ClamAV 0.103.1 sumping sareng paningkatan sareng optimisasi pikeun analisis gambar

Pamekar Cisco dipikanyaho ngaliwatan nuncio pembebasan la versi koréksi énggal pakét antipirus ClamAV 0.103.1 gratis na, vérsi anu salain menerkeun kasalahan, sababaraha parobihan penting diusulkeun dina hubungan sareng analsis tina sagala rupa format gambar.

Pikeun anu henteu sadar ClamAV anjeun kedah terang yén ieu antipirus sumber terbuka sareng multiplatform (Éta ngagaduhan vérsi pikeun Windows, GNU / Linux, BSD, Solaris, Mac OS X sareng sistem operasi sapertos Unix anu sanés).

ClamAV nyayogikeun sajumlah alat antipirus anu khusus dirarancang pikeun scanning email. Arsitéktur ClamAV tiasa kaukur sareng fleksibel berkat prosés multi-threaded.

Mibanda monitor anu kuat terintegrasi sareng garis paréntah sareng alat pikeun ngapdet basis data sacara otomatis.

Tujuan utama ClamAV nyaéta kahontalna sakumpulan alat anu ngaidentipikasi sareng meungpeuk malware tina email. Salah sahiji hal anu mendasar dina jinis ieu parangkat lunak nyaéta gancang lokasi sareng kalebetkeun kana alat tina virus énggal anu kapendak sareng discan.

Ieu kahontal berkat kolaborasi rébuan pangguna anu nganggo ClamAv sareng situs sapertos Virustotal.com anu nyayogikeun virus-virus anu dipindai.

ClamAV 0.103.1 Fitur Anyar Anyar

Dina versi anyar ieu ClamAV 0.103.1 pilihan scan anyar parantos ditambihan, peringatan ngeunaan mindahkeun file grafis anu rusak, ngalangkungan anjeun tiasa berpotensi nyobian ngamangpaatkeun kerentanan dina perpustakaan grafis.

Validasi format dilaksanakeun pikeun file JPEG, TIFF, PNG sareng GIF, sareng diaktipkeun ku setting AlertBrokenMedia dina clamd.conf atanapi pilihan paréntah "–alert-broken-media" dina clamscan.

Jinis anyar CL_TYPE_TIFF sareng CL_TYPE_JPEG ditambih kanggo ngajaga konsistén sareng definisi file GIF sareng PNG. Jinis BMP sareng JPEG 2000 masih dihartikeun salaku CL_TYPE_GRAPHICS sabab henteu ngadukung parsing format.

Di sisi séjén, pikeun PNG se kasalahan kasalahan logika penganalisis anu nyababkeun kaleuleuwihan kasalahan analisis sareng ngalereskeun masalah solokan batré anu mangaruhan sababaraha sistem nalika nyeken file PNG.

Deteksi tipe file PNG dinonaktifkeun ku ngamutahirkeun database tandatangan pikeun versi ClamAV 0.103.0 kanggo ngirangan pangaruh tina kasalahan-kasalahan ieu.

Pikeun pormat na TIFF, dukungan pikeun konfigurasi dinamis parantos ditambihan (DCONF), anu ngamungkinkeun anjeun nganonaktipkeun verifikasi format ngalangkungan database tandatangan. Pikeun JPEG, PNG sareng GIF, pilihan anu sami ditambihan di luhur.

Salaku tambahan, éta disorot éta ngalereskeun masalah dimana validasi database FreshClam henteu jalan leres nalika ngajalankeun dina modeu daemon dina Linux / Unix.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta tina medalkeun vérsi anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.

Kumaha carana masang ClamAV dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa masang antivirus ieu dina sistemna, aranjeunna tiasa ngalakukeunana ku cara anu cukup saderhana sareng éta ClamAV aya di jero Repository kaseueuran sebaran Linux.

Dina kasus Ubuntu sareng turunanana, anjeun tiasa masang tina terminal atanapi ti pusat parangkat lunak sistem.

Pikeun tiasa masang ti terminal aranjeunna kedahna ngan ukur muka hiji dina sistemna (anjeun tiasa ngalakukeun éta ku jalan pintas Ctrl + Alt + T) sareng di jerona aranjeunna ngan kedah ngetik paréntah ieu:
sudo apt-get install clamav

Pikeun kasus jalma anu Pangguna sareng turunan Linux Linux:
sudo pacman-S clamav

Sedengkeun pikeun anu ngagunakeun Fedora sareng turunan
sudo dnf install clamav

OpenSUSE
sudo zypper install clamav

Sareng siap-siap, aranjeunna bakal ngagaduhan antivirus ieu dipasang dina sistemna. Ayeuna sapertos sadayana antivirus, ClamAV ogé ngagaduhan basis data na anu unduh sareng anu diperlukeun pikeun ngabandingkeun dina file "definisi". File ieu mangrupikeun daptar anu ngawartosan pemindai ngeunaan barang anu tiasa dipertanyakan.

Unggal kitu sering penting pikeun tiasa ngamutahirkeun file ieu, anu tiasa urang Anyarkeun tina terminal, pikeun ngalakukeun ieu ngan saukur ngaéksekusi:
sudo freshclam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)