KISS, konsép anu paling subyektif anu kuring terang


Meureun kuring salah, meureun henteu, tapi dina pamanggih kuring mah konsepna RATM mangrupikeun konsép anu paling subyektif anu tiasa aya di dunya ieu Lisénsi / Linux Ubuntu sareng kuring sadar ieu saatos diskusi panjang sareng sababaraha réréncangan di paguron luhur.

Anjeun kedah ningali tina sudut pandang anu langkung pribadi tibatan "téhnik". Kanggo anjeun, naon éta? RATM? Naon anu anjeun pertimbangkeun RATM? Kumaha anjeun tetep saderhana? Sareng langkung subyektif ... Naon sih "saderhana" kanggo anjeun?

Seueur anu nyauran ArchLinux distro RATM tara kaunggulan, sareng sanaos leres yén dina tingkat kode sareng bungkus éta hampang sareng leres saderhana, éta tungtungna janten kontraproduktif sareng langsung "sakedik RATM".

Hayu urang tingali dina sudut pandang, bengkokan pamer mahluk RATM sabab éta henteu nyangking langkung seueur tina naon anu diperyogikeun pikeun dianggo dina modeu téks, ti ditu anjeun kedah ngalakukeun sagala hal sareng dianggo pikeun ngagaduhan sistem anjeun "kana buuk"Kanggo ngajantenkeun langkung raoseun pikeun anjeun. Teras we gaduh Gentoo, éta upami urang nuturkeun istilah bengkokan, éta parantos super RATM kumargi anjeun kedah nyusun pancen sadayana.

Tapi, ayeuna, nempatkeun hal-hal anu oposisi, anjeun tiasa sadar yén éta gumantung kana sudut anu anjeun tingali, bengkokan, Gentoo sareng distro anu sami naon waé tapi RATM tingkat pamaké. Piraku kuring nyenyamah cara kitu? Oh muhun, kuduna mah RATM hal kedah bodo saderhana sareng, saur kuring, éta henteu bodo saderhana ninggalkeun bengkokan jauh ti éta Gentoo, ngan ukur nyebut hal anu sanés ...

Ayeuna pilari jalan anu sanés urang tiasa perhatoskeun yén kanyataanna, distro resep sabayon, linux mint atanapi naon waé OOTB (out of the box) tiasa dianggap salaku RATM. Naha anjeunRATM? Kuring bakal gélo pikeun sababaraha tapi hayu urang obyéktif, éta bodo saderhana pikeun ngahurungkeun pc sareng ngajalankeun sadayana, tanpa kedah dianggo deui, waktos, henteu kedah ngonpigurasikeun, sadayana aya anu tiasa dianggo sareng éta waé.

Kusabab kitu kuring wani nyebutkeun yén KISS mangrupikeun konsép anu paling subyéktif (sareng frustasi) anu kuring terang dina tingkatan Lisénsi / Linux Ubuntu sareng program; Kedah émut yén pikeun kuring salaku programmer, tetep kode saderhana sareng tiasa dibaca pisan ningkatkeun hasil tina program kuring, tapi pikeun kuring salaku pangguna, parantos siap-siap ningkatkeun pangalaman pangguna.

Tapi anjeun ogé tiasa ngagaduhan konsép dina émutan, naha henteu ngalaan aranjeunna dina koméntar?

Gambar Unggul Didamel Ku:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

157 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ilgrim cenahna

    Kantun teu masuk akal ... .. Sesuatu anu saderhana teu kedah saderhana. Sapertos anu rumit, éta henteu kedah sesah.

    Teu aya subyektivitas dimana-mana. Éta mangrupikeun istilah anu béda kalayan hartos anu béda-béda anu dianggo ku jalma anu salah.

  2.   kawani cenahna

    Arch, Gentoo, sareng distro sapertos kitu aya nanaon tapi KISS dina tingkat pangguna

    Saha waé anu henteu kapake tiasa masang Arch, anu aranjeunna henteu hoyong (seuseueurna dimana-mana) mangrupikeun carita anu sanés.

    Kuring bakal gélo pikeun sababaraha urang tapi hayu urang obyéktif, éta bodo saderhana pikeun ngahurungkeun pc sareng ngajalankeun sagalana

    Éta henteu saderhana, tapi gampang, anu henteu sami.

    1.    nano cenahna

      Aranjeunna silih gandakan Wani, gampang pisan pikeun nyiapkeun sadayana di Sabayon. Sareng dina Arch éta langkung ngaganggu pikeun masang sadayana anu anjeun badé pasang sareng anjeun terang éta ogé, anjeun kedah ngalakukeun seueur hal deui pikeun ngagaduhan anu siap di Arch tibatan di Sabayon ... éta henteu langkung saderhana.

      1.    rayonan cenahna

        nyaéta yén aya ieu inti masalah, yén gampang henteu sami sareng kesederhanaan, pendekatan ka pangguna nyaéta gampang, tapi Arch sacara saderhana dina hal "tanpa tambahan anu teu perlu", sareng tangtosna ieu

        Arch Linux nargétkeun sareng nampung pangguna GNU / Linux anu kompeten ku masihan aranjeunna kendali lengkep sareng tanggung jawab sistem

        Henteu sadaya jalma hoyong gaduh kontrol lengkep kana sistem sabab éta ngandung hartos lengkep (atanapi ampir kumplit) kanyaho ngeunaan kumaha jalanna sareng anu hartosna langkung seueur.

    2.    Alexander Nova cenahna

      Kesederhanaan ... kesederhanaan di dieu sigana mangrupikeun alesan pikeun jalma anu unggul langkung unggul pikeun ngadukung sistem anu henteu perlu. Kesederhanaan ka dwm (window manager, 2.000 garis kode, gancang pisan, tapi upami anjeun hoyong ngarobih warna jandela anjeun kedah ngédit header dina C sareng nyusun deui)

      1.    kawani cenahna

        Sapertos anu kuring bébéja sababaraha bulan ka pengker dina blog Malcer.

        Anjeun juara kajawaraan

  3.   Maxwell cenahna

    Jigana jalma-jalma kedah marios kana definisi "saderhana" dina basa Spanyol, salah sahijina nyaéta:

    Gampang, saderhana, sareng tanpa komplikasi.

    Istilah KISS teras kedah ngarujuk kana ngalakukeun éta "buktina ngabobodo." Sing saha waé anu tiasa ngagunakeun, ngarobih, sareng masang sistem tanpa nyusahkeun kahirupan. Anu aya dina kontropérsi saderhana panginten kabingungan kusabab tarjamahan frasa dina bentuk literal tina basa Inggris.

    Janten saha waé tiasa masang Slackware, Debian, Trisquel, Ubuntu, Mageia, jsb.

  4.   Jean ventura cenahna

    Sakumaha anjeun nyarankeun, éta subyektif. Dina tingkat pamrograman konsépna asup akal, tapi dina tingkatan kagunaan pikeun pangguna "normal" éta henteu nerapkeun. Mungkin "Keep It Basic Stupid" bakal langkung pas nalika ngeunaan distribusi, tapi sanés "caket" (KIBS).

  5.   nano cenahna

    Persisna, intina kuring henteu ngarusak KISS, intina mah nyaéta KISS subyektif, anu leres-leres KISS tiasa tina kesederhanaan dina tingkat sistem, dugi ka kesederhanaan dina tingkat fasilitas ... Kuring ngagema diskusi anu lucu sareng sababaraha babaturan ngeunaan topik ieu, tong dianggap ieu salaku serangan ka Arch atanapi Gentoo atanapi anu sapertos kitu.

    1.    dongéng cenahna

      (ops, kuring lepat kana data)
      Nya, kuring tetep nyarankeun rekomendasi nosonja, distro berbasis lengkungan, kalayan xfe, anu langsung, sareng installer bakal ngantep sistem siap, tanpa komplikasi, upami langkung caket kana cium

      1.    pikirkeun cenahna

        hatur nuhun! Abdi parantos ngaunduh

    2.    Giskard cenahna

      Leres pisan! Hal SIMPLE penting pisan. Pamaké ahli tiasa nyarios yén Sederhana nyaéta nalika sadayana dilakukeun ku konsol sareng jalan-jalan. Pendatang sanés anu sanésna dina Linux panginten panginten langkung resep anu lengkep grafis. Duanana pandangan naon anu saderhana pikeun aranjeunna sah.
      Sacara pribadi, kuring langkung resep ngajaga kompleksitas alamiah sistem sakumaha disumput-gancangna. Pikeun kuring hal anu sederhana nyaéta hal anu kuring henteu kedah dipikirkeun pisan. Henteu pikeun éta, Nanging, kuring lirén turun ka tingkat konsol upami kuring peryogi anu khusus; tapi kumargi sanés dinten ka dinten kuring, kuring ngajaga naon anu ngajadikeun kuring produktif.
      Sareng leres, kuring nganggo Xubuntu, tapi éta henteu naha kuring katingalina goréng pikeun anu nganggo Arch (pikeun namina hiji) Salami urang nganggo Linux, wilujeng sumping sadayana warna.

