Chromixium: ChromeOS diwangun kana Xubuntu

Naon ari Chromixium?

Kromixium mangrupikeun sistem operasi open source anu haratis, moderen, pikaresepeun sareng fungsional pikeun laptop, notebooks sareng komputer desktop. Éta tiasa didownload sareng dijalankeun nganggo mémori CD, DVD atanapi USB pikeun kaperluan uji coba tanpa dipasang, sanaos kalebet installer, janten anjeun tiasa masang kana komputer.

Kromixium

Según nos dicen en su sitio web, Chromixium combina el poder de la web con el poder del escritorio, es una distribución que pretende acercar la experiencia de Chrome OS al usuario de Xubuntu, mezclando ambas tecnologías y aprovechando las aplicaciones de ambos. O sea, es ideal para el que guste de Chrome OS y desee, por ejemplo, usar GIMP 🙂

Pueden ir viendo un vídeo de como funciona.

https://www.youtube.com/watch?v=UsZohjZsTtY

Sarat pikeun Chromixium

Kromixium dumasar kana ngawangun khusus Ubuntu 14.04 32 Bits sareng kalebet:

  • kernel 3.13
  • kromium
  • Plugin Pepperflash
  • Openbox salaku manajer jandela
  • Compton salaku épék komposer
  • Plank
  • LXPanel
  • Nautilus pikeun file

Aplikasi nganggo GTK3 ngagaduhan anu konsisten sareng modéren katingali sareng karaos. Numutkeun situs resmina, Chromixium dijalankeun dina RAM 512MB, 1GHz PAE diaktipkeun prosésor, ruang disk 8GB gratis, sareng kamampuan boot tina CD atanapi USB.

Kromixium

Pamasangan Chromixium

Nya, teu aya anu langkung saé tibatan pidéo pikeun diajar kumaha cara masang Chromixium 😀

https://www.youtube.com/watch?v=NV3cv2knnwA

Vérsi alfa

Sanaos dianggap versi alfa, pangembangna nyarios yén éta henteu stabil. Kaayaan alfa Ieu kusabab sababaraha naskah anu énggal, teu diuji, atanapi ékspérimén.

Instalator contona masih ékspériméntal, janten pastikeun anjeun ngagunakeun éta dina tés atanapi mesin virtual. Kusabab éta mangrupikeun proyék anu énggal, Umpan Balik peryogi pisan, janten Tés sareng sukarelawan diperyogikeun pisan. Anjeun tiasa ogé ilubiung dina forum pikeun nyumbang, nyarankeun, jst. http://chromixium.freeforums.org/index.php

Dugi ka Alpha 7, dukungan pikeun sababaraha basa sapertos Perancis, Jerman, Italia, Portugis sareng Spanyol parantos ditambihan, sanaos sacara standar sistemna dikonfigurasi dina basa Inggris (Inggris).

Dina waktos ayeuna kuring ngarencanakeun ngaunduh iso pikeun nguji éta sareng tiasa ngadamel Tinjauan sakumaha kuduna, kalayan data anu padet, tapi kuring mendakan proyék ieu pikaresepeun pisan (ogé di luhur).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   daryo cenahna

    Abdi resep desain minimal desktop: =)

  2.   Derp cenahna

    Duka teuing éta masih ékspérimén pas kuring ningali éta kuring parantos mikir ngagentos distro tina laptop lami xd

    1.    joaco cenahna

      Leres, karunya, katingalina saé. Sanaos, tina naon anu kuring ningali dina pidéo éta masih leungit.

  3.   Cristian cenahna

    Pas aya anu mairan kumaha jalanna dina dualboot, kuring masangkeunana: fsjal

  4.   mat1986 cenahna

    Kusabab éta katingalina rada dasar, tapi pastina bakal aya jalma anu resep éta

  5.   tannhausser cenahna

    Desain desktop ngingetkeun kuring seueur Ikey Doherty's Budgie, sigana mah nalika ngeunaan aplikasi Chrome OS bakal ngagaduhan kauntungan.

    Sanaos dina sesa distribusi GNU / Linux urang ogé tiasa gaduhna, sahenteuna kuring gaduh sakitar dina ménu anu kuring bahkan henteu émut kumaha kuring masangna ... (sigana ku palang aplikasi Chrome atanapi sapertos éta xD)

    Proyék anu aya hubunganana sareng Google anu narik perhatian kuring sareng anjeun ogé nyarioskeun ngeunaan ayeuna nyaéta Quantum OS (Quartz OS), upami aranjeunna berhasil ngadamel sistem kualitas anu katingalina desain material bakal narik seueur jalmi.

  6.   linuXgirl cenahna

    Alus !!!

  7.   Ken cenahna

    Kuring parantos parantos dirakit sareng uji éta sareng anu leres nyaéta distribusi anu stabil sanaos dina fase alfa.
    Kuring parantos masang alfa 7 sareng éta lancar pisan dugi ka 512 RAM.
    Pembaruan sareng pamasangan aplikasi tanpa gagal. Kuring ngadorong anjeun pikeun nyobaan, saliwatan hiji-hijina kagagalan anu kuring kantos tingali dina plank dok éta henteu ngamungkinkeun anjeun pikeun nambihan tautan kana palang ku mouse sakumaha biasana, tapi upami anjeun sacara manual ngadamel dockitem kalayan tautan na direngsekeun.

  8.   Santiago Burgos cenahna

    Sareng naha VirtualBox damel di ditu? Kusabab upami kitu, sanajan éta alfa, kuring dipasang dina komputer kuring pikeun nga-virtualize Windows XP anu kuring kedah anggo di kantor (sareng yén kuring henteu tiasa masang dina cara anu nyata dina komputer pikeun sababaraha alesan ku cara). dilayanan ogé ku sadayana =)

    1.    ken cenahna

      Kotak virtual jalan sampurna, kuring parantos ngalaksanakeun tés dina paviliun hp v2 sacara fisik sareng sabab mangrupikeun modifikasi tina xubuntu 14.04 (sigana kusabab enteng na) éta stabil pisan, sanaos alfa, éta henteu gaduh sababaraha tweaks deui tapi éta jalan éndah.

  9.   Sergio cenahna

    kuring nganggo chrung bang