Compton, komposer ringan anjeun kedah nyobian

Jalma anu ngobrol sareng kuring dina IRC, aranjeunna terang kuring resep méja enteng. Abdi nyéépkeunnana Xfce, LXDE, Openbox komo mate, kumargi lingkungan anu sanés sapertos Gnome / Kayu manis y KDE aranjeunna pisan beurat kanggo PC saderhana kuring.

Nya kitu, kuring ngahibur sorangan ngaropea méja sapertos kitu sareng ngarakit aranjeunna aplikasi lampu anu ngamungkinkeun kuring ngagaduhan sistem sakumaha lengkep-gancangna kalayan konsumsi anu murah.

Baheula babaturan urang TheSandman86 ngawartosan kami ngeunaan Krupuk 11, anu kalebet komposer namina Compton, anu kuring parantos nyobian sareng anu kuring bakal langkung seueur perkawis ayeuna.

Pikeun dimimitian ku, Compton nyaéta komposer entengsakumaha anu parantos disebatkeun sateuacanna) anu kalebet dina crunchbang. Komposisi ieu nyaéta garpuh de xcompmgr-dana, Anu dina gilirannana mangrupakeun garpu tina xcompmgr. Kalayan ieu anjeun parantos kéngingkeun ideu kumaha terangna, tapi kuring bakal nyaritakeun: ampir sadaya pilihan parantos diaktipkeun, konsumsi na 2MB. Hébat, leres henteu? 🙂

Pikeun ngabuktikeunana, urang kedah ngundeur éta tina halaman anjeun séwang y nyusunna. Éta kagumantungan sami sareng diperyogikeun pikeun nyusun xcompmgr. Kuring nempatkeun éta di dieu:

  • libx11
  • libxcomposite
  • libx ruksakna
  • libxfixes
  • libxrender
  • pkg-config
  • nyieun
  • xproto / x11proto
  • xprop, xwininfo / x11-utils.
Catetan pikeun Debian sareng Turunan: kana libs tambihan «-dapur" ditungtungna. Salaku conto: libx11-dev.

Kami masang séwang tur ngalakukeun (dina terminal):

git clone git://github.com/chjj/compton.git

Éta bakal ngaunduh kode compton kana folder anu kami lebet dina terminal. Teras we ngajalankeun:

cd compton
make
sudo make install/

Kalayan éta urang bakal gaduh Compton dipasang. Compton dieksekusi ku terminal, sareng urang tiasa terang éta Pilihan anu sayogi jeung lalaki compton. Nanging salaku sopan santun, kuring ninggalkeun anjeun sababaraha conto:

compton -c : bentuk paling dasar tina komposisi. Komposisi standar sareng bayangan dina jandéla, panel sareng dok (nilai anu parantos ditangtoskeun).

compton -cCGb : komposisi sareng kalangkang dina jandéla, nyegah aranjeunna tina muncul dina panel sareng dok, teras sered tur teundeun jandéla.

compton -r 12.0 -o 0.75 -l -15.0 -t -15.0 -I 0.028 -O 0.03 -D 3 -c -f -C -F -G : ieu sedeng xD panjang Éta anu kuring anggo. Kagungan bayangan anu henteu kaduruk kana panél sareng dok, animasi «Luntur di-luar»de jandela, sapertos dina ménu.

Nah ku setélan terakhir mah desktop kuring sapertos kieu:

Debian Xfce sareng Compton

Abdi Debian Xfce kalayan konfigurasi anu disebatkeun.

 

Arch LXDE sareng Compton

Arch LXDE kuring kalayan konfigurasi anu sami.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, hasilna lumayan nyugemakeun. Pangaruh anu saé dina pangurangan konsumsi, sareng dina méja éta sababaraha bakal cocog sakumaha goréng dibandingkeun Gnome o KDE.

Nambahkeun Compton kana ngamimitian méja

Tangtosna kami henteu hoyong ngaktipkeun komposisi sacara manual 😛 Janten urang kedah ngajelaskeun kumaha carana nambihan Compton kana ngamimitian otomatis sababaraha desktop.

xfc: urang bade Manajer konfigurasi »Sesi sareng mimitian» Aplikasi otomatis »Tambihkeun sareng kami nambihan paréntah kalayan pilihan karesep urang.