  6.   dysoco cenahna

    Teu aya hubunganana sareng éta.
    Gentoo sanés KISS, Arch téh.

    Bandingkeun ngalakukeun anu saderhana: "pacman -S nvidia" pikeun masang supir Nvidia kana nitty-gritty anu anjeun kedah lakukeun di Gentoo ... anjeun henteu ngonpigurasikeun FLAGS dina Arch, sareng anjeun tiasa masangkeun kirang ti 1 jam , Gentoo henteu.

    1.    kawani cenahna

      Naha Gento sanés KISS?

    2.    Jose Luis cenahna

      Dina gentoo:
      nvidia muncul
      dina debian:
      aptitude nvida-kernel-dkms
      dina Ubuntu anjeun bahkan kéngingkeun sakedik jandéla naroskeun naha anjeun badé masang supir swasta.
      dina Fedora:
      yeuh masang akmod-nvidia
      anu mirip pisan sareng
      pacman -S nvidia

  7.   sengit cenahna

    Paribasa ieu mimiti dipaké dina taun genep puluhan. Prinsip KISS mangrupikeun saran yén pamekaran ngagunakeun bagian anu saderhana, anu kahartos kalayan gampang dideteksi sareng kasalahan anu leres, nolak anu rumit sareng teu perlu dina pamekaran sistem rékayasa kompléks.

    http://es.wikipedia.org/wiki/Principio_KISS

    Éta henteu subyektif, éta mangrupikeun konsép ngajaga hal saderhana tina sisi téknis, sanés pangguna.

    1.    kawani cenahna

      Éta henteu subyektif, éta mangrupikeun konsép ngajaga hal saderhana tina sisi téknis, sanés pangguna.

      Leres, tapi éta naon nano henteu ngartos

      1.    nano cenahna

        Henteu Wani, anjeun henteu ngartos. Seueur jalma nyatakeun KISS salaku injilna atanapi salaku mantra Arch sareng yén ieu atanapi éta, sih, anjeunna tungtungna ngartos yén kuring mumpuni diskusi antara babaturan anu nyandak KISS ka tingkat pangguna.

        Budak lalaki, anjeun najong bal nalika aranjeunna némpél anjeun xD

        1.    kawani cenahna

          Anjeun henteu acan némpél kuring.

          Anu kajadian nyaéta KISS sanés dina tingkat pangguna, tapi dina tingkat sistem

          1.    nano cenahna

            Persis, intina nyaéta jalma-jalma nyandak éta salaku tingkat pangguna.

            Naha anjeun badé nyarioskeun yén kuring diajar éta?

            1.    kawani cenahna

              Aya jalma pikeun sagalana, kuring nyandak dina tingkat sistem.

              Tangtosna, tong mikirkeun ngabahas naon-naon ngeunaan kaséhatan xD


          2.    nxs.davis cenahna

            tepat, tepat ... lengkungan henteu saderhana pikeun "bodo", tong nyandak jalan anu salah, nyaéta ngajaga sistem anu saderhana "anjeun tiasa", dina hal ieu para pangembang tetep ngajaga sistem saéstuna saderhana tingkat kode, éta KISS, kasalahan pikeun mikir yén éta kedah saderhana pikeun pangguna.

            1.    ianpocks cenahna

              Sareng kanggo alesan éta teu aya gui, sabab aranjeunna pikir yén pangguna kedah terang kumaha ngalereskeunana., Anggap yén upami hiji dinten anjeun kedah nyusun anjeun terang naon waé abs (ogé mobil ogé 🙂), éta distros jadi penting pisan pikeun terang naon anu dilakukeun sareng kunaon.

              Aya bédana anu nyata antara lengkungan sareng fedora, salaku conto


        2.    Annubis cenahna

          Sabalikna, Wani ibarat hiccups saatos ditajong dina bal. Sareng teras-terasan salawasna, henteu ngan nalika aranjeunna pencét saraf 😛

      2.    gerjoker cenahna

        Kuring sumping pikeun mairan éta, yén jalma-jalma hawking ngeunaan KISS nalika aranjeunna henteu terang naon éta, éta ngahasilkeun tulisan sapertos kieu.

    2.    Giskard cenahna

      Tapi urang aya dina 2012. Éta, sakitar 50 taun ka pengker ti mimiti nyebut konsep (sanaos Wiki Inggris saolah-olah nyebutkeun yén éta kirang). Intina mah nyaéta jenis definisi sapertos kieu teras robih sareng salah sahiji adaptasi atanapi cicing.
      Jaman harita, kartu punch panginten tiasa cocog sareng konsep KISS tapi kartu punch dinten ayeuna aya di musium. Abdi henteu terang naha anjeun ngartos analogi na. Naon SIMPLE di awal '60an teu kedah janten sami dina titik ieu.
      Tapi tangtosna, dina hal-hal ieu sadayana tiasa masihan opini kana naon anu aranjeunna pikahoyong sareng éta opini kedah dihormat.
      Kuring keukeuh, nalika urang nganggo Linux, naon warna atanapi rasa tina distro masalah?

      1.    nano cenahna

        Éta yén urang henteu nyarioskeun distro sapertos kitu tapi ngeunaan poko anu konsépna nyalira. Sadaya réréncangan kuring sareng kuring nyobian nerapkeun KISS kana kode anu kami jadian, éta nyaéta KISS henteu tiasa diterapkeun langsung kana pangalaman sistem operasi sabab henteu produktif, henteu nambihan, henteu pas sabab nalika ngadamel sareng ngajaga "saderhana" sistem anu disanghareupan ku pangguna (nyaéta, henteu dina tingkat organisasi inti, sareng sajabana) kagolongkeun seueur masalah.

        Anu kajadian nyaéta Wani resep noél bola, éta sadayana xD

        1.    kawani cenahna

          Anjeun henteu terang, sapertos € 15, éta kedah janten yuswa na

        2.    Giskard cenahna

          Tapi Wani ngagunakeun Windows. Janten kuring henteu ningali KISS dina that

          1.    kawani cenahna

            Hard disk ¬¬

          2.    Annubis cenahna

            Tapi anjeun nganggo éta

            MWAHAHAHAHAHAH!

          3.    pandev92 cenahna

            Sareng aya naon anu salah sareng windows xd? Ubuntu ngagaduhan langkung seueur hal anu tos dipasang xD

            1.    kawani cenahna

              Haha saé pisan éta


  8.   rock and roll cenahna

    Jelas yén istilahna ngagaduhan hartos saderhana dina téknis sareng sanés dina tingkat pangguna. Ayeuna, kuring henteu nganggap Nano henteu ngartos ieu, tapi hoyong nyorot kanyataan yén istilah éta, pikeun pangguna tanpa élmu téknis komputer, sigana nyasabkeun. Sugan kuring kedah nempatkeun ieu langkung pas.
    Salam.

    1.    nano cenahna

      Sugan kuring kedah nempatkeun ieu langkung pas.

      Leres, leres pisan.

  9.   v3 asup cenahna

    Paduli aplikasi anu KISS tiasa gaduh dina sarébu bidang kahirupan, KISS tetep = minimalis, henteu ngan ukur dina kagunaan, tapi ogé dioperasikeun, hartosna?

  10.   elav <° Linux cenahna

    Abdi ningali naon RATM ku cara anu langkung saderhana sareng teu persis kusabab éta saderhana pikeun pangguna, tapi lumayan tibalik. Kanggo abdi RATM Teu aya sanes ngan ukur gaduh kamungkinan henteu gumantung kana MetaPaquets, supados bungkus tiasa dipasang tanpa nyeret seueur kagumantungan.

    Éta sababna kuring henteu ningali éta saderhana pikeun pangguna, sabab anjeun kedah terang persis mana paket anu kedah dipasang. Upami kuring dipandu ku: "Bodoh sareng gampang" maka urang tiasa nyarios yén distribusi anu berorientasi ku pangguna akhir sapertos Ubuntu y linuxmint Maranéhna nyaéta RATM sareng teu aya anu langkung jauh tina bebeneran.

    1.    kawani cenahna

      Lain anu henteu meunang

    2.    v3 asup cenahna

      Saur kuring "bodo" langkung, pikeun nunjukkeun ka batur "tetep saderhana" atanapi "tetep saderhana", henteu bodo kusabab kurang kapinteran, sanaos aya ogé anu ironis yén gampang dipasangna program anu gaduh garis alit di terminal, topik ieu parantos lami 😎

      1.    elav <° Linux cenahna

        Persis, istilah bodo dina hal ieu pisan ambigu, tapi sakumaha anjeun carioskeun, nunjukkeun yén aya anu gampang dipasang, sapertos nyarios yén saha waé anu tiasa masang cara éta tiasa berpotensi bodo, panginten kusabab kurangna kapinteran atawa kamampuan goréng pikeun ngalakukeunana ku cara anu leuwih rumit. Naon teras tetep pikeun jalma anu ngan saukur gaduh élmu tapi henteu hoyong nyéépkeun padamelan? 😀

        Atoh, pikeun RATM éta ngan naon naon anu kuring carioskeun sareng euweuh deui.

