Cloudflare ngaluncurkeun eSIM pikeun alat sélulér

Cloudflare ngaluncurkeun eSIM pikeun alat sélulér

Cloudflare ngaluncurkeun Cloudflare SIM Zero Trust

cloudflare, perusahaan Amérika anu nyayogikeun jaringan pangiriman eusi, jasa kaamanan Internét, sareng jasa server nembé ngumumkeun yén éta parantos ngaluncurkeun eSIM pikeun alat sélulér.

Pikeun anu henteu terang ngeunaan eSIM (SIM anu dipasang), aranjeunna kedah terang yén ieu mangrupa évolusi tina kartu SIM pikeun handphone jeung objék disambungkeun. Ieu mangrupikeun vérsi kartu SIM anu dipasang anu ngamungkinkeun alat pikeun ngaksés jaringan operator sareng nyimpen inpormasi. eSIM diintegrasikeun langsung kana terminal: smartphone, tablet, jam tangan disambungkeun.

Sanajan ukuran kartu SIM geus beuki leutik sarta leutik, sababaraha obyék komunikasi "anyar", sapertos arloji anu disambungkeun, henteu gaduh deui rohangan anu cekap pikeun ngahijikeun kartu SIM, sanajan dina format nano. Sarta di luhur sadayana, éta rada pajeulit pikeun ngarobah kartu SIM dina objék disambungkeun. Salaku tambahan, telepon sélulér ayeuna mangrupikeun alat anu penting dina gaw modéren, khususna saprak anjeun parantos kaluar ti kantor.

Tujuan hiji kartu SIM terpadu sababaraha: éta kirang pajeulit meuli kartu SIM tur selapkeun kana trays nu beuki inaccessible; Kartu SIM henteu deui résiko ruksak ku kakuatan éksternal; sarta tungtungna,

Format eSIM ngagaduhan dua fitur énggal: kartu bisa soldered ka kartu éléktronik jeung protokol geus dimekarkeun anu ngamungkinkeun kartu SIM bisa provisioned jarak jauh geus ngaliwatan jaringan mobile. Ku kituna kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngundeur propil operator béda dina eSIM tanpa intervening fisik dina kartu SIM.

waktu sok aya patarosan ngeunaan aksésibilitas téknologi anyar, teu kedah hariwang: eSIM sayogi di ampir sadaya tempat penjualan tina pausahaan telekomunikasi utama. Téknologi éta henteu nyebar, tapi pasti tiasa diaksés sareng sayogi pikeun pangguna. Masalah sanésna sareng eSIM nyaéta aranjeunna henteu gampang pikeun mindahkeun antara alat, tapi masih tiasa dipiceun tina alat sateuacana sareng ditransfer ka alat anu ayeuna.

Ngeunaan produk dikaluarkeun ku pausahaan, eta dibuka dua produk, Zero Amanah SIM jeung Zero Amanah pikeun operator seluler, dua panawaran produk anu ditujukeun pikeun pangguna smartphone, perusahaan anu ngajagi telepon perusahaan, sareng operator anu ngajual jasa data.

The eSIM bakal numbu ka alat husus, nu bakal ngurangan résiko panipuan kartu SIM. Éta ogé tiasa dianggo babarengan sareng layanan mobile WARP Cloudflare, kompleks parangkat lunak anu diwangun ku VPN sareng server DNS swasta gancang 1.1.1.1.

Numutkeun Cloudflare CTO John Graham-Cumming, kartu SIM sapertos bakal faktor kaamanan sejen tur bakal utamana éféktif pikeun konsumén bisnis lamun dipaké ditéang jeung kenop hardware.

"Kami masih nyanghareupan pelanggaran kaamanan ti organisasi kusabab masalah ngajagi aplikasi sareng jaringanna. Anu baheulana "anggaran perumahan" gancang janten "anggaran panyalindungan karyawan jauh," saur Graham-Cumming.

Ladenan Zero Trust SIM bakal ngijinkeun patarosan DNS ditulis deui, satutasna Cloudflare Gateway bakal nyambung sareng nyaring aranjeunna. Pamariksaan unggal host sareng alamat IP sateuacan aranjeunna lebet kana Internét, ogé sambungan dumasar identitas kana jasa sareng alat sanés, ogé bakal sayogi.

Program Mitra Pembawa Mobile Zero Trust, giliranna, bakal ngijinkeun panyadia ladénan nawiskeun langganan kana alat kaamanan sélulér dina platform Zero Trust Cloudflare. Padagang kabetot tiasa ngadaptarkeun mimitian dinten kanggo inpormasi anu langkung lengkep.

"Kami badé ngamimitian sareng AS, tapi ngajantenkeun éta layanan global pas mungkin mangrupikeun tugas utama urang ayeuna. Sanaos urang aya dina tahap awal pamekaran, padamelan parantos dilakukeun paralel pikeun nyiptakeun proyék dina widang Internet Industrial of Things (IoT) (sapertos kendaraan, terminal pamayaran, wadah pengiriman barang, mesin vending). Zero Trust SIM mangrupikeun téknologi dasar anu muka seueur kagunaan anyar, ”tambah Graham-Cumming.

Perlu disebatkeun yén dugi ka ayeuna teu dipikanyaho sabaraha biaya Cloudflare eSIM. Éta bakal diluncurkeun heula di AS. Pausahaan ogé ngajalajah kamungkinan ngirim kartu SIM fisik.

tungtungna Upami anjeun kabetot hoyong terang langkung seueur ngeunaan hormat, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.