Anu terakhir parantos nyandak ka Twitter pikeun nunjukkeun dukungan pikeun Hughes, nyatakeun yén aranjeunna nyarioskeun pendapatna, nyaéta ngabongkar Facebook sareng pangaturan badan sésana dina hukum féderal anu anyar pikeun panangtayungan karusiahan.

Jalma anu hoyong pamaréntah ngaleyurkeun Facebook nyatakeun yén kaputusan ieu bakal ngahasilkeun persaingan anu ningkat diantara perusahaan média sosial, anu tiasa hartosna langkung seueur pilihan pikeun konsumén.

Anu sanésna ogé nyatakeun yén éta bakal neken masarakat pikeun ngalakukeun langkung seueur dina hal ngajaga privasi.

Numutkeun ka dua média Amérika, New York Times sareng Washington Post, salami sababaraha rapat terakhirna, anjeunna sareng padamelna nampilkeun pintonan slaid 39 halaman nampilkeun argumen légal titik-demi-titik pikeun ngadéklamasi pananggalan tina jaringan, dumasar kana mangtaun-taun yurisprudensi antitrust.

Dina nyalira, Facebook parantos kéngingkeun langkung ti 75 usaha alit dina 15 taun ka pengker. Salaku tambahan, dua sarjana antitrust sareng kolaborator anu lami parantos ngembangkeun arguméntasi pikeun fragméntasi Facebook anu muncul dina sababaraha slide anu dipasihkeun dina sababaraha rapat sareng anggota pamaréntah sareng régulator.

Hughes sareng réréncanganana ngusahakeun nunjukkeun yén ampir sapuluh taun, Facebook parantos ngadamel "akuisisi (Instagram $ 1 milyar dina 2012 sareng Whatsapp salami 19 milyar dina 2014, kanggo kasus" seri pertahanan "anu paling serius. dina urutan ngajaga posisi dominan anjeun dina pasar média sosial.

Dugi ka éta, urang masih henteu terang naha hasil anu béda ieu cekap pikeun ngabubarkeun Facebook, tapi upami éta kajadian, éta bakal janten kasus anu jarang. Hughes sareng réréncangan na henteu nurunkeun panangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Koréa cenahna

    Teu aya hiji sumber dina berita? Naha anjeun nampi sadaya inpormasi nyalira, David Naranjo?