        1.    kawani cenahna

          Bangsat lalaki anjeun masih henteu néwak anjeunna.

          Naon KISS No Éta di tingkat pangguna, Éta Dina LINGKUNG SISTEM.

          1.    elav <° Linux cenahna

            Hayu urang tingali guru, jelaskeun kuring. Mimiti, kuring henteu nyarios nanaon tapi naon anu kuring pikirkeun RATM pikeun kuring, upami anjeun mikir béda, maka anjeun tetep. Kadua, iraha kuring nyarios kitu RATM éta di tingkat pangguna?

            1.    kawani cenahna

              Diwaler dina IRC


          2.    v3 asup cenahna

            aya upami kuring béda sareng anjeun Wani, kusabab KISS, sahenteuna kuring, kuring nerapkeun kana sagala hal anu tiasa diterapkeun, contona:

            Kamari kuring pendak sareng anu badé kaluar dinten ayeuna, sareng kuring ngawartoskeun, - ogé ningali anjeun di tempat X dina jam Z, -ok kuring bakal nyauran anjeun nalika kuring sumping sareng tempat éta sareng ayeuna

            Anjeun ningali? KISS di alam liar!

            elav Abdi henteu hartosna yén nganggo metode "bodoh gampang" anjeun poténsial atanapi mahluk bodo datar, saderhana, éta ngalayanan anjeun, anggo éta, ngan nekenkeun éta, upami henteu C: (rupina bagja)

            1.    elav <° Linux cenahna

              Henteu henteu, abdi henteu maksad nyarios yén anjeun nyarios kitu hahaha.


        2.    Panggangan cenahna

          ieu samar-samar salaku istilah "Rolling Release" anu teu aya anu kénging.

    3.    Jamin samuel cenahna

      elav <° Linux .. Abdi ngartos anjeun

  11.   l1mpm4rk cenahna

    Waleran anjeun aya dina baris kahiji di dieu: https://wiki.archlinux.org/index.php/The_Arch_Way

  12.   Windousian cenahna

    KISS mangrupikeun istilah anu diarahkeun ka insinyur sareng programer. Abdi hoyong berorientasi ka pangguna, tapi éta henteu diangkat sapertos kitu. Upami anjeun tiasa ngadamel jembatan ku opat kolom sareng papan, tong ngararancang gantung ku genep kolom, dua puluh baju kurung, sareng saratus lempang. Éta ngeunaan filsafat KISS.

    Sababaraha nyandak kauntungan tina ieu pikeun dianggo kirang. Nalika pangguna protés aranjeunna kaluar sareng aranjeunna nuturkeun prinsip KISS. Aranjeunna kedul 😛.

  13.   Panggangan cenahna

    Topik anu saé pisan, kuring ogé ngangkat ieu, salaku distribusi anu anjeun kedah pasang di lingkungan tiasa saderhana, tapi ogé ieu ogé gumantung kana élmu anu dipimilik ku unggal jalma, kuring nganggo cakra sareng gampang pisan masang bungkusna ku pacman sapertos kieu anu pikeun bagian éta kaleresan saderhana.

  14.   ianpocks cenahna

    Kesederhanaan sareng kesederhanaan henteu sami pikeun ningali lamun urang mimiti ngabédakeun.

    Wani, hayu urang ngobrolkeun kaséhatan pikeun ningali kumaha anjeun ka Studi!

    Sigana mah ciuman sipatna subyektif, ciuman dikandung pikeun kesederhanaan paket, sanés pikeun pangguna.

    Sareng kusabab kitu frasa na tetep saderhana. Nyaéta, tong ngaco, tong nempatkeun hal-hal anu teu perlu.

    Distros sapertos ubuntu, janten marahmay ngajantenkeun urang gaduh sarébu carita anu teu aya gunana.

    Conto éditor file gedit, kanggo gedit kanggo naon upami urang gaduh nano. Sareng tong ngawartosan yén nano rumit punten !!!

    Di dieu anjeun ogé tiasa nyebatkeun yén lengkungan ngagaduhan dua file téks nano sareng vim, sanaos aranjeunna ngantepkeun ngaleupaskeun anu anjeun pikahoyong;)))

    Di dieu kuring ningali anjeunna kuring nyium anjeunna, janten cium ogé tiasa milih anu anjeun pikahoyong :))))

    1.    Jamin samuel cenahna

      Kuring program di Gedit .. sareng kuring henteu ningali éta teu diperyogikeun dina sistem .. ¬¬

      1.    ianpocks cenahna

        Jamin samuel

        pikeun anjeun éta moal perlu tapi pastina anjeun bahkan moal muka, naha gaduh dua program anu sami lakukeun hal anu sami ??

        Abdi henteu ningali akal ... ..

        Kuring henteu kantos ningali metapackages masuk akal (dina hartos kuring minimalis pisan, panginten seueur teuing)

        1.    assuarto cenahna

          Kuring satuju sareng ianpocks, aranjeunna sami waé gedit nganggo gtk sareng nano henteu

          1.    ianpocks cenahna

            Asuarto gaduh 2 éditor téks sapertos gaduh 5 panyungsi internét ……

            Abdi henteu ningali akalna ...

            Sareng hiji parantos cekap, langkung seueur deui upami urang ngamimitian diajar hiji hal anu sapertos unix sapertos urang ningali (Antosan ..... Upami Nano kami henteu kedah diajar nanaon pikeun anu mangrupikeun ménu tékstualna tapi éta ménu na! !!)

        2.    nano cenahna

          Éta mangrupikeun dua éditor anu museur kana hal anu bénten pisan, hapunten

    2.    diazepam cenahna

      Kuring henteu nganggo nano sabab kuring henteu ngadukung éditor konsol. Abdi émut tugas kuliah nyaéta ngahijikeun éditor tipe Vi di Haskell. Abdi lulus tugas, tapi éta pikareueuseun pikeun diatur.

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Nya, kuring resep ngagunakeun nano ... ngédit langsung di terminal kuring ngaraos mangpaat pisan sareng ngahémat waktos kuring.

  15.   guille cenahna

    Kaleresan kuring resep pisan ka lengkungan kusabab ringanna tapi masang sareng nyiapkeunana nyaéta nyeri sirah ... kuring nganggap yén teu aya pangguna normal anu hoyong nyéépkeun saminggu pikeun ngonpigurasi sistem

    1.    kawani cenahna

      Éta sanés saminggu, dina hiji dinten kuring parantos siap-siap

      1.    ianpocks cenahna

        kawani
        Aranjeunna henteu sadar yén wiki wiki, slackware, freebsd mangrupikeun anu paling rinci sareng jelas aya,

        Éta henteu gaduh misteri, hal sanés anu anjeun buang pikeun gentoo di ditu kami bakal ningali yén sanajan anjeun nuturkeun wiki anjeun gaduh perséntase anu luhur dina panik kernel

        1.    kawani cenahna

          Uff Gentoo, kuring nyerah dina garis payun

          1.    assuarto cenahna

            Kuring henteu kantos terang sapertos naon gentoo sapertos hiji dinten ieu kuring unduh pikeun nguji

            1.    ianpocks cenahna

              assuarto

              Kuring nyarankeun buku panduan sareng seueur kasabaran, sanaos kanikmatan nyusunna teu aya hargana.

              Gentoo pikaseurieun upami sadayana lancar, sareng upami anjeun gaduh ethernet anjeun master !!!

              Kusabab sakumaha ku wifi, anjeun bakal ningali aranjeunna !!!!

              Kuring miharep anjeun henteu ngagaduhan panik kernel tapi hayu urang gentoo xula ieu, anu kuring ogé resep runtah waktos nyaéta slackware 🙂


          2.    assuarto cenahna

            Sigana mah kuring hoyong éta sabab tiasa boot ti usb, kuring hoyong FreeBSD kusabab kuring henteu kantos boot, kuring parantos mendakan buku panduan, dina dinten anu sanés kuring tenang maca éta

            1.    ianpocks cenahna

              assuarto

              Sepi henteu rumit teuing !!!

              Hal anu saé ngeunaan distro ieu nyaéta aranjeunna ngagaduhan dokuméntasi anu saé sareng éksténsif.

              Sareng seueur deui basa Inggris, hayu aranjeunna henteu dianggo atanapi naon waé!

              Émut Netbsd dijalankeun dina naon waé 😉

              Goréng lisénsi anjeun henteu sakumaha saéna kedahna


  16.   ianpocks cenahna

    dongéng

    pikeun masang distro anu ramah diturunkeun tina ciuman kuring henteu ningali anu ...

    kawani

    Kuring cicing sareng kernel sareng kuring henteu terang naon anu lumangsung sareng portage anu ngaleungit XDDDD

  17.   ianpocks cenahna

    wani nganggo windows langkung ciuman tibatan naon anu aya ???