Xfce ngamimitian

LXDE: kami ngédit file na / jsb / xdg / lxsession / LXDE / autostart sareng urang nambihan «@»Dituturkeun ku paréntah sareng pilihan anu dipikahoyong. Salaku conto, anu aya dina Arch LXDE kuring ngandung ieu:

[kode] @lxpanel –profile LXDE
@pcmanfm –desktop –profil LXDE
@xscreensaver -no-Santika
@setxkbmap latam
@ / usr / bin / numlockx dina
@commpton -r 12.0 -o 0.75 -l -15.0 -t -15.0 -I 0.023 -O 0.03 -D 3 -c -f -C -G
[/ kode]

kotak kabuka: pikeun Openbox, urang kedah ngédit file na ~ / .config / openbox / autostart (Upami teu aya, urang nyiptakeun) sareng nambihan paréntah sareng pilihan di tungtungna, dituturkeun ku "&" (langkung saé). Salaku conto:

thunar --daemon &
nitrogen --restore &
tint2 &
compton -r 12.0 -o 0.75 -l -15.0 -t -15.0 -I 0.028 -O 0.03 -D 3 -c -f -C -F -G &

Ieu ngan ukur conto, anjeun tiasa nyobian desktops atanapi windows manager anu sanés. Sareng upami aranjeunna hoyong ngabagi konfigurasi anjeun, ulah ragu nulis dina témpél kami, sareng tinggalkeun dina koméntar 😉

Bonus: Gcompton, panganteur grafis pikeun Compton

Nya, éta kajadian yén pendamping anu urang sayang Aranjeunna Link, parantos ngagarap a Antarbeungeut grafis keur Comptondisebut Gcommpton. Éta ditulis dina Python y GTK. Tina éta urang tiasa nyaluyukeun sadayana parameter de Compton ogé ngamimitian éta, lirénkeunana y balikan deui. Sareng upami urang pencét tombol «Tambahkeun ka sési init«, Bakal masihan kami paréntah yén kami tiasa nambihan kana awal desktop kami. Tanpa diragukeun, mangpaat pisan pikeun anu langkung resep GUI tibatan terminal.

Gcompton sayogi di Son Link Github, sareng proyék-proyék sanésna. Pikeun masangna, dina terminal kami ngalakukeun:

git clone git: //github.com/son-link/gcompton.git

Teras we angkat ka folder sareng ngajalankeun file na gcommpton.py. Nanging, upami éta henteu ngamimitianana, édit file éta, sareng milari "Gcompton.glade", sareng ngarobih kana jalan lengkepna. Salaku conto, «/Home/user/gcompton/gcompton.glade», dimana pangguna nyaéta pangguna anjeun (jelas…).

Janten kumaha upami Compton? Naha anjeun nganggo komposer jandela anu sanés? Atanapi panginten, naha aranjeunna henteu nganggo komposer? Omongan, abdi sadayana nguping 😛


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

42 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   trixi3 cenahna

    Kontribusi anu saé, kanggo seueur anu henteu terang 🙂 xd, kuring parantos nganggo samentawis, sapertos 2 minggu sareng kaleresan gancang dibandingkeun sareng xcompmgr

    1.    auroszx cenahna

      Leres, kaleresan: xcompmgr henteu ngayakinkeun kuring (saderhana pisan), sareng Kairo Komposit ... Nya, pasihan 50MB pikeun komposer? OO Sanés kuring ngagaduhan PC anu saé ... Compton mangrupikeun kasalametan. Ngan éta anu kuring pikahoyong 😀

      1.    trixi3 cenahna

        éta sababna kuring lirén nganggo komposer xd, éta anu urang sadayana milari komposer * - *

  2.   Kota cenahna

    Dina peringatan lengkep sareng ngarayakeunana nganggo tulisan anu saé !!! Hatur nuhun kana rekomendasi, kuring geuwat nyobian

    1.    auroszx cenahna

      Nya, upami kuring ngagaduhan waktos dinten ayeuna kuring bakal nyiptakeun anu sanés ... Tapi kuring ngahutang ka anjeun kanggo minggu ieu

  3.   elav <° Linux cenahna

    Nuhun AurosZx, barang hébat. Kuring badé nyobian masang éta sareng nyobian naha éta langkung saé dibandingkeun sareng Xfce Composer, anu upami teu lepat, nganggo xcompmgr. 😀

  4.   elav <° Linux cenahna

    Kuring nembé masang Compton sareng ngajalankeun setelan anjeun. Abdi resep ngalancarkeun épék sareng transisi 😀

    1.    auroszx cenahna

      Leres, éta anu pangsaéna 😀 Éta masihan sentuhan «sihir» kana méja lampu ...

  5.   TheSandman86 cenahna

    Inpo anu saé pisan, tulisan anu saé, lengkep pisan, ayeuna teu aya anu ngagaduhan alesan pikeun henteu nyobaan.

