Clapper: Pamuter média GNOME sareng GUI responsif

Clapper: Pamuter média GNOME sareng GUI responsif

Clapper: Pamuter média GNOME sareng GUI responsif

Dina urang béda sareng rupa-rupa Sistem Operasi GNU / Linux, biasana aya seueur rupa-rupa aplikasi dina bidang anu sami. Sareng ruang lingkup Pamuter média teu aya kacuali. Sareng kanggo éta, dinten ieu urang bakal ngajalajah hiji deui anu disebat "Clapper".

"Clapper", éta saurang pamuter média saderhana sareng modéren pikeun GNOME anu matak dipikanyaho, dicobaan, dianggo sareng disarankeun dina seueur kasus, hatur nuhun kana fitur sareng berita anu pikaresepeun.

DeaDBeeF: leutik, Modular, pamuter audio Customizable

DeaDBeeF: leutik, Modular, pamuter audio Customizable

Sareng sapertos biasa, sateuacan lengkep lebet ka topik dinten ieu, urang bakal langsung ninggalkeun tautan ka tulisan patali saméméhna, Janten bisi aya anu hoyong ngagali kana ruang lingkupna Pamuter média tiasa ngalakukeun hal éta gampang:

"DeaDBeeF (sapertos dina 0xDEADBEEF) mangrupikeun pamuter audio modular pikeun GNU / Linux, * BSD, OpenSolaris, macOS, sareng sistem sanés UNIX anu sanés. Salaku tambahan, DeaDBeeF ngamungkinkeun anjeun maénkeun sababaraha format audio, ngarobih diantawisna, ngarobih antarbeungeut pangguna ampir ku naon waé anu anjeun pikahoyong, sareng nganggo seueur plugins tambahan anu tiasa anjeun tambangkeun langkung jauh." DeaDBeeF: leutik, Modular, pamuter audio Customizable

Tulisan anu aya hubunganana:
DeaDBeeF: leutik, Modular, pamuter audio Customizable

Tulisan anu aya hubunganana:
Headset: Pamuter musik streaming ti YouTube sareng Reddit
Tulisan anu aya hubunganana:
Megacubo: Mangpaat sababaraha basa sareng pamuter IPTV multiplatform

Clapper: pamuter média GNOME diwangun sareng GJS

Clapper: pamuter média GNOME diwangun sareng GJS

Naon Clapper?

Numutkeun ka anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, "Clapper" Ieu:

"Pamuter média GNOME diwangun ngagunakeun GJS kalayan toolkit GTK4. Pamuter média nganggo GStreamer salaku backend média sareng ngadamel sadayana ngalangkungan OpenGL."

perbawa

Diantara fitur anu paling kasohor, perlu disebatkeun kieu:

  • Percepatan pakakas: Ngagunakeun akselerasi hardware sacara standar, sareng nalika panggunaan CPU sareng RAM sayogi kedah langkung seueur panggunaan anu langkung handap.
  • Modeu ngapung: Ieu jandela anu teu aya watesna, tanpa tandukan sareng ku jumlah kontrol pamuter anu suda. Nalika modeu ngambang diaktipkeun, seueur deui tugas anu tiasa dilakukeun.
  • GUI adaptif: Anu ngamungkinkeun nalika video ditingali dina "Window Mode", seuseueurna widget GTK dianggo henteu dirobah pikeun adaptasi sareng tampilan Sistem Operasi. Sedengkeun, nalika "Mode Layar Pinuh" diaktipkeun sadaya unsur GUI janten langkung poék, langkung ageung sareng semi-transparan pikeun kanyamanan ningali anu langkung saé.
  • Daptar puter ngalangkungan file: Fungsi terbatas ngan ukur pikeun vérsi Flatpak, sareng eusi diréktori "Pidéo" pangguna sacara standar. Éta ngamungkinkeun anjeun muka file playlist (file téks standar nganggo .claps file extension). Ieu kedah ngandung ngan ukur hiji jalur file per baris.
  • Penting sanésna: Pintonan bar kamajuan dina bab sareng Dukungan pikeun MPRIS (Spesifikasi Interfacing Jarak Jauh Media Player).

inpo leuwih

dina bagian resmi «Clapper» dina FlatHub , ieu di handap aya detil ngeunaan ieu:

"Clapper mangrupikeun pamuter média GNOME anu diwangun nganggo GJS kalayan toolkit GTK4. Pamuter média nganggo GStreamer salaku backend média sareng ngadamel sadayana ngalangkungan OpenGL. Pamaén tiasa dianggo sacara asli di Xorg sareng Wayland. Éta ogé ngadukung VA-API dina AMD / Intel GPUs."

ngalesotkeun

Pikeun kasus panggunaan kami, kami moal ngalakukeun metode unduh langsung sayogi ti Repository GitHub atanapi via Repository OpenSUSEtapi langsung anjeun unduh sareng pamasangan ngalangkungan Flatpak ngagunakeun FlatHub.

Pamasangan sareng panggunaan

Pikeun léngkah ieu, urang ngan ukur kedah ngajalankeun ieu paréntah paréntah sareng voila, urang bakal gaduh "Clapper" dipasang sareng siap dianggo ngalangkungan Ménu atanapi ku terminal (konsol).

Pamasangan ngalangkungan terminal

«flatpak install flathub com.github.rafostar.Clapper»

eksekusi

«flatpak run com.github.rafostar.Clapper»

Poto layar

Upami sadayana saé salami dipasang, "Clapper"  Sakuduna ngajalankeun sareng tampilan sapertos ditingali di handap ieu:

nyatet: Pamasangan tina "Clapper" parantos dilakukeun dina biasana Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10), sareng anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux».

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "Clapper" mangrupakeun "Pamaén multimedia anu énggal sareng pikaresepeun" dikembangkeun pikeun Lingkungan Desktop GNOME, anu ngagaduhan antarmuka grafis adaptif, seueur stabilitas sareng soliditas, berkat kanyataan yén éta parantos dikembangkeun nganggo téknologi modéren, sapertos, GJS sareng GTK4 Toolkit.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.