  18.   Diego cenahna

    Kuring sapuk pisan sareng anjeun, kanyataanna, upami anjeun masang program dasar dina Arch, sababaraha kali pembaruan sahenteuna 100 megabit, éta jauh ti KISS. Saeutik saeutik demi saeutik tanpa sadar, Arch nyandak seueur rohangan dina hard drive anjeun.

    1.    ianpocks cenahna

      Diego
      Kuring sapuk pisan sareng anjeun, kanyataanna, upami anjeun masang program dasar dina Arch, sababaraha kali pembaruan sahenteuna 100 megabit, éta jauh ti KISS. Saeutik saeutik demi saeutik tanpa sadar, Arch nyandak seueur rohangan dina hard drive anjeun.

      Kuring henteu terang naon ari 100 megabit éta… 🙁

      1.    Diego cenahna

        100 megabyte

        1.    ianpocks cenahna

          DIEGO

          Nya, nalika anjeun ngapdét nganggo Ubuntu….

          Kiwari kalayan modéren 100 megabyte PC mangrupikeun kentang Cina, hayu atuh kuring henteu gaduh seueur rohangan tapi nalika nganggo lengkungan kuring henteu kantos kabur ruang!

          Éta langkung henteu kantos dugi ka tengah hard drive kuring

          1.    Diego cenahna

            Anjeun kedah pokus kana topik tulisan, nyaéta KISS. Upami hiji jalma ngitung pembaruan anu dilakukeun Arch dina jangka waktu, sebutkeun 6 bulan, anjeun tiasa nampi kejutan ageung, éta tiasa mangratus ratusan megabyte dina hard drive anjeun sareng éta jauh, jauh tina KISS sanaos anjeun gaduh 95% hard drive gratis anjeun.

            1.    ianpocks cenahna

              Diego

              Numutkeun ka anu anjeun carioskeun, Minix bakal langkung ciuman tibatan lengkungan, sareng lengkungan langkung ciuman tibatan slackware sareng gentoo.

              Kuring henteu ngira yén ku ngamutahirkeun hard disk bakalan lengkep sakumaha anu anjeun carioskeun, upami leres yén éta janten ciuman, nya ngan ukur nganggo wm


          2.    Diego cenahna

            Sakumaha ceuk jalma anu nyiptakeun tulisan ieu, masalah KISS ieu subyektif pisan, éta gumantung kana kumaha anjeun ningali éta.

  19.   Jamin samuel cenahna

    sareng naon masalahna sareng masang sistem énggal unggal 6 atanapi 8 bulan? NYA?

    ¬¬

    1.    ianpocks cenahna

      Henteu sadaya jalma ngagaduhan waktos pikeun masang sistem unggal 6 bulan, kadieu sahenteuna kuring henteu ngagaduhan waktos éta

      1.    Jamin samuel cenahna

        Punten ¬¬ .. entong maledogkeun batu .. nyarioskeun hal-hal anu ngandung hartos sareng koherensi, naon anu anjeun énggal nyarios sanés waleran anu layak pikeun kuring.

        Upami anjeun henteu gaduh waktos kanggo masang sistem anu naon anu anjeun lakukeun nyaéta nguntungkeun naon anu anjeun lakukeun teras nyerat di dieu? Naon anu anjeun nonton pidéo dina Youtube? o Naon anu anjeun parantos lami lakukeun dina jaringan sosial?

        Masang distro kalayan sistem pamasangan anu dipandu sapertos (fedora, mint, ubuntu atanapi naon) henteu nyandak HOOORASSSSSSS tina kahirupan anjeun ¬¬

        Jigana urang kaleungitan rasa kamanusaan sareng kasadaran ku mikirkeun hal-hal sapertos contona: Éta langkung saé tibatan ieu, atanapi ieu langkung saé tibatan éta.

        Hayu urang janten sakedik "rasional" ieu sareng sadayana anu sering kana situs ieu ... Éta sanés ningali informasi sareng terang kumaha inovasi sareng kamajuan parangkat lunak gratis (anu mangrupikeun hal anu saé pikeun sadayana), aranjeunna ngarobahna ieu kana ring tinju sareng gelut ampir sapertos dina debat politik dumasarkeun ukur kana pendapat pribadi masing-masing sareng kumaha aranjeunna ningali hal sacara individual.

        Sareng ieu anu lepat

        Hayu urang janten manusa .. sareng hayu urang ngabandingkeun diri sareng saha waé .. yén lamun batur ngagaduhan waktos langkung luang pikeun bakti sareng diajar langkung seueur tibatan anu sanés, yén upami DIA langkung terang perkawis X distro dibanding anu éta kusabab anjeunna henteu gaduh waktos sareng nganggap éta éta distro langkung saé tibatan anu éta, muhun .. EUREUN Éta ngeunaan waktos urang lirén.

        Urang kedah robih, urang kedah ningkatkeun ..

        Saur urang kudu Janten pesenna ogé ka kuring.

        Linux sanés kahoyong batur, éta mangrupikeun kahadéan umum pikeun DULUR sareng DULUR, hayu urang ngamangpaatkeun sumber anu dugi ka ayeuna bébas sareng gampang diakses sareng ngabantosan naon anu tiasa urang bantosan supados tetep kitu, Sareng urang nunjukkeun saha waé urang tiasa nguntungkeun ieu sahingga babarengan sareng urang kami ogé ngagaduhan kualitas hirup anu langkung saé, sahenteuna di daérah komputer.

        Éta anu kuring nembé nyarioskeun ogé diterapkeun dina sagala bidang kahirupan sareng henteu tetep ditulis didieu, urang kedah meta.

        Kuring miharep pesen na ngartos
        Hatur nuhun pisan ..

        1.    pandev92 cenahna

          Patarosanna sanés éta, patarosan na:

          Naha anjeun leres-leres kedah ngapdet distro unggal 6 atanapi 8 bulan? Aya jalma di dunya anu masih nganggo windows xp sareng éta ti taun 2001 sareng aranjeunna henteu wadul atanapi hoyong robih, ngan ukur dina linux aya panyakit serius kusabab anu pang anyarna sareng sering henteu stabil.

          1.    Jamin samuel cenahna

            nyarios "sering teu stabil"

            anjeun hartosna yén nalika kernel énggal kaluar maka éta henteu tiasa dianggo sabab henteu stabil

            anjeun nyarios yén nalika KDE ngaleupaskeun lingkungan anu anyar éta henteu stabil.

            Anjeun nyarios yén nalika Gnome Shell ngaleupaskeun versi anyar maka éta henteu stabil.

            Anjeun nyarios yén nalika LibreOffice ngaleupaskeun versi énggal kalayan perbaikan naon waé maka éta henteu stabil.

            Sareng conto na teras-terasan tanpa lirén.

            atoh .. éta henteu ngagaduhan anu pangénggalna, éta ngagaduhan PENINGKATAN SADAYANA.

            sabab upami potongan anjeun pikeun ngapdét kana vérsi anu énggal ngeunaan paket nyaéta henteu stabilitas, maka para pangembang sareng hal-hal di dunya Linux henteu tiasa dianggo .. sabab nalika aranjeunna ngaleupaskeun hal éta henteu stabil.

            éta naon anu anjeun nyobian nyarios?

          2.    ianpocks cenahna

            pandev92

            kaleresan urang mutahirkeun kanggo gaduh anu pang anyarna, éta leres sareng kaseueuran waktos lemes. éta henteu mawa anu énggal sareng upami éta dieusian ku bug.

            Upami dipikir-pikir tiis kuring bakal uih deui ka Debian Lenny !!!

            Teu distro sakumaha kuatna,

          3.    pandev92 cenahna

            anjeun nyarios yén nalika KDE ngaleupaskeun lingkungan anu anyar éta henteu stabil.

            Anjeun nyarios yén nalika Gnome Shell ngaleupaskeun versi anyar maka éta henteu stabil.

            Pikeun patarosan ieu kuring ngajawab ku leres pisan, sareng kernel ogé, contona sareng kde, sababaraha kali aranjeunna kedah gancang ngaleupaskeun versi 4.x.1 pikeun ngabenerkeun puluhan bug anu aya, leres pisan.

          4.    Jamin samuel cenahna

            Janten naha anjeun masihan kapercayaan lengkep pikeun hiji hal anu numutkeun anjeun henteu jalan?

            Nolak sistem anjeun, tinggalkeun Linux .. sareng nganggo anu stabil pikeun anjeun, henteu saur anjeun?

          5.    assuarto cenahna

            Leres, tapi program minggu kamari kapaké pikeun xp sareng dina linux, cobian nempatkeun eunteung atanapi repo langkung énggal tibatan sistem anjeun sareng anjeun bakal ningali kumaha kotoran na

          6.    nano cenahna

            Naon hubunganana ieu sareng latar belakang anu dipotong tina téma kuring? Kuring nyarioskeun KISS anu subyektif dina aplikasi anu dipasihkeun ku pangguna, anu kajadian éta kuring henteu terang kumaha ngagambarkeun lengkep anu kuring kedah nyarios dina posting ...