  6.   Marco cenahna

    upami kuring gaduh waktos ayeuna, kuring nyobian Arch sareng kuring bakal ékspérimén sareng Openbox komposer ieu !!! Nuhun kana inpormasi na

  7.   inggrisbizarro cenahna

    Nyarios ngeunaan IRC. Éta kedah langkung diaksés. Teu tiasa kuring kedah angkat dimana nyebatkeun "milarian" kanggo milarian.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Leres, urang bakal ngajawab ieu dina téma énggal, sigana mah rada raos pikeun ningkatkeun ieu nalika anu anyar ampir 80% siap 🙂

      1.    auroszx cenahna

        Kuring parantos hoyong ningali téma 🙂 🙂 Naha bakal aya sababaraha modifikasi (atanapi leungit perbaikan) pikeun téma mobile? Henteu diperyogikeun, tapi éta bakal saé. Abdi tiasa ngabantosan anjeun nyobian upami anjeun hoyong.

        1.    elav <° Linux cenahna

          Nya, éta hal kitu. Pikeun ayeuna urang bakal ngajantenkeun téma PC sakumaha digosok sabisa-bisa. Kalayan bantosan anjeun, poténsial bug bakal dilereskeun sareng paningkatan bakal ditambihan. Nalika sadayana 100%, urang fokus kana téma sélulér, kusabab jenis téma ieu ngagaduhan ciri sareng bahkan kami bakal nempatkeunana nyalira, nyaéta sapertos m.desdelinux.net 😀

          1.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Ngeunaan hal panungtungan anjeun nyebatkeun, hehehehe éta anu pangsaéna.
            Hal anu sami kami bakal ngalakukeun éta upami dideteksi yén éta tina telepon sélulér, nalika ngalebetkeun blog éta sacara otomatis alihan ka tautan anu sanés ieu, éta gampang dilakukeun.

        2.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Mudah-mudahan dinten 9 leres-leres diatur, parantos rada rumit haha

  8.   gussound cenahna

    Masang dina Xubuntu anjeun kedah uninstall xcompmgr heula?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Teu nanaon, anjeun ngan ukur nganonaktipkeun komposer Xfce upami anjeun parantos ngaaktipkeun.

  9.   Christopher cenahna

    Saé pisan: D ...

    Ayeuna kuring nganggo lxde sareng kaadaban dina Debian Wheezy sareng kuring henteu terang kumaha ngaktipkeun komposititas métrétitas, tapi kuring resep solusi ieu.

    Ku jalan kitu pikeun anu nyobian Gcompton ngédit file sareng di awal asalna

    #! / usr / bin / env python2 pindah ka python

  10.   chrisnepite cenahna

    Naon gambar bayangan anu saé, goréng teuing kuring henteu tiasa nyusun éta = (

    1.    n3 ribut cenahna

      Coba masangkeun heula:
      aptitude install ngawangun-penting gcc

      Teras lakukeun ... sapertos tulisan dina tulisan. Upami éta henteu jalan, anjeun datang deui ka dieu urang teras-teras ningalina 🙂

      1.    n3 ribut cenahna

        Ku jalan kitu, kuring pangguna Debian, sanés pangguna Mac sabab portalna parantos kauninga curious (panasaran)

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Naon kasalahan anjeun? Sareng ... wilujeng sumping di situs 😀

      1.    chrisnepite cenahna

        Éta masihan kuring kasalahan ieu:

        [sourcecode = bash]
        Paket x11 henteu kapendak dina jalur pamilarian pkg-config.
        Sugan anjeun kedah nambihan diréktori anu ngandung `x11.pc '
        kana variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH
        Teu aya paket 'x11 ′
        Paket xcomposite henteu kapendak dina jalur pamilarian pkg-config.
        Sugan anjeun kedah nambihan diréktori anu ngandung `xcomposite.pc '
        kana variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH
        Teu aya paket 'xcomposite'
        Paket xfixes henteu kapendak dina jalur pamilarian pkg-config.
        Sugan anjeun kedah nambihan diréktori anu ngandung `xfixes.pc '
        kana variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH
        Teu aya paket 'xfixes'
        Paket xdamage henteu kapendak dina jalur pamilarian pkg-config.
        Sugan anjeun kedah nambihan diréktori anu ngandung `xdamage.pc '
        kana variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH
        Teu aya paket 'xdamage'
        Paket xrender henteu kapendak dina jalur pamilarian pkg-config.
        Sugan anjeun kedah nambihan diréktori anu ngandung `xrender.pc '
        kana variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH
        Teu aya paket 'xrender'
        cc -Wall -c src / compton.c
        Dina file kalebet ti src / compton.c: 11: 0:
        src / compton.h: 17: 22: kasalahan fatal: X11 / Xlib.h: File atanapi diréktori henteu aya
        kompilasi réngsé.
        ngadamel: *** [compton.o] Éror 1
        [/ kode sumber]

        1.    elav <° Linux cenahna

          Kami parantos ngadebat masalahna di dieu 😀

          1.    chrisnepite cenahna

            Abdi parantos tiasa ngalakukeun éta tapi hatur nuhun atoh !!