          7.    pandev92 cenahna

            jamin samuel sateuacan trolling, diajar ngalaksanakeun sahenteuna, naon anu kuring nyarioskeun ngeunaan henteu stabil, éta kajantenan dina linux, dina windows sareng osx sareng indung anu ngalahirkeun éta, sareng upami kuring nganggo osx, tapi kuring asup kana versi 10.6.8. 10.7.3 nalika dina saleresna teraskeun kana XNUMX :), stabilitas hadiah.

          8.    komentator cenahna

            Abdi satuju sareng anjeun. Sanaos kuring ngémutan yén langkung tina masalah distros mangrupikeun masalah tina program anu ngajantenkeunana.
            Salaku conto. Nalika paket kaluar, dukungan pikeun vérsi anu sateuacanna biasana dieureunkeun, anu ngajantenkeun distros ampir-ampiran hoyong atanapi kedah ngempelkeun vérsi anu pangénggalna, sanaos henteu diuji sapinuhna.

        2.    ianpocks cenahna

          Jamin Samuel, kuring satuju sareng anjeun sanaos henteu leres-leres gaduh waktos.

          Kami parantos ngantunkeun baréta, tulisan ieu kanggo nyarioskeun ngeunaan ciuman, sanés distros rekomendasi

          1.    Jamin samuel cenahna

            Tong hariwang bapak .. Abdi ngartos 😉 urang sami

      2.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Persis ... masang deui unggal 6 bulan ngingetkeun kuring ngeunaan WindowsXP 🙂

    2.    Alexander Nova cenahna

      Teu aya. Masalahna nyaéta a) distro beku dimana aranjeunna henteu ngamutahirkeun naon waé dina 6 bulan éta, kecuali pembaruan kaamanan atanapi panyungsi. b) tarian PPA atanapi gudang teu resmi pikeun ngatasi hal-hal di luhur.

      Naha aranjeunna henteu ngadamel sapertos Cakra? (base stabil + update konstan tina sadaya program)

      1.    Jamin samuel cenahna

        Nya kuring ogé pikirna sami tapi parantos aya pangguna di luhur anu nyarios yén henteu sadayana "BARU" dina linux "Henteu stabil" sareng henteu jalan ¬¬ (numutkeun anjeunna)

        ieu nami pangguna (pandev92)

        1.    kawani cenahna

          Naon carcamal nyebutkeun ngeunaan pandev92 Éta ogé gumantung kana repos anu anjeun aktipkeun. Upami anjeun ngaktipkeun Tés sareng Pangujian Komunitas dina Arch, éta moal heran upami sistem na henteu stabil

  20.   assuarto cenahna

    Upami urang nyandak ku cara jalma nafsirkeun éta, sadayana subyektif ¬¬

    1.    ianpocks cenahna

      Teu salah, sadayana subyektif, bahkan rambut coklat di lantai 5 subyektif 🙂

    2.    TDE cenahna

      Hiji hal nyaéta "subyektif" sareng anu dina panyandakan saderhana mah henteu pas ogé kecap "relatif" dina tulisan ieu.

      Si rambut coklat anu dihoyongkeun kalima relatif kusabab anjeun resep atanapi henteu, tapi henteu tiasa janten subyektif pikeun anjeun, éta ngan saukur tiasa pikeun anjeunna. Upami teu kitu, urang bakal solipsist.

      1.    ianpocks cenahna

        Si rambut coklat ti lantai 5 kanggo kuring subyektif sabab kuring ningali dirina 🙂 🙂 luar biasa

        Upami anjeun nyarios yén pikeun anjeun relatif, abdi henteu terang ...

        Tapi hayu urang teraskeun luar biasa ieu 😉

      2.    assuarto cenahna

        éta cocog pisan langkung subyektif sabab anjeun nyarios KISS saderhana sanés KISS langkung saderhana tibatan ..

  21.   ianpocks cenahna

    Anjeun ngalakukeun topik deui. Kuring henteu terang naha ieu normal pisan dina blog ieu tapi hayu, anjeunna bakal muka tulisan ngeunaan saha anu resep paket anu diénggalan sareng saha anu resep paket beku

  22.   nxs.davis cenahna

    Nano leres leres leres pisan subyektif, tapi tingali dina KISS sabab pamekar leres-leres ningali éta, 'sistem saderhana dina tingkat kode' dina henteu aya forum komunitas atanapi wiki anu kedahna saderhana dina sagala bidang, pamasangan, pangropéa (sanaos ngajaga sistem henteu rumit pisan), ngungkulan masalah, jst. Tungtungna anjeun salawasna ngagaduhan sistem anu stabil sareng bersih.

    Ku jalan kuring berhasil masangna dina mesin virtual tapi dina komputer kuring henteu tiasa, hiji-hijina konéksi internét kuring nyaéta liwat modem USB 3G sareng sanaos parantos berjuang salami sasasih kuring henteu tiasa masang lingkungan desktop ... mugia salah dinten abdi tiasa ngagaduhan ethernet sareng ku kituna kuring masang kana Gentoo atanapi Slackware.

    1.    ianpocks cenahna

      nxs.davis

      Kuring ngagaduhan réncang anu nempatkeun modem USB 3G gratis, sareng anjeunna nuju pilem

      1.    nxs.davis cenahna

        Nya, manusa, ngawartosan kumaha anjeun ngalakukeun sapertos kitu, sakali kuring nyingkirkeun anu ieu henteu gratis

        1.    ianpocks cenahna

          Sareng anjeun moal gaduh laptop di ditu nganggo kartu gratis (kuring sering naros !!)

          1.    nxs.davis cenahna

            upami anjeun seueur naros .. !!
            laptop kuring ti sony bayangkeun, teu aya anu gratis ngan ukur hard disk, saur kuring?

            1.    ianpocks cenahna

              Naon kartu wifi anjeun gaduh ???


          2.    nxs.davis cenahna

            Éta ti intel, tapi kuring henteu terang modél anu kuring henteu pernah ngalaman masalah sareng éta, hiji-hijina hal anu masihan masalah nyaéta modem USB, wvdial henteu ngonpigurasikeunana, atanapi henteu mikawanoh éta, kuring terang.

          3.    nxs.davis cenahna

            haha ide anu saé .. !! Tapi éra kuring henteu tiasa nerapkeunana, didieu di kota alit ieu teu aya wifi gratis, tingali tapi perpustakaan teu gaduh internét, bayangkeun, khususna di tempat dimana kuring cicing ayeuna teu aya cakupan éternet, janten hal modem ... muhun, kuring kedah ngumbara sababaraha jam, satengah dinten masang, ngalakukeun sababaraha hal anu sanés, sadidinten kaluar, sabab ngan ukur pikeun masang lengkungan kuring masih henteu tiasa nganyenyeri, kuring gé antosan dugi aranjeunna mindahkeun kuring ka tempat anu sanés ...

            1.    ianpocks cenahna

              Abdi ngabayangkeun yén moal aya wimax….


  23.   ianpocks cenahna

    anjeun gaduh wifi gratis, upami éta cocog pikeun anjeun anjeun tiasa angkat ka perpustakaan umum sareng sakedik tuah, anjeun tiasa masangkeunana di dinya, tingali paket naon anu anjeun peryogikeun pikeun modem sareng guala

    1.    nxs.davis cenahna

      haha ide anu saé .. !! Tapi éra kuring henteu tiasa nerapkeunana, didieu di kota alit ieu teu aya wifi gratis, tingali tapi perpustakaan teu gaduh internét, bayangkeun, khususna di tempat dimana kuring cicing ayeuna teu aya cakupan éternet, janten hal modem ... muhun, kuring kedah ngumbara sababaraha jam, satengah dinten masang, ngalakukeun sababaraha hal anu sanés, sadidinten kaluar, sabab ngan ukur pikeun masang lengkungan kuring masih henteu tiasa nganyenyeri, kuring gé antosan dugi aranjeunna mindahkeun kuring ka tempat anu sanés ...

  24.   Merlin The Debianite cenahna

    KISS, ngarujuk kana hiji hal anu gampang dibobodo dina tingkat téknis sanés pangguna dina file ieu sareng gentoo nyaéta KISS (Sareng pikeun anu henteu kéngingkeun éta, éta pikeun Programmer sareng Insinyur).

    Misalna Sederhana tiasa janten versi minimalis nganggo linux alit damn atanapi bahkan lengkungan kalayan lxde sareng hayu atuh bejakeun yén babaturan dipasang lengkungan kalayan lxde sareng éta ngan saukur nganggo 20mb ram. Éta bodo saderhana, pikeun pangguna umum anu henteu gampang (kuring masih teu tiasa masang sistem grafik dina lengkungan).

    Ku alatan éta, konsép KISS henteu aya pikeun Novice atanapi End User.

    Henteu ketat pikeun programer sareng insinyur teu aya anu subyektif.

    Ayeuna upami aya anu nyarioskeun nerapkeun KISS tina sudut pandang pangguna akhir, éta bakal liren janten KISS sareng bakal janten Jahiliah, sabab KISS henteu berlaku pikeun pangguna sapertos kuring nyebatkeun AKHIR.

    Kuring nganggo debian sareng sistem kuring sareng XFCE sareng kuring nyobian masang minimum kami tiasa nyarios yén kuring gaduh Debian KISS, tapi butuh waktu ampir 2 dinten pikeun ngonpigurasikeunana ku karesep kuring sareng nganggo 256mb ram, sareng pikeun rékor éta mangrupikeun debian Testing anu Kuring nganggo.

    Sanaos sistem kuring henteu kitu KISS (Anjeunna langkung hadé netelakeunna sateuacan aranjeunna ngaco), aranjeunna parantos ngagaduhan pamendak ngeunaan KISS.

    Éta ngarujuk kana hal anu bodo kalayan Sacara saderhana sederhana salaku pangguna anu ngan ukur nganggo konsol anu bahkan maén dina konsol, kaleresan kuring henteu bakal ngalakukeun éta kuring resep maén glest sareng kuring peryogi lingkungan anu grapik pikeun maénkeun, ngalakukeun U dianggo, khususna Kuring kapaksa nganggo anggur kumargi aranjeunna maksa kuring ngagunakeun parangkat lunak windows di U sareng kaleresan kuring mendakan éta ort0.

    Basajan nyaéta hal anu ngan ukur ngagaduhan anu anjeun peryogikeun.
    Basajan mangrupikeun hal anu gampang dilakukeun.

    Anjeun bakal ningali yén konsepna henteu sami.
    Sigana mah ngalegaan XD sakedik.

  25.   ianpocks cenahna

    ti debian ka arch aya béntenna, debian henteu modular sapertos lengkungan sahenteuna mimitina.

    Conto debian conto konyol anjeun henteu kedah nempatkeun pangguna anjeun ka grup mana anu ngagaduhan audio, video, blablabla, dina lengkungan upami anjeun henteu….

    Sigana mah éta unik pikeun programer sareng insinyur ...

    1.    Merlin The Debianite cenahna

      Kuring henteu kantos nyarios anu tiasa disesuaikan sareng lengkungan anu pangsaéna dina pengertian éta tapi KISS kanggo programer sareng insinyur konsépna asalna di lingkungan éta.

      Conto: Windows gampang sareng marahmay, tapi éta sanés sabab éta KISS atanapi leres? Henteu konyol mun nyebut enya, Arch saderhana, sareng émut yén anu saderhana tiasa poto hideung bodas, éta saderhana pisan tapi langkung gampang pikeun moto sareng kaméra digital anu kaluar dina warna sareng nyetak dina printer anjeun.

      Émut yén upami aya anu saderhana anjeun terang kumaha jalanna, saderhana sanés gampang, sareng gampang sanés saderhana.

      Ngalaksanakeun Konsép KISS pikeun pangguna tungtung anu teu masuk akal, kumargi pangguna akhir damel, diajar, muterkeun, cicingeun surfing dina wéb, unduh pilem, jsb.

      Upami ieu KISS, pangguna kedahna waé damel sareng diajar dina komputerna kusabab cicing di internet, sareng ngaunduh pilem henteu perlu tapi éta mangrupikeun hal anu dilakukeun ku pangguna sareng programmer ogé.
      Janten KISS ngan ukur dilarapkeun ka lingkungan damel, perusahaan sareng, sakumaha ceuk kuring, insinyur sareng programer.

      Janten kuring bahkan henteu ngagaduhan sistem anu KISS, sareng kusabab gaduh kaulinan dina lengkungan, sistem éta lirén janten KISS sabab henteu kedah damel atanapi ngalakukeun anu produktif.

      KISS henteu marahmay éta Sederhana sareng émut yén anu saderhana biasana sesah.

  26.   nano cenahna

    Abdi hoyong netelakeun sababaraha hal ...

    Mimiti, kuring jelas pisan ngeunaan bédana antara KISS sareng Friendly, tapi henteu seueur jalma anu jelas ngeunaan éta sareng aranjeunna yakin yén KISS gaduh sistem "bulistir" dimana aranjeunna kedah ngalakukeun sadayana. Arch parantos rame teuing dugi ka saha waé anu masangna bahkan henteu terang cita-cita atanapi filosofi na.

    KISS janten subyektif dina titik ieu, nalika ngeunaan nerapkeun di luar pamekaran bahkan janten ambigu; Kuring nyungkeun hapunten upami kuring henteu tiasa leres-leres terangeun atanapi ngajantenkeun latar tukangna jelas kusabab kuring pikir éta implisit (hilap yén prinsip "python" langkung hadé tibatan implisit "anu kuring resep pisan).

    Anu kuring pikahoyong dipikahartos nyaéta kuring henteu nyobian ngadeukeutan KISS salaku hal téknis tapi langsung salaku pendekatan anu urang pasihkeun sareng naon anu ngajantenkeun subyektif, nyandakna kaluar tina lingkungan tempat dikandungna, pamekaran.

    1.    ridri cenahna

      Abdi satuju sareng anjeun. KISS mangrupikeun konsép anu teu jelas. Dina raraga nyederhanakeun sistem sabisa-bisa, automatisme tangtu anu aya di distros sanés dileungitkeun, ngamungkinkeun pangguna gaduh kontrol salaku tukeran pikeun ngajalankeun fungsi-fungsi anu otomatis atanapi langkung ramah-pangguna dina sistem anu sanés KISS. Éta sistem langkung saderhana henteu tiasa ditolak. Éta panggunaan anu langkung saderhana parantos janten masalah tingkat penguasaan sistem sareng tingkat konfigurasi anu anjeun badé laksanakeun. Pikeun konfigurasi total dugi ka detil anu pangleutikna langkung gampang pikeun ngalakukeunana dina lengkungan tibatan dina ubuntu.

    2.    Merlin The Debianite cenahna

      Masalahna nyaéta dua hal ieu:
      (Naon anu ditulis di handap ieu disada kasar, tapi éta)
      Sing saha jalma anu yakin yén Ucup ngan ukur ngagaduhan konsol henteu sadar.
      KISS moal tiasa dicandak kaluar tina kamekaran atanapi ranah téknis sareng saha waé anu nyobian bakal kagolongkeun kana hal anu subyektif anu bakal langkung sapertos cara pikirna sareng moal persis mirip sareng prinsip KISS. Janten wae usaha ngenalkeun KISS ka pangguna akhir.

      1. Kuring bakal lirén janten KISS sareng bakal marahmay
      2. Éta bakal kabodoan sareng kabodoan
      3. Ambigu sareng subyektif sareng KISS bakal janten naon waé anu anjeun pikahoyong, urang asup kana ieu sareng balik deui ka angka nomer 1.
      4. Upami anjeun lebet salaku pangguna akhir, éta bakal liren janten tepat éta; "pangguna akhir".
      5. Éta bakal janten prinsip sanés anu sanés alien ka KISS

      Tina naon anu dicindekkeun sareng sagala rasa hormat sareng cinta di dunya éta bakal bodo pikeun ngaleungitkeun KISS tina lingkungan tempat lahirna.

      1.    kawani cenahna

        +1

      2.    Windousian cenahna

        Kusabab kitu kuring henteu resep kana prinsip KISS. Salaku pangguna kuring resep istilah ramah-pangguna sareng OOTB.

        1.    kawani cenahna

          Teu aya lalaki, naon anu terjadi nyaéta anjeun Kubuntoso sareng éta naha anjeun henteu resep KISS hahaha

          1.    Windousian cenahna

            Kuring Kubuntus, Sabayan, Brown, Chakríctico sareng Mageista ... kalayan hormat pisan 😉.

        2.    nano cenahna

          Sabayon mangrupikeun KISS sareng OOBT, éta henteu nganggo meta-packages, éta rapih sareng tetep saderhana, tapi tanpa ngalalaworakeun ka pangguna akhir.

          1.    kawani cenahna

            Sabayon sanés Cium, éta ngagaduhan installer grafis sareng endog calving siri anu bahkan henteu nganggo éta.

          2.    pandev92 cenahna

            Sareng naon anu kuring kéngingkeun tina nyium éta kecuali kuring kedah masang sadayana nyalira? Eureun kaganggu ku seueur kaulinan komputer, ngan ukur ciuman éta sanés hartosna langkung saé.

            1.    kawani cenahna

              Kuring bébéja anjeun ku ngobrol, naon anu lumangsung nyaéta anjeun teu puguh.

              Nya, upami sanés KISS atanapi repot-repot masangna, abdi henteu kedah seueur kotoran dina sistem anu henteu nganggo éta.

              Janten kuring masang naon anu kuring pikahoyong tanpa ditumpukeun ka kuring.


          3.    pandev92 cenahna

            Wani sanes tentang teu puguh, perkawis naon kanggo? aya hal-hal anu langkung saé dina kahirupan, upami aya anu anjeun teu kersa angkat ka installer paket atanapi ti terminal pacman -R blabalabalabalaba

            Aya hal anu minimal anu kedah aya dina sistem sareng anu kuring pikir nyaéta desktop, program na anu sanés.