            Abdi resep kumaha raoseun compton, sagigireun éta pasti éta entéh ~

  11.   Hugo cenahna

    Pos anu saé. Kuring nembé nyarios sareng elav sareng anjeunna nyarankeun komposer ieu ka kuring, tapi kumargi teu aya dina paket Debian kuring ngarepkeun gaduh waktos luang pikeun diajar, janten tulisan ieu saé pikeun kuring. Waktos pisan.

  12.   fredrick cenahna

    Halo, kumaha upami aya anu masang gnome 3 dina dinten-dinten terakhir ieu! Kusabab sistem kuring henteu ngamimitian pisan, ngan ukur layar hideung anu tetep nganggo pointer sareng éta henteu ngamimitian bahkan kalayan startx: S

  13.   Toro cenahna

    Halo sobat saat ayeuna kuring nerapkeun ngadamel, kirimkeun kasalahan ieu, kuring bakal ngahargaan pisan upami anjeun ngabantosan kuring
    root @ vero-pc: / home / vero / c / compton # ngadamel
    cc -Wall -c src / compton.c
    make: cc: Program henteu kapendak
    ngadamel: *** [compton.o] Éror 127

    hatur nuhun sateuacanna

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Tingali naha anjeun parantos bungkus gcc
      Wasalam

  14.   Joanriar cenahna

    Halo, kuring gaduh Lubuntu 12.04 sareng kuring nyobian masang komposer ieu, tapi tapi kuring meunang kasalahan ieu dina ngalakukeun léngkah:

    Paket libconfig henteu kapendak dina jalur pamilarian pkg-config.
    Sugan anjeun kedah nambihan diréktori anu ngandung `libconfig.pc '
    kana variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH
    Teu aya paket 'libconfig'
    ngadamel: pcre-config: Program henteu kapendak
    cc -Wall -std = c99 -DCONFIG_LIBCONFIG -DCONFIG_REGEX_PCRE -DCONFIG_REGEX_PCRE_JIT -DCONFIG_LIBCONFIG_LEGACY -c src / compton.c
    Dina file kalebet ti src / compton.c: 11: 0:
    src / compton.h: 51: 18: fatal error: pcre.h: file atanapi diréktori henteu aya
    kompilasi réngsé.
    ngadamel: *** [compton.o] Éror 1

    (Catetan: parantos masang build-esensial gcc, kagumantungan anu disebatkeun dina tulisan kecuali "xproto / x11proto sareng
    xprop, xwininfo / x11-utils »sabab kuring mendakanana dina Repository kuring. Kuring bahkan masang sadaya bungkus x11proto anu réngsé dina -dev)

  15.   eeedmund000 cenahna

    Hatur nuhun pisan!

    Kalayan ieu kuring tiasa ngadamel Lubuntu damel leres Kairo Dock, salam.

    PS: file anu kuring anggo pikeun masang Compton aya di dieu:
    https://launchpad.net/~richardgv/+archive/compton/+sourcepub/2965688/+listing-archive-extra

  16.   éta cenahna

    Salam, kuring biasana nyertakeun xcompmgr-compton dina sadaya distro anu kuring pasang, tapi dina laptop éta nyéépkeun teuing tanaga, saatos maéhan éta, batréna langkung lami, ayeuna kuring di imah garpu kalayan kirang konsumsi.

  17.   Ganggang cenahna

    Kalangkang sareng transparansi saé pisan, éta mangrupikeun komposer anu sami anu kuring anggo, salam sareng hatur nuhun:]

  18.   DevNull Malkavian cenahna

    hatur nuhun, kuring milari kumaha cara nambihkeun kana autostar di Manjaro nganggo Openbox 🙂

    ayeuna ningali naha éta tiasa dianggo XD

    Kuring ngagaduhan garis ieu

    ## Nyusun
    compton ~ / .config / compton.conf &

    sareng nambihan ieu
    compton -cCGf &

    bisi aya anu resep terang 🙂 salam ka sadayana

  19.   Yoglis Fernandez cenahna

    Nya, ternyata kuring anyar dina linux, kuring gaduh Lubuntu (kalayan LXDE) sareng kuring gaduh compton dipasang, kuring dipasang ti manager paket, nyatana éta henteu pernah dianggo pikeun kuring, kuring nyerat kode anu anjeun pasihkeun sareng éta henteu nanaon, kuring kedah mimitian otomatis ku kode sanés sareng éta henteu ngalakukeun nanaon contona ieu anu kuring nampi tina halaman wéb compton -c -r 16 -l -24 -t -12 -G -b
    Kuring gaduh salaku manajer komposisi standar kuring sacara jujur ​​henteu terang naon anu kedah dilakukeun xD

  20.   Andrés Sunda cenahna

    Lampu pikeun ram tapi éta ngahakan 79% tina CPU kuring