            1.    kawani cenahna

              Pikeun urang anu henteu ngagaduhan kahirupan, langkung saé pikeun bagian anu sesah, sadayana téks sareng anu sapertos kitu.

              Ayeuna, tapi tingali mamang anu bakal dipimilik ku pangembang, kumaha urang ngatur lingkunganana? Dasar atanapi pinuh?

              Anu lengkep mawa kotoran, anu sanésna henteu sareng ku desktop sakedik-sakedik urang ngamuat KISS, ogé upami aranjeunna hoyong éta dimimitian ku desktop aranjeunna kedah nempatkeun manager boot, anu janten hal masing-masing, tapi sami aranjeunna hoyong nempatkeun anu sanés teras anjeun kedah ngarobihna.

              Kuring ogé ngartos yén ngahapus hal-hal dina distro sanés KISS rumit.


            2.    ianpocks cenahna

              Wani nyoba mupus épolusi dina ubuntu.
              Tingali naon kajadian !!!

              Anu disebut metapackage, éta langkung ubuntu henteu mawa sadayana atanapi lmde.

              Hayu sing saha waé anu sabalikna nyaritakeun versi lmde mana anu parantos diunduh pikeun wifi diaktipkeun ku broadcom !!!

              Fedora henteu sareng henteu lirén nyandak sarébu hiji.

              Sanaos kuring henteu ngartos upami Fedora bébas hirup, sabab aya firmware proprietary (anu ti broadcom) aya salaku standar *


  27.   Giskard cenahna

    Abdi bosen tulisan ieu. Seueur KISS sareng ieu pinuh ku jajaka.

    Abdi badé ka tempat sanés anu kuring kéngingkeun cécik dicium.

    Aduh…

    (Modeu troll: HIRUP)

    1.    Jamin samuel cenahna

      AAAAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA

  28.   Jean ventura cenahna

    KISS anu dilarapkeun kana panganteur grafis rumit, sok aya minimal 4 cara pikeun ngalakukeun anu sami ... EMACS, Vim, StumpWM, sareng sajabana, ieu mangrupikeun program "saderhana".

  29.   liamngls cenahna

    Pikeun nempoan cara kieu, pikeun ngabandingkeun, panginten tiasa digedéan, panginten henteu, tapi lumayan sederhana.

    Fernando Alonso tiasa nyarios yén nyetir F2012 saderhana atanapi langsung, ayeuna urang kedah ningali sabaraha fana linggih dina Formula 1 aranjeunna bakal ningali éta sapertos anjeunna. Kadang-kadang ilmu mangrupikeun sadayana, upami anjeun terang sadayana sigana geulis pisan tapi kumargi anjeun henteu gaduh ideu naon-naon sigana akhir dunya.

    Kuring henteu pati ngartos diskusi, distro anu dipasang tanpa lingkungan mangrupikeun hal anu saderhana tapi pikeun seueur jalma éta sanés anu saderhana. Dina cara anu sami pikeun seueur jalma gampang pisan muka terminal sareng mimitian masang lingkungan, program, ngonpigurasi sistem ...

    Kumaha waé ogé, saderhana sareng saderhana sanés hal anu sami, janten sadayana anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngabédakeun konsép éta.

  30.   Alf cenahna

    Maca koméntar kuring ningali yén ngan ukur sababaraha anu ngagaduhan pesen tina pos, kuring satuju sareng inpormasi.

    Kuring henteu tiasa nyebatkeun aranjeunna, tapi seueur anu nyarankeun Arch, sok ngagaleuh bendera kesederhanaan, tanpa merinci naon anu dimaksud, kesederhanaan sistem, henteu dipasang.

    Kuring henteu ngarusak Arch, kuring sanés anu éta, tapi pamasangan anu kuring lakukeun nyaéta sistem dasar sareng ngan ukur anu kuring peryogikeun, tangtosna henteu dina tingkat anu sami sareng lengkungan, tapi éta langkung énténg tibatan masang sakabéh cd .

    Salam

    1.    nano cenahna

      Leres, tapi kadang urang sadayana kéngingkeun Taliban anu dibawa ka jero. Dina kasus Courage, éta Troll XD

  31.   santiago santana cenahna

    Mimiti hayu urang tingali definisi saderhana anu diserenkeun ku kecap pikeun kecap «saderhana» dina basa Inggris, henteu asup akal ngagunakeun kamus dina basa Spanyol pikeun frasa anu ditulis dina basa Inggris:
    http://www.wordreference.com/definition/simple
    Jelas filsafat KISS ngarujuk kana definisi anu kadua:
    «Polos sareng teu rumit dina bentuk, alam, atanapi desain. »

    Basajan henteu kedah hartosna saderhana, conto sampurna anu tiasa dipikirkeun teu aya hubunganana sareng program nyaéta Masalah 3-awak, masalah anu bodo saderhana dina pendekatan na sareng absurdly sesah direngsekeun.

    Upami aya anu ngémutan éta kusabab jalma sanés nyarios ka aranjeunna yén aya anu saderhana éta bakal gampang dianggo atanapi direngsekeun, jalma éta henteu alesan ogé saur kuring.
    Pikeun kuring, dina konsép KISS praktis teu aya subyektifitas kusabab sadayana anu terang atanapi parantos damel sareng éta henteu ragu hartos na.

  32.   santiago santana cenahna

    Abdi hilap nutup tag HTML dina koméntar di luhur. Hapunten kalepatanana: P.

  33.   Manual Sumber cenahna

    Sadaya diskusi ieu (sareng sigana tulisan) tiasa disimpen upami aya anu ngaganggu konsultasi Wikipedia anu wijaksana:

    "Arch Linux ngahartikeun kesederhanaan salaku '... struktur dasar anu enteng tanpa tambahan, modifikasi, atanapi komplikasi anu teu diperyogikeun, anu ngamungkinkeun pangguna masing-masing modél sistem numutkeun kabutuhanna nyalira.' Kesederhanaan strukturna henteu hartosna kesederhanaan dina panangananana. "

    Amin. Sakumaha aranjeunna nyarios di luhur, kesederhanaan KISS nyaéta dina tingkat sistem. Kesederhanaan dina tingkat pangguna mangrupikeun hal anu sanés sareng disebat pangguna Friendly. Éta dua konsép anu lieur sanés tunduk, nyaéta inpormasi anu salah.

    1.    kawani cenahna

      Poserpedia tiasa dirobih ku trollaco naon waé, éta tiasa dipercaya tapi henteu ogé 100%

      1.    Manual Sumber cenahna

        "Wikipedia wijaksana" kuring sok nyarios salaku lulucon (sapertos anu nyebatkeun "Saint Google"), tapi paragrap anu kuring kutip leres ogé.

  34.   pikirkeun cenahna

    Nya, kuring jalma énggal dina dunya linux tapi kuring parantos tiasa nga-install archlinux dina komputer kuring sanaos masih aya sababaraha konfigurasi anu leungit, kuring resep sabab éta salawasna ngagaduhan anu pangénggalna sareng ngagaduhan sadayana. tapi detil anu kuring masih kedah lereskeun ngajantenkeun kuring balik deui ka linux mint pasti lengkungan henteu gampang dipasang sareng dianggo, sahenteuna mimitina. Surak!

    1.    kawani cenahna

      Sareng naha LM henteu kedah dikonfigurasi?

      1.    Jamin samuel cenahna

        Henteu ogé! anjeun masang na sakaligus anjeun tiasa maénkeun audio sareng video naon waé ... anjeun parantos ngagaduhan aplikasi anu diperyogikeun kanggo ngédit gambar, anjeun parantos ngagaduhan suite kantor lengkep, pamuter pidéo. sareng seueur hal-hal anu kedah diperyogikeun ..

        1.    kawani cenahna

          Maksad abdi nyaéta henteu aya OS anu ti saprak anjeun masang éta raos ku sadayana

      2.    Jamin samuel cenahna

        LM mawa Java, Flash, Codecs ... upami sanés nganggo Ubuntu anjeun kedah masang sadayana saatos pamasangan sistem parantos réngsé (upami pangguna langkung resep) .. Upami henteu, maka tinggalkeun waé sapertos éta sareng éta waé ..

        Éta ngahémat waktos sareng seueur .. Hal anu sami kajadian sareng Sabayon éta ngagaduhan sadayana anu disebatkeun ngeunaan LM tapi éta hadir sareng KDE.

        Percanten atanapi henteu .. distro sapertos anu diperyogikeun! sadayana ngagaduhan alesan pikeun janten .. Kusabab kitu aya naon-naon pikeun sadayana ..

        Arch, Fedora, Suse (.rpm distros)
        Debian, Ubuntu, Linux Mint (.dep distos)

        Éta gumantung kana pangguna sareng jinis padamelan anu kedah dilakukeun.

        Kami sadayana jelas teuing ngeunaan ieu .. 😉

        tapi sok alus pikeun marios élmu dasar

        1.    kawani cenahna

          Henteu, Arch sanés RPM, éta ngagaduhan sistem rangkep nyalira

          1.    Jamin samuel cenahna

            ahh leres punten nya éta nalika nyerat ieu kuring saré satengah ahahaha

            1.    kawani cenahna

              Kuring henteu percanten, éta bakal umur


        2.    ngepung84 cenahna

          Sabayon henteu ngan ukur ngagaduhan KDE4, tapi ogé ngagaduhan xfce4, gnome 3 [cangkang gnome sareng kayu manis], lxde, e17, heboh, openbox, fluxbox.

      3.    assuarto cenahna

        nyatana anjeun kedah ngonpigurasikeun deui, mimitina hapus sadayana anu dibawa teras pasang naon anu anjeun pikahoyong

  35.   umat suci cenahna

    Ha! diskusi anu pikaresepeun ... tapi ...
    Urang kedah mimitian ti basa ... aya anu parantos nyebatkeun éta ... sareng sadayana bakal langkung jelas upami urang mimiti ningali definisi naon anu urang carioskeun ...
    1- KISS ngarujuk kana prinsip anu nyarankeun kesederhanaan dina pangwangunan parangkat lunak, nyaéta, relatif ka panggunaan paréntah anu saderhana sareng kahartos, nolak anu dibutuhkeun sareng teu perlu, dina tingkat kode ...
    2-Kagunaan (ramah-pangguna) betah dimana jalma-jalma tiasa ngagunakeun alat khusus atanapi obyék buatan manusa sanés pikeun ngahontal tujuan anu khusus. Dina hal ieu urang nyarioskeun perkawis parangkat lunak.

    Kalayan definisi ieu, urang tiasa nyarios yén aplikasi anu dilakukeun ku prinsip KISS tiasa janten aplikasi anu ramah pikeun pangguna atanapi henteu. Sareng sabalikna, aplikasi anu tétéla ramah-pangguna, dina tingkat kode henteu tiasa dikembangkeun nganggo prinsip KISS, nyaéta, kalayan kode anu loba, berantakan, ampir teu kaharti ... jsb.

    Ayeuna, nuju kana pendekatan Nano, sigana mah teu dirumuskeun saé ... kumargi teu aya KISS di tingkat pangguna, dina tingkat pangguna aya anu disebat pangguna-friendly. Éta bakal bénten upami pendekatanna nyaéta pikeun ngembangkeun aplikasi nuturkeun prinsip KISS sareng ngahontal, dina waktos anu sami, aplikasi anu ramah-pangguna ...

  36.   monyét cenahna

    Halo Nano, maca tulisan anjeun kuring moal satuju deui kana interpretasi gratis anu disarankeun ku istilah KISS. Salaku conto, kuring nganggo Salix OS, turunan Slackware. Anu terakhir ngahartikeun Cium salaku "Keep It Simple and Stable", nyaéta, pikeun méréskeun panggunaan sareng panyalahgunaan sababaraha aplikasi grafis (atanapi GUI) pikeun ngalakukeun hal-hal, nyobian ngagentoskeun aplikasi terminal anu sakuduna langkung enteng sareng ngahasilkeun kirang kasalahan. Tapi distro kendor anu kuring anggo (Salix OS) sabab maksudna pikeun ngahontal lingkungan desktop anu gampang dianggo, ngahartikeun KISS kalayan prinsip hiji aplikasi per tugas: henteu masalah naha éta GUI atanapi terminal, naon anu penting yén aya hiji khusus pikeun tiap tugas "out of box" (pidgin = chat, libreoffice = office, brazier = disc burner, music = exaile, development = geany, jsb).

    Kalayan ieu anu kuring hoyong angkat langkung jero tibatan naon anu anjeun usulkeun dina tulisan anjeun, sareng éta obyéktivitas henteu aya. Nyatana, upami aya pendapat yén kirang langkung urang sadayana bagikeun, yén dina epistemologi disebat "konsensus subyektif", atanapi perjanjian samentawis atanapi generasi, dina istilah anu tangtu, upami éta dirojong ku élmu, perjanjian-perjanjian éta langkung seueur awét dina waktosna, dugi ka ideu anu sanés ngagentoskeunana. Dina tingkat umum di masarakat, aya perjanjian anu teu kedah ilmiah, sapertos démokrasi, éta tiasa aya kasalahan tapi teu aya anu hoyong hirup ayeuna dina diktator, contona.

    Balik deui ka subjek urang dina stroke anu lega urang tiasa satuju yén prinsip ciuman umumna milari kasederhanaan sistem operasi, éta sanés hartosna éta gampang dianggo, tapi éta tetep nganggo hal-hal penting pikeun jalan. Saatos éta, sadayana tiasa nangtoskeun naon anu dianggap "saderhana sareng stabil": pikeun sababaraha éta bakal nganggo lingkungan desktop, cahaya, pikeun anu sanésna bakal janten aplikasi per tugas, pikeun anu sanésna nyaéta nganggo terminal. Tapi nyuhungkeun "objektivitas" ngeunaan ideu manusa mangrupikeun ilusi, wawatesan sareng pesawat utopia. Malah élmu-élmu atos dina taun-taun ieu parantos ngémutan deui konsep anu teu tiasa dipindahkeun sareng "objektif" sapertos tiori épolusi, atanapi relativitas.

  37.   RudaMale cenahna

    Salaku catetan, Arch Linux ngagunakeun sistem bsd boot, anu ngan ukur aya hiji file konfigurasi (saur rc.conf) dimana jasa, modul, sareng sajabana dikelola. boot sistem. Éta KISS dina tingkat sistem. Bédana antara KISS (Tetep saderhana, bodo) sareng User Friendly sigana leres pikeun kuring, anu kahiji nyaéta prinsip rékayasa, anu kadua ciri pikeun pangguna akhir. Teu aya deui. Salam.

  38.   busi cenahna

    Saur anjeun henteu acan terang saé,… Cium mangrupikeun prinsip / filsafat ngeunaan desain distribusi, sanés naha pangguna anggap konfigurasi na saderhana atanapi henteu, ..

    A distro anu ngarangkep ku ngarobih sareng ngarobih file konfigurasi, ngasongkeun bungkus sareng sarébu kagumantungan (seuseueurna henteu diperyogikeun) sareng ogé nambalan sagala mungkin pikeun masihan sentuhan warna anu mangrupakeun ciri khas distro nyaéta sadayana bertentangan sareng ciuman (Tingali Ubuntu).

    PS: Konsep ciuman naon éta, .. sanés anu ngagaduhan unggal jalma dina sirahna, sareng leres, Arch sareng Slackware anu paling dicium.

    Mudah-mudahan kuring netelakeun sakedik perkawis, ..

  39.   kurodo77 cenahna

    Kuring parantos nganggo Ubuntu salami dua taun undercounted. Dibandingkeun sareng Windows éta mangrupikeun pangalaman anu saé. Ngeunaan KISS, pendapat abdi nyaéta: naon anu bakal kami laksanakeun, KISS? Kodeu na? Atanapi urang badé ngadamel KISS kagunaan? Éta mangrupikeun dua tantangan anu béda sareng duanana raos lengkep: éta mangrupikeun tantangan pikeun ngajantenkeun sistem nganggo kode anu paling saderhana sareng saderhana anu aya pikeun kabutuhan urang (optimasi) ogé tangtangan pikeun pangembang pikeun ngajantenkeun sistem anu ramah sakumaha mungkin sareng tungtung pamaké sareng éta stabil sareng henteu aya masalah ageung (universalisasi kuring nyebatna). Éta gumantung kana masalah rékayasa mana anu nerapkeun istilah éta (kusabab duanana masalah rékayasa desain sareng masing-masing ngagaduhan tantangan nyalira). Istilah KISS lumaku pikeun duanana masalah rékayasa. Sésana mangrupikeun panggunaan logika anu licik.

  40.   Malaikat cenahna

    Anjeun ngan saukur jelema bodo anu henteu terang kumaha ngabédakeun anu saderhana tina anu gampang, upami anjeun hoyong ngamuat sistem anjeun kalayan fungsi anu teu aya gunana, lingkungan anu beurat sareng bungkus anu anjeun moal pernah anggo kusabab kuring nyungkeun mangga waé henteu tinggaleun Ubuntu,

  41.   henteu aya namina cenahna

    Sakumaha saur Albert Einstein, "Sadayana kedah disederhana mungkin, anu henteu hartosna yén éta saderhana mungkin"

  42.   loréte cenahna

    Upami saderhana hartosna gampang dianggo, urang kedah lirén nganggo Linux sareng ngalih kana Windows sabab anjeun biasana henteu kedah masang éta kusabab éta tos dipasang dina kaseueuran komputer, éta ngagaduhan seueur program anu tos dipasang malahan sareng sababaraha alternatif pikeun tugas anu sami. Pikeun masang hiji hal anjeun kedah ngaunduh installer tina halaman wéb teras pencét dina tombol "salajengna". Pikeun ngajalankeun hiji hal salaku administrator anjeun kedah pencét "enya" nalika éta naros. Sareng na "gancang pisan" dina komputer kalayan sababaraha sumber. Henteu aya deui KISS upami urang ngartos éta gampang dianggo.

bool (